Merhaba arkadaşlar PHP de yeniyim siden ricam size verceğim kodu adam akıllı düzenlememde yardımcı olmanız. <html> <head> <meta http-equiv="Content-Language" content="tr"/> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/> </head> <body> <?php $kullaniciadi=""; $sifre= ""; $host="localhost"; $veritabani="";
$baglan=mysql_connect($host,$kullaniciadi,$sifre); mysql_select_db($veritabani,$baglan); mysql_query("SET NAMES 'UTF-8'"); mysql_query("SET CHARACTER SET 'UTF-8'"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'"); $sql = "select id,url,Extra_data,name,content from cms_pages1pages order by create_date desc LIMIT 10"; $sorgu = mysql_query("$sql"); echo "
"; while($sonuc=mysql_fetch_array($sorgu)) { echo "<div style=\float:left; width:300px; height:290px; border:1px solid white\"><a href='haber.php?page=$sonuc[0]'>$sonuc[3]$sonuc[2]$sonuc[4]<br/></div>"; } echo "</div>"; ?> bu kodla verileri çeke biliyorum ama resimi(extra_data oluyor)sınırlayamıyorum bürde name ve content en fazla 20 karekter olsun istiyorum ama ne varsa çekiyor yardımcı olabilirmisiniz.
Örnekte kelimenin sadece ilk 3 karakterini yazdıracak. echo mb_substr("abcdef", 0, 3,"UTF-8"); // returns "abc" gibi
Resim konusunda demek istediğini anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hocam resmi veritabanına nasıl kaydettiniz? Resmin sadece adresini kaydedin. ( src kısmını ) img etiketi içerisinde istediğiniz sınırlamayı uygulayabilirsiniz. ( resmi sınırlamaktan anladığım boyutlarını sınırlandırmak. Bilmiyorum doğru anladım mı ? )
evet doğrudur resmi boyutlandırmak. dediğiniz gibi adresini saadece kaydediyorum.
dediğiniz gibi bu foksiyondan haberim var ama bu foksiyonu gönderdiğim kodlamaya nasıl uydura bileceğimi bulamadım. Mesala bu kodu kullanarak b tablosundan çektiğim veriyi sınırlamak istedim. bu örnek gibi; b tablosundan açıklama kısmını çek, eğerki 20 karekterden büyükse 20 karekterle sınırla şimdi sizin göderdiğiniz sayfaya bakıp olayı çözmeye çalışacam teşekürler.