Şimdi Ara

SES YALITIMI YAPMAK İSTİYORUM. (Yalıtım işine başlandı!, sonuçlar olumlu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
12.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracım ford focus comfort 2011 model benzinli yani bir önceki kasa... Bu aracıma ses yalıtımı yapmak istiyorum. Konuyu uzun süredir araştırıyorum. Sanayide tanıdık bir ustayla konuştum önümüzdeki günlerde haftasonu yapmayı düşünüyoruz. Malzemeleri ben alacağım. Malzeme konusunda yardımcı olursanız sevinirim. (BEN ARAŞTIRMALARIM SONUCU NELER YAPACAĞIMI VE HANGİ MALZEMELERİ ALACAĞIMI YAZACAĞIM, SİZLERDE EKSİKLERİMİ, DAHA İYİ OLMASI İÇİN NELER YAPMAK GEREKTİĞİNİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM.)

ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM MALZEMELER: 1-Bitüself 2- Nfaf bir cm kalınlığında m3/75 kg yoğunlukta yanmaz kendinden yapışkanlı sünger.

AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DE UYGULAMA YAPMAK İSTİYORUM:

1-koltuklar ve taban halısı komple sökülerek; alta önce ısı tabancasıyla bitüself malzeme (arka davlumbaz saçlarına çift kat yapsam daha iyi olur mu?) üzerine nfaf sünger.

2-Ön lastikleri çıkarılarak davlumbaz sökülecek, ön lastik davlumbaz saçlarına bitüself ve köpük yapmayı düşünüyorum.

3-kaput altınada bitüself ve sünger motor sesini azaltmak için (kaput içinde keçe var) düşünüyorum. Buna gerek var mı sesi azaltır mı?

4-Tavanıda yine bitüself+sünger yapmayı düşünüyorum .(Bu sessizlik açısından gerekli mi, sizce yapmalı mıyım?)

Sizlerden görüş bekliyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar...

Sünger linK:http://izoal.com/ses-izolasyonu/10mm-yanmaz-akustik-sunger-kendinden-yapiskanli-20-m.html

SES YALITIMI YAPMAK İSTİYORUM. (Yalıtım işine başlandı!, sonuçlar olumlu)

NOT: YALITIM İŞİNE BAŞLADIM 18 HAZİRAN TARİHLİ YORUMUMDA NELER YAPTIĞIMDAN BAHSETTİM. Arkadaşlara yardımcı ollur diye, paylaşımda bulundum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 18 Haziran 2014; 0:55:29 >

• Bu tür malzemeleri kabin içinde kullanmak ne derece mantıklı? Biraz konfordan ödün vermek uzun vadede ailenizin ve sizin sağlığınızdan ödün vermekten iyidir. Bence kabin dışından aracın altından yalıtım yapın ses dalgaları sonuçta aracın altına değdiği anda insan kulagina ulaşmak için sadece zemini değil aracın tavanını dahi kullanır. Bu yüzden en mantıklısi aracın üzerine ses dalgalarının değmesini engellemek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın içerisinde o kadar sokup takma işlemi yaptıktan sonra o oynanan parçalardan ses gelmeye başlarsa?

Bence arabanın altından yaptırın bu tarz işlemleri

• Müziğin sesini açın yeter.
    o kadar masrafa emeğe gerek yok. Özellikle yalıtımda orjinallik bozulursa sıkıntı çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batkent -- 23 Mart 2014; 23:42:12 >
  • Koltuklar eskisi gibi olmaz fabrika montajı gibi olmayacaktır pişman olursunuz bence

• Emeğe değecek bir işlem olduğunu düşünmüyorum karar sizin elbette

• Yalnız o ses kesen ürünlerin sıcaklığı da muazzam derecede arttırdığını unutmayın. Motora yapacağınız ses yalıtımı motorun fazla ısınmasına sebep olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ne yaptın sen ya o kadar sök tak neye maal oluyor bilgi verirmisiniz bu işlem sizce değermi... bizde arazilerin altı zift tarzı bi uygulamayla kapanır pasa karşı ama bu tarz hiç duymamıştım... aracınız o kadar ses alıyormuda bu kadar işleme kalkıştınız...
  • Bu forumda aracın bir yerini söküp takacak adam çıkmaz. Sen başka forumlara sor hocam.

• Ben eski aracıma, Honda Accord 3.0 V6 da ve Renault 9 Spring'de yapmıştım.
    Faydasını görmüştüm.

Renault 9'da btm'nin bitüself'ini kullanmıştım. Taban halısının altına, ön göğüslüğü söküp göğüslük ile motor arasına, kapı içlerine (kapı saçına ve iç tarafa), bagaj zeminine ve sağ sol çamurluk içlerine yapmıştım. Motor sesi azalmıştı, yoldan gelen gürültüler azalmıştı.

Honda'da ise dynamat gibi ithal bir malzeme kullanmıştım. taban halısının altına ve kapı içlerine, kapı saçına yaptırmıştım. Faydası olmuştu. Yol sesi ve dışarıdan gelen sesler azalmıştı.

Toplarken dikkat edildiğinden sonrasında aracın hiçbir yerinde oturmama, tıkırtı vs olmamıştı.
    Adam gibi bir yerde söküp taktırırsanız işçilik ile ilgili bir sorun yaşama riski azalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle koltukların ve ve halının sökülmesi taraftarı değilim.
    Davlumbazlara olan uygulama mantıklı olabilir.

Arkadaşların dediği gibi aracın altından köpük tarzı malzemelerle doldurarak yalıtım yapıyorlar o daha sağlıklı olacaktır.

Yerden gelen sesi kestikten sonra benzınlı motorun sesi de çekilir.
  • burçak B kullanıcısına yanıt
    Forumda daha önce anlatmıştım. Burda da özet geçmeye çalışayım. Kendi aracıma bu şekilde komple yalıtım uyguladım, çok olumlu sonuç aldım.

Ses izolasyonunun 2 ana amacı var.

1. Aracın kaportası üzerindeki vibrasyon ve bu vibrasyonun doğurduğu uğultuyu sönümlemek.
    2. Yol sesi, rüzgar sesi ve motor sesinin kabin içine daha az girmesini sağlamak.

Birinci kısmı halletmek için aracın tüm iç aksamı ve taban döşemelerinin sökülmesi gerekiyor. Daha sonra bitümlü malzemeyi ısı tabancasıyla elimizin ulaştığı her yere, taban sacı, kapı içleri, arka çamurluk içlerine uyguluyoruz. İmkan varsa ön göğüsü söküp altına (göğüs keçesi) bitümlü malzeme uyguluyoruz (motor sesini ve motor ısısını kabine daha az almak için). Bu uygulamalar ile kaporta aksamındaki vibrasyonu sönümlemiş oluyoruz.

Daha sonra firex ya da linkte eklediğin malzemeden 5mm. bir malzemeyi tabana komple döşüyoruz. Kapı içleri ve arka çamurluk içlerine döşememize gerek yok. 5mm. den daha kalın tavsiye etmiyorum çünkü yüksek olacağından taban halısını döşeyemezsiniz sıkıntı olur.

Bu işlemlerden sonra ön ve arka davlumbazları söküp çamurluk içlerine pütür atıyoruz. Pütür attıktan sonra ön çamurluklar ile ön kapıların arasındaki bölgeye poliüretan köpük ile yalıtım tabakası yapıyoruz. Çamurluk içlerine bitümlü malzeme ya da firex, sünger gibi malzemeler uygulayamayız.

Tavana da yalıtım uygulamanıza gerek yok, lakin tavan sacından rahatsız edici bir uğuldama hissediliyorsa tavan döşemesi sökülüp sadece düz bölgelere birkaç parça bitümlü malzeme uygulamak yeterli olacaktır.

Tüm bu işlemlerin sonunda tabanda 7mm. kalınlığında bir ses ve ısı yalıtımı sağlamış oluyoruz. Bunlara ilaveten kapı fitillerimizde iyileştirme, yıpranmışsa yenileme, kalitesizse hortum geçirme gibi işlemler ile rüzgar sesini de minimize edebiliriz.

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Gördüğüm kadarıyla birçok arkadaş tavsiye etmemiş.

Doğrusu tek başına bende bu işin altından kalkamam. Ancak bu iş için sanayide bir tanıştığımız bir ustayla birlikte müsait olduğumuz bir pazar günü birlikte yapacağız.

Yukarıda çok detaylı bir yalıtımdan bahsettim. Ancak anladığım kadarıyla;

Aracın iç taban zemini ve davlumbazlar iyi bir işçilikle yapılırsa tatmin edici bir sonuç alınır gibi.

Çok karmaşık görünsede sanırım tabanı yapmak o kadar zor olmasa gerek. BUGÜN ARACIN ARKA LASTİK ÜZERİNE GELEN KISMA BAKTIM TAMAMEN SAÇ ÜSTÜNDE BİR YALITIM MALZEMESİ YOK.
  • burçak B kullanıcısına yanıt
    Tavsiye etmeyen arkadaşların muhtemelen çoğu eli tornavida tutmayan, araçlarında far ampulü bile patlasa sanayiye giden arkadaşlar. Ya da sanayide bir kasapın eline düşmüş ağzı yanmış arkadaşlar.

Eliniz yatkınsa korkmayın hiç bir şey olmaz. Aracınızın servis manualini internetten bulabilirsiniz. İç trim parçalarının nasıl söküleceğini manual dan öğrenebilirsiniz ya da klipslerin kırılma riskine karşı daha önce sökmüş bir ustadan yardım alabilirsiniz. Çok zor işlemler değil bunlar. Ben kendi aracımın ön göğüs hariç tüm iç aksamını 15 dakikada söküp alıyorum. Arkadaşlar şaşırıyorlar sen bu arabayı lego gibi söküp takıyorsun diye

Yeni model çoğu araçta arka çamurluklarda davlumbaz kullanılmıyor. Arka kısımdan gelen yol sesinden rahatsız oluyorsanız içten bitüself uygulayıp dıştan pütür ve custom davlumbaz yaptırabilirsiniz.

• İşinin ehli bir ustayla yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz satarken + sı bile olabilir muhtemelen
  • 10 mm Bondeks 110 kg/m³

Yanmaz akustik sünger 70-90 kg/m³ yoğunluğa sahiptir.

Oneflex Fky fileli kendinden yapışkanlı kauçuk köpüğü

Arkadaşlar kullanılacak malzeme konusunda yardıcı olursanız sevinirim.

bitüself+bondeks sünger mi kullanırsam daha fazla verim alırım?

Bitüself+6 mm onaflex ısı yalıtımı kauçuğu+5 mm yanmaz sünger mi kullanırsam daha iyi bir ses yalıtımı elde ederim?

Veya başka önerileriniz var mı?

Selamlar....

SES YALITIMI YAPMAK İSTİYORUM. (Yalıtım işine başlandı!, sonuçlar olumlu) SES YALITIMI YAPMAK İSTİYORUM. (Yalıtım işine başlandı!, sonuçlar olumlu) SES YALITIMI YAPMAK İSTİYORUM. (Yalıtım işine başlandı!, sonuçlar olumlu)

• Kapı içlerine, kaput ve bagaja bitüself. Diğer taraflara dokunmak iyi bir fikir mi bilemiyorum. Zaten aracınız genç, okadar parça sökülünce tıkırtı gelmeye başlarsa çok sinir bozar. Tavan kaplaması da riskli, sarkma yaparsa kötü oluyor. Bu yaz ben de bitüself ile yalıtım işine gireceğim. Nerden aldığınızı ve fiyatını yazarsanız çok sevinirim. Ankara'da malesef bulamadım :D
  • Malzemeleri henüz almadım. Bulunduğum şehirde bitüself dışında malzemeleri bulmak mümkün değil. Malzemeler dokunma şansızımız olmadığı için tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

Açıkçası bitüself üzerine kulanacağım malzeme konusunda kararsız kaldım.

Sanırım tavan kalacak.

önce aracın tabanı ve ön çamurluk içleri. Sonrasında ise fırsat olursa kapı içleri düşünübebilir.
  • Malzemeden ziyade bunu yapacak adam bulmak lazım. Sanayiye gitsek bu işleri kim yapar ? Döşemeciler mi ? Kimler daha yatkındır ? Ben de bir motor izolasyonu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

Malzemeden ziyade bunu yapacak adam bulmak lazım. Sanayiye gitsek bu işleri kim yapar ? Döşemeciler mi ? Kimler daha yatkındır ? Ben de bir motor izolasyonu düşünüyorum.

Doğrusu sanayide bu işi yapan pek yok. Ancak tanıdığınız samimi olduğunuz bir usta varsa size yardımcı olabilir.

Ben arkadaşımın aracılığı ile bir ustayla tanıştım. Başka birisinin yanında ücret karşılığı çalışan birisi. Ben kendisiyle konuştum haftasonları müsait bir zamanda benim ayarlayacağım bir yerde birlikte yapacağız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.