Şimdi Ara

Brushless Motor uzun süre çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başta potansiyometre ile yapmayı düşündüğüm BLDC motorlu karıştırıcı projesini, belirli aralıklarda devri attırmak için başında beklememek için Arduino ile yapmaya karar verdim, günlerdir okuyup araştırıyorum fakat bunu nasıl yapacağımı çözemedim.

Uno R3 sahibiyim, Pin 9'u motor kontrolcüye bağladım, fade blink led gibi programlarla birşeyler yapmayı denedim ama olmadı. Zamanım da azaldı. Aşağıda Arduino'nun yapmasını istediğim ile ilgili yardımcı olursanız çok memnun olurum. Motoru tek yönde kullanıyorum.

Başlantıçtan itibaren 3 dakika PWM call 70 ile
    Sonraki 10 dakika boyunca PWM call 150
    Sonraki 15 dakika PWM call 255 (son hız) ile çalışıp dursun istiyorum.

Teşekkürler

Murat

• Brushless motor gibi yüksek akım ceken motorları bor motor sürücüsü ile calistirmaniz gerekir. Aksi takdirde arduinonun pinlerine zarar verebilirsiniz. Sadece motoru çalıştırıp potansiyometre ile direnc kontrolu yapmak isterseniz. Transistör ve diyot kullanarak calistirmayi deneyin fakat bunu da önermem transistöru yakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Motorun hali hazirda bir surucu var, ayni zamanda surucu uzerinde 5V PWM sinyali girisi de mevcut. Benim su anki problemim kodla ilgili. Eksik bilgi verdigim icin ozur dilerim.
  • Ben teşekkür ederim. Programlama bilginiz yok ise google'da arduino ile brushless motor sürümü diye aratin. Hazir kodlar ve sema karsiniza çıkacaktır. Potansiyometre ile kontrol de yaparsınız.

• Temel ve basit kodlari anlayabiliyorum ama bu biraz beni asiyor. Soyle birsey yaptim ama guc kaynagim gelmedigi icin test edemedim.
    Cok saglikli da gorunmedi gozume

void loop()
    {
    analogWrite(motorPin, 122);
    delay(3*60*1000); Run at half speed for 3 min
    analogWrite(motorPin, 255);
    delay(10*60*1000); Run at full speed for 10 min

Bu delay yerine sanirim millis kullanmak gerekiyor, cunku muhtemelen baska komutlar da ayni anda calisacak
  • hocam dediginiz gibi bu kod cok sağlıklı olmayabilir. Bir de delaymiliseconds kullanirsaniz motor calismayabilir. Cok hizli bir sekilde durup tekrar donmesi lazim.

• Sagliklisi lazim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.