Şimdi Ara

2020 F/P Tatil Fırsatları (273. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.088
Cevap
179
Favori
43.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin anlatımınız mantıklı fakat canlı örneğe uymuyor.

X oteli: 10-15 eylül için 4.500 TL - Fiyat alım tarihi 12 Ağustos
    X oteli: 10-15 eylül için 5.500 TL - Fiyat alım tarihi 13 ağustos

Dediğiniz örneğe bu uymuyor. Kırılım dönemi veya artış eğilimi olan dönem değil. Buradaki fiyat artış sebebi nedir?

Arkadaşların size anlatmaya çalıştığı şey, okulların açılışı değişince 1 günde artış yaşandı. Kırılım vs dönemi olmamasına rağmen.

Dolulukla vs alakası yok diyorsunuz ama bir örnek daha vereyim, erken rezervasyonun açıldığı gün Granada Luxury Belek

Temmuz 10-15 arası: Sabah 5.000 TL, öğlen 6.000 TL, akşam 7.500 TL

Bu 10-12 saat içindeki fiyat artışını gözümle gördüm. Kapasite doldukça fiyat artışı yaşanıyor aynı oda tipinde de. 1 saat arayla farklı fiyat olabiliyor. Sizin dediğinize göre olmaması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 14 Ağustos 2020; 12:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Dediğiniz örneğe bu uymuyor. Kırılım dönemi veya artış eğilimi olan dönem değil. Buradaki fiyat artış sebebi nedir?

Arkadaşların size anlatmaya çalıştığı şey, okulların açılışı değişince 1 günde artış yaşandı. Kırılım vs dönemi olmamasına rağmen.

Dolulukla vs alakası yok diyorsunuz ama bir örnek daha vereyim, erken rezervasyonun açıldığı gün Granada Luxury Belek

Bu 10-12 saat içindeki fiyat artışını gözümle gördüm. Kapasite doldukça fiyat artışı yaşanıyor aynı oda tipinde de. 1 saat arayla farklı fiyat olabiliyor. Sizin dediğinize göre olmaması gerek.
    Aynen öyle.

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Size bu konuda katılıyorum bende çok şahit oldum,bu konu uçak biletlerinin fiyat artış mantığına benziyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Anlatmak istediğim tam bu.

winwin35 gibi dürüst turizmciler hiç böyle işlere girmedikleri için anlayamadılar.Ama fiziki durum gerçekten malesef böyle.

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz örnekte 5000 - 6000 -7500 tl olan fiyat artışı aynı oda tipi için miydi?

yoksa std oda 5000 TL fiyat alıp, sonrasında 6000 TL yine std. oda yerine, bir üst kategori olan, deluxe, club yada başka bir oda tipi miydi?

malum oda tipine göre fiyatlar artar. oda tipi en düşükten yükseğe göre;

ROH = blokajı olmayan, müsaitlik doğrultusunda hangi oda gelirse.

Ekonomik

bungalow

deluxe

family room

suit

eğer otelde 1den fazla bina var ise ana bina, ek bina oda tipleri ve fiyatları farklıdır. her oda tipi fiyatı ayrıdır.
  • Sanki bana yeni gezegen keşfetmiş gibi yine yazmışta yazmış .Halbuki acente internet sitesine girmeyi bilen bu anlatılanı orada görür
    www.etstur.com
    Rixos Premium Belek Fiyatları | Etstur.com
    https://www.etstur.com/Rixos-Premium-Belek/Fiyat-Tablosu
    bütün otellerin fiyat listesini verir

15 günde bir fiyat yenilenirmiş de ..bunu da bilmiyor

aha bu otel aklına estikçe fiyat belirlemiş....https://www.etstur.com/Granada-Luxury-Belek/Fiyat-Tablosu

Okulların açılması ertelense de eğitim öğretim belirlenen tarihte başlayacak .Ha veli ,uzaktan eğitimi gittiği otelde TV de EBA dan izler ,veya online eğitimi de diz üstü bilgisayar götürürüm yine tatiline giderim diyebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 14 Ağustos 2020; 13:51:11 >

• hocam halk fırsatçı neden bunu kabullenmek istemiyor direniyorsun üzülme sadece sizin sektör değil her yer böyle üzme tatlı canını kabullen
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    O 2. Örnekti, aslında benim size anlatmak istediğim 1. Örnekti arkadaşın bahsettiği.

Granada olayı ise aynı oda tipi aynı tarihler, hatta arşivimde görüntüsünü bulabilirsem atarım.

Sabah ilk açılışla akşam kapanış arasında %50 fark vardı. Bu arada odanın standart fiyatı 1.000 TL, erken rezervasyon indirim oranı %50’den %25’e inmişti. Hatta buradan da alanlar oldu bayağı ilk açılışta eski sayfalarda mevcuttur.

Oda tipine göre fiyat değiştiğini biliyorum tabiki. Siz bence işin olması gerekenini anlatıyorsunuz ama maalesef piyasada öyle işlemiyor.

Yazılarınızı okuyup bilmediğim şeyleri öğreniyorum ama bu konuda ya sizin bilmediğiniz bir şeyler var ya da dediğim gibi piyasa öyle işlemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verilen örnekler gayet net olmasına rağmen winwin35 tarafından konunun etrafından dolanılmaya çalışılmasını anlamış değilim. Bakanlığa v.s. fiyat veriliyorsa muhtemelen 1 liralık mala 5 lira çekip talebe göre indirim oranları ile oynuyorlardır. Talep çok artıncada indirimi tümden kaldırıp liste fiyatını uyguluyorlardır.
    Yau burası İsviçre mi bakanlık falan diyorsun ya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    iyi incele 11 gün sabit değil ..7-8 -9 -10-11 ne ararsan var
    www.etstur.com
    Granada Luxury Belek Fiyatları | Etstur.com
    https://www.etstur.com/Granada-Luxury-Belek/Fiyat-Tablosu

Kardeş iyiki öğretmen falan olmamışsın 1 cümleyle anlatılacak bir olayı 8 bin cümleyle anlatıp üstelik bir kısmı yanlış olunca yemin ederim çocukların hepsinin psikolojisini bozardın .

Sana mesleğinde başarılar dilerim .İnsanlık ölmedi netekim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 14 Ağustos 2020; 14:35:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

verdiğiniz örnekte 5000 - 6000 -7500 tl olan fiyat artışı aynı oda tipi için miydi?

yoksa std oda 5000 TL fiyat alıp, sonrasında 6000 TL yine std. oda yerine, bir üst kategori olan, deluxe, club yada başka bir oda tipi miydi?

malum oda tipine göre fiyatlar artar. oda tipi en düşükten yükseğe göre;

ROH = blokajı olmayan, müsaitlik doğrultusunda hangi oda gelirse.

Ekonomik

bungalow

deluxe

family room

suit

eğer otelde 1den fazla bina var ise ana bina, ek bina oda tipleri ve fiyatları farklıdır. her oda tipi fiyatı ayrıdır.
    Hocam sen ısrarla olaya çok naif yaklaşıyosun. Gerçekten senin çevren böyle iyi dürüst insanlarla mı çevrili? Kötülüğe yorumlamıyosun ısrarla :)

• Naiflikle ilgili bir durum değil bu.

İnsanoğlu bayılıyor kendini enayi, keriz yerine konduğunu sanmaya, bu durum da hemen insanda kazıklanma, örselenme, değersizleşme duygusu yaratıyor.

Hele bu durum otel konaklamasından, uçak biletine, vize başvurusundan rent a car'a kadar kısacası turizmin geneli olunca insanlar daha da bir derin duyguya kapılıyor. içindeki dinamikleri bilmeden.

Bu sektörün dinamikleri gerçekten çok farklı, sadece parayı ver, rezervasyonu yap kısmından oluşmuyor maalesef.

ve bu ülkenin ekonomik şartlarında mutfaktan, elektriğe, mazottan, Kur'a kadar kendi ev ekonomisinde direkt olarak etkilenirken, durum bir turizm unsuruna gelince (otel, uçak & otobüs bileti, vize danışmanlık hizmeti) fırsatçılık, kazıkçılığa dökülüyor durum.

kendinizi bu şekilde bir psikolojiye sokmanın alemi olmasın diye neden sonuç ilişkisi ile anlatıyorum durumu.

Ha siz damat gibi Doların yükselmesi sizi rahatsız etmesin diyenlerdenseniz, ben hep 50 TL'lik pazar alışverişi yapıyorum, 40 TL'lik elektrik kullanıyorum kafasındaysanız o zaman size bir şey açıklamam çok sağlıklı olmaz tabi.

bu ekonomik şartlarda, fiyat artışlarını birim maliyet üzerine faiş kar marjlarına bağlayıp, direkt topu sektöre atmak, işte bana göre de sen beni ne kadar naif görüyorsan bende bu mantığı aynı derecede ve en basit kibar tabirle cehalet olarak görüyorum.

• 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.