Şimdi Ara

------------------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RitalinDelisi -- 11 Ocak 2021; 15:28:16 >

• Hocam elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. ds18b20 için kullandığınız 4.7K direnci farklı toleranslarda kullandığınız zaman sıcaklık değerlerinde bir değişim gözlemliyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToygarVrli

Hocam elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. ds18b20 için kullandığınız 4.7K direnci farklı toleranslarda kullandığınız zaman sıcaklık değerlerinde bir değişim gözlemliyor musunuz ?

4.7K direnç devrede "Pull-Up" görevi yapmaktadır, dirençteki küçük farklılıklar önemli değildir. Ayrıca 18B20 dijital bir sensördür, direnci sensör ile mikrodenetleyici arasına bile koysanız herhangi bir hatalı ölçüm söz konusu olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

quote:

Orijinalden alıntı: ToygarVrli

Hocam elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. ds18b20 için kullandığınız 4.7K direnci farklı toleranslarda kullandığınız zaman sıcaklık değerlerinde bir değişim gözlemliyor musunuz ?

4.7K direnç devrede "Pull-Up" görevi yapmaktadır, dirençteki küçük farklılıklar önemli değildir. Ayrıca 18B20 dijital bir sensördür, direnci sensör ile mikrodenetleyici arasına bile koysanız herhangi bir hatalı ölçüm söz konusu olmaz.

Teşekkür ederim hocam açıklamalarınız için.
  • 18b20 ile ilgili bir calisma da ben yapmistim. 18b20 digital bir sensor olmasi keskin sonuclar elde etmeye yariyor. Ben 2x16 lcd kullanarak setli oda termostati yapmıştım.kombiyi on/off icin tetikletiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GSM için onay
    4 yıl önce açıldı
    geçersiz numara
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.