|
Cengiz’e altın tepside fabrika - Sözcü Gazetesi https://www.sozcu.com.tr/cengiz-e-altin-tepside-fabrika-p100970Ben haberi yeni öğrendim. Forumda arattım ama bulamadım, böyle bir konu açılmamış ve üzerinde durulmamış. Zaten çok değil 2 aylık haber. Stratejik önemi olan ve 1973 yılında kurulan Seydişehir Aluminyum Fabrikası, yine bedavadan bir yandaşa peşkeş çekilmiş. Sekanın başına gelenler, umarım bunun da başına gelmez. Çünkü aluminyum, uçak, roket, silah sanayi ve giydirme cephe konularında oldukça stratejik bir metal. Seydişehir aluminyum fabrikası, elektriği de bedava olacak şekilde, bir baraj, stoklarındaki tonlarca işlenmiş metal ve kasasındaki paralarla birlikte Cengiz holdinge 305 milyon dolara satılmış. Bunlara ilaveten, 7 adet boksit madeni ve arazileri, Antalyadaki bir liman da yanında bonus olarak verilmiş. İktidar ve Cengiz, milletin anasını .ikmekten bıkmadılar, yorulmadılar. 7 değil, 17 sülalelerini besleyecek kadar bu ülke talan edildi, hala da doymadılar. Bunları ne doyurur, ne zaman duracaklar? Danıştayın, satışın iptal kararına rağmen, satış gerçekleşmiş. Ne hukuk, ne yasa, ne değer.... Hiçbir şeye saygıları yok! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FB773BB3 -- 11 Şubat 2025; 1:5:53 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt