Şimdi Ara

374. Dönem ( Şubat 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.172
Cevap
56
Favori
447.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yasal süresi içinde yoklama yaptırarak, askerlik görevini yerine getirmesinde durum ve zaman bakımından bir engel olmadığı tespit edilen yükümlülere “askerlik sevk belgesi” verilir. Bu belgede yükümlülerin kimlik bilgileri ile hangi ildeki hangi birliğe ve en son hangi tarihte teslim olmaları gerektiği gibi bilgiler yer alır. Eski kullanımıyla “sülüs kağıdı” olarak da bilinen sevk belgesinde yer alan birlik bilgileri, yükümlülerin acemilik dönemini geçirecekleri ilk birliklerini kapsar. Bundan sonraki ustalık dönemine ait bilgiler ancak acemilikten sonra açıklanır. Askerlik şubeleri tarafından verilen ya da e-Devlet uygulamasından çıktısı alınabilen askerlik sevk belgesi örneği ayrıca;

Acemilik eğitiminin verileceği merkez,
    Yükümlünün bağlı olduğu kuvvet (Kara Kuvvetleri ya da Hava Kuvvetleri gibi…),
    Hizmet şekli (er ya da yedek subay gibi…),
    Sınıfı (piyade ya da topçu gibi…),
    Rütbesi (çavuş ya da komando gibi…),
    Yol parası ve iaşe bedeli bilgilerini içerir.
    Yükümlüler birliklerine teslim olurken kimlik belgeleriyle birlikte bu belgeyi de ibraz etmelidirler. Adayların teslim olacakları birliklerine ulaşımlarını sağlamak ve bu süre zarfındaki diğer harcamalarında kullanılmak üzere belirlenen yol ve iaşe bedelleri, PTT şubelerinden alınabilir.

Askerlik Sevk Belgesi Ne Zaman Alınır?
    Eski kullanımıyla sülüs kağıdı ne zaman alınır sorusu şu şekilde yanıt bulur: Yasal süresinde ve usullere uygun olarak askerlik başvurusunu (yoklama) yapan ve sağlık, eğitim ya da diğer geçerli sebepler bakımından askerlik yapmasının önünde bir engel bulunmayanların istekleri işleme konur. Askerlik başvurusu işleme konan adaylar, e-Devlet üzerinden takip ederek celp dönemlerinin ve birliklerinin açıklanmasını beklerler. Bu adayların hangi celp döneminde ve ne şekilde silah altına alınacağı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir.

Askerlik sevk belgesi, adayın celp dönemi belli olduktan sonra alınır. Bu belgenin alınması, yükümlünün belge üzerinde yazılı olan tarihte, yazılı olan birliğe teslim olacağını kabul ettiği anlamına gelir ve askerlik yükümlülüğü resmi olarak başlar. Celp tarihi ve askerlik yeri belli olan yükümlüler bu belgeyi almamak şartıyla tecil başvurusunda bulunabilirler. Bu belgenin çıktısını e-Devlet üzerinden almak mümkün olmakla beraber, askerlik şubelerinden alınması daha sağlıklı bir seçim olabilir. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden sadece 1 defaya mahsus olmak üzere çıktı alınabilir. Dolayısıyla sülüs kağıdı kaybolursa, e-Devlet sistemi üzerinden 2. kez çıktı alınması mümkün olmaz.

Sülüsü Aldıktan Kaç Gün Sonra Teslim Olunur?
    Teslim olma zamanının sülüsü alma zamanıyla ilgisi yoktur. Sülüs teslim olma zamanını bildiren bir belgedir. Sülüsü ne zaman alırsanız alın, birliğinize size bildirilen süreler içinde teslim olmanız gerekir. Sülüsü geç almış olmak, geç teslim olmak için bir mazeret kabul edilmez. Öte yandan, bu belgeyi aldığı halde birliğine teslim olmayanlar asker kaçağı sayılırlar. Bu yüzden, eğer askere gitme kararınızı etkileyecek gelişmeler bekliyorsanız, sevk belgenizi -birliğinize son teslim olma tarihini geçirmeyecek şekilde- son gün bile olsa alabilir ya da almayarak askerliğinizi otomatikman bir sonraki celp dönemine bırakabilirsiniz.

Askerlik sevk belgesi, bir sonraki celp dönemi için düzenlenir ve düzenlendiği tarihle teslim tarihi arasında genellikle 1 aylık hazırlık süresi bulunur.

Alıntı:
    Askernoktasi.com: Uzman | Astsubay | Sözleşmeli Er |
    Askerlik Sevk Belgesi - Sülüs Nedir? Ne Zaman Alınır?
    https://www.askernoktasi.com/askerlik-sevk-belgesi-sulus.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 18 Ocak 2019; 12:15:41 >

• Ya beyler tamam sözde bugün açıklanacaktı. Hatta güya şimdiye açıklanmış olması gerekiyordu. Pazartesiye sarkabilir yoğunluktan ve ya başka sebeplerden dolayı belki akşama doğru açıklanır. olağan hep olan şeyler bunlar. Bu kadar sinir stres yapıp iyice kendinize zarar vermeyin. Keyfini çıkartmaya çalışın evdeyken ailenizin arkadaşlarinizin yanındayken. Askerligı yapip geldikten sonra eskisi gibi olmucak bazı şeyler iş güçten. O yüzden bu günlerin keyfini çıkartmaya çalışın. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 18 Ocak 2019; 12:4:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: calons

Bu mesaj silindi.
    Anlaşıldı sen kesin beyin ozurlusun. Askere gitti seni bu güzel yontsunlar
  • saat 12 oldu halen bi açıklama yok twitter sayfası da sessiz.

• Beyler geçtiğimiz Kasım celbinde arkadaşımın akşam 21.30 civarında açıklandığına şahit oldum.. Bizzat yanındaydım.. Normal günlük hayatınıza devam edin.. Twitter’dan MSB takip edip bildirim alarmını açın yeter..
    Tekrardan hakkımızda hayırlısı olması dileği ile...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiGn0N

Beyler geçtiğimiz Kasım celbinde arkadaşımın akşam 21.30 civarında açıklandığına şahit oldum.. Bizzat yanındaydım.. Normal günlük hayatınıza devam edin.. Twitter’dan MSB takip edip bildirim alarmını açın yeter..
    Tekrardan hakkımızda hayırlısı olması dileği ile...
    Dediğin gibi bildirimleri açıp yatıyorum ben, 2 saat oldu F5 yapa yapa hayattan soğudum.

Belli ki rastgele açıklanacak, belki 1 saat belki 10 saat. Sinirleri de fazla yıpratmamak lazım.
  • E devlet çöktü mü?

• Abi sonuçları nereden takip edicem anlamadım?
  • Sistem çökmesin diye cuma namazı vaktinde açıklayacaklar gibime geliyor
  • Rip Edevlet. Girebilen var mı?
  • Msb sekmesi 404 veriyor..
  • Açıklanma alameti olarak görüyorum bu 404 uyarısını. Muhtemelen sisteme yükleniyordur sonuçlar şu anda, şahsi düşüncem bu.
  • Heyecan doruktaaaaa herkez icin hayirlisi.

• Geliyor beyler hazır mıyız?
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.