Şimdi Ara

Robot Kol Denklemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Robot kol hareket denklemleri üzerine proje yapıyorum . İnterette pek çok döküman var hepsinden parça parça alıntılayarak birleştirmem gerekiyor. Sizin de bana faydalı olabileceğinizi düşündüğünüz bilgiler, dökümanlar, proje örnekleri varsa paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar...

edit: Bir de matematik hakkında ileri düzey bilgi sahibi olmadığım için her denklem/fonksiyon gördüğümde neye ait olduğunu anlayamıyorum. Sadece kol hareketi ve denklemleri için tam olarak ne aramam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreColak5555 -- 1 Ocak 2017; 15:23:18 >

• "robot kinematics", "robot arm kinematics" diye aratabilirsin sanırım.

Şu kitabı da okuyabilirsin (çok daha iyi olur):http://bookzz.org/book/939099/9768d6
    Part 1 kısmı full denklemlerle alakalı.

Biraz baktım basit lineer cebir varmış az da olsa. Google'da "lineer cebir" diye aratıp bir iki video izlesen kitabı anlamana yeter. (Ders almadığını varsayarak söyledim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali2255 -- 2 Ocak 2017; 16:30:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali2255

"robot kinematics", "robot arm kinematics" diye aratabilirsin sanırım.

Şu kitabı da okuyabilirsin (çok daha iyi olur):http://bookzz.org/book/939099/9768d6
    Part 1 kısmı full denklemlerle alakalı.

Biraz baktım basit lineer cebir varmış az da olsa. Google'da "lineer cebir" diye aratıp bir iki video izlesen kitabı anlamana yeter. (Ders almadığını varsayarak söyledim.)

Çok teşekkürler hocam. Şu ana kadar robot kinematiği diye araştırmıştım. Bir de Robot Dinamiği var. Bu da işime yarar mı ?

• Introduction to Robotics Mechanics and Control - John J. Craig

Biz dersi burdan işlemiştik. Anlaşılır bir şekilde adım adım anlatıyor tavsiye ederim. İnternetteki pdf'i var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laichzeit -- 2 Ocak 2017; 17:2:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laichzeit

Introduction to Robotics Mechanics and Control - John J. Craig

Biz dersi burdan işlemiştik. Anlaşılır bir şekilde adım adım anlatıyor tavsiye ederim. İnternetteki pdf'i var.

Teşekkürler hocam
  • ali2255 kullanıcısına yanıt
    pm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreColak5555 -- 2 Ocak 2017; 22:46:52 >
  • Takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tripod benzeri bir robotun animasyonu için bende aynı durumdaydım
    ingilizce seviyesine göre detaylı anlatımlar çok karmaşık ve komplikeymiş gibi anlaşılabiliyor

nasıl bir robot bilmiyorum ama ben kağıt üzerindeki 2D geometrik, trigonometrik hesaplamaları 3d ortama aktararak halledebildim, iş bittikten sonra çok da zor değilmiş vs diyebiliyorsunuz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.