Şimdi Ara

2020 F/P Tatil Fırsatları (272. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.088
Cevap
179
Favori
43.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ağzına sağlık hocam.
  • watersreep kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dün akşam barkovizyondan da o diziyi verdiler :)).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi son dakika rezervasyon yapanlar.

Benim baktığım oteller dün zam yedi.Hem de ne zaman.

Okul açılışlarının ertelenmesi mi etkili oldu,yurtdışı misafirleri mi arttı bilemiyorum ama bir gece de 2000 tl ye varan fiyat artısı söz konusu.

Sanırım oteller fulle yaklaştı artık ne vurursak kar mantığıyla devam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Benim gibi son dakika rezervasyon yapanlar.

Benim baktığım oteller dün zam yedi.Hem de ne zaman.

Okul açılışlarının ertelenmesi mi etkili oldu,yurtdışı misafirleri mi arttı bilemiyorum ama bir gece de 2000 tl ye varan fiyat artısı söz konusu.

Sanırım oteller fulle yaklaştı artık ne vurursak kar mantığıyla devam..
    %100 okul açılış tarihlerinin ertelenmesiyle alakalıdır.

Okul açılınca misafir sayısı düşecekti ama şimdi yaz gibi devam edecek.
  • Bir taşla 2 kuş. Hem okullar online bile olsa resmi olarak 31 Ağustos'ta açılacak ve özel okullar ödemelerini alacak, hem de tatil sezonu 3 hafta daha uzayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 14 Ağustos 2020; 10:53:34 >
  • Bodrum kefalukas ya da sianji well e giden var mi? Önerir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okullarla yada yurt dışı ile alakası yok.

Tatil turizminde resort otellerin fiyatları sene başında belirlenir zaten.

Biz turizmciler, buna periyod deriz.

fiyatlandırma periyotları 15'e günlük dönemde olur 1 - 15 / 15 - 30

Mayıstan itibaren başlar artış, yüksek sezonun en yüksek dönemi olan 15-31 Ağustos arasında top noktaya ulaşır.

Hatta siz bir ayın 12 si giriş, 19 'u çıkış şeklinde rez yaparsanız, 12-15 arasına denk gelen tarihlerde 1-15 fiyatından / 15-19 arasına gelen günlerde de 15-30 arası fiyatlardan kalırsınız biz turizmcilerin tabiri de buna 'fiyat kıvrımı' deriz.

Erken rezervasyon sonrası dönemi fiyatlarını oteller Nisan gibi belirler ve otelciler birliği aracıllığı ile bakanlığa paylaşırlar, fors majör bir durum olmadığı sürece ve bu fors majör durumu birlik ve bakanlık onaylamadığı sürece zam yapamaz.

dolayısıyla otel, fiyatlarında fırsatçılık yapamaz bu konuyu aydınlatmak isterim.

detayları ile belirtmek istedim ki bu şekilde komplo teorileri ile canınızı sıkmayın, Ağustos 15-30 dönemi en yüksek sezondur.

fiyatlandırma politikası, dönem, kıvrım konuları için acentenizden yada otelden de teyit edebilirsiniz.

saygılar

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

okullarla yada yurt dışı ile alakası yok.

Tatil turizminde resort otellerin fiyatları sene başında belirlenir zaten.

Biz turizmciler, buna periyod deriz.

fiyatlandırma periyotları 15'e günlük dönemde olur 1 - 15 / 15 - 30

Mayıstan itibaren başlar artış, yüksek sezonun en yüksek dönemi olan 15-31 Ağustos arasında top noktaya ulaşır.

Hatta siz bir ayın 12 si giriş, 19 'u çıkış şeklinde rez yaparsanız, 12-15 arasına denk gelen tarihlerde 1-15 fiyatından / 15-19 arasına gelen günlerde de 15-30 arası fiyatlardan kalırsınız biz turizmcilerin tabiri de buna 'fiyat kıvrımı' deriz.

Erken rezervasyon sonrası dönemi fiyatlarını oteller Nisan gibi belirler ve otelciler birliği aracıllığı ile bakanlığa paylaşırlar, fors majör bir durum olmadığı sürece ve bu fors majör durumu birlik ve bakanlık onaylamadığı sürece zam yapamaz.

dolayısıyla otel, fiyatlarında fırsatçılık yapamaz bu konuyu aydınlatmak isterim.

detayları ile belirtmek istedim ki bu şekilde komplo teorileri ile canınızı sıkmayın, Ağustos 15-30 dönemi en yüksek sezondur.

fiyatlandırma politikası, dönem, kıvrım konuları için acentenizden yada otelden de teyit edebilirsiniz.

saygılar
    Komplo teorisi üretmiyoruz hocam.
    İzah edeyim.
    Eylül için aldığım fiyat daha iki gün öncesine kadar kişi başı 420 iken dün bir anda 550 TL ye yükseltilmiş.Oteli aradığım da evet zam yapıldı dendi.
    Sezon fiyatları belli evet ama bahsi geçen sezon fiyatlarında artışı da ben ilk defa gördüm.Talebe göre fiyat politikası uyguluyor çoğu otel malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Komplo teorisi üretmiyoruz hocam.
    İzah edeyim.
    Eylül için aldığım fiyat daha iki gün öncesine kadar kişi başı 420 iken dün bir anda 550 TL ye yükseltilmiş.Oteli aradığım da evet zam yapıldı dendi.
    Sezon fiyatları belli evet ama bahsi geçen sezon fiyatlarında artışı da ben ilk defa gördüm.Talebe göre fiyat politikası uyguluyor çoğu otel malesef.

Alıntıları Göster
    Bu daha net olmuş. İstenen tarih eylülde bi tarihmiş ve arkadaşın dediği gibi 1 gün arayla aynı tarih için bu fark çıkıyosa işin içide sizin anlattığınız teknikler yerine çakallık vardır. O çakallıkta kesinlikle okulların açılma tarihinin ötelenmesiyle alakalıdır ;)

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiğiniz durumu zaten biliyordur herkes. O dönemsel listeler zaten önceden açıklandığı için sıkıntı yok, önceden görüyorsun. Ama burada arkadaşın bahsettiği durum, önceden belirlenmiş o fiyatın okulların açılmasının öteye atılması ile bir anda artması.
  • rfssfr kullanıcısına yanıt
    söylüyorum işte.

fiyat zaten belliydi diyorum, taleple alakası yok.

tekrar örnekle anlatayım

kilit durum 1-15 / 15-30

Mayıs 1-15 döneminde 100 liradan başlar, her ayın 1-15 / 15-30 döneminde fiyat artar ben 2002 den beri turizm içindeyim, bu 2002 önceside böyleydi hala böyle.

fiyatlar ıtelciler, birliği ve bakanlık denetiminde zaten, bir otelci fiyatı şaak diye kendi kafasına göre arttıramaz, denetimi var yaptırımı var. Afişe fiyat politikasına uymak zorunda

afişe fiyatları da önce bakanlıkla paylaşıp bildirmek zorunda

şöyle söyleyeyim konu anlaşılsın, evet fiyat artışı olmuştur ama bunun anlık talep veya fırsatçılıkla alakası yok.

yani senin verdiğin örnekte 1-15 Ağustos'ta 420 TL olan gecelik fiyatında 15-30 döneminde %31'lik artışla 550 TL olduğu zaten Erken rezervasyon sonrası fiyatlarda bellidir.

söylediğim gibi tekrar velirtiyorum Otel açıldığı andan itibaren, her ayın 1-15/15-30 döneminde fiyat artışı yapar, bu piyasanın, bakanlığın bildiği, uyguladığı bir durumdur.

kilit kelime periyot ve kıvrımdır. dediğim gibi bu durumu turizmde olan herkes bilir. Ağustos en top dönemdir. çünkü yaz döneminin en son dönemi ve en yüksek sezonudur.

en yüksek sezonun top döneminde şu an fiyatlar Eylül ayı itibaren düşer, 1-15 te bir indirim alır / 15-30 da 2.düşüşü görür

tıpkı mayıstan itibaren arttığı gibi

• Hangi tarihler icin hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    pik kelimesini hayatımıza Bakan Koca Soktu pandemi ile birlikte :)

ama Turizm'de resort otellerde fiyatın pik yaptığı dönem Ağustos 15-31 dönemidir. Bunun 2020 yılında pandemi olup, eğitim öğretim döneminin başlanması ile alakası yok onu söylemeye çalışıyorum.

yani her yaz sezonunun Erken rezervasyon sonrası afişe fiyatlarda en pahalı dönemdir Ağustos 15-31 dönemi.

Tatilin en son dönemidir. (okul vs. ile alakası yok mevsimsel açıdan)

talebin tavan olduğu dönemdir (izin alıp tatile çıktın - çıktın, eylül ayında artık sonbahara giriyorsun)

yani arz - talep dengesinde en top, en pik dönemdesin

bunu açıklamaya çalışıyorum, yüksek sezonun en pik döneminde fiyat en yüksek döneminde maalesef.

fiyat artışı da bir anda olmamıştır ve olamaz diyorum zaten çünkü periyod fiyatları afişe edilmeden önce bakanlığa sunulur, onayı gelir onaylandıktan sonra afişe edilir. - Bu konu ile ilgili afişe fiyata revize edecekse otel, bir durum olması gerekir bu durumu da bakanlığın 'ha evet haklısın maliyetlerin artmış, o yüzden 2. bir revize yapabilirsin' onayı ile yapması gerekir.

şöyle olur, 15-30 Ağustos zaten yüksek sezon bunu açıkladım. Eylül'de fiyatın düşmesi gerekir. Eğer Eylül Ayında fiyat düşmez ise, Ağustos fiyatı ile devam ederse yada Eylül fiyatı, Ağustos'tan yüksek olursa işte bu durum okulların açılmasının ertelenmesi ile doğru orantılı olduğunu gösterir. Çünkü Eylül ayı, 15-31 ağustos dönemi pik'inden sonra düşük sezon başlangıcı ile fiyatların düştüğü dönemdir.

• rfssfr kullanıcısına yanıt
    şu durumu tam izah edebilir misin hangi otel, hangi dönem / tarihler nedir.

taksit taksit bilgi aktarınca işler karışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extraordinaryman45

Hangi tarihler icin hocam?
    14-18 Eylül icin. Balayi maksatli

• 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.