Şimdi Ara

And konusunda AKP ile HDP başbaşa kaldı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
234
Cevap
1
Favori
41.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
281 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nagehan Alçı Hanımefendiyi de sevmediğim zannedilmesin ama kendisi bu konuya taraf olduğu için söylemem icap ediyor, Andımız meselesini dile getirip ara başlık olarak İngiltere-İrlanda İç Savaşı'nı sanki bir masal fotoromanı gibi anlattığına göre sanırım Nazlı Ilıcak gibi fetöcülere nispet yapmaya çalışıyor.
    Demokrasi martavalının neticesi, iç savaştır. Hiç hristiyanlara özenmeyin, haç işaretti de Roma içsavaşlarının birinde bir komutanın içine doğmakla ilk simgelenmiştir.
    Dinimizce insan katli yasaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Eş koşmuyoruz zaten. İyice sıyırdınız. Hz. Muhammed'in tanınmışlığı gibi olacaksın işte. Kaleme dökünce niye size dokunuyor? Emin bir birey olacaksın kardeşim, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler zaten Allah korkusu nedir bilmiyor...
    ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

konunu islam ve Hz. muhammed s.a.v. ile alakası ne anlamadım. konuyu başka yere sürüklemeye çalışıyorsan ona girmem haa başka konu türetip başka konuları konuşmak istiyorsan olur konuşuruz ama bu konuda değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Bilmem kaç yıldır hayattasın. İlköğretimde Andımız'ı okumayan bir öğrencinin İstiklal Marşı'nı okuduğunu gördün mü? Ben görmedim. Düşman olan ikisine de düşmandır. Alerjin varsa Türk olan her şeye vardır. Gizlemeye çalışmak, yalnızca karşındakini aptal yerine koymaktır. İstiklal Marşı'nda" Kahraman ırkıma bir gül" ifadesi var. Ya yakında bunu öne sürerlerse? Zaten besteden başladılar.

Sen fırsat verirsen her şey yaşanır. Kim olduğunu unutma.
    ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

işte bende onu diyorum. istiklal marşı varken andımıza ne gerek var istiklal marşını arkadaşında dediği gibni pazartesi sabah cuma akşam çıkışlta okurduk. ama ne hikmet ise and denen dizeleri hergün okurduk. andımızı istiklal marşından daha önce kılan nedirki onu hergün okuyoruz.

bakın andımızın içeriğine burada hiç girmedim başka konuda onuda söyledim. ama sorun bir ülkenin istiklal marşı var iken ondna memnu ndeğilmişyizde alternatif ibrşey türetip onu okutmak için çaba gösteriyoruz. bana göre istiklal marşı bu ülke için yeter. ama tabi bazılarına yetmemiş yada memnun değillerki alternatif dizeler türetmişler. ve bu böyle devam ederse başka şeylerde çıkabilri diyorum. gerek varmı bence yok nasıl andımıza yada başka marşlara gerek olmadığı gibi, öyle birşey diyorsunuzki istiklal marşın kabul eden andımızıda kabl etmek zorunda böyle bir argümanı neye dayanarak sunuyorsunuz gerekçeniz ne nasıl böyle bir kanıya yada zorlamaya tabi tutabiliyorsunuz. istiklal marşı bir ülkenin marşı iken andımızı nasıl eş tutma hadsizliğini yapıyorsunuz anlamıyorum. sizin mantığa göre izmir marşını kabu letmeyen istiklal maşrınıda kabul etmiyor demektir öylemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 25 Ekim 2018; 9:10:36 >

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Ezber bozunca fena tökezliyorsun. Kazanın başına geçmişsin, kepçeylen dağıtıyorsun. Ama biz ne dinde ne millette sen kim oluyorsun bizim üzerimize diyince vatan haini ilan ediliyoruz. Her zamanki ırkçıların, her zamanki zulmü...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ezber bozunca fena tökezliyorsun. Kazanın başına geçmişsin, kepçeylen dağıtıyorsun. Ama biz ne dinde ne millette sen kim oluyorsun bizim üzerimize diyince vatan haini ilan ediliyoruz. Her zamanki ırkçıların, her zamanki zulmü...

bozulan ezber neymiş anlamadım? konunun islam ile alakası olmadığından o konuyu konuşmanın yeri değil dedim. yoksa bu forumda islama ALLAH a peygambere hakaret küfür haddinden fazla var ve hiçbir konudada bildiklerimi savunmaktan geri durmadım ALLAH a şükürler olsun. şuanda değilen birşey yok. ben bu ülkenin tek marşı olan istiklal marşı olduğunu söylüyorum. sizler istiklal marşını savunabilmek içni andıda savunman gerke gibi argüman sunuyorsunuz. ne alaksı var istiklal marşı ile andın. yani söylediklerinin benim söylediklerim ile alakası nedir. birkaç cümle sarfetmişsin ama ne söylediklerim ile nede kou ile alakası yok. neyse demekki belli bir süre sonra yorgunluk geliyor olabilir. herkes söyleyeeğini söyledi siz andınızda ısrarlısınız bende istiklal marşı varken bölye birşeye gerek yok diyorum. bu sadece and içni geçerli değil 10. yıl marşı izmir marşı varksa diğer illerin marşları varsa başka yılların marşları hiçbirinin bir anlammı resmiyeti yada etkisi olamaz. bu ülkenin tek marşı vardır oda istiklal marşı ve ben bunu kabul etmek için başka bir marş yada and kabul etmek zorunda değilim.

Mehmet Akif Ersoy da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildi, şimdi mesele memleket meselesi değilse tüm değerleriyle Türk Mevcudiyeti bir bütün değilse, onun ne alakası var?

Ant da bizim,

Marş da bizim,

Din de bizim,

Peygamber de bizim.

Hepsinin sözüne inanacaksın. Ha, inanmama hakkına saygı duyarım - tek şartım fitne(şirk) sokma.

Sözlerine dikkat et. "Hadsiz" gibi haksız ve ağır bir yakıştırma yapamazsın. Kimsenin İstiklal Marşı'na eş koştuğu yok. Sadece Türk alerjisi olanın en önemli olan marşı (İstiklal Marşı) dahil hiçbirini okumadığını söyledim işte o kadar. Yalan mı söylüyorum? Birini okumayan hiçbirini okumuyor. Yıllardır böyleydi, şimdi de böyle. Bu kişilerin İstiklal Marşı'mızı gururla okuduğunu mu düşünüyorsun? Böyle olmadığını hepimiz biliyoruz saklamaya çalışma. Böylelerinin İstiklal Marşı'na saygı duyduğu yok. Aynı zihniyet, Erbakan'ın İstiklal Marşı'nı protesto mitingine milyonlarca katılım yapmadı mı? Bu kara bir leke değil mi? Siz unutunca herkes unutuyor sanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 25 Ekim 2018; 16:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mehmet Akif Ersoy da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildi, şimdi mesele memleket meselesi değilse tüm değerleriyle Türk Mevcudiyeti bir bütün değilse, onun ne alakası var?

Ant da bizim,

Marş da bizim,

Din de bizim,

Peygamber de bizim.

Hepsinin sözüne inanacaksın. Ha, inanmama hakkına saygı duyarım - tek şartım fitne(şirk) sokma.
    "Allah da bizim" demeyi unutmuşsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Yok, sen asıl Arapların demeyi unutmuşsun! Hemen tövbe et, cehennem ateşlerinde fazla dönem kalma.
  • quote:

Ant da bizim,

Marş da bizim,

Din de bizim,

Peygamber de bizim.

ben benimsediklerimi söyledim. benimsemediklerimide söyledim.

işi o boyuta getirirsen şunu söyleyeyim.

eğer ben andımızdaki sözleri benimser isem islama aykırı birşey yapmış olurum. çünkü islam ırçılığı benimsemez hiçbir ırk bir diğerinden üstün tutulamaz yahudiliğin lanetlenmesinin sebebide budur. bilmem anlataibliyormuyum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Sözlerine dikkat et. "Hadsiz" gibi haksız ve ağır bir yakıştırma yapamazsın. Kimsenin İstiklal Marşı'na eş koştuğu yok. Sadece Türk alerjisi olanın en önemli olan marşı (İstiklal Marşı) dahil hiçbirini okumadığını söyledim işte o kadar. Yalan mı söylüyorum? Birini okumayan hiçbirini okumuyor. Yıllardır böyleydi, şimdi de böyle. Bu kişilerin İstiklal Marşı'mızı gururla okuduğunu mu düşünüyorsun? Böyle olmadığını hepimiz biliyoruz saklamaya çalışma. Böylelerinin İstiklal Marşı'na saygı duyduğu yok. Aynı zihniyet, Erbakan'ın İstiklal Marşı'nı protesto mitingine milyonlarca katılım yapmadı mı? Bu kara bir leke değil mi? Siz unutunca herkes unutuyor sanıyorsunuz.

benim için ölye istiklal marşını guur ile şeref ile okurum ama andı okumam. haa küçük ilen ilkokulda okumuştum bilmeyerek ama sonradan okumadım hiçbir şekilde. ben hiçbir aklı başında müslümanın istiklal marşına karşı çıkacağını düşünmüyorum çıkarsa o onun akılsızlığıdır.
    ve dediğim gibi istiklal marşı var ike nandıız yada ona benzer marşlara gerek yoktur olanında bir anlamı yoktur. aslı durur iken başka marş and üretmek akıl işi değildir. daha öcnede söylediğim gibi birşeyi değiştirmeyi istemenin sebebi onu benimsememek yada sevmemekten geçer sevdiği benimsediği birşeyi insan değiştirmez yada yerine başkasını koymaz.

Türkleri dinden, şirk edip, çıkarmanıza ramak kaldı... Din çuval mıdır ki heybene atıp kaçırasın?

Bir tutar yolunu bulacaksınız ama şu fitnenin, denemeye devam, ben size inanıyorum - ha gayret!

• quote:

Türkleri dinden, şirk edip, çıkarmanıza ramak kaldı... Din çuval mıdır ki heybene atıp kaçırasın?

Bir tutar yolunu bulacaksınız ama şu fitnenin, denemeye devam, ben size inanıyorum - ha gayret!

ben kendim kalmaya çalışıyorum kimi niye dinden çıakrtmak isteyeyim. haddimede değil zaten. ama ırkçılık yapmak yasaklanmışsa bunu söylemeyelimmi? bu sadece bizler içni değilki bütün ırkçlar içni öyle hiçbir ırk diğerinden üstün yada aşağı değildir. ne yapayım yani biz üstünüz bize varlığınız armağanmı olsun diyeyim.

ben bütün dünyadaki insanların müslüman olmasını isterim. kimsenin islamdan çıkasınıda istemem. ama kimseyide zorla islamda durduramam iman etmek gönül işidir zorla olduktan sonra hiçbir anlamı yoktur. ama siz lafı çarpıtma derdine düşüyorsunuz oda ayrı bir konu tabi

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.