Şimdi Ara

Ses Sistemi Problemi - YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ev sinema ses sistemi hakkında bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var. İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Ekipman :
    Projeksiyon : Epson 9100w
    Ses Sistemi : Monitor Audio Silver Set
    AVR : Pioneer VSX-924

    Problem : Dün sistem ile 3D bluray film seyretmek istedik ve iso dosyası üzerinde powerdvd ile açtığımızda filmin aksiyon sahnelerinde orta hoparlörün (Monitor Audio Silver Centre) sesi patlatarak verdiğini farkettik. Bir kaç film ile ve direkt bilgisayarın bluray oynatıcısına disk takarak denedik fakat filmlerin çoğunda aynı problemi yaşadık. Tüm sesler muazzam çalışıyorken orta hoparlörde yüksek sesli aksiyon sahnelerinde acaip kulak tırmalayan bir patlama sesi eşlik ediyor. Yani hem .iso formatlı harddisk üzerinden hem de direkt bluray disk üzerinden oynatma da aynı problemi yaşadık.
    Bu patlamayı bir kaç bluray filmde (gravity ve transformers'ta mesela) ve divx formatlı videoların (dizi/ film) hiç birinde yapmıyor.
    Orta hoparlörde problem olduğunu düşünüp avr üzerinden orta hoparlörü iptal ettiğimizde ise aynı patlamayı ön kolonlar yapmaya başladı. Sesi surround hoparlörleri ile paylaştırdığımızda ise bu sefer onların da aynı sahnelerde patlak ses verdiğini farkettik.
    Açıkçası 5 hoparlörün birden patlamış/bozulmuş olma ihtimali çok küçük olduğundan dolayı rahatladık ama bu şekilde bir film seyretmek imkansız. Sizce sebep ne olabilir? hangi bileşen buna etki ediyor olabilir?

    Sevgiler.



  • bilgisayarınız yada medya player kullanıyorsanız o cihazdan kaynaklı gibi duruyor.
    Kayıtlarınızın ses codeklerinin doğru şekilde riplenmiş olduğunu varsayarak söylüyorum tabii.
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar üzerinden oynatım sağlıyoruz, eşim mimar olduğu için bilgisayar epey iyi donanımlı, bu hatayı verme nedeni ne olabilir ki?
  • PeerGynt P kullanıcısına yanıt
    Eğer orta hoparlörü iptal edip diğer hoparlörlerde de aynı sorun olduğunu söylemeseydiniz, AVR üzerinden orta hoparlörün fazla yüksek seviyede ayarlandığı ve bu sebeple patlama-bozulma yarattığını düşünürdüm. Ama sorun diğer hoparlörlerde de oluyorsa o zaman orta hoparlörün vermesi gerektiği seslerin aktarımında yada işlenmesinde bir sorun var gibi gözüküyor. Bu sebeple sorun Onkal arkadaşın da dediği gibi yazılım sebepli gibi gözükmekte. Bu arada bilgisayarın donanımının çok iyi olmasının bu durumda çok etkisi olmaz. Basit bir pc bile film oynatma görevini artık yerine getirebiliyor.

    Tahminimce Power DVD yada kurulu kodekler sebebiyle orta hoparlöre yönlendirilecek sesler yanlış işleniyor yada aktarılıyor gibi. Bu da sesin bozulmasına yol açıyor gibi geldi bana. MPC (media player classic) programını daha önce hiç kullandınız mı yada denediniz mi bilmiyorum ama film oynatma işleminde en sorunsuz ve kullanışlı program olduğunu söyleyebilirim. Alttaki linkin ilk mesajının sonunda benim MPC için kullandığım ayarları görebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

    Burada gösterdiğim ayarlarla sesin pc ve oynatıcı program tarafından hiç ellenmeden aktarılmasını sağlayarak (yani passthrough denilen olay) en azından sorunun program vs sebebiyle olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer passthrough ayarlarını doğru yapabilirseniz ve AVR ekranından dts yada dolby ibarelerini görebilirseniz sesi AVR çözüyor demektir. Bu şekilde de aynı sorun oluyorsa sorun AVR'nin kendi dekoderinde yada indirdiğiniz filmlerde olabilir. Bunu da denemek için dts yada dolby 5.1 sesli başka filmlerle denemeler yapın derim. Buradan elde edilecek sonuçlara göre yorum yapmak daha doğru olur.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim mesajınız için. Müsiat ilk zamanda deneyeceğim. Şu an halihazırda da avi formatlı film veya dizilerde problem yaşamıyoruz, yaşadığımız problem .iso formatlı filmlerde ve bluray disklerde ki MPC nin 3D için ve bu formatlarda için desteği yok sanırım . Sanırım bizim düzgün bir media player almamız gerekecek bu filmleri izleyebilmek için, bilgisayarın bu işi mükemmel bi şekilde yapabileceğini düşünmüştüm. Bu kadar masraftan sonra mevcut aygıtlarla işi çözelim, para harcamayalım diye düşünmüştük.

    Ayarları mı (AVR için) düzgün yapamadık ayrıca bilmiyorum ama online olarak izlediğimiz dizi veya filmlerde de arka hoparlörlerden zaten hiç ses alamıyoruz. Açıkçası mutsuz olduk biraz bu kadar para harcayıp bi dünya sorunla karşılaştığımız için.

    Genel olarak müzik dinlemeye çok vakit ayırdığım için kendi ayrı iyi bir stereo hoparlörüm olmasına rağmen, film sistemi için de bu tarz bir sisteme girmek için ben ısrar ettim eşime, bu durum sürekli karşıma keşke 2000 TL civarı paket ses sitemlerinden alsaydık (LG, Sony v.s.) da kafamız rahat olsaydı şeklinde şikayet olarak dönüp duruyor.

    Tekrar teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için.
  • PeerGynt P kullanıcısına yanıt
    Önemli değil efendim.

    Açıkçası pc varken kesinlikle bir medya oynatıcıya gerek olmaz. Birçok insan medya oynatıcıların alt yazı yada farklı formatları okuyamama gibi sıkıntılarından dolayı bu işe özel ayrıca bir pc kuruyor. Hatta AVR vs gibi aletlerle daha uyumlu gözüksün diye alttaki gibi htpc (yatay) tip diye geçen kasalar bile var. Örneğin ben bu kasalardan Silverstone gd05 modelini kullanıyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa.html?dir=asc&kasa_tip=311&order=price

    Online film hiç seyretmiyorum ama muhtemelen çoğunda sesler 2.0'dır. Hali ile arka hoparlörlerden ses alamamanız normal. Ki bu tarz bir sinema sistemi olan birinin avi yada online filmlerle işi olmamalı. Ses sisteminizin hakkını vermek ve performansını görebilmek için min 8-9 gb'lık mkv formatlı dts yada dolby sesli filmler izlemelidir. Bu tarz filmleri Torrent sitelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Burada link vermek yasak olduğu için paylaşamıyorum. Ama araştırırsanız bulursunuz.

    Bu arada 10gb'lık film 10 x 1024 = 10240 mb yapar. Film 2 saat ise 120 dk yani 7200 sn yapar. Bu durumda 10240 mb / 7200 sn = 1,42 mb/sn'lik bir bant genişliğine ihtiyacınız var. Malum ülkemizin internet altyapısının kötü olması gibi sebeplerle online film sitelerinden bu kaliteyi alma şansınız oldukça düşük. Ki online film sitelerinin de bu kalitede bir yayın sağlayabileceğini düşünmüyorum. Hali ile çözüm olarak bluray yada torrent sitelerinden mkv formatlı film indirip izlemek kalıyor.

    Bu arada bunlar küçük sorunlar, bunları çözüp filmleri tam performans ile seyretmeye başlayınca oldukça keyif alacaksınız. Hemen enseyi karartmayın derim.

    Bu arada pek 3D film seyretmediğim için MPC 3D oynatabiliyor muydu emin değilim ama sanki 1-2 tane izlemiştim diye hatırlıyorum.

    Bunun dışında KODI diye bir program daha var. Arşiv yapmak için on numara bir programdır. Aynı zamanda film vs seyretmek için de kullanabilirsiniz. Bu program 3D vs de oynatabiliyor, power dvd vs ile uğraşmanıza gerek kalmayacaktır. Kullanımı da gayet kolay bir programdır. Altta program ile ilgili hazırladığım küçük bir rehber var. Bir inceleyin derim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_89718549/tm.htm
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    @turuncu55 çok teşekkür ederim üstad. O günden bu yana henüz vaktim olmadı yazdıklarınızı denemek için bu nedenle ilk fırsatta deneyeceğim.

    Online film izleme kısmında ise size katılıyorum zaten problem yaşadığımız nokta bluray diskler ve harddisk üzerinden oynattığımız 30 gb ortalama boyutlu .iso uzantılı disk görüntüleri. Bazen indirmek/taşımak konusunda tembellik yaptığımız için çerez filmler konusunda veya diziler konusunda online sitelere başvuruyoruz.

    İşin ilginci tüm ekipmanı bi şekilde sorunlu olmadığına kanaat getirecek denemeler yaptık;

    Tüm hoparlörlerden aynı patlak sesi aldığımıza göre; problem orta hoparlörde değil.
    Hem bluray disk (orjinal disk) hemde virtual disk (.iso formatlı) üzerinde denediğimizde aynı patlak sesi aldığımıza göre sorun codec veya sıkıştırma kaynaklı değil.
    Bazı bluray filmlerde problem yaşamadığımız için problem medya oynatıcı (powerdvd) değil.
    Mkv formatlı filmlerde ve avi formatlarda hiç sorun yaşamadığımıza göre de sorun AVR değil.

    Peki ne? Çok saçma sapan bir durum :)

    Tekrar yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim, verdiğiniz oynatıcı ile en kısa süre içinde bir deneme yapıp sonuçları buraya yazacağım.

    Sevgiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.