Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ - FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18464. sayfa)

5 sn
372.810
Cevap
6.277
Favori
64.511.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1251 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş

Kesinlikle katılıyorum hocam bizde yemek yiyelim dedik araca yetişeceğiz diye koştur koştur yedik ki park bedeli gelmesin diye   Dizel araçla menzil anlamında kıyaslanamaz uzun yolda ancak sahip oldukları özellikler bakımından da uzun yolda yine fark yaratıyorlar.

• needacar kullanıcısına yanıt
    Hocam bu verilere hangi siteden ulaştınız kaynak paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oswinaldo kullanıcısına yanıt

Valla ben %10 ÖTV ödeyerek 1.400.000 TL'ye C sınıfı bir hatchback satın aldım. Bu arabayı şehiriçi kullanacağız. Pozitif yönü bende çok fazla.

E308 öncesinde 2023 model Citroen C3 vardı ve B sınıf nispeten boş bir modeldi. C3'ü 2025 şubat ayında 837.000 TL'ye almıştık, 2025 Haziran Ayında 940.000 TL'ye sattık.

Üzerine 460.000 TL gibi bir rakam koyarak hem benzin masrafından kurtulduk hem de segment ve yıl yükselttik. 460.000 TL'nin 30.000 TLsi kredi 240.000 TL'si 11 ay kredili oldu.

Yani çok az nakit çıkararak maksimum verime ulaştım diyebilirim.

• bluemoon kullanıcısına yanıt
    Tesla için geçen burada söylenmişti, kurumsala satış oluyor bireysel satış harici. Bu %100 doğru. Dün gördüm büyükçe bir otoparkın girişinde kocaman zeplin car yazıyordu ve içi tozlanmış sıfır yeni teslalarla doluydu. Hatta içinde yan yana dizilmiş bir sürü şarj noktası vardı ve hepsinde de şarj olan araçlar vardı. Plakaları da seri halinde NİG XXX di.

• rocknrollplane kullanıcısına yanıt

Odd ve takip ettiğim bazı oto uzmanları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seneskilic kullanıcısına yanıt
    Park bedeli ağır çok fazla olmalı millet uzun yolda özellikle bekliyor. 20 dk uzun bir süre kim ne derse desin 10 dk civarı olmadığı sürece sıkıntılar olacaktır. Şarj beklerken birbirini bıcakladılar haberleri çıkar yoksa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Troc gibi tiguan de de kampanya yapılırsa asıl o zaman satışı görür vw

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seneskilic kullanıcısına yanıt

Bende C hatchback benzinli araçtan Tesla'ya geçtim. Son şarjdan itibaren tüketimim 103 kwh/100km gözüküyor. Sehiriçinde km maliyetim bile DC'de etmeme rağmen 3'te 1'e düştü direkt. Uzun yolda denedik çok sürat yapmadığınız sürece insan dinlenme standartlarında mola vermiş oluyoruz.

• acquiles A kullanıcısına yanıt

2 yıldır elektrikli araç kullanan biri olarak bu mesajdaki yanlış bilgiler dikkatimi çekti . Öncelikle aracınızı ev prizinden şarj ettiğinizde çekeceği enerji 2kw , bu da evdeki bir fırının çalışmasına denk olacaktır. Ancak elektrikli araçlar uzun süre şarj edileceğinden 2kw bile olsa tesisatı kötü evlerde veya eski evlerde önermem, hatta ısınmaya neden olabilir.

Uzatma kablo ile şarj etmek isterseniz bir elektrikçide standartların dışında kalın uzatma kablo yaptırmanız gerekir ve bu uzatacağınız kablonun mümkün olduğu kadar kıvrılmamasına dikkat ederseniz bir sorun yaşamazsınız.

Arkadaşın dediği 11kw içinse zaten trifaze hat çekilmesi gerekli ona uygun sigorta vs de takılıyor trifazeyle beraber.

• Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

Hediyesini veririz dediğiniz zaman ortaya çıkar o araçlar. 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 2 Temmuz 2025; 11:9:38 >
  • Naneli şeker fiyatlarına bir baksaydın keske

• needacar kullanıcısına yanıt

Elektrikli araç satışlarının artması isteniyor demek ki fosil yakıtla ortamı kirleten ve sürekli petrol dövizi harcayan araçların %80 ile cezalandırılmasına karar verilmiş.

EV lerin şarj edileceği Elektrik üretiminin %60'ı şu anda geri dönüşümlü Su, rüzgar ve güneşten elde edildiğine göre petrol için dışarıya sürekli döviz kaçışı da olmayacak.

• azberk kullanıcısına yanıt
    İlk paragrafin son cümlesinde çoğu binada sınıfta kalırsınız..
    Uzatma kablosuz işine girmiyorum bile.. Uzatma kablosuyla balkondan sarkitip6sarj ederim diyen birisi, zaten özel bir kablo yaptırmıyor. Marketten aldığı üçlü prizi kullanıyor..

Binaları Kontrol edin, toprak hattının notre bağlandigi zibilyon konut bar.. Oradan alacağınız elektrik için, isterseniz 3x70 lik Özel kablo yaptırın nafile..

O nedenle bu işi mahalle arası elektrikçiye degil, yetkinlige sahip bir firmaya yaptırın dedim..
    14 saat boyunca 2kw çeken araç da pek güzel binayı yakabilir. Aynı bir fırınin da yakabilmesi gibi..
    Hatta fırın çalışırken aynı hatta paralel çekip araç şarj eden Dahiyane ınsanlar da var Ülkemizde üçlü prizle...

• Merhaba, plakalar hangi harfte bunu nasıl bulabilirim?

• mastor1 kullanıcısına yanıt

Ama bir Tesla için vergisiz giriş parası 36-37000$ öderken bir Taigo için 17-18000$ ödüyorsun. Yani bir Tesla 2 kat daha fazla dövizi bir anda ülkeden uçuruyor. 😁

• Bende Citroen C3 veya Cross düşünüyorum Elektrikli versiyonundan, hem yakıt avantajı hem de site içerisinde rahatça şarj edebiliyor olmak büyük lüks.

Dün ilk defa aracı Istanbul - Gebze arası otoyolda tırın üzerinde gördüm, yaklaşık 7 adet tır saydım bu şekilde araç götüren, sanırım şu sıra stoklarda hiçbir sorun yok. Haftasonu için randevu alıp test sürüşüne gitmeyi planlıyorum. Eğer işlerimi ayarlayıp gidebilirsem buraya da yazacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mastor1 kullanıcısına yanıt

Şaşıracak bir durum yok esasında. Cebinde 1.9 parası olup aklı azıcık elektrikliye kayan birinin alacağı en mantıklı araba.

O rakamlara da Model Q gelsin istemem. Boş istasyon bulamayız ülkede.

• Elektriklideki %10 otv devam ettiği sürece tüm markalar tıpış tıpış araçlarını tekrar oralara çekecekler. Bydnin kaplumbağa tipli jibi çıkmış üst dilime, 3008 çıkmış, mini çıkmış felan ,tekrar getirecekler .Mini çıktığından beri böyle hızli satış görmemiştir. Uyanıklık yaparsalar gidip dizel focus egea vs alip dpfsini de iptal ettirip binecegim. Bu forumlari togg dahil tüm marka temsilcilerinin okuduklarını biliyorum.Bir de aracini %10'dan alip yukselmesi icin cigirtkanlik yapan simsarlar var. Aracimi almadim alsam dahi savunacagim bu %10'u. Hatta dusurebiliyorlarsa dusursunler.Togg icin ayricalik yapip otekilerin otvlerini arttirirlarsa yine hata yaparlar ,markaya olan sempatiyi kaybederler.Özetle ne olursa olsun elektriklideki %10 otv mutlaka devam etmelidir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 2 Temmuz 2025; 11:22:7 >
  • Citroen e-c3 elektrikli en cok satan 3. Elektrikli. Bu aracın olayı nedir? Cok mu ucuz satılıyor?

Tesla disinda sorunsuz elektrikli araç var mi acaba? Yazilimlari nasil diger ev lerin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW grubu olmasa Benzinli B hatchback satan olmayacak ülkede?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.