Şimdi Ara

SSD'li Laptop Önerisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar uzun süre masaüstü kullanmış bir oyuncu olarak artık piyasa ve eskiyen masaüstü gereği platform değiştirmek durumunda kaldım. Masaüstü bilgiyasarımın sisteminin eskimesi ve daha da önemlisi yer kaplama sorunu nedeniyle oyun işlerini PS4 alarak geçiştirdim.

Bir laptop almak istiyorum yalnız sistemler ile ilgili pek bir bilgim yok desek yeridir.Bu konuda bilgili arkadaşlardan öneri bekliyorum.Önceliğim tabi ki SSD yani laptop un herhangi bir işlemde yavaş olmasını istemiyorum. Yani bir kaç araştırma yaptım tabi ki ama bütçem sınırlı. Malum piyasa da aldı başını gidiyor.

Uzun lafın kısası ms office,photoshop programlarını kullanıp,1080p bluray filmlerde kasma sorunu yapmayacak SSD'li bir laptop arıyorum.
    Bütçem 2.500-4.000 TL aralığındadır.

Bunun yanında minimum Assassin's Creed Origins oynayabilecek bir sistem olursa pastanın kirazı olur.Olmazsa da dediğim gibi diğer işler için olması yeterli.
    Bu örneği vermemin sebebi dediğim gibi pek sistemlerden 7.8. nesil işlemcilerden anlamadığım için oyunlar üzerinden gitmek daha kolaya geliyor sanırım...

• bu aralar HP de modeller randımanlı üretiliyor gibi. daha az ısınma ve stabil modeller görüyorum. ben de 3-4 bin arası bi laptop bakıyorum. hem up olsun hem de yorumları takip edelim. duayen arkadaşlardan tavsiyerler gelir umarım. bir de sıcak fırsat paylaşılsa tadından yenmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • da0038nt aldım oyun için pek fikrim yok ama i7 8550u 256ssd .HP iade kampanyasıyla 3800 civarına geldi tavsiye ederim hafif laptop çok araştırdım i7 8550u 256 SSD 8gb ram ve Nvidia ekran kartı mx130 olan bu fiyatta bilg yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumcuabi

bu aralar HP de modeller randımanlı üretiliyor gibi. daha az ısınma ve stabil modeller görüyorum. ben de 3-4 bin arası bi laptop bakıyorum. hem up olsun hem de yorumları takip edelim. duayen arkadaşlardan tavsiyerler gelir umarım. bir de sıcak fırsat paylaşılsa tadından yenmez.
    Eyvallah. Bende genelde hp buldum ama düşünülen fiyatlar olunca insan monster abra a5 mi alınmalı diye düşünmüyor değil. Yani kendimce oyun açma potansiyelinden yola çıkıyorum pek anlamadığım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belize -- 26 Kasım 2018; 11:9:25 >

Orijinalden alıntı: arzecelik

da0038nt aldım oyun için pek fikrim yok ama i7 8550u 256ssd .HP iade kampanyasıyla 3800 civarına geldi tavsiye ederim hafif laptop çok araştırdım i7 8550u 256 SSD 8gb ram ve Nvidia ekran kartı mx130 olan bu fiyatta bilg yok
    Yani anladığım kadarıyla evet 256 SSD , 8 GB ram güzel ikili hele hele 3800 civarı güzel geliyor da aklıma işlemci takıldı yani takılmasından kasıt pek anlamam ama siz biliyorsanız cevaplayın lütfen.

Yani bu i7 8550u modeli tam olarak nedir ? Araştırdım baktım ama daha çok karıştı kafa anlamadım

CPU Serisi - Intel Core i5
    CPU Frekansı - 1.60 GHz
    CPU Markası - Intel
    CPU Modeli - Intel Core i7-8550U
    CPU Yılı - 2017 3.Çeyrek
    CPU Turbo Frekansı - 3.40 GHz
    CPU Çekirdek Sayısı - 4 Adet
    CPU İş Parçacığı Sayısı - 8 Adet

diye belirtmiş bu laptop için ama yani 1.60Ghz nedir 3.40 nedir ? i7 nedir i5 nedir ? Benim gibi pek anlamayanlar için kaç çekirdek kaç ghz e denk geliyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belize -- 26 Kasım 2018; 11:10:48 >

• Belize kullanıcısına yanıt
    Abra varken hp alirsaniz üzer. Pil hariç tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: expressimo

Abra varken hp alirsaniz üzer. Pil hariç tabi.
    Tavsiye için teşekkürler... Yani size pm üzerinden de sordum ama buradan da ekliyeyim.

veya açık ara önde olan

www.monsternotebook.com.tr
    Abra A5 V13.1.1 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V13-1-1.html

hangisi tercih edilmeli tabi ki fiyat önemli ben HP bana yeter diye düşünüyorum ama işlemci monster da 2,3 den 4,00 Ghz olarak, HP ise 1,6 dan 3,40 Ghz olarak gösteriyor... Bu mevzuları bilmediğimden karar veremiyorum. Tabi monster taksitli fiyat 5.100 lere kadar geliyor o kadar para da vermeye değer mi bilemedim...

Hp için oyun performansı nedir ? Yani güncel oyunları açar mı veya a.creed origins vs. ? Asus'da 1080p değil sanırım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    3 yıl önce açıldı
    Notebook RAM Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Vermeye değer ama genel oalrak hp de sizi tatmin eder . S510 da öyle

Vermeye değer ama genel oalrak hp de sizi tatmin eder . S510 da öyle
    Laptoplar hoş güzel de hiçbirinde optik sürücü yokmuş malesef yeni dikkatimi çekti.

Öneri için teşekkürler...
  • Şu bilgisayarı önerebilirim size. Oyun oynamak haricinde tüm işlerinizi görecektir. 2 gün önce 3800 küsürdü fiyatı. Eğer oyun da oynarım diyorsanız en kötü mx150 ekran kartı bulunan bir bilgisayar bakmanız da fayda var.

Artık ssd için 8gb ı mı çıkarıp 256gb takarsınız bilemem ama genel olarak akıcı çalışan bir pc.

• Bence harici sürücü alın monster ile beraber veya asus hp ile ne alacaksanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 26 Kasım 2018; 16:14:11 >

Bayadır takip etmemişsiniz sanırım hocam.
    Optik sürücü pek kullanılmıyor artık, üreticiler de koymuyor.
    Turboboost teknolojisiyle zorlanma olunca işlemci frekans artırıyor, gerekmiyorsa düşük frekansta çalışıp hem ısınmıyor hem de az enerji tüketiyor.
    O ghz'ler ondan değişken. Bu bayadır var, yeni bir şey değil.
    Güzel öneriler gelmiş, birbirine göre artıları eksileri var. Beğendiklerinizi yazın, karşılaştırırız.
    mx150 düşük çözünürlük orta ayarlarda ıkınarak da olsa oynatıyormuş 25-40 fps arası, youtubeda var oyun testleri.
    2 hafta önce çok araştırarak ck004 aldım ben, memnunum. dvd girişi yok, hdd üzerinde yok, bunlar - olabilir sizin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 26 Kasım 2018; 16:39:41 >

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

Şu bilgisayarı önerebilirim size. Oyun oynamak haricinde tüm işlerinizi görecektir. 2 gün önce 3800 küsürdü fiyatı. Eğer oyun da oynarım diyorsanız en kötü mx150 ekran kartı bulunan bir bilgisayar bakmanız da fayda var.

İlgil,alaka ve öneri için teşekkür ederim... Sanırım monster a karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belize -- 26 Kasım 2018; 23:44:3 >

• quote:

Bence harici sürücü alın monster ile beraber veya asus hp ile ne alacaksanız.
    quote:

@expressimo

Bence harici sürücü alın monster ile beraber veya asus hp ile ne alacaksanız.https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-330-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-mx150-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81de01d7tx-p-HBV00000ECCHD

Size de teşekkür ederim yardımlarınız için yani monster ya da hp arasında bir seçim yapacağım sanırım. İndirim hala devam ederse duruma göre o an hangisi olursa tabii...

quote:

@bestgr

Turboboost teknolojisiyle zorlanma olunca işlemci frekans artırıyor, gerekmiyorsa düşük frekansta çalışıp hem ısınmıyor hem de az enerji tüketiyor.
    Güzel öneriler gelmiş, birbirine göre artıları eksileri var. Beğendiklerinizi yazın, karşılaştırırız.
    mx150 düşük çözünürlük orta ayarlarda ıkınarak da olsa oynatıyormuş 25-40 fps arası, youtubeda var oyun testleri.
    2 hafta önce çok araştırarak ck004 aldım ben, memnunum. dvd girişi yok, hdd üzerinde yok, bunlar - olabilir sizin için.

Evet bayadır takip etmiyorum hoş etsem de bilgim dışında kalan konular yani biz anca biri yardımıyla pc toplayıp oyun oynadığımız için pek öğrenemedik

Bir kaç soru sorsam acaba yardımcı olabilir misiniz ? Bu i5 1.6ghz turbo ile 3.4 olan işlemciler yani geneli böyle sanırım artık... Bunlar nasıl çalışıyor yani temel ghz kaç bunların ve nasıl turbo ile max ghz e çıkıyor ? Yani amiyene tabirle benim 3.2ghz den 4 çekirdekli bir masaüstüm var... Bu i5 i7 türleri nasıl çalışıyor?? Yani internetten araştırdığım ekran kartlarına göre de monster örneğindeki gtx 1050 kartı mx150 e nazaran sanırım çok önde... gtx1050 yi biliyorum da mx150 araştırdım kimi bf1 çok iyi diyor kimi fortnite bile kasıyor gibi yorumlar var... Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belize -- 26 Kasım 2018; 23:44:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belize

quote:

@expressimo

Bence harici sürücü alın monster ile beraber veya asus hp ile ne alacaksanız.https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-330-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-mx150-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81de01d7tx-p-HBV00000ECCHD

Size de teşekkür ederim yardımlarınız için yani monster ya da hp arasında bir seçim yapacağım sanırım. İndirim hala devam ederse duruma göre o an hangisi olursa tabii...

quote:

@bestgr

Evet bayadır takip etmiyorum hoş etsem de bilgim dışında kalan konular yani biz anca biri yardımıyla pc toplayıp oyun oynadığımız için pek öğrenemedik

Bir kaç soru sorsam acaba yardımcı olabilir misiniz ? Bu i5 1.6ghz turbo ile 3.4 olan işlemciler yani geneli böyle sanırım artık... Bunlar nasıl çalışıyor yani temel ghz kaç bunların ve nasıl turbo ile max ghz e çıkıyor ? Yani amiyene tabirle benim 3.2ghz den 4 çekirdekli bir masaüstüm var... Bu i5 i7 türleri nasıl çalışıyor?? Yani internetten araştırdığım ekran kartlarına göre de monster örneğindeki gtx 1050 kartı mx150 e nazaran sanırım çok önde... gtx1050 yi biliyorum da mx150 araştırdım kimi bf1 çok iyi diyor kimi fortnite bile kasıyor gibi yorumlar var... Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...

Alıntıları Göster
    laptopun güç seçenekleri var. yüksek performansa alırsanız 3300 mhz civarında çalışır. Bu daha fazla güç, daha fazla ısınma demektir.
    Güç tasarrufuna alıyorum şuan, 700 900 mhz arasında çalışıyor. Fan sesi bile çıkmıyor.
    Teorik olarak pcnin bunu kendi yapması lazım "dengeli" modda. Ama ayarını beceremedim galiba. Ben manuel olarak masaüstüne bir kısayol atadım, tek tıklamayla güç modları arasında geçiş yapıyorum.

mx150, 1030un mobil versiyonu. 1050 daha iyidir tabi, aralarında über fark yok ama. Şöyle söyliyim: arkadaşımda 1050 var . Roe oyununda o 65 alıyor ben 60 fps. yarım saat geçince bizim fpsler ısınmadan dolayı hemen hemen eşitleniyor.

mx150 fortniteda kasmaz. high ayarlar 1080pde 30fps civarı alır ama. Ben 720p lowda oynuyorum. ortalama 70-90fps arası alıyorum. Fortniteda yeni bi mod var yemek savaşı diye, orda yapılar çoğalınca veya ortadaki duvar kalkınca 30lara kadar inebiliyor fps. Deprem olurmuşcasına titreme efekti var zaten, orda bilgisayarı zorluyor.
    Pubg bile oynuyorum ben 2-3gündür mx150 ile. 50-70fps arası değişiyor. Bazen kalabalık şehir girişlerinde anlık 40ları görüyor.

Kasması ısınmadan dolayırı. Isınan pcde 1060 1070 de kasar.

ŞU siteden hem gpu hem de cpu sıralamasına bakabilirsiniz.

Isınmayan laptoptaki mx150yi, ısınan laptoptaki 1060a bile değişmem. Aynı laptopta tabiki 1050 daha iyi.
    Şu da bir etken: mx150yi i5-8250u ile beraber kullanıyorlar. 1050yi u işlemciyle vermiyorlar. 8.nesil u işlemci daha az ısındığından mx150ler de ön plana çıkıyor. Heralde 1050yi besleyemiyor i5-8250u.

Monstera karar verdiğinize göre oyun odaklısınız. Oyun için 1050yi tercih edin en az. Mx150 biraz daha casual gamerlar için. Günde 1-2saat takılayım yeterli diyenler için. 1-2yıl sonra ne olacağı belli değil. Gerçi hardcore gamerlara 1050 de düşük gelir bütçe meselesi.
    CK004NT düşünüyorsanız anakonumuza bi uğrayın: https://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-15-ck004nt-kullanicilari-klubu-ana-konu--135851695#135851695

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 27 Kasım 2018; 0:24:43 >

Malesef cevap verme gereği duydum hocam. Bestgr ve expressimo arkadaşlarım benden daha tecrübeli ama kesinlikle monster'in o fiyatları hakettiğini ben düşünmüyorum. Vaktiniz varsa 1 ay bekleyin derim.

Orijinalden alıntı: bestgr

laptopun güç seçenekleri var. yüksek performansa alırsanız 3300 mhz civarında çalışır. Bu daha fazla güç, daha fazla ısınma demektir.
    Güç tasarrufuna alıyorum şuan, 700 900 mhz arasında çalışıyor. Fan sesi bile çıkmıyor.
    Teorik olarak pcnin bunu kendi yapması lazım "dengeli" modda. Ama ayarını beceremedim galiba. Ben manuel olarak masaüstüne bir kısayol atadım, tek tıklamayla güç modları arasında geçiş yapıyorum.

mx150, 1030un mobil versiyonu. 1050 daha iyidir tabi, aralarında über fark yok ama. Şöyle söyliyim: arkadaşımda 1050 var . Roe oyununda o 65 alıyor ben 60 fps. yarım saat geçince bizim fpsler ısınmadan dolayı hemen hemen eşitleniyor.

mx150 fortniteda kasmaz. high ayarlar 1080pde 30fps civarı alır ama. Ben 720p lowda oynuyorum. ortalama 70-90fps arası alıyorum. Fortniteda yeni bi mod var yemek savaşı diye, orda yapılar çoğalınca veya ortadaki duvar kalkınca 30lara kadar inebiliyor fps. Deprem olurmuşcasına titreme efekti var zaten, orda bilgisayarı zorluyor.
    Pubg bile oynuyorum ben 2-3gündür mx150 ile. 50-70fps arası değişiyor. Bazen kalabalık şehir girişlerinde anlık 40ları görüyor.

Isınmayan laptoptaki mx150yi, ısınan laptoptaki 1060a bile değişmem. Aynı laptopta tabiki 1050 daha iyi.
    Şu da bir etken: mx150yi i5-8250u ile beraber kullanıyorlar. 1050yi u işlemciyle vermiyorlar. 8.nesil u işlemci daha az ısındığından mx150ler de ön plana çıkıyor. Heralde 1050yi besleyemiyor i5-8250u.

Monstera karar verdiğinize göre oyun odaklısınız. Oyun için 1050yi tercih edin en az. Mx150 biraz daha casual gamerlar için. Günde 1-2saat takılayım yeterli diyenler için. 1-2yıl sonra ne olacağı belli değil. Gerçi hardcore gamerlara 1050 de düşük gelir bütçe meselesi.
    CK004NT düşünüyorsanız anakonumuza bi uğrayın: https://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-15-ck004nt-kullanicilari-klubu-ana-konu--135851695#135851695

Alıntıları Göster
    quote:

@bestgr

CK004NT düşünüyorsanız anakonumuza bi uğrayın:https://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-15-ck004nt-kullanicilari-klubu-ana-konu--135851695#135851695

Yani bu turbo ghz mevzusu pc içinden bizim seçimimiz ile değişkenlik gösteriyor öyle mi ? İyiymiş...

Aslında oyun odaklı değilim. Masaüstü bilgisayarım eskidiğinden dolayı PS4 aldım ve oyun derdini %90 kapattım diyebilirim.Elimdeki bilgisayar parçalarını satıyorum ki yeni laptop ne kadar ucuza gelirse o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Yani asıl kullanım amacım oyun değil sadece dediğim gibi ben oyun üzerinden kaliteyi anlayabiliyorum malesef. Derdim masaüstü bilgisayarımdan vazgeçiyorken ondan daha dandik bir bilgiyasarı 3.000 - 4.000'e almamak. E haliyle kullanım amacım belli 1080p bluray film indir izle arşivle,torrent,pshop,ms office vs. ama tabi ki arada bir canım sıkılırsa minimum a.creed origins (bunu da belki 5 defa yazmışımdır ),battlefield 1 gibi oyunları açacak bir laptop olsun dedim.Sonuçta 4.000 küsür bir laptop almayı düşünüyorum...

Aslında HP pavilion'a tamamdım. Monster ve HP ürünleri çok yakın hemen hemen aynı... ikisinde de tam istediğim gibi 256 SSD ve 8GB Ram var...

Beni sadece ghz ve ekran kartı düşündürdü Hp 1.6GHz , Monster 2.4 GHz neredeyse 1.0GHz fark oldğundan dolayı bir kere kıyıp monster alsam mı dedim.O da ilerisi için daha garanti olsun 400 500 fazla ver daha çok kullan mantığından dolayı... Mx150 ekran kartının GTX 1030'a denk geldiğini bilmiyordum. Bu denklik mevzusu dediğiniz gibi i5-8250U ile randıman olarak çok iyi,ses çıkmıyor,ısınma olayı vs sorun olmuyor diyorsanız tabi tekrar düşünmek gerek sonuçta arada parasal olarak bir windows 10 pro 64 kadar fark var... (Tabi cd-rom yok ama )

quote:

@MitraAOE

Malesef cevap verme gereği duydum hocam. Bestgr ve expressimo arkadaşlarım benden daha tecrübeli ama kesinlikle monster'in o fiyatları hakettiğini ben düşünmüyorum. Vaktiniz varsa 1 ay bekleyin derim.

Estağfurullah... Konu herkese açık sonuçta da yani bende düşünmüyorum sadece piyasadan dolayı bu fiyatlara çıktığını kabullendim diyelim... Biraz daha beklemeyi düşünüyorum, monster dedim ama MX150 kartı bu kadar iyi ve yakınsa GTX1050'ye kararı tekrar gözden geçirmek gerek.Çok yakın laptoplar sanırım fiyat kalite konusunda hata yapmak istemiyorum. Ne kadar götürürse o kadar iyi olarak bakıyorum...

quote:

@Time Sub

1 ay sonra ne olacak usta

İlk okuduğumda bende anlamadım ama herhalde sene sonunda daha çok indirim görür diye düşünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belize -- 27 Kasım 2018; 9:48:5 >

• Eğer daha cok günluk kullanimsa pil vs hp daha iyi olacaktır. Hp lerin pil süreleri uzun. Monsterların msi ların ise baya kısa. Lenovo y520 ucuza bulsanız y520 önerirdim veya asus fx504. Ama monster ın biraz fazla gömüldüğünü düşünüyorum. Hp kullanan arkadaşın mx150 1060 yorumu da cok doğru. Ben hep o yüzden 1060 almak isteyenleri bile 1050 ti a yönlendirdim. Ama monsterın bu modeli abra a5 v13 ısınmıyor. Tabi ki birebir mx150 laptop kadar olabilir mi tartışılır,ama serin bu kasalar. Önceden bu kasaların benzeri cihazlar 3.70 dolar kurunda neredeyse bu paraya geliyordu düsünün serinlik olayini ki monster bunu anlayip standart yapmaya karar vermiş.Turbo ya çok takılmayın burada bilir kişiler olarak size yardımcı oluyoruz ve oluruz da içiniz rahat olsun. Turbonun tamamını veren cihaz pek olmuyor çünku turboboost ısınma yapan bir şey. Bana göre i5 i7 performans farkı pek yok. Oyunlarda fps farki sıfır ve pil ömrü de serinlik de düsünursek i5 laptop alırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.