Şimdi Ara

Şeytan neyine güvenerek Yaratıcıya baş kaldırdı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şeytanın peygamberimizle görüşmesi diye bir yazı okumuştum sahih mi bilmiyorum ama orada yazılana göre şeytana tövbe et diyor ama şeytan zaten iş işten geçmiş diye etmiyor bir nevi umutsuzluk galiba yani ümidini kestiği için ama asıl olan her zaman ümidini kesmemektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sybercomp

    Bu yorumuna göre cinler yok anlamı çıkıyorki yanlış onlarda canlı varlıklar insanlar gibi.

    böyle bir anlam nasıl çıkardın yazdıklarımdan

    bol kitap okumalısın .. sendede anlamama problemi var okuduklarını ..

    öfke şeytan dır örneğin ... insanı yoldan çıkaran bir soyut mahluk .

    cin kelimesi de arabcada genel bir anlam ifade ediyor .. görünmeyen örtülü mahlukat anlamında

    anne karnında cenin idin bir zamanlar ... bak aynı kökten bir kelime

    cennet -----> ağaçlarla yapraklarla örtülü bahçe ----> gizlilik atfından dolayı cennet denilmiş .

    kelimenin inşa arka planı önemli !!! herhangi bir nesneye bir sebepten ötürü isim veriyorsun

    insanın nefside ateşten tarafıda cin dir ... ateşim çıktı diyon ya !! madde bedenin + enerji bedenin

    insanların çoğu cin denildiğinde olumsuz negatif kötü insana benzeyen görünmeyen bir yaratık canlanıyor tahayyülünde ...

    cin filmleri izleye izleye hurafe dinleye dinleye bu hale getirilmiş toplum .

    yahu görünmeyen soyut olan bişeye şekil atfedilebilir mi adı üzerinde görünmüyor yani


    mesela sıcak rüzgarlar da cin sınıfındadır

    mahluk 2 topluma ayrılır ins ve cin olarak

    hayvanlar ins toplumundandır . insanda ins toplumundandır ..

    örnegin hava görünmüyor cin toplumundan !!! radyo dalgaları cin toplumundan .... duygu ve düşünceler bir gercekliktir ve vardırlar ama soyutturlar

    şindi anladın inşallah




  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerini einstein duysa mezarında ters dönerdi Esas anlama yada anlatım problemi olan sensin birşey anlatmaya çalışıyorsun ama kendinin anladığın bile meçhul. Hava görünmese bile ölçülebildiği ve tespit edilebildiği için maddidir raydo dalgalarıda böyledir.Cinler de insanlar gibi vardır. Özel olarak kelime anlamından bahsediyorum sen takmışsın genel adlarına. Keza cennette bahçe demek olsada özel olarak başka anlamı vardır.
  • cinnu yapı temel olarak, baba olma hakkını devreden bi yapının evlilik, ahlaki olan yapıdan bahis mevzuu açma şekli gibidir.

    anne ve baba denen bireyin bi evladı dünyaya getirmesi halinde evlat denen kavramın kadının eşinden bi parça olması hali mümkün gibi gözükür. kadının eşi aynı zamanda evladı gibidir.

    bu dnanın zorunlu hallerinden biri. şimdi bi kimse eğer ki hem ben hem baba hem anne hem kardeş hem de evlat denen değerleri kodsal olarak taşıyor ise baba olma hkkını devreden yapı yani eşey de dişil olanın meydana gelecek olan evladımsıya tercih bakımından kardeş denen geni aktarması mümkün olabilir.

    yani doğan çocuk kardeş denen yapıyı temsil eder. bu açıdan ebeveynin yaptığı evladımsı suretin babanın devamı değil annenin kardeşi gibi düşünülmesi mümkündür.

    baba denen birey evladımsıya eşinin kardeşi gözü ile bakar. bu göz koyma meselesi değil. baba evladımsı surete karşı bu şey aynı zamanda ben değil demek zorunluluğunu cebren hissetmez. dişil öğe kardeş dediği şeye abla gibidir. annesi emzirmese o emzirir. bu evladımsı suret bu açıdan değerlendirilirse ebeveynler evde dişil öğenin kardeşini büyütmüş gibi olur. bu çocuk erile de haram olduğundan eşin kız kardeşi bi nevi evlat gibi görülecek ve toplumsal dayanışma genişleyecektir.

    ata denen ortak atanın yani büyükbabanın bu şekilde bir tavırla evli çiftlere yakın olacağı ve amaç çerçevesinde davrandığını hissedeceği anlaşılıyor.


    cin denen suretanın bu değişimde payı olduğu düşünülüyor.

    yukarıdaki çıkarımda insanın içresindeki bi kodu duyguyu veya yapıyı ön plana çıkarıp aynı olduğu düşünülen en az 5 farklı kişiliği dünyaya getirebileceği görülür.

    kişi, beni(id) annesini babasını kardeşini veya evladını dünyaya getirebilirken tercihini kardeşini dünyaya getirme adına kullandıran bi duygu yönelim hal duruş adı her neyse bu cinnu yapı olarak addedilebilir.

    görülmeyen ancak teste konu bi vakıa olabilir. kişideki cinsel sapmalar, antisosyal duruşlar, dişil öğenin erile, erilin dişile benzeyen (eşcinsel eğilim) tavırları vs. psikolojik olarak ölçümlenebilen şeyler.

    anne ve evladımsının kardeş olması yönüne dikkat ederseniz. mümminlerin kardeştir öğretisinin evlada yönelik bi beyan olduğu anlaşılmaktadır. dışarıdaki bi kişinin bu kardeşlikteki ölçütü, bi hanım sanki eş sahibi gibiymiş de o kişi onun kardeşi gibiymiş ve aslında o evde evladımsı gibi de olacakmış gibi bi yakınlık ihdas edilmek istenmiş olmalıdır. salt kadını koruma değil aynı evde evlat da olacağınız tahayyül ederek tavır alma yönelimi var.

    totalde ben annemle din kardeşiyim ve ben onun erkek kardeşi hükmündeyim gibi düşünülür.

    eril öğe anneyi, sıhren babası olan gibi değil onun(annesinin) kardeşi gibi(dayısı-teyzesi gibi) korumalıdır.

    anneye fiziksel ruhsal saire tavırlarda evladımsı suretin, babaya karşı annenin erkek kardeşi gibi davranması beklenir. bu tavrın dışındaki tavırlar kişilik bozukluklukları gibi de düşünülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 26 Mayıs 2017; 22:26:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heîsenberg

    Bence şeytanda Allah kadar kuvvetli bir varlık belki de allahtan daha güçlü sonuçta biz hikayenin sadede Allah ile olan kısmını biliyoruz hiç şeytanın ağzından dinlemedik belki şeytan Allah tarafından yaratılmadı belki oda Allah gibi hep kadim di hep vardı ya Allah bu konu hakkında bize yalan söylediyse ? Yada başka Tanrı'lar varsa sonuçta biz hikayenin sadece Allah la olan kısmını biliyoruz şeytanın ağzından dinlemedik insan olarak oturup doğruyu bulmalıyız belkide Allah bizi şeytan ile barışabilmek umudu ile yarattı bi aracı olarak yani benim düşüncem şeytanda herşeye kadidir bu yüzden ikisi arasında bi güç çatışması var olan bize oluyor yine zararlı biz çıktık

    Hocam ne farkli bakis acisi Inanilmaz.Hemde tebessum hemde gulerek okudum tsk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.