Şimdi Ara

Sex Education Dizi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ki dizi incelemesi Eleven Film yapımı olan Sex Education üzerine olacak. Yaratıcısının Laurie Nunn olduğu dizi seks komedisi, gençlik draması, komedi – drama (dramedi) kategorileri altında seyirciye sunulmaktadır. Sex Education’ın ilk sezonu 11 Ocak 2019 tarihinde gösterime girmiştir. İlk dört bölümü Ben Taylor tarafından geriye kalan dört bölümü ise Kate Herron tarafından yönetilmiştir. Yani dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşmaktadır. Dizi, talep görülmesi üzerine Netflix tarafından ikinci sezon onayı almıştır ve Sex Education 2. sezon 17 Ocak 2020 tarihinde gösterime girecektir. Başrol unvanını Otis Milburn karakterini canlandıran Asa Butterfield’ın taşıdığı dizi kısa bir sürede popüler olarak 40 milyon izleyicinin üzerinde bir kitleye ulaşmıştır. Bunun en temel sebebi, kaliteli bir yapım olmasıdır.

    Atmosfer
    Sex Education atmosfer bakımından izleyiciyi sıkmayacak, kasvetten uzak, eğlenceli bir atmosfer sunmaktadır. Yer yer duygusal olayların yaşandığı dizi başarılı sahne geçişleri sebebiyle izleyici de soru işaretleri bırakmamaktadır. Oldukça profesyonel bir şekilde kurgulanmış senaryosu, olayların geçtiği mekanların ambiyanslarında dahi ileriye dönük küçük detaylara yer sahipliği yapıyor.

    Sex Education dizisi Otis karakterinin eğitimini devam ettirdiği lisede geçtiğinden dolayı gerek baş rolümüzün iletişim karakterler, gerekse bulunduğu yerler açısından etkileşim kurulan mekanlar ve kişiler okul kavramının içindedir. Bazen öğretmenlerle, çoğunlukla öğrencilerle Otis arasında oluşturulan iletişim kanalları bizi renkli sahnelere tanık ediyor.

    Sex Education çoğunlukla okulun eski, kullanılmayan, daha çok kötü alışkanlıkları olan öğrencilerinin tercih ettiği tuvaletlerde işlenmektedir. Bu ambiyansta müşterilerine terapi uygulayan Otis, müşterilerinin sadece fiziksel sorunlarına değil, aynı zamanda duygusal sorunlarına da el atmaktadır. Binaenaleyh, normal zamanda kasvet içeren bu mekan terapilerden dolayı birçok kez renkli anlara sahiplik yapmaktadır. Kurguda bu tip bağların kurulmasından dolayıda atmosfer, benim için tamamlanmış gözükmektedir.

    Doğası gereği Sex Education gençlik dizisidir. Bundan dolayıda gençlik dizilerinden hoşlanmayan kişilerin ısınamayacağı bir dizi olabilir fakat ön yargıyla yaklaşmadan izlemeye çalıştığınızda ne kadar başarılı bir yapım olduğunu sizde göreceksiniz. Otis’in dünyasına açılan anlamlı ve sizi hiçbir şekilde sıkmayacak bir yapımdır. Hatta ilerleyen süreçlerde ne olacağına dair meraklanma belirtileri dahi gösterebilirsiniz.

    Oyuncular
    Sex Education dizisinin baş rolünde Otis Milburn karakterini canlandıran Asa Butterfield vardır. Otis, annesi Dr. Jean F. Milburn gibi arkadaşlarına seks terapileri verir. Bu yolda ilk zamanlarda Otis’i görmezden gelen Maeve Wiley, Otis’in en büyük destekçilerinden ve ortaklarından birisi olacaktır. Öyle ki Maeve, Otis’in bu yeteneğini kendi çevresini kullanarak pazarlamakta ve her bir seanstan belli bir komisyon almaktadır.

    Otis Milburn (Asa Butterfield), annesinin, mesleğiyle ve kişisel aynı zamanda cinsel yaşamına müdahalesiyle mücadele eden garip davranan bir genç, lise öğrencisidir.

    Dr. Jean F. Milburn (Gillian Anderson), Otis’in annesidir ve tanınmış, saygın bir seks terapistidir. Aynı zamanda tek gecelik ilişki periyodu vardır ve kendisi boşanmış bir duldur.

    Eric Effiong (Ncuti Gatwa), Otis’in en iyi arkadaşıdır. Kendisi Ganalı bir ailenin çocuğudur ve eş cinsel bir eğilimdedir.

    Maeve Wiley (Emma Wackey), Otis’in sınıfında ki herkes tarafından bilinen kötü kızdır ve Otis’in terapi yeteneğini keşfettikten sonra onunla arkadaş olmuştur. Arkadaş olduktan sonra Otis’e müşteri ayarlayan Maeve müşteri başına seanslardan komisyon almaktadır. Belli bir zamandan sonra aralarında ki ilişki arkadaşlıktan çok daha öteye taşınmaya başlayacaktır.

    Sex Education dizisinde en çok gördüğümüz karakterler yukarıda kişiliklerinden bahsettiğimiz Otis, Dr. Milburn, Eric ve Maeve karakterleridir. Her biri birbirinden güzel ve başarılı performans sergileyen oyuncular, dizinin odağını güçlendirdiğinden dolayı bütünlüğü bozmamaktadır. Bundan dolayı, diziyi oyunculuk bakımından bizi içine çektiğini, antipatik bir tutum oluşturmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

    Favorim… Maeve.
    Sex Education dizisinde benim favori karakterim Otis’in aksine Maeve oldu. Maeve geçmişinde zor zamanlar yaşamış ve hayattan çokta bir beklentisi kalmamış bir karakterdir. Otis’le tanışıp onun düşüncelerinden kendine pay almaya başladığı zaman bir nebze olsun hayatı düzene girmeye başlamıştır. Ve Otis’le tanıştığı güne kadar oldukça yıkık bir ruh halindedir. Her ne olursa olsun pes etmemeyi kendine dikte eden Maeve benim gözümde azmi simgeleyen bir karakterdir. Tecrübeleriyle Otis’e yol gösteren Maeve sinema tarihinde muadilleriyle birlikte hep görmezlikten gelinen bir tip olmuştur. Fakat benim sizden ricam Otis’e odaklanırken bir yandan da Maeve karakterini analiz etmeniz. Bu karakterden de yaşama dair anlamlar çıkartabilirsiniz. İlaveten Emma Wackey’in bu karakterin altından mükemmel bir şekilde kalktığını söyleyebilirim. Takdire şayan bir performans sergilemektedir. Kendisini buradan tebrik edelim.

    Sex Education Konusu
    Sosyalleşme açısından başarısız olan Otis Milburn, annesinin cinsellik hakkında tüm bilgilere sahip seks terapisti olmasına rağmen bu konuda kararsız veya bundan dolayı tedirgindir. İstemeden okul müdürünün kabadayı, zorba çocuğuna seks kaygısı konusunda yardımcı olur. Bunda başarılı olduğunu gören Otis, okuldaki diğer çocuklara da bu konuda seks terapileri düzenlemeyi hedefler. Sex Education dizisinin ilerleyen süreçlerinde Otis, sınıfındaki Maeve ile tanışır. Maeve, Otis’in terapi konusundaki başarısını gördüğünden dolayı ona bir anlaşma teklif eder. Bu anlaşmaya göre Maeve, Otis’e çok daha fazla müşteri bulacaktır. Bulduğu müşteriler içinde seans bazına komisyon alacaktır. Otis, zaten başarılı olduğu bu işi genişletme, yayma kararı alarak bu teklifi kabul eder.

    Kaynak: https://www.filmhalisi.com
    Direkt Link: https://www.filmhalisi.com/sex-education-dizi-incelemesi-netflix







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.