Şimdi Ara

Shell Fuel Save Diesel (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
156
Cevap
1
Favori
33.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bizim peder'de bu fuelsave'den başka almıyo diğerleri çok yakıyomuş bana verince dayıyorum gtl'i araç kendine gelsin.
  • Genelde Opet'ten yakıt alıyorum. Dün Shell'den alma durumum oldu. En ucuzundan koy dedim, adam direndi. Bir kaç kere tekrarlattırdı. Emin misin, son kararın mı Neredeyse imzalı kağıt verecektik, Fuelsave almak için.

    Esas dikkat çekmek istediğim, bu yakıt Eurodiesel değilmiş gibi muamele yapılması. Pompacı da bunun Eurodiesel olmadığını söyledi. Israr ettim Fuelsave koydurdum. Külliyen yalan. Rahatlıkla Fuelsave alabilirsiniz, Fuelsave Eurodiesel normlarını sağlamaktadır. Kırsal motorin çoktan kalktı, zaten satışı da yasak.
  • Fuelsave gerçekten çok az yakıyor.1,6 115 hp 320 tork aracımla 1200 km yol gidiyorum.22 kuruş yakıyor.PO yada başka birşey aldığımda yakıt 25-27 arası yakıyor.Birde Total ile 22 kuruş yaktım.Ancak Fuelsave de şöyle bir sorunum oldu.Çekiş gücüm azaldı ve araçtan çok ses çıkmaya başladı.Bunu yakınlarımda dedi.Senin arabada bir şey mi var çok ses çıkarmaya başladı diye.Herkes gtl+ yı tavsiye ediyor.Sesde çok azalma oluyormuş ve motorun performansını arttırıyormuş.En azından 5 depoda bir almak gerekiyor diye duydum.Şuan piyasada yok sanırsam kaldırılmış.Nitro+ çıktı diye duydum.Bundan sonra 5 depoda bir Shell nitro+ geri kalanlarda Total Excellium alıcam.Total hem fuelsave ile aynı yakıyor, hem motordan ses falan gelmiyor hemde performansı shell gtl ile birebir.
  • Aracım 2008 model ve ikinci sahibiyim ilk sahibi de sürekli Shell'den yakıt almış bende aynen devam ediyorum. Shell v Power Dizel den başka yakıt kullanmıyorum. Ancak son günlerde aracım çalıştığında çok kötü bir koku oluyor. Birkaç istisna hariç sürekli aynı istasyondan hatta aynı pompadan yakıt alıyorum. Pompacıya durumu söyleyip patron bir karışım falan mı yapıyor yoksa falan dedim ama pompacı yok abi Shell'in kendi arabaları getiriyor yakıtı falan dedi geçiştirdi. Ankara'da gece ve gündüz sıcaklık farkı şu aralar bayağı fazla acaba soğuk hava da böyle bir kokuya sebep olur mu? benzer durumu siz de yaşadınız mı? ona göre başka bir yakıtı tercih etmeye başlayacağım
  • www.shell.com.tr den alıntıdır...

    Shell FuelSave Diesel’in faydaları nelerdir?
    Binek, ticari, ağır vasıta olmak üzere tüm dizel araçlar için uygundur.
    İlk damladan itibaren yakıt tasarrufu etmenize yardımcı olur.
    Shell’in en ekonomik dizelidir.
    Verimlilik Arttırıcı formül içerir.
    Verimli ateşleme ve yanma sağlar.
    Motor verimliliğini arttırmaya yardımcı olur.
    Maksimum 10 ppm kükürt seviyesine sahip bir yakıt olup (düşük kükürtlü) eski veya yeni teknoloji her tür dizel araç için de uygundur.
    Türk Standartları Enstitüsünün TS EN 590 standardına uygun bir yakıt olup Euro 2,3,4,5 ve 6 normundaki tüm motor tipleri için uygundur.
  • Shell'in mazotu beş para etmez. Yeni bir dizelde çok anlaşılmayabilir. Ama 175000 km yapmış bir motor bariz şekilde shell mazotunu düzgün yakamıyor. Po ve Opet in mazotunda böyle bir sorun yok. Motor mazotu siyah dumansız yakabiliyor, dabah rahat çalışıyor, motor daha performanslı ve sessiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Shell'in mazotu beş para etmez. Yeni bir dizelde çok anlaşılmayabilir. Ama 175000 km yapmış bir motor bariz şekilde shell mazotunu düzgün yakamıyor. Po ve Opet in mazotunda böyle bir sorun yok. Motor mazotu siyah dumansız yakabiliyor, dabah rahat çalışıyor, motor daha performanslı ve sessiz.

    2012 agustos ayinda 177 binde c4 1.6 hdi otomatik vites pert ettim.Her zaman shell mazotu kullandim ve pert etmeden shell fuel save alip once bodruma .4.7 litre ort.tuketim ve ceyrek depodan bir tik asagi yakit yakarak gittim.2 kisiydik klima ceyrek hep acikti ort hiz 90-110 arasiydi duman falan hak getire olmadi.Sessizlik ve performansa birsey diyemem v power gibi degil asla o konida hemfikiriz.



    Fuel save cidden cok ekonomik bir yakit.Uzun yol haric normal sartlarda kullanmiyorum tabi o ayri konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 2 Ekim 2017; 9:47:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla ben kaç defa farklı shell istasyonlarında denedim. Shell'in mazotu siyah duman, sabah soğukta geç marş alma ve performans düşüklüğü sorunlarına neden oluyor. OPET ve PO'da bu sorunların hiç biri yok. Belki bu TDCİ motorlara veya benim aracıma has bir durumdur.
  • Horta bak ya.
  • Tam rölanti problemi yaşadım kış ayında, yakıt sistemi sıkıntılı vb. derken 3 yıldır BP den alırken Shell e geçtim. Pompaya üçüncü kez girdik herif gitti Fuel save koydu. Şimdi yarısı v Power yarısı Fuel save... Bu yakıt kamyon tır yakıtı mı arkadaşlar? 1.6cdti dizel opel 136 hp lik motora bir zararı olur mu bu Fuel save in? Pompacının umrunda değil, abi ikisi de aynı diye rahat tavırlar falan. Ne yapayım? Üstüne yakıt katkısı falan atsam mı acaba? Daha bir önceki depoda kullandım yakıt katkısını. Bunalttı beni bu pompacı cahilliği... Bişeyi tam düzeltiyoruz adamlar bozuyor. Bir de rahat tavırlar.
    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hepsi aynı rafineriden geliyor benzinliğin deposuna aktarılıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Evet berbat bir koku var gerçekten. Yani nasıl yapacağız bilemedim. Katkılı diye bunu tercih ettim açıkcası. BP kullanıyordum 3 senedir. Ama dediğiniz gibi bu dbf başa bela. Bu katkılı yakıtların zararlı olabileceğini duymuştum. Ne yapacağımı şaşırdım açıkcası. Servisteki usta total önerdi. Shell bu bizim araçlara iyi gelmiyor diyor. İlginç


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Şirkette 100 e yakın courier var .

    Taşıt tanıma ile full seve kullanıyorlar .

    150 bin km görenler oldu 2 tane ticari olanlar harici sorun çıkaran olmadı .

    Aralık sonunda hepsi değişip Euro 6 uyumlu olanlar geldi bakalım bunlar nasıl olacak .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanrevan kullanıcısına yanıt

    Bilmediğiniz konuda pompacıyı suçlayıp hakaret edip vebal alıyorsunuz .

    bayi ekleme kaçak işine girmediği sürece satılan yakıtlar Avrupa standartlarında Euro dizel .

    6 kuruşluk farkla katkı ekleyip adını değiştirip vpower diye satıyorlar.

    mantıklı düşünün 6 kuruşluk fazla ücret ödeyip ne kadar fark edebilirsiniz bi düşünün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Dpf dolunca arıza ışığı yakmıyor mu peki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.