Şimdi Ara

Logitech G910 Orion Spark Hakkında Bilgisi Olan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hepsiburada.com anlaşmalı bidibidi değil diye mesaj geldi. Vermeyecekler Division. Türkiyeden almamak lazım böyle şeyleride işte bakıyorsun yurt dışından getirtenler başka çeşit sorunlar yaşıyor "4 tuşu bozulmuş vs." tarzı. Hasarlı ürünleri kasıtlı mı gönderiyorlar yolda mı kutusu koruyamıyor ne işse. Neyse artık olan olmuş en azından sağlam ürün kullanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 4 Nisan 2016; 21:09:29 >
  • Desene Oyun Bizim İçin Hayal Oldu

İşte Ülke Ayrımcılığı Bizim Ne Farkımız Var ki Diğer Ülkeler İle Sonuçta Biz De Paramızı Verip alıyoruz

Gerçekten Çok Yadırgadım Yazıklar Olsun Bu Konuda Ülkemiz Çok Yetersiz

Gene De Ürün İyi Hayırlı Olsun Güle Güle Kullan Kardeşim...

Oyun İçin Sıkıntıya Gerek Yok Yarın Öbür Gün Fiyat Düşer Bizde Paramızla Alırız Artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeemmi

Klavye tek kelimeyle şahane. Arx control programı tablette sürekli çöküp duruyor ya tabletin dandikliğinden ya da program çok yeni tasarlanmış olabilir, çökünce feedback gönderdim düzeltmelerini umuyorum ama kısa sürede çözeceklerini zannetmiyorum.
    Logitech support'a ürünü kaydettim, ticket attım henüz cevap gelmedi. Yahu böyle pahalı bir ürünü koca ülkede kaç kişi alacak zaten, pintilik yapıp key vermemezlik yapmaz herhalde.

Bu Klavyeyi bende kullanıyorum cok memnunum. G tuslarınıda kullanıyorum gerçekten işe yarıyorlar. klavyenin yazılımı ile istediklerimi yapabildim. bir oyun içersinde bir den fazla profil yaratabiliyorsunuz.Tus rengi ve G scriptleri değişiyor. Misal Battlefront'da askersiniz farklı tonlarda tuslar ve G scriptleri ayarladınız. Bir taşıta binip onu kontrol etmek istediğinizde tek tusla hem tasıta girip hemde o tasıtdaki kontrollere göre tusların renklerini ve G scritpleri yeniden ayarlanilabiliyor.

Arx control Programı bende hiç göçmedi. Program aslında düşündüğünüzden daha gelişmiş. Sisteminize Aidata 64 Extrem kurun. bu program bilgisayarınızdaki cpu , gpu fan hızları v.s aklınıza gelen herseyi Arx control panelinin ekranına gönderiyor. ekranı istediginiz gibi tasarlamanız mümkün. eger sisteminizde msi afterburner'da kuruluysa fps sayacınıda Arx control paneline iletebiliyorsunuz (Aidata sayesinde)

Logitech G910 Orion Spark Hakkında Bilgisi Olan

İsteyen arkadaslarala hazırladıgım panelin ayar dosyasını paylasabilirim. resimde gördüğünüz panel Arx control yazılımı içersinden görüntülenebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 25 Nisan 2016; 6:06:06 >

• TimFx kullanıcısına yanıt
    Tabletin android sürümü çok düşük olduğundan oturup düzeltmeye uğraşacaklarını hiç sanmıyorum. Sonuç olarak Arx çalıştıracak cihazım yok ama yan ekranların birine koyarım takip tablosunu. Yıllarca everest kullanmıştım aida64 zaten ismi dışında tamamen aynı program.

Script işi zor. öğrenmek için baya zaman ayırmak, emek harcamak lazım bu aralar hiç uğraşasım yok o yüzden netten hazır kodları tırtıklamakla yetiniyorum. Ben en çok o üstte paylaştığım otomatik ileri gitme scriptini kullanıyorum. Renk düzeni olarakta basınca tuşta renk değişimi olması baya kullanışlı oluyor. Mesela şifre girerken yanlış tuşa bastım mı basmadım mi diye düşünmek yerine klavyede renk değişimi olup olmadığına bakmak anı kurtarıyor.
  • Ufak bir telefonum var Arx'ı ona kurdum ben. hani çokta lazım değil aslında bu uygulama , nasıl olsa msi afterburner iş goruyor ama bazen oyun üzerinde msi afterburner calıstırmak göcmeye sebep oluyor veya işe yaramıyor o zaman arx'ı kurtarıcı oluyor.

Ben scriptleri kod olarak göremedim programın içinde. Nerden tam giriliyor.yazacıgın kodları nerden buldun. ayrıca şu tuslara bastıkca tusların aydınlanması güzelmiş kodu falan varsa gonderirsen sevinirim. (ben şimdi googledan bakıcam ama sen genede yaz)
    ben G tusları için macroları hep Logıtecin kendi arayüzündeki seceneklerden olusturdum yapamadıgım bir sey olmadı ama kod olarak editor kısmı varsa daha fazla ugrasırım bilgisayar programcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 27 Nisan 2016; 7:13:37 >
  • Arx'a nasıl applet kuruluyor acaba? Oyuna özel modlar falan var diye duymuştum ama yapamadım hiç.
  • hocam klavyenin şuan fiyatı nedir ve nereden sipariş veriyorsunuz amazon falan mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dihaş

Arx'a nasıl applet kuruluyor acaba? Oyuna özel modlar falan var diye duymuştum ama yapamadım hiç.

http://forums.logitech.com/t5/Logitech-G-Keyboards/Logitech-G910-Arx-Applet-for-CS-GO/td-p/1508489

Bu sayfada nasıl oldugu anlatılmış şuanda desteklenen oyun sayısı 3 bu özellik son güncellemeyle geldi.

Resimdeki seçeneği aktif edince yeni bir menu ekleniyor programın ana ekranına .

Bu yeni ekranda oyunu seçip uygulamayı başlatı seçiyorsun. bu aynı zamanda Arx içinede nüfus ediyor. mesela burdan CS:GO'yu seçip başlat dedin. ARX panelinede CS:GO secenegi görünüyor artık. Bu seçenekten oyun içi istatisliklerini görebiliyorsun

Birileri kişisel bir applet yazdıysa sanırım .exe oluyor ve onu calıstırmak yetiyor boylece resimdeki uygulama listesinede giriyor.Yada direkt arx üzerinden erişiyorsun.

Yani klavyenin potansiyeli cok.Hem sagdan soldan topladıgınız script kodlarıyla bişeyler yaptırmak mümkün. Hem logitec game software üzerinden macrolar tanımlamanız mümkün. Hemde applet denilen yazılımcıklarla oyun içinden ceşitli bilgiler alınıp, bunlara göre klavyede davranış deşikliği (ışıkların yanıp sonmesi , macroların aktıf edilemsi gibi) saglanabiliyor. Arx içinden de bunlara hükmedip bazı özelikleri acıp kapamak mümkün kılınıyor. oyun içinden istatisliklerde görebiliyorsunuz

Fakat tüm bunların hakkını vermesi için bir topluluk oluşturulması gerekiyor 2014 den beri logitec bunu yapamamış ( Logitec forumlarında bir kac script dısında bişey yok.) oyun geliştiricilerinden de öyle hatrı sayılır bir destek görmemiş.Ortada ne dogru duzgun bir script koleksiyonu var nede bir sürü Applet . Logitec sadece klavye için yazılım geliştirme kitini yayınlamıs. Bununla applet yazılıyor fakat oyunla uyumlu calısabılmesi için oyunun kendisinden bilgi girişi olması lazım. Oyun geliştiricileri desteklemedikten sonra klavyenin bu extra potansiyeli tam manasıyla kullanılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 6 Mayıs 2016; 14:34:55 >

• Bir kaç güzel script paylaşayım ortam şenlensin. G910 ve G602 kullanıyorum.Scriptleri resimde gördüğünüz secenekten ekleyebilirsiniz.

Tuş ve fonksiyon isimlerini Resimdeki Komut dosyası API'si seceneğinden öğrenip kendinize göre değiştirebilirsiniz.

FPS v TPS tarzı oyunlarda sağ mouse ile Zoom yapıyorsanız. Zooma geçtiğinizde otomatik olarak DPI değerinizi düşürerek daha iyi nişan almanızı sağlar.
    (Değerleri kendinize göre değiştirebilirsiniz. 2 rakkamı sag mouse'u ifade ediyor.)

function OnEvent(event, arg, family) 
    if event == "PROFILE_ACTIVATED" then
    SetMouseDPITable({1000, 1450}, 2)
    elseif event == "MOUSE_BUTTON_PRESSED" and arg == 2 then
    SetMouseDPITableIndex(1)
    elseif event == "MOUSE_BUTTON_RELEASED" and arg == 2 then
    SetMouseDPITableIndex(2)
    end
    end

Bu uzun Kod ise tuşa basılı tutuğunuzda seri ateş etmenizi sağlıyor. (seri ateş etmeyen silahlarda cok işe yarıyor.)

function _OnEvent(event, arg) 
    RepeatLMB_Task = NewTask(RepeatLMB)
    elseif event == "MOUSE_BUTTON_PRESSED" and arg == 11 then
    RepeatLMB_Task.Start()
    elseif event == "MOUSE_BUTTON_RELEASED" and arg == 11 then
    RepeatLMB_Task.Stop()
    end

end

function RepeatLMB()
    while true do
    PressMouseButton(1)
    Sleep(50)
    ReleaseMouseButton(1)
    TaskSleep(50)
    end
    end
    -------------------------------------------------
    -- The following is for polling. Do not alter.
    -------------------------------------------------
    _StartUpParameters = {
    PollDevice = "mouse",
    PollDelay = 10,
    AutoTaskSleep = false,
    }
    function _PreEvent() end
    function _PostEvent()
    _TaskHandler.Execute()
    end
    _TaskHandler = InitTaskHandler()
    Poll = InitPolling(_StartUpParameters.PollDelay, _StartUpParameters.PollDevice, _PreEvent, _PostEvent)
    end
    Poll.Execute(event, arg, family)
    end

----------------------------
    -- Polling Class
    ----------------------------
    function InitPolling(PollDelay, PollDevice, PreOnEventFunc, PostOnEventFunc)
    local self = {
    PollDelay = PollDelay,
    PollDevice = PollDevice,
    PreOnEventFunc = PreOnEventFunc,
    PostOnEventFunc = PostOnEventFunc,
    Sleep = Sleep_hook,
    }
    local function CreateEvent() SetMKeyState(1, self.PollDevice) end
    local function OnEvent(event, arg, family)
    if self.PreOnEventFunc then self.PreOnEventFunc() end
    _OnEvent(event, arg, family)
    if self.PostOnEventFunc then self.PostOnEventFunc() end
    end
    function self.Execute(event, arg, family)
    if _OnActivated then _OnActivated(event, arg, family) end
    OnEvent(event, arg, family)
    CreateEvent() -- initiates the first polling event
    elseif event == "M_RELEASED" and family == self.PollDevice then
    OnEvent("POLLING", 0, self.PollDevice)
    CreateEvent()
    self.Sleep(self.PollDelay)
    elseif event == "M_PRESSED" and family == self.PollDevice then
    OnEvent("POLLING", 0, self.PollDevice)
    self.Sleep(self.PollDelay)
    elseif event == "PROFILE_DEACTIVATED" then
    if _OnDeactivated then _OnDeactivated(event, arg, family) end
    else
    OnEvent(event, arg, family)
    end
    end
    function self.SetPreOnEventFunc(func) self.PreOnEventFunc = func end
    function self.SetPostOnEventFunc(func) self.PosOnEventFunc = func end
    return self
    end

------------------------
    -- Task Class
    ------------------------
    function TaskSleep(delay) return coroutine.yield(delay) end
    function NewTask(func, ...)
    local self = {
    _Func = func,
    _Running = false,
    _Co = nil,
    _ResumeRunningTime = -1,
    _AtStart = false,
    _Repeat = false,
    _Vars = nil,
    _TH = _TaskHandler or nil,
    }
    function self.ChangeVars(...) self._Vars = { ... } end
    function self.SetRepeat(r) self._Repeat = r end
    function self.GetRepeat() return self._Repeat end
    function self.Create()
    self._Running = false
    self._Co = coroutine.create(self._Func)
    self._AtStart = true
    end
    function self.Start()
    if not self.IsAtStart() or not self.IsCreated() then
    self.Create()
    end
    self._Running = true
    end
    function self.Stop() self._Running = false; self._Co = nil end
    function self.GetStatus()
    if self._Co then return coroutine.status(self._Co)
    else return nil end
    end
    function self.IsAtStart() return self._AtStart end
    function self.IsAtEnd() return self.IsDead() end
    function self.IsCreated()
    if self._Co then return true
    else return false end
    end
    function self.IsDead()
    if self._Co and self.GetStatus() == "dead" then return true
    else return false end
    end
    function self.IsRunning()
    if self.IsCreated() and self._Running and not self.IsDead() then return true
    else return false end
    end
    function self.IsReady()
    if self._Running and self.IsCreated() and not self.IsDead()
    and self._ResumeRunningTime <= GetRunningTime() then
    return true
    else return false end
    end
    function self.Pause() self._Running = false end
    function self.Resume() self._Running = true end
    function self.Execute()
    if self.GetRepeat() and self.IsDead() and self._Running then self.Start() end
    if self.IsReady() then
    local status, delay = coroutine.resume(self._Co, unpack(self._Vars))
    self._AtStart = false
    if delay then self._ResumeRunningTime = delay + GetRunningTime()
    else self._ResumeRunningTime = -1 end
    return status
    end
    end
    function self.Destroy()
    if self._TH then self._TH.RemoveTask(self) end
    self = nil
    return nil
    end
    function self.Remove() self.Destroy() end
    self.ChangeVars(...)
    self.Create()
    if self._TH then self._TH.AddTask(self) end
    return self
    end

--------------------------
    -- TaskHandler
    --------------------------
    function InitTaskHandler()
    local self = { _TaskList = {}, }
    function self.AddTask(Task) self._TaskList[Task] = true end
    function self.RemoveTask(Task) self._TaskList[Task] = nil end
    function self.Execute()
    for k,v in pairs(self._TaskList) do k.Execute() end
    end
    return self
    end
    coroutine.running_hook = coroutine.running
    function coroutine.running()
    local v = coroutine.running_hook()
    return v
    end
    Sleep_hook = Sleep
    function Sleep(d)
    if _StartUpParameters.AutoTaskSleep and coroutine.running() then return TaskSleep(d)
    else return Sleep_hook(d) end
    end

Bu kod ise Resimde görüldüğü gibi KİTLEN ismini verdiğim Macronun script yoluyla daha sağlıklı açılıp kapatılabilmesi sağlanıyor.
    Ben Burada SHIFT tuşuna basılı kalmasını sağlıyorum. Taki Tekrar iptal edene kadar. Ve bu durum sadace bu profilde gecerli oluyor baska bir profile geçtiğinizde etkisi yok oluyor.
    Misal Battlefrontda ucaklarla kapışırken başka profile geçiyorum ,hedefe kitlenmek için SHITF'a basılı oynamalısınız.
    Hazırladığımız bu yöntemle, Mouse'un 8. tusuna bir kere basmanız, SHIF tuşunun sürekli basılı kalmasını sağlıyor.
    Bir kere daha basmanız durumu iptal ediyor. Daha önce dediğim gibi tuşları kendi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

kitlen = false 
    function OnEvent(event, arg)
    --OutputLogMessage("event = %s, arg = %s\n", event, arg)
    if event == "MOUSE_BUTTON_PRESSED" and arg == 8 then
    kitlen = not kitlen -- switch state
    if kitlen then
    PlayMacro("kitlen") -- plays a macro by name
    else
    ReleaseKey("LSHIFT")
    AbortMacro() -- will abort ALL macros started by PlayMacro()
    end
    end
    end

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 22 Mayıs 2016; 19:55:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efeemmi

Bugün scripting olaylarına giriş yaptım. Tek kelimeyle mükemmel bir özellik. Üstelik bu scripting olayı G tuşu bulunan bütün logitech ürünleri için geçerli olduğundan model farketmeksizin kullanıcılar, aralarında script paylaşabiliyor. Tek kötü yanı var gerçekten çılgın şeyler tasarlayabilmek için iyi programlama bilmek gerekiyor. Benim şuan için yapabildiğim hazır scriptleri alıp üzerinde minik değişiklikler yapmaktan ibaret. Örneğin bir oyunda W tuşuna basılı tutmak ve dakikalarca o şekilde beklemek yerine şu scripti kullanarak G1 tuşuna basmak yeterli:
    if event == "G_PRESSED" and arg == 1 then
    ToggleState = not ToggleState
    if ToggleState then
    PressKey("w")
    else
    ReleaseKey("w")
    end
    end
    end

Normal şekliyle script kullanmadan G1 tuşuna "W" atayıp "toggle" olarak ayarlasaydık oyunun chat sayfasında "wwwwww..." spamlandığını görecektik ama buna rağmen chat ekranını kapattığımızda oyundaki karakterimiz ileri doğru gitmeyecekti. Hatta en başta o bile olmuyordu notdefteri üzerindende test etmiştim ""w-------- w24" gibi acayip bir komut gidiyordu sonra bir şekilde kendiliğinden düzeldi ve olması gerektiği gibi "wwwwwwwww" şeklinde spamlanmaya başladı.

Çok iyi oldu bu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.