Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.705
Cevap
137
Favori
186.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Sen anlattığıma inanmak istemiyorsun anlaşılan. Cnc kesim işleri ile uğrasan birine sor açıklasın sana durumu. O kasa boşu boşuna 250 dolar değil. Ayrıca ikinci kez belirtmek isterim ki artan malzeme israf olmaz. Geri dönüşüme gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Anlattığın işlem sürecine inanıp inanmamak değil ki benim söylemek istediğim. Bir ürünün birden fazla üretim şekli olabilir. Önemli olan optimal üretim sürecidir. Aynı kasayı bükerek yapmak dururken kişisel mastürbasyonu saymazsak cnc ile üretim yapılması tamamen mantıksız bir seçimdir. Hem bükme, hem de cnc ile çalışan firma sahibi arkadaşlarım var. Bükme ile direksiyon arkasına ekzoz açma kapama buton adaptörleri, cnc ve lazer tarama ile de direksiyonumun göbeğini işlettim ve üretim süreçlerine hakimim.

    Belki inanmazsın diye arşivden resimleri bulup yükledim. Sıralaması karışık olabilir. Aşağıdaki işlemlerde Direksiyonun orta göbeği için lazer tarama, cnc işleme yapıldı. Ondan önce kullandığım direksiyon içinse ekzoz açma kapama düğmelerini bağlayabilmek için bükme tekniği ile adaptör yaptırmıştım.


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler Kulübü




  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaş haklı yalnız. Alüminyum bükme yapılamaz öyle. Yapılır yani şekil verilir de öyle ağırlık taşınacak şekilde kullanılamaz paylaştığınız kasadaki gibi. Bu tip kasaları cnc'de bloktan yontarak yapıyorlar, bu yüzden pahalı zaten. Yoksa bükme sacdan yapılan kasalar gayet ucuz, seri üretim olanlar böyle. Ama bunlar sınırlı üretim olan ürünler. Direksiyon göbeği ile kasa aynı değil. O kasanın üstüne psu vb bir dolu ağırlık geliyor, bükerek yapılsa kırılır gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten metalurji bilgisine dayanarak mı söylüyorsunuz bunu yoksa tahmini olarak mı? Alüminyum dediğimiz malzeme genel olarak yumuşak bir malzeme olup kırılganlığı oldukça düşüktür. Yukarıdaki örnek kasanın ne şekilde üretildiğini bilmiyorum. Ben tahmini olarak bükme ile yapılabilir demiştim ve bunu yazarken de özellikle alüminyum olmasını da kastetmemiştim açıkçası. Zaten genel kütlesini hesaplarsak yukarıdaki kasa için alüminyum da olsa çelik de olsa çok fark etmez diye düşünüyorum.

    Yani eğer polemik yapmak değilse mevzu tartışalım tabi ki ama yukarıdaki kasayı isteyen arkadaşın da özellikle alüminyum olarak istediğini sanmıyorum. İstediyse de şahsi fikrim alüminyumdan da gayet sağlıklı bir şekilde bükülerek yapılacağı yönünde. Önemli olan ne çeşit bir alüminyum alaşım kullanılacağı. Taktir edersiniz ki bu alaşımlar birden çok yerde farklı sertliklerde kullanılıyor.
    http://web.gtu.edu.tr/aluminyum/2016/02/08/aluminyum-alasimlarin-mekanik-ozellikleri/




  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Tecrube, aluminyum tamir bile edilmez. Bukulduyse toplanmaz bir daha, CNC var bizim atolyede mekaniker her gun ugrasiyor boyle seylerle, ben de az cok asinayim.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam alüminyum nasıl tamir edilmez. Metalurjide en basit bilinen şey bir metal kendisiyle tamir edilirdir. Biz alüminyum alaşımlı motor silindir kapaklarını tamir ettiriyoruz ki silindirler içerisinde oluşan basıncı ve sıcaklığı sen düşün.

    Neyse konuyu uzatmanın alemi yok. Siz olmaz diyorsanız varın öyle bilin.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    quote:

    One of the first dilemmas that many face is that aluminum repair or removing a dent is a time-consuming process. It’s not the same amount of time as a steel dent and is more labor intensive. Aluminum is very strong and, when a panel is damaged, it’s formed to the damage. This work hardens the aluminum, making it really strong. Repairing the damage without damaging surrounding metal can be difficult. Heat is often used to soften the aluminum to reform the panel. The use of heat must be regulated so as not to destroy the aluminum.

    Ben kendi bildigimi soyluyorum, yanlissa bilemem. Tartismak yersiz.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Aslında tartışalım tabi ama polemik olmayacak şekilde olması lazım. "Yanlışsa bilemem demişsiniz ama bu doğru bir davranış mı sizce? Google ile bir çok bilgiye erişim şansımız var. Yukarıda link vermiştim ama gözden kaçmış olabilir. Alüminyumun birden çok alaşımı var. Kullanılacak al. çeşidine göre sert kırılgan da olabilir yumuşak esnek de. Yani tek bir türde alüminyum yok. Saf alüminyum ise oldukça yumuşak ve esnek bir metaldir.

    http://web.gtu.edu.tr/aluminyum/2016/02/08/aluminyum-alasimlarin-mekanik-ozellikleri/
    https://www.metaluzmani.com/malzeme-menusu/aluminyum/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 17 Şubat 2020; 16:20:48 >




  • Şu an Türkiye'den alınabilecek iyi bir sfx psu biliyor musunuz? SG13 kasa kuracağım. Adam gibi psu bulamadım. Corsair SF600 hiçbir yerde yok. Paramızla bile alamıyoruz. Silverstone ve FSP Dagger için iyi yorumlar okumadım. O yüzden onlardan vazgeçtim. Tam boy psu alsam işlemci soğutucusuna yer kalmayacak. Gerçi ryzen 3600 stok soğutucu kullanacağım. Bilmiyorum az da olsa yer kalır mı. Amazon'da seasonic'in yorum kısmında atx psu+sg13 fotoğrafı gördüm. Evlerden ırak. Psu fana yapışmıştı.

    Türkiye'de itx kasa kurmak ne kadar zormuş ya. SG13'ün de beyaz versiyonunu istiyordum ama o da yok hiçbir yerde. Almak isteyebileceğim hiçbir kasa yok Türkiye'de. Tek SG13 var. Ona kaldık.

    Yurtdışından alma, nanokatolog'a sipariş verip uzun süreler bekleme durumum yok. Türkiye'den garantili ürün almak zorundayım işyerine alacağım için.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de amacım polemik yaratmak değil. Yanlış anlama ben de mekatronik mühendisiyim son senemde üretim süreci cad ve cae dersleri aldık ve en son cncde üretim de yaptık. Evet aluminyum gibi metaller bükülebilir. Arkadaşa da sordum. Dedi ki büküldükten sonra ısıl işleme maruz bırakılması lazım ki mukavemet kazansın. Özellikle aluminyum 6000 serisi altında kalan düşük mukavemetli türleri esnemeye daha uygun. Lakin o kasayı düzgün bir şekilde kenarlarını 90 derece bükmek sıkıntılı bir süreç. Benim bahsettiğim süreç de kasanın içini komple oyup talaş haline getirmek şeklinde değildi. Ben de bu konu daha fazla uzasın istemiyorum. Haklı da olabilirsininiz. Zaten bana yazdığınız son cevaba kadar da ciddiyetinizi kavrayamamıştım. O yüzden kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk78

    Şu an Türkiye'den alınabilecek iyi bir sfx psu biliyor musunuz? SG13 kasa kuracağım. Adam gibi psu bulamadım. Corsair SF600 hiçbir yerde yok. Paramızla bile alamıyoruz. Silverstone ve FSP Dagger için iyi yorumlar okumadım. O yüzden onlardan vazgeçtim. Tam boy psu alsam işlemci soğutucusuna yer kalmayacak. Gerçi ryzen 3600 stok soğutucu kullanacağım. Bilmiyorum az da olsa yer kalır mı. Amazon'da seasonic'in yorum kısmında atx psu+sg13 fotoğrafı gördüm. Evlerden ırak. Psu fana yapışmıştı.

    Türkiye'de itx kasa kurmak ne kadar zormuş ya. SG13'ün de beyaz versiyonunu istiyordum ama o da yok hiçbir yerde. Almak isteyebileceğim hiçbir kasa yok Türkiye'de. Tek SG13 var. Ona kaldık.

    Yurtdışından alma, nanokatolog'a sipariş verip uzun süreler bekleme durumum yok. Türkiye'den garantili ürün almak zorundayım işyerine alacağım için.
    şimdiden kolay gelsin talep az olduğu için itx ürünlerini bulmak zor oluyor hele bizim ülkede. zor olduğu içinde sistem bittiğinde normal bir sisteme göre verdiği haz çok daha fazla oluyor dönüp dönüp kasaya bakarsınız :) her aşamasını dikkatli tartmanız lazım, her ürünün yükseklik bilgileri ürün sayfalarında mevcut bunları göz önüne alarak atx koyarsanız ryzen soğutucu ile aralarında kaç cm kalacağını görebilirsiniz. atx in ikinci sıkıntısıda içeriye doğru olan uzunluğuna dikkat etmek lazım eğer 3.5HDD takma niyetiniz varsa uzun psu %100 sorun çıkaracaktır. benim tavsiyem gerekiyorsa psu yu yurtdışından alın bir sf600 alsanız bu kuracağınız sistemi gömer büyük ihtimalle ikinci sisteminizi bile çalıştırır.




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Zaten ben de normal mid tower kasa kurarken merak saldım. Bakması, incelemesi bile zevkli. Ekran kartı ve soğutucu uzunlukları tamam. Bir tek psu sıkıntı olacak. Yurtdışından alma imkanım olmadığından tam boy psu alıp işlemci için noctua low profile soğutucu almayı düşünüyorum. Stok soğutucu 69 mm iken noctua 37 mm. En azından arada boşluk kalabilir bu şekilde.

    Kuracağım sistemi de yazayım.

    MSI GeForce RTX 2060 SUPER VENTUS GP OC RTX2060 SUPER OC, PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort
    Kingston HyperX 16GB DDR4 3200MHz Ram HX432C16PB3K2/16
    AMD Ryzen™ 5 3600
    Noctua NH-L9 A-AM4 Soğutucu
    SilverStone Sugo Serisi SG13B
    Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI

    EK: Bir yerde SF450 buldum. Bu sistemi çalıştırabilir mi 450 watt? Nvidia RTX serilerinde 550 watt tavsiye ediyor sanırım ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk78 -- 21 Şubat 2020; 15:53:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk78

    Zaten ben de normal mid tower kasa kurarken merak saldım. Bakması, incelemesi bile zevkli. Ekran kartı ve soğutucu uzunlukları tamam. Bir tek psu sıkıntı olacak. Yurtdışından alma imkanım olmadığından tam boy psu alıp işlemci için noctua low profile soğutucu almayı düşünüyorum. Stok soğutucu 69 mm iken noctua 37 mm. En azından arada boşluk kalabilir bu şekilde.

    Kuracağım sistemi de yazayım.

    MSI GeForce RTX 2060 SUPER VENTUS GP OC RTX2060 SUPER OC, PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort
    Kingston HyperX 16GB DDR4 3200MHz Ram HX432C16PB3K2/16
    AMD Ryzen™ 5 3600
    Noctua NH-L9 A-AM4 Soğutucu
    SilverStone Sugo Serisi SG13B
    Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI

    EK: Bir yerde SF450 buldum. Bu sistemi çalıştırabilir mi 450 watt? Nvidia RTX serilerinde 550 watt tavsiye ediyor sanırım ama.
    Hayırlı olsun sistem güzel. Sf450 sahibi olarak yeteceğini düşünüyorum ben bir kaç örnek vereyim siz kendiniz karar verin. benim sistem(elektrik harcayanları yazayım) i6 6700 (65Watt), gtx1060(6GB) + 1 HDD+ 2 SSD + 2 kasa fanı + 4-5 USB aygıtı
    SF450 nin belirli bir yüke binmediği sürece fan açmama özelliği var aynı yeni ekran kartlarındaki gibi yani yük yoksa çalışmıyor. Ben prime95 ile cpu ya furmark ile ekran kartın aynı anda yüklendim klimasız yaz sıcağında bu PSU fan bile açmadı yani gerekli yükü sağlayamıyorum.
    SF450 yi peki neden aldım çünkü bundan önceki minnacık sistemimde SFX e bile yer yoktu picoPSU kullandım aynı sistemde onunda gücü 190Watt idi. 190 wattlık psu ile aynı testi yaptım ne restart nede herhangi bir sıkıntı olmadı ki bu iki programın %100 yük bindirerek bilgisayarı çalıştırması sentetik bir olay, normal kullandımda böyle bir senaryo çok zor ama olsa dahi sıkıntı yaratmayacağının testini yapıyor ve doğruluyoruz en azından.
    Ben şahsen 95Wattlık bir cpu ve 300watt çeken bir gpu ya kadar denerdim.
    benim ekran kartı ile sizinkine baktığımızda aralarında sadece 40 watt fark ile sizinki biraz daha fazla gibi duruyor.https://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=4051&gid2=3540&compare=geforce-rtx-2060-6gb-vs-geforce-gtx-1060



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 21 Şubat 2020; 16:27:51 >




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Katılıyorum. Güç kaynağı olayı çok abartılıyor. Şimdi psu hesaplama sayfalarından hesapladım. İşlemci %90 kullanılırken 300 küsur watt çıkıyor msi, seasonic, be quite sayfalarında. 450 watt alıp geçeceğim galiba.

    Teşekkür ederim fikir için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk78

    Aynen hocam. Katılıyorum. Güç kaynağı olayı çok abartılıyor. Şimdi psu hesaplama sayfalarından hesapladım. İşlemci %90 kullanılırken 300 küsur watt çıkıyor msi, seasonic, be quite sayfalarında. 450 watt alıp geçeceğim galiba.

    Teşekkür ederim fikir için.
    aynen öyle cidden çok abartılıyor hele hele 300 wattlık sisteme 700 watt psu alanlar varki diyecek bişey bulamıyorum :)
    300 watti sf450 hava karada çalıştırır, ilerde daha güçlü ekran kartı alsanız dahi 150watt fazlası var.

    edit: ilerde de nvidia tarafında kalırsanız bu psu sizi götürür bazı radeon ekran kartları var ki acayip güç tüketiyor mesela eski r9 390x gibi ozaman sf600 alın derdim ama nvidia nesillerdir güç tüketiminde çok başarılı o konuda ati nvidianın eline su dökemiyor. sırf bu özelliğinden, dolaylı olarak nvidia bizim dostumuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 21 Şubat 2020; 17:58:37 >




  • Merhaba Ben de HP elitedesk 800 sff ile küçük kasalar ailesine katıldım. i5 6500 8 gb ddr4 sisteme nvidia 1050ti ekran kartı taktım 200 watt psu ile şimdilik çalıştığı için memnunum hatta youtube da psu videolarını izleyince max 165 watt a çıktığını görüyorum. Ne olur ne olmaz die psu baktım ama en yüksek 300 wattlık tfx psu bulabildim. Bir de aliexpress den 240 watt hp muadilleri var. Tavisye edebileceğiniz bir psu var mı?
  • cenk78 kullanıcısına yanıt
    Sf 450 gerçek 450w lık bir psu. Yani sadece 12v luk çıkışı 450w destekliyor. Sisteminiz de yük altında 12v çıkıştan 250w civarında güç harcar. Sf 450 r7 3800x rtx 2070s li bir sistemi bile rahat çalıştırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agronur17

    Merhaba Ben de HP elitedesk 800 sff ile küçük kasalar ailesine katıldım. i5 6500 8 gb ddr4 sisteme nvidia 1050ti ekran kartı taktım 200 watt psu ile şimdilik çalıştığı için memnunum hatta youtube da psu videolarını izleyince max 165 watt a çıktığını görüyorum. Ne olur ne olmaz die psu baktım ama en yüksek 300 wattlık tfx psu bulabildim. Bir de aliexpress den 240 watt hp muadilleri var. Tavisye edebileceğiniz bir psu var mı?
    eski ama tam bir itx kasa masallah :) yalnız kartların alçak olduğu zamanlardan kalmış siz bu 1050ti yi nasıl taktınız içine? bu kasa mod yapmaya çok açık güzel şeyler yapılabilir kesinlikle. psu dan memnun değilmisiniz?
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Bu kasalar için uygun Low Profile kartlar var. Piyasada zor bulunuyor. Hala bir iki yerde var. Hatta yeni lp 1650'ler piyasaya çıkmış. 1050 ti Sahibinden'de denk geldi. psu hesaplama araçlarında 2 disk takılıyken 200 watt üstü güç ihtiyacı var gösteriyor. Bendeki psu 200 watt. neredeyse 6 aydır sorunsuz oyunları çalıştırıyor. Donanımın geleceği için üst seviye güç kaynağı arıyorum. Hp'nin kendi 240 watt psusu var bir de Bequiet in 300 watt psu su var ama onun içinde anakarta bağlayacak güç adaptörü lazım.
    Şu psu sınırı dışında sahibindenden bu tür sff kasaları alıp bir ekran kartı ile oyun bilgisayarına çevirmek şu zamanda bence mantıklı. Bana toplam maliyeti 1250 kasa + 750 1050 ti oldu.

    https://graphicscardhub.com/best-low-profile-graphics-card/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agronur17 -- 22 Şubat 2020; 10:49:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Agronur17 kullanıcısına yanıt
    Donanım arttıracağınız zaman alırsınız PC çalışıyorsa sorun yok. Güç yetmemesi ciddi konu PC o durumda donar, restart atabilir, mavi ekran verebilir yada kapanabilir çalışmaya devam etmesi söz konusu değil. Geçmişte çoook eskiden başıma gelmişti. Ama tabi psu yu yormayayım en az %10-15 fazla kapasiteli olsun derseniz o ayrı konu.
    Benim aklıma bu kasanın içine gpu yu yan yatırmak geldi. L tipi bir riser kart ile yan yatar istediğiniz kartı takarsınız ama yer var mı acaba okadar görmek lazım. Kapaklara da fan için delikler açılabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.