yeni yıldan önce bedelli askerliğe başvurdum ve ilk tercihim olan ağustos ayına sevk tarihim verildi. ancak sevk tarihinin 17-18 ağustos olacağı yeni yıldan sonra ortaya çıktı ve bu süreçte ben yurtdışında iş ayarladım. 1 ağustosta veya 5 ağustosta başlasak sorun yoktu ancak 17-18 ağustos oldukça geç ve 2 hafta kadar erteliyor işe başlangıcımı. çıkışta covid vs. olsak zaten baya kötü gidişi tamamen etkiler. ben askerliği temmuza çekmek istiyorum acaba bu konuda daha önce dilekçe yazıp pozitif negatif sonuç alabilen var mıdır aramızda? |
Askere Sevk Tarihi Değiştirme
Bedelli askerlik, celp ve sevk dönemi değiştirme işlemleri, belirli koşulların sağlanması halinde gerçekleştirilebilir. Bu değişiklik işlemleri, askerlik hizmetini erteleme veya ileri bir tarihe alma ihtiyacı doğduğunda gündeme gelir.
Bedelli Askerlik Sevk Tarihi Değiştirme
Bedelli askerlik sevk tarihi değiştirme işlemi, askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyen kişiler için geçerlidir. Bu işlem, aşağıdaki durumlarda yapılabilir:
- Sağlık sorunları
- Eğitim veya iş taahhütleri
- Ailevi nedenler
Bedelli Askerlik Celp Dönemi Değiştirme
Bedelli askerlik celp dönemi değiştirme işlemi ise, bedelli askerlik için çağrılan kişilerin celp tarihlerini ertelemelerini veya ileri bir tarihe almalarını sağlar. Bu işlem, yukarıda belirtilen nedenlerin yanı sıra aşağıdaki durumlarda da yapılabilir:
- Yurt dışında ikamet etme
- Öğrenci olma
- Mesleki staj yapma
Sevk Tarihi Değiştirme İşlemi
Sevk tarihi değiştirme işlemleri, askerlik şubelerine yazılı olarak başvurularak yapılır. Başvuru dilekçesinde, değişiklik nedenleri detaylı bir şekilde açıklanmalıdır. Gerekli belgeler de başvuruya eklenmelidir.
Gerekli Belgeler
Sevk tarihi değiştirme işlemleri için genellikle aşağıdaki belgeler istenir:
- Kimlik kartı fotokopisi
- Sağlık raporu (sağlık sorunları nedeniyle değişiklik talep ediliyorsa)
- Öğrenci belgesi (eğitim nedeniyle değişiklik talep ediliyorsa)
- İşyeri belgesi (iş taahhütleri nedeniyle değişiklik talep ediliyorsa)
Değerlendirme Süreci
Başvurular, askerlik şubelerince değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda, değişiklik talebi onaylanabilir veya reddedilebilir. Onaylanması halinde, yeni sevk tarihi başvuru sahibine bildirilir.
Önemli Hususlar
- Sevk tarihi değiştirme işlemleri için son başvuru tarihi vardır. Bu tarihi kaçırmamak önemlidir.
- Değişiklik talebinin onaylanma garantisi yoktur.
- Onaylanan sevk tarihleri, daha sonra tekrar değiştirilemez.