Şimdi Ara

Shell 'den yakıt alır mısınız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Petrol ofisinden alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun 4 senedir mazot aldigim shell den 50 liralik aldim. 50 km sonra ariza isigi yandi. Aklima hic mazottan olacagi gelmedi. Dedim ya ekzost lambdasi kirlendi, katalizor doldu yada debimetre bozuldu. Azicik devirli gittim, arizalari sildim bilgisayar baglayip olmadi. Tam istasyona cozlamaya gidiyordum debimetreyi balata spreyi ile temizleyim dedim. Icinden resmen simsiyah pislik akti. Sonra taktim misler gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir Total DOCO istasyonlarından Excellium Eurodiesel kullanıyordum. Meraktan bir depo Shell V-Power + GTL aldım. O gün bugündür Shell'ciyim. Varsa mutlaka +GTL. Yoksa V-Power ile devam. Söylenenin aksine ben tüketimde azalma gördüm +GTL ile.
    Sessiz ve sarsıntısız çalışma da cabası.
  • shell akar opette çok iyi
  • valla shellden hiç almam, Mersinde olursam Milangazdan lpg, Hatayda olursam Totalden lpg. Neden diye sorarsanız Lpg'de hile yapılamıyor diye biliyorum ucuz olanlar tüpe dolduracağız diye alıp lpg olarak satıyorlar. Lpg ile Mutfak Tüpündeki gaz aynı diye biliyorumyani tamamen aynı değil ama hemen hemen aynı açmak gerekirse bildiğim kadarıyla 3 çeşit lpg var,
    1- Tüplü LPG
    2- Sanayi LPG (Dökmegaz)(en az km götürür)
    3- Otogaz LPG (en çok km bu götürür)
    Bunlar arasında bütan ve propan oranı azda olsa değişiklik gösterir, pahalı olan yerden dahi alsanız hangisini aldığınızı bilmeniz mümkün değildir.
    Ancak Mutfak tüpüne dolduracak gazdan daha az vergi alınıyor çünkü normal vatandaş için ihtiyaç ancak otogaz lpg de durum bu değil daha fazla vergisi var. benzin alacaksam opetten alırım (hem mersinde hem hatayda). Ayrıca bildiğim kadarıyla akaryakıtın dinlemiş olanı iyiyken lpg'nin dinlenmemiş olanı iyidir yani Lpg'yi mümkün olduğu kadar işlek yerlerden almak gerekir ki bende öyle yapıyorum. Aldığım yerlerinde İyi denetlendiğinden eminim çünkü çok işlekler çünkü ucuz ve anayol üzerindeler.

    LPG'de hile yapıyorlardır diye çok düşünmeyin, pompa arızalı olmadığı sürece, akaryakıta yapılabilecek hilelerden daha düşük bir ihtimaldir bu. Çünkü akaryakıta, Nafta, Gaz Yağı,baz yağ,solvent gibi ek maddeler katılabilir. 95+ yı 98+ diye satabilirler. (denetim yok ise) Pompanın hortum kısmındaki akaryakıtı ayrı bir bidona her dolumdan sonra boşaltabilirler. Oysa LPG de bu ihtimaller söz konusu değil. En kötü ihtimalle Otogaz yerine tüplü LPG alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusau -- 31 Mayıs 2013; 3:13:33 >




  • opeti tercih ederdim niye elin gavuruna vereyim parayı bari bizimkiler kazansın
  • en iyisi bence opet
  • ben Shell dışında başka bir istasyondan benzin ya da mazot almam.. birkaç kez BP deneyeyim dedim (farklı benzinliklerden) çekiş düştü, benzinli araba cold startta dizel motormuş gibi ses çıkartmaya başladı.. daha da BP'nin önünden geçmem..

    benzinli aracıma Shell Fuel Save 95 oktan (avans vuruyor diye 97 oktan almıyorum)
    dizel aracıma Shell V-Power Diesel her 5. tam dolumda bir V-Power GTL+..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka ne olursa olsun, sürekli aynı istasyondan almaya özen gösterilmeli derim.
    İstasyon denetimleri konusunda en sıkı firma SHELL diye biliyorum. O da olmazsa OPET'ten alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    Şunu kimse hâlâ anlamadı mı? Olay benzin firmasının adında değil ki? Olay, istasyon yani işletmenin işini düzgün yapması, numara çevirmemesi, katalizör katıp yakıtın içine etmemesi ile alakalı, Türk Petrol den de alsanız, eğer işletme dürüst ise, hem daha fazla yol, hem de fazla performans alırsınız.

    +1
  • 3 yıl dizel kullandım, en çok shell ve totalden memnun kaldım. Benzin+lpg araç aldım sadece shellden yakıt alıyorum. 5 yıldır full shellden alıyorum çünkü şu ana kadar beni hiç üzmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.