Şimdi Ara

Şeytan neyine güvenerek Yaratıcıya baş kaldırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: **Nightmare**


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sensuski

    harbiden bu kadar derin düşünün bir varlık, sonunu niye bir varlık için hazırlar ki ? ego su için mi ?

    Aynen yaratıcının ona neler yapacagını bizden daha iyi biliyor.Ego için dicem ama karşında insan yokki yaratıcı var.Hadi diyorum bir anlık sinirlemi desem artık böyle bir hata yaptı neden tövbe etmiyor cehennemi göze alabiliyor gerçekten ilginç.Yada şeytan bu şekilde programlandı emre itaat etmicekti ama o zamanda burda şeytan suçlu değil yaratıcı suçlu oluyor.

    herşey olabilir. derine indikce kendimize daha çok sorular sorabiliriz.
  • kibir is the favourite sin of evil
  • Bence şeytanda Allah kadar kuvvetli bir varlık belki de allahtan daha güçlü sonuçta biz hikayenin sadede Allah ile olan kısmını biliyoruz hiç şeytanın ağzından dinlemedik belki şeytan Allah tarafından yaratılmadı belki oda Allah gibi hep kadim di hep vardı ya Allah bu konu hakkında bize yalan söylediyse ? Yada başka Tanrı'lar varsa sonuçta biz hikayenin sadece Allah la olan kısmını biliyoruz şeytanın ağzından dinlemedik insan olarak oturup doğruyu bulmalıyız belkide Allah bizi şeytan ile barışabilmek umudu ile yarattı bi aracı olarak yani benim düşüncem şeytanda herşeye kadidir bu yüzden ikisi arasında bi güç çatışması var olan bize oluyor yine zararlı biz çıktık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitolojilerde mantık aranmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Mitolojilerde mantık aranmaz.

    Bu ve bunun gibi bir çok sey var mantiksiz. insan şüpheye düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle hınzırlık etmese kim bilecek ti
    Güzeli..
    -BEN GİZLİ BİR HAZİNE İDİM BİLİNMEYİ MURAD ETTİM-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 2 Mayıs 2017; 18:1:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    insanın yapısı gereği kendi nesli denen şeyi bi şekilde kopyaladığı görülüyor. aslında arının iğnesini sapladığında hem iğnenin hem de arının canlı imişi gibi gözüktüğü bi müddet var aslında her ikisi de ölüyken can taşıyormuş gibi kımıldıyor.

    yani insan ölümün can taşıyan hali gibidir. evlat denen şey iğnesi hükmündedir. ölümü uzatır ve yayar.

    bu varlığın yapısı gereği ortak dnasal kültün bi şekilde insan denen varlığı kötü bi pozisyona getirdiği görülmekte. ben eşim ve kızım var. şimdi ben kızımı bi adam verirken kendi ve eşimin kopyasını da veriyorum. aslında ona kendimi ve eşimi armağan ediyorum. bu kabul edişe göre insan eşini başkasına eş ediyor hem de çocuğu olacak yaşta da olsa. zaten evladım anne baba muhabbeti bundan.

    eril öğede dişilleşip bi erkeğe eş oluyor. hanımını ve kendini arz etme sunam durumu var.

    bunu bedel karşılığı yapma hali de malum. zengine kız verilir.

    onlar diynlerini parça parça edip bedel karşılığında sattılar mealdir. aslında doğrusu onlar kendilerini parça parça edip bi bedel karşılığı kendilerini sattılar.

    para yani bedel karşılığı satılan bi beden var bu yapıyla ilahi bi kudretin anlaşması yoktur.

    ruh metaforu denen ilahi kudretin ruh bahşedip ortak ata kültünden kurtardığı kimselerden bahsedilir. bu açıdan bu metafora tabi olanın kendisini satamayan bi yapısı var addedilir.

    kitaptaki rasullerin çok kadın alması bazısını kendisine helal etmemis gibi durumlara bakarsanız bu kimseler çok kadın almaları ile değil bu kadınların ortak ataya göre evladı olmayan ve onları para bedel karşılığı satmayan yapısı ön plana geçer.

    şeytanın anlatılagelen halinde insan denen yapıyı tahlil etmiş olması kendi bedeninin bedel karşılığı satan bi yapıya denk düştüğünü görmesi ilk insandan beri var olagelen bi durum. tıbbi veriler bunu destekliyor. insan ruh metaforu olmaksızın ortaya koyduğu ürünün esbabı oldukça dunyadaki ekonomi ve aile denklemi böyle kurulmuş.

    toparlarsak şeytanın isyanı denen halde ben üstünüm demesi anlaşılamayacak bi şey değilken bunun nedeni bakımından insanın mazereti ilahi kudretin kendisine ruh üflemesi olmuştur.

    bu tutumu anlamak bakımından insan denen yapının özellikle bunu reddeden hali de dikkat çekicidir. ilahi kudret ortaya çıkan ürüne ruh verip başkasına eş ederek kendisi de aile kurumunda bi şekilde bulunmaktadır. bu da baba oğul kutsal ruh olmakta.

    en mantıklı düşünüşte ilahi kudretin ruh denen şeyi de bahşetmeyeceği anlaşılınca ortaya çıkan yapının şeytan karşısında ve alemler karşısında acuze bi mahluktan başka bi şey olmadığı görülüyor.

    günümüz tıp verileri ile insan nediri araştırmak lazım.



    Sen bir dahisin bu yazdıkların aslında hiç biryerde bulunacak şeyler değil iyi ki yazıyorsun foruma allah uzun ömürler versin hocam :D




  • insanda aynı kibri yapıyor forumda bolca mevcut bunlardan ...
  • Cunku bu hikaye koltuk altini cips yerken kasiyan bir kisinin uydurmasi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeytanın ademe secde etmesi hikayesini size yutturdular aslında gerçekte o hikayenin aslı bambaşkadır, şeytan aslında ademin asıl karısıdır, konu uzun
  • yalnız aralarında ki iddaaada şeytan yeniyor şuan yani şeytan kazançlı çıktı tanrının kaybedeceği iddaaya neden girdiğini tartışmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokuba

    Şeytanın ademe secde etmesi hikayesini size yutturdular aslında gerçekte o hikayenin aslı bambaşkadır, şeytan aslında ademin asıl karısıdır, konu uzun

    Lilith efsanesi'ni diyorsun sanırım.Onu okumuştum önceleri.Mısır mitolojisine baktığımızda horus hikayesinin hz. isa arasında benzerlikler var. Aynı şekilde isis ve hz meryem de aynı şekilde. Derine indikçe tüm semavi dinlerin sümer ve babür zamanlarında veya daha önceden, tek kaynaktan çıktığını görüyoruz.Kesin olmamakla birlikte bu karakterlerin dinlere göre şekil değiştirip farklı hikayelerle bizlere sunulduğunu düşünüyorum.Benim düşünceme göre eski mısır krallılarda olan entrika,olaylar ve hikayelerin zamanla dine dönüştüğünü düşünüyorum.




  • Şimdi bi an ciddi olalım zira ikram yapacağımız kişi hercul poirot yani dünyanın en buyuk dedektifi.



    İnsan bi kopya buna neden vurgu yapıyorsun diyebilirsiniz. Varmak istediğim bi yer var. Kopya ise bu şey klasik anlamda iddia edilen evlat değil.



    Bu şey biz denen ben ve hatun. Gerçek evlat kim ve bu nasıl tanımlanır. Muhammed isa musa cebrail nuh ibrahim aleyhisselamlar mı. Onların ummet kabul ettiği kişiler için belki.



    Peki dna ya yani o değersiz su denen şeye göre evlat nasıl bulunur ve kız kardeş dahi nasıl bulunur ve kız çocuğu yani kız evladı nasıl bulunur.



    A şahsı b kadınına tecavüz ediyor. A kim ve B ne? B yani kadın öyle Bi itiraz ediyor ki bu kadının o itirazı normal değil.



    Sanki gerçek bir eril evlat ya da gerçek bi baba evlat olarak gerçek annesine veya baba olarak kızına saldırmış gibi itiraz ediyor. Şimdi herkes getirdiğinin canını alacaksa babanın kızının anneni de erkek evlafının canını alacağı sahne bu. Allahu Teala canı alır ama burada değil. Zira dnanın turemesini o yaratmadı.



    Gerçek evlat ve gerçek anne baba dna yani ilah görmemiş suret bu şekilde bulunuyor.



    Peki ilah ne yapıyor? Bunu eğiyiyor iman falan mı teklif ediyor? En fazla şunu yapıyor? Benim cehennemim de ya da cennetimde bu yok diyor.



    Salt dna ve bunun ilah var deyip kendini ilah yapması karşısında gerçek anne baba evlat bu haldedir.



    Bu işi şeytan yaptı insan yaptı .... Mevzuu değil ilahın teklifi tektir cennet yani sana odulumde veya cehennem yani cezamda bu yok der.



    Onun Teala cehennemine bile girilir. Bile bile cehenneme girmek için tecavuz yapılır mı? Bu slobodon gibi bi adamın son hamlesiydi. Sırplar dna sureti ile Allaha Teala karşı gelecez diye oz anne ve babaları ile oz kızlarına mutlak anne ve kıza saldırdılar.



    Tecavüz denen olayın dnasal ozu budur.



    Kişi cehenneme girip şu eşey oyunundan kurtulmak ister. Anne ve baba evladın canını almak zorunda bırakılır.



    Şimdi gerçek anne baba olma yolunda din ihdasını ilah yapmıyor. İnşa denen suret yapıyor ve o ilah yine benim bulduğum olacak derken bu konuyu kaçırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    Evet Lilith şeytanın kendisidir, ondan uydurulduğunu düşünme hikaye aynı zaten :) size yutturulan arap dinine uyarlanmış hali, her ibrahimi din kendine göre hikayeyi uyarlamıştır
  • Valla ben aşırı sevgiden kaynaklanan bir kıskançlık sanıyordum yani insan gelince Allahın böyle lütuflar gösterdiğini görünce hani seven insan nasıl delice severse bencilce severya kıskanırya hiçbirşeyi gözü görmez aklı başından gider ikinci plana itilmek öyle birşey sanıyordum ama kibir diye geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 26 Mayıs 2017; 17:12:43 >
  • şeytan yoldan çıkan sapıtan sapan uzaklaşmış anlamına gelir


    ins ve cin şeytanlar demek ------> insan hayvan gibi gözle görülür mahlukun yoldan çıkmışları dır

    cin şeytanise ----> insanın heva hevesi öfke kibir gibi soyut olan somut olmayan duyguları nı ifade eder

    görümeyen ateş enerji formunda soyut duygu düşünceler cin kavramı içindedir .. örneğin müblislik hali umutsuzluk ümidini yitirmek

    şeytan genel bir kavram ..

    örnegin bu forumda bol miktarda yaratıcıya düşmanlık yapan insanlar var .. bunlar neye güvenerek buşekilde isyankar durumdalar sormak lazım ?

    bir insanın gücü kuvveti ne ki ölümlü topraktan bir mahluk .. bu insan neden yaratıcısınla cedelleşiyor neye güvenerek ?

    ateyisim der daha dün meni olarak anasının rahmine düşmüştür karanlığın içinde 9 ay ... bebekliğini zayıflığını hastalıklarını unutur ölümlü oldugunu atıp tutar

    ins şeytanlara bir sormak lazım bu özgüven nerden geliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    şeytan yoldan çıkan sapıtan sapan uzaklaşmış anlamına gelir


    ins ve cin şeytanlar demek ------> insan hayvan gibi gözle görülür mahlukun yoldan çıkmışları dır

    cin şeytanise ----> insanın heva hevesi öfke kibir gibi soyut olan somut olmayan duyguları nı ifade eder

    görümeyen ateş enerji formunda soyut duygu düşünceler cin kavramı içindedir .. örneğin müblislik hali umutsuzluk ümidini yitirmek

    şeytan genel bir kavram ..

    örnegin bu forumda bol miktarda yaratıcıya düşmanlık yapan insanlar var .. bunlar neye güvenerek buşekilde isyankar durumdalar sormak lazım ?

    bir insanın gücü kuvveti ne ki ölümlü topraktan bir mahluk .. bu insan neden yaratıcısınla cedelleşiyor neye güvenerek ?

    ateyisim der daha dün meni olarak anasının rahmine düşmüştür karanlığın içinde 9 ay ... bebekliğini zayıflığını hastalıklarını unutur ölümlü oldugunu atıp tutar

    ins şeytanlara bir sormak lazım bu özgüven nerden geliyor

    Setanla insan bir degilki. şeytan yaraticiyi ve kudretini, gücünü biliyor. Ama biz yaratıcıyı görmedik ve ancak aklımızla bulabiliyoruz. O yüzden verdiğin örnek olmamiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    nie anlamak istemiyorsun .?

    sen doğmadan önce lisan vardı . örnegin türkçe lisanda kullandıgın bir çok kelimenin orijini arabca dır .. rakamlarda bu şekilde arab sayı sistemi

    arabca kelimeleri orjinal anlamında kullanman anlaman gerekiyor ..

    kelimeye yeni bir anlam yükleyip köken anlamından uzaklaşıp kendi fantezilerinizi uyduruyorsunuz

    şeytan arabca bir kelime ve bu kelimenin bir anlamı var arabcada .. anlamını yazıyorum

    sen diosun ki ------> insanla şeytan bir degil ki

    ben ne diyorum senne diyorsun

    okuduklarını anlamada problemli oldugundan anlaşamıyoruz

    nerden biliyorsun şeytanın Allah tealayı gördüğünü ? hiç bir mahlukun Allah tealayı fiziken kuşatması idrak etmesi mümkün degil !!

    şeytanla mı konuştunda sana yaratıcıyı gördüğünü söyledi .. hayır ibliste göremez mümkün degil

    şeytan ---------------> yaratıcının gücü ve kudretini biliyor ??? bende biliyorum

    ben bir örnek vermedim şeytan kelimesinin asıl anlamını yazdım ..




  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Bu yorumuna göre cinler yok anlamı çıkıyorki yanlış onlarda canlı varlıklar insanlar gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    nie anlamak istemiyorsun .?

    sen doğmadan önce lisan vardı . örnegin türkçe lisanda kullandıgın bir çok kelimenin orijini arabca dır .. rakamlarda bu şekilde arab sayı sistemi

    arabca kelimeleri orjinal anlamında kullanman anlaman gerekiyor ..

    kelimeye yeni bir anlam yükleyip köken anlamından uzaklaşıp kendi fantezilerinizi uyduruyorsunuz

    şeytan arabca bir kelime ve bu kelimenin bir anlamı var arabcada .. anlamını yazıyorum

    sen diosun ki ------> insanla şeytan bir degil ki

    ben ne diyorum senne diyorsun

    okuduklarını anlamada problemli oldugundan anlaşamıyoruz

    nerden biliyorsun şeytanın Allah tealayı gördüğünü ? hiç bir mahlukun Allah tealayı fiziken kuşatması idrak etmesi mümkün degil !!

    şeytanla mı konuştunda sana yaratıcıyı gördüğünü söyledi .. hayır ibliste göremez mümkün degil

    şeytan ---------------> yaratıcının gücü ve kudretini biliyor ??? bende biliyorum

    ben bir örnek vermedim şeytan kelimesinin asıl anlamını yazdım ..







    Okuduklarimi gayet iyi anliyorum haddini bil problemli olan biri varsa oda sensin.onun disinda sad suresi 71. Ayetten 85 e kadar okursan anladiğımız kadarıyla şeytan yaratıcıyla konuşuyor burdan anlıyoruzki şeytan yaratıcıyı görmüş.Senin dediğin gibi olsa dahi yaratıcının varlığından emin, inkar edemez biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 26 Mayıs 2017; 19:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.