Şimdi Ara

SESİ YÜKSEK KALİTEDE KAYDEDEMİYORUM YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar behringer c4 mikrofonum var presonus ses kartım Kullandığım program studio one fakat bir türlü sesi yüksek kalitede kaydedemiyorum ses az çıkıyor Benim Ne Yapmam Gerek Elektro Bağlamayı Bağlıyorum Oda Kısık Çıkıyor Ve Zırlıyor Anlamadım Müzik yapmak için bir hevesle başladım en iyi aletleri alayım dedim fakat bir kaliteli kayıt yapamadım biri yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler arkadaşlar.



  • Seskartının preamfisi varsa mikrofon girişine bağlarsanız normal seviyede ses kaydetmesi gerekir. Seskartının preamfisi yoksa yani mikrofon girişi yoksa bu durumda sadece linein girişi var demektir bu yüzden ses çok düşük duyulur. Seskartının özelliklerini inceleyin, mikrofon girişi/preamfi yoksa harici bir preamfi satın alıp bağlama > preamfi > seskartı şeklinde bağlarsanız ses yüksek duyulur. Seskartının preamfisi varsa mikserinden yeterli kazanç ayarlanmış olmalı. Playback ve Recording ayrı ayarlar bu yüzden mikserin kayıt ayarlarında level'lar yüksek olmalı, Studio One'da kayıt edeceğiniz zaman bağlama çaldığınızda levelların hareket ettiğini görmeniz gerek, peak vurmamalı (kırmızı) fakat tele en güçlü vurulduğunda ses -3dB seviyelerinde olmalı.
  • İlginiz İçin Çok Teşekkürler Hocam.Şimdi Preamfi Felan Dediniz Kusura Bakmayın Tam Hakim Değilim Konulara Kullandığım Ses Kartı Presonus Studio 2/6 Buyrun Resmi
    SESİ YÜKSEK KALİTEDE KAYDEDEMİYORUM YARDIM
    Benim Yapmak İstediğim Roland ea7 Bir Orgum Var Birtanede Eletkro Bağlama Ve Behringer C4 mikrofon Ben Bu Üçünü Veya Bağlamayla Orgu Aynı Anda Çalıp Yüksek Kalitede Tek bir Kayıt Elde Etmek İstiyorum Studio One Programında Yüzlerce Kayıt Yeri Var Veya Baika Bir Peogram Varmı Kaydı Güzel Yapabileceğim Hocam Yada Benim Yapacağım Yokmu Sağolun İlginiz İçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Preamfi'nin anlamı ön kuvvetlendirici yani klavye gibi kulaklık çıkışı olan ve ya hoparlöre bağlandığında ses verebilen cihazların kendi preamfileri var demekdir fakat bağlama, gitar gibi amfi kullanmadan ses çıkartmayan enstrümanları seskartına bağladımızda preamfi gerekir.

    Elinizdeki seskartının mikrofon girişleri var yani preamfisi var. Kartın üzerindeki girişler birden fazla amaç için kullanılabiliyor bu yüzden kartın mikserinden mikrofon girişine göre ayarlanmalı. Şahsen kullanmadığım bir kart olduğundan detaylı ayar anlatmam mümkün değil fakat kartın kitapçığında mutlaka nasıl ayarlandığı açıklanmıştır.

    Kayıt için kullanılan programın kaydın kalitesine etkisi yoktur. Ne kadar yüksek bitrate ve hertz ile kayıt edilirse o kadar kaliteli olur fakat dosya boyutu da aynı oranda yükselir. Örneğin müzik CD'leri 16bit 44.khz'dir. Daha iyi kayıt için 24 bit 44.1-48khz gibi ayarlar yeterlidir. Kartın 2 girişi var klavyeyi tek girişe bağlarsanız mono kaydeder, sağ ve sol olmak üzere iki kanalı kartın iki girişine bağlarsanız bağlamayı girecek kanal kalmaz. Ayrıca hücum kayıt yerine kanal kayıt öneririm yani önce klavyeyi kaydedin sonra bağlamayı kaydedin bu sayede sonradan farklı kanallara farklı efektler uygulayabilir ve ya volüm dengesini değiştirebilirsiniz.




  • Olmuyor Hocam Herşey Tamam Fakat Benim Kullandığım one studio 3 ü hiç bilmediğim için baştan beri çok ayarıylamı oynadım ne yaptımsa sesi bir türlü net alamıyorum başka programda bilmiyorum güzel kullanabileceğim basit öyle duruyorum sağolun vakit Ayırdığınız İçin Teşekkürler Yinede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.