Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.392
Cevap
65
Favori
392.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayin konu sahibinden rica etsem ilk sayfadaki Sim etkinleştirilme konusunu tekrar anlatabilir misiniz? Etkinlestirme ya da etkinlestirme iptali nedir ne ise yarar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de bu pil ekran süresini telefonda bulamadım yardımcı olur musunuz?

• Ayarlar - Pil ve performans - Pil kullanım istatistikleri - Ekran.

Sim etkinleştirme konusunu da ekledim hocam. Google ile arayınca hemen çıkıyor diye her şeyi yazamıyorum, bazıları gereksiz detay olacak çünkü. Zaten yazı yeterince uzun.

• Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. Okudum arastirdim ama tam olarak emin olamadim. Simdi bu cihazlarda bankacilik uygulamalarinda ve netflix'de sorunlar oldugundan bahsediliyor ama bunlar yurt disi cihazlarda oluyor. Turkiye garantili cihaz alinmasi durumunda, normal bir telefondan farki olmuyor. Dogru mu anlamisim? Ben turkiye garantili cihaz almayi dusunuyorum ama kafam karisti. Almam durumunda bankacilik uygulamalari, netflix ve benzeri seylerde sorun yasamayip, herhangi bir guvenlik mevzusu olmadan cihazi kullanmam mumkun olacak degil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2eu5 kullanıcısına yanıt
    hocam yurt dışı cihazlarda bootloader kilidi açıldığı için bankacılık uygulamalarında sorun olabilir, olmayabilir de. Bazı uygulamalar yükleyerek engellenebiliyor bu durum Magisk gibi ama şans işi biraz.

Benim cihazı Xiaomi TR garantili (ithalat yoluyla kaydedilmiş imei) her gün bankacılık uygulaması, NFC, Netflix ve Spotify kullanıyorum her ikisi de premium en ufak bir sorun yok.
  • Tface T kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam. Olay bootloader yani. Ben riske girip yurt disi almam zaten. Ankara'da Mi Store da acilacakmis sanirim yakin zamanda. Degerlendirmek icin sordum. Tesekkurler bilgi icin.

Bootloader, root vs ne dersen hocam. Önceleri çok uğraştım o işler ile samsung kullanırken. En son bir iki bankacılık uygulamasını kullanamaz olunca bıraktım.

Bootloader kilidi açık ya da rootlu olup olmadığını anlamak için bankacılık uygulamaları artık online check yapıyor. XDA da ya da başka bir yerde okumuştum, online check olunca cihazın kilidinin açık olduğunu gizlemek zorlaşıyor haliyle.
  • Bu arada Yetkilendirme ve İptal'den "Xiaomi Sim etkinleştirme" "msa" ve "Miui Deamon" uygulamalarının yetkisini tekrar verdim ve NFC artık daha stabil çalışır oldu tahminimce "sim etkinleştirme" ile bir ilgisi olabilir.
    Dogrudur hocam. Aslinda ben hic o islere girmeden, normal.bir telefon gibi kullanmak istiyorum. Xiaomi cihaz kullanmadim hic ve merak ediyorum. Mi 9 Lite da guzel bir model her anlamda. Ama iste boluk borcuk aldigim bilgilerle endise ettim. Ozellikle bankacilik uygulamalari ve reklam gosterilmesi mevzusu.

Reklam olayinda durum ne peki? Resmi cihazlarda kullaniciya mi birakilmis reklamlari kapatmak?

Hocam ilk gönderiyi detaylı okursan herşey mevcut reklam kapatma vs. Ben Samsung note 5 den geçtim zamanın amiral gemisi ki bence genel ve kamera anlamında da iphone 7'den çok daha iyi bir telefon Samsung note 5. Çok kıyaslama yaptım arasında.

Sonuç olarak çok çok memnunum mi 9 lite dan, sadece 2 kötü yanı var ki onlar da kötü sayılmaz diğer telefonlardan belki de çok daha iyidir. Hoparlör kalitesi amiral gemisi telefonlar kadar iyi değil ve ois olmadığı için de video kalitesi hareketli olunca pek iyi olmuyor. Onun dışında hız, sd kart, fotoğraf, ekran, özellikle batarya çok memnunum.
    Anladim hocam. Nasil yapildigindan ziyade, reklam kapatmanin mumkun olup olmadigini ogrenmek istemistim ki onu da ogrenmis oldum. Resmi cihazlarda belki yoktur diye dusunmustum. Kafamda oturdu iyice bilgiler. Son bir kullanici videosu vs incelemelerinden sonra haftaya Mi Store acildiginda alacagim cihazi gibi gorunuyor. Bilgilendirmeler icin tekrar tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tface

Bu arada Yetkilendirme ve İptal'den "Xiaomi Sim etkinleştirme" "msa" ve "Miui Deamon" uygulamalarının yetkisini tekrar verdim ve NFC artık daha stabil çalışır oldu tahminimce "sim etkinleştirme" ile bir ilgisi olabilir.
    Miui Daemon olabilir ondan sorumlu olan. normalde telefonun xiaomi ile iletişimi gibi duruyor yazılanlara bakılırsa ama nfc nin iletişimi ile de ilgili olabilir gibi geldi ona etki ediyorsa.

msa için Miui System Ads, sistem reklamları deniyor :
    c.mi.com
    How To Remove Ads From Your Xiaomi Smartphone? Are You Prefer Ads In Your Smartphone! - Tech - Mi Community - Xiaomi
    https://c.mi.com/thread-2503827-1-0.html

onunla alakası olmaz bence.

Sim etkinleştirme de Mi mesaj uygulamasını kullanıp internet üzerinden miui kullanıcılarına, ki karşıdakinin de etkinleştirmeyi yapmış olası lazım, sms atmaya yarıyormuş. çok daha yaygın olan whatsapp varken gereksiz kalıyor zaten online mesajlaşma uygulaması olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

Anladim hocam. Nasil yapildigindan ziyade, reklam kapatmanin mumkun olup olmadigini ogrenmek istemistim ki onu da ogrenmis oldum. Resmi cihazlarda belki yoktur diye dusunmustum. Kafamda oturdu iyice bilgiler. Son bir kullanici videosu vs incelemelerinden sonra haftaya Mi Store acildiginda alacagim cihazi gibi gorunuyor. Bilgilendirmeler icin tekrar tesekkur ederim.
    reklam kapatmak sim etkinleştirme vs işler ıcın neden ayar yapılıyor mantıgını anlamıyorum, 3.yılını dolduran huawei p9 telefonumda bile sim kart takıp kullanıyorum, son kullanıcı ıcın hersey daha basit olması gerekirken sanırım ticari kaygılar vs sebebi ile böyle bir durum söz konusu.

Bu arada hala mi9 lite alma dusuncesındeyım zira 2 hat kullanıyorum ve kamera + batarya + 3,5mm ses çıkışı + ergonomi benim için zorunluluk ve bu anlamda istenilene en yakın telefon şu aşamada mi9 lite.

• jackhammer kullanıcısına yanıt
    Sim etkinlestirme nedir? Resmi cihazlarda gerekli bir islem mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

Sim etkinlestirme nedir? Resmi cihazlarda gerekli bir islem mi acaba?
    hocam ben sizin yazıgınız yazıya alıntılamak ıcın yazmıstım yaptınız dıye dusundum :) oradan yola cıkarak da genel anlamda düşüncemi belirtmiştim :)
  • Arkadaşlar merhaba, dün itibariyle ben de aranıza katılmış bulunmaktayım, cihazın tamamına yakınından şimdilik gayet memnunum , ancak ahize sesi ile ilgili bir sorunum var, daha önce konuşulduysa özür dilerim, iostan androide geçtiğim için belki mevcut bir ayarı da bilmiyorumdur fakat telefonla konuşurken karşı tarafın sesi çok az geliyor, konuşurken vol+ ya bastığımda maksimum gösteriyor, acaba cihazla ilgili bir sıkıntı mı var?
  • Master.Cain kullanıcısına yanıt
    genel olarak sorun yok hocam. dün biriyle konuşurken sesi az geliyordu sesin az dedim, ortam kalabalık müsait değil yüksek sesle konuşamıyorum şu an dedi. yani telefondan değildi sorun.

sen birkaç kişiyle konuşup denedin mi hocam ? herkeste aynı ise sorunlu olabilir senin cihaz.
  • Master.Cain kullanıcısına yanıt
    Eğer iphone kulaklığı kullanıyorsan konuşurken ben de de aynı durum oldu iphone kulaklığı ile konuşurken ses kısık geldi hocam. Ama normal ahize sesi gayet yüksek. Ahize kalite olarak amiral gemisi ya da iphone değil ama bence yeterli düzeyde.
  • Bu 2165 e satan yerden n11 de 12 sinde aldim dha onaylandı filan da yazmadi bekliyoruz bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teli yeni aldim, mui 10 yüklü, mui 11 e yükseltmemi önerir misiniz, var mı 11 de stabilizasyon veya herhangi bir sorun?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.