Şimdi Ara

Sorular (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki konuda her şey var.Oradan çalışabilirsiniz.
    Fakat bu kaynaklar kısa sürede bitecek kaynaklar değil.Hepsi en azından 6-7 ay sürer.
    Eve geldiğinizde kesinlikle tekrar yapın.
    Kalan vakitte bu derslere çalışırsanız iyi olur.
  • @rat.planet; günde 6 saat çalışıyorum yeter mi ? :) Yani bence yeter de bi de sana sorayım dedim :)
  • hayalperest44 kullanıcısına yanıt
    6 saat çok iyi bir süre.Bu şekilde ilerlerseniz zaten o dilde birikim kazandığınızı fark edersiniz belli süre sonra.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    İş bulana kadar 6 saat... İş bulduktan sonra 2-3 saate düşecek ama. Yalnız şöyle bi'şey var; sizin yönteminizle çalışmıyorum. Birazcık kendime uyarladım sizin yöntemi :)
    Yöntemi değiştirdiyseniz başarısız olduğunuzda ben sorumlu değilim.
    Sonra ben çalıştım olmadı demeyin bana.
    Niye suçu size atayım ki? Başarı da benimdir, başarısızlık da. :)
    Sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır :)
    Çünkü hem benim önermediğim-daha doğrusu nasıl çalışıldığını bilmediğim- bir sistemle çalışıp sonra başarısız olup hem de tekrar buraya yapamadım,olmadı,işe yaramıyor diyenleri gördüm o yüzden önceden söylemek istedim.
    Yok hocam benden öyle bi'şey beklemeyin. :) Siz elinizden geleni yapıyorsunuz; insanlara yol gösteriyorsunuz. Ama iş insanın kendisinde bitiyor. Ben sadece sizin yöntem bana pek uymadığı için birazcık değiştirdim o kadar. :) Başarılı olsam da sağolun, başarısız olsam da sağolun :)
  • Hocam siz öğrenirken günde kaç saat çalışıyordunuz? Ve ne kadar sürede öğrendiniz?
    8 ayda advanced seviyesine geldim.Bildiğim idioms,pharasal verbs'de fazlasıyla çoktu.
    Çünkü ben biraz fazla vakit ayırdım.
    Günlük en az 5 saat gramer ve dinleme yapıyordum.
    Sonrasında podcast ders çalışıyordum.Ben çok tekrar ettim grameri ve podcast dersleri.

Bu işin sihirli bir formülü yok.
    çok çalışmak+günlük çalışmak+sık tekrar=dil öğrenme
    Anladım... Bu kadar kısa sürede öğrenmeniz büyük başarı.
    Başarı değil malesef.
    Çünkü bu işin içine girince başarı olmadığını anladım.
    Çünkü ben bu İngilizce öğrenmek için bir sürü set alıp denedim,kitap vs çok para harcadım.
    Fakat sonuç alamıyordum.
    En sonunda bir yöntem bulup ilerledim.Çok vakit ve para harcadım bu dile.O nedenle başarı saymıyorum.
    Bu konuyu zaten insanların zaman ve paradan tasarruf yapması için açtım.
    Normal yöntemlerle bir dili zaten 1200 saat gibi bir sürede advanced olursunuz.(Eğer konularda yazdığım gibi çalışma hataları yapmıyorsanız.)
    Bu süre uzamışsa zaten bir sorun vardır.Bu süre tam bir standart değil.100 saat esneme payı var.
    Çince,Japonca gibi ideogram öğrenme süreleri bu süreye eklenmemiştir onu da belirteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Başarı değil malesef.
    Çünkü bu işin içine girince başarı olmadığını anladım.
    Çünkü ben bu İngilizce öğrenmek için bir sürü set alıp denedim,kitap vs çok para harcadım.
    Fakat sonuç alamıyordum.
    En sonunda bir yöntem bulup ilerledim.Çok vakit ve para harcadım bu dile.O nedenle başarı saymıyorum.
    Bu konuyu zaten insanların zaman ve paradan tasarruf yapması için açtım.
    Normal yöntemlerle bir dili zaten 1200 saat gibi bir sürede advanced olursunuz.(Eğer konularda yazdığım gibi çalışma hataları yapmıyorsanız.)
    Bu süre uzamışsa zaten bir sorun vardır.Bu süre tam bir standart değil.100 saat esneme payı var.
    Çince,Japonca gibi ideogram öğrenme süreleri bu süreye eklenmemiştir onu da belirteyim.

Hocam tamam çalışma önemli de. Birkaç şey de insanın zekasına bağlı değil midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Normal zekası olan bir insan istediği dili öğrenebilir.
    Bakın dikkat ederseniz her dilde konuşma genel olarak gramere göre daha kolaydır.İnsan daha çabuk uygular.Ama grameri anlamak ve uygular hale gelmek daha uzun sürer.
    Mesela Çince konuşmayı öğrenmek kolaydır.Çünkü insanın doğal bir ürünü.
    Ama Çince yazı yazmayı öğrenmek çok zordur.Çünkü insanın sonradan ortaya attığı bir şey.
    Her dilde böyledir konuşma diğerlerine oranla kolaydır.Ama o dilin kuralları ve yazılı birikimini öğrenmek ve uygulamak zordur.
    Zeka bu zor olan kısımda devreye girer ama tekrarlar sayesinde işlevi azalır.Tekrar olmadan hiçbir dil öğrenilmez.
    Türkiye'de dil öğrenenler tekrar diye bir şeyden haberdar bile değil diyeceğim.Çok az tekrar yapıyorlar.
    Sadece gramer anlamında değil.Mesela podcast ders öneriyorum.Bir kere dinlemekle ilerlerim zannediyor.Halbuki onu en az 4-5 kez dinleyeceksin ki aklında bilgi kırıntısı kalsın.
    Beyin tekrarlamadığı şeyleri önemsemez ve kısa süreli hafızada kalır sonrada siliniyor zaten.
    Özet olarak;Bir insan ana dilini öğrenmiş ise artık dünyadaki tüm dilleri öğrenebilir.

• ''1.Nouns(Bazen Tenses konusu da ilk sırada olabiliyor.)
    2.Adjectives
    3.Articles
    4.Pronouns
    5.Verbs
    6.Tenses
    7.Modals
    8.Voice
    9.Conditional sentences
    10.The İnfinitive
    11.The gerund
    12.The participles
    13.Adverbs
    14.Prepositions
    15.Conjunctions
    16.İnterjections''

hocam dersimiz ingilizce sitesinden değil de bu listeye göre Nouns konusunda başlayıp çalışmamı tavsiye eder misiniz? Google'a İngilizce Nouns yazıp farklı sitelerden çalışmamı tavsiye eder misiniz diye sormak istedim.Hocam bir de gramer çalışırken günde 30 dakika veya 1 saatlik reading çalışması yapmamı tavsiye ediyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specialone7 -- 28 Ekim 2016; 0:34:47 >
  • specialone7 kullanıcısına yanıt
    Neden dersimiziNgilizce sitesine çalışmıyorsunuz?
    Şimdilik dediğiniz gibi bir çalışma için erken.
    Önerdiğim siteden çalışın.
    Gramer rehberi konusunu okuyup oradaki gibi çalışın.
    Hocam dersimizingilizce sitesinde Subject Pronouns (I, you, he) konusuna çalıştıktan sonra boşluk doldurma alıştırmalarına geçtim çözmek için alıştırmalar da ki soruların cevaplarında our,her,his,their doğru cevap olarak görünüyor ama Subject Pronouns (I, you, he) konusunda bu 4 zamire değinmiyor ama alıştırma da bunlar var onu yüzden kafam karıştı size danışmak istedim.
  • ben 11.sınıf dil öğrencisiyim haftada 12 saat ingilizce 4 saat almanca ayriyetten özel ders olarak haftada 2 saat almanca görüyorum.ingilizce için building skills for profıcıency kitabını işliyoruz;zaman zaman zorlansamda soruları çözebiliyorum ama içerisindeki örnek sayısı çok az yeterli gelmiyor.almanca içinde b1 seviyesindeyim gramer olarak ama kelime bilgim sınırlı dil bilgisini bilmeme rağmen cümle kuramıyorum.Bana 2 dil içinde kitap önerebilir misiniz ? Bilgisayardan çalışamıyorum çünkü bilgisayarda dikkatimi dağıtan çok şey oluyor.elime sözlüğü alıp okuyarak yazarak öğrenmek daha çok işime yarar diye düşünüyorum.Teşekkürler
  • İngilizce için şu site:
    www.dersimizingilizce.com
    İngilizce Başlangıç Düzeyi Gramer
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-baslangic-duzeyi-gramer.html

Almanca için şu dersler var:
    https://forum.donanimhaber.com/m_120724464/tm.htm

rat.planet hocam,

Daha önceki mesajlarım da 1 Kasım'da başlıyorum demiştim ama bu tarihin tezimle ilgisi yoktu kişisel halletmem gereken işleri halletmek içindi.

Bu gün öğrendiğim bir bilgi beni biraz zora soktu ama sizden destek alabilirim diye düşündüm, tavsiyenize ihtiyacım var.

Ben yüksek lisans derslerini bitireli epey bir zaman geçmişti sadece YDS ve ALES şartlarını halledip başvurum gerekiyordu. Ankara'dan taşınınca ve İngilizce yeterlilikte de ben bunu yapabilirmiyim derken çoook uzun bir süre geçti.

Yüksek Lisans yaptığım üniversiteyi bu sabah aradım, konuştuğum sosyal bilimler enstitüsündeki görevli 3 yarıyıl içerisinde teze başlayıp bitirmemin gerektiğini yoksa tüm öğrencilik haklarımı kaybedeceğimi söyledi.

Bu yarıyıl için maalesef başvuru yapamıyorum en erken YDS ve ALES şartlarını da yerine getirip bahar döneminde kesin başvuru yapmam gerekiyor. Bu da şu demek oluyor 25 Şubat 2017 e-YDS sınavında 50 almam gerekiyor.

Size İngilizce seviyemi daha önceden yazmıştım, newbie kabul edelim (en son İngilizce dersini 1986 yılında almıştım) gerçi girdiğim British Council online sınava göre newbie değilim nasıl oluyorsa 46% (beginner to pre-intermediate) neyse hocam.

Sizden istirhamım gerekirse uzun izin alıp bu işi halletmek istiyorum.

Hocam bu münkün olabilir mi?

Çalışma süreleri de dahil olmak üzere tavsiyeniz olur mu?

Zaten forumda sizin tüm mesajlarınızı okudum nasıl çalışacağımı biliyorum herhalde, bu arada size daha önce yazdığım gibi çalışma ve ilerleme durumum hakkında haftalık bilgilendirme yapacağım inşaallah.

Şimdiden teşekkür ederim.

Edit: ALES sorun değil hiç çalışamadan istedikleri puanı alabiliyorum.Ona vakit ayırmama gerek olmayacak.

@rat.planet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnyetkin -- 31 Ekim 2016; 13:57:50 >

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.