Şimdi Ara

Ses sistemi hakkında yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
56.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • batari1982 B kullanıcısına yanıt
    Düşündüğünüz midrangeler kapılara olmayabilir kasası büyük duruyor çünkü denemeniz lazım yada neodyum mıknatıslı kasası küçük olanlardan takılır diamond wow6 olabilir aracın orijinal tizleri varsa onlarla beraber güzel ses alırsınız.
    Fakat midrangeler bass frekansı vermediği için hiç bass sesi alamayacaksınız böyle bir sisteme niyetiniz varsa ya kapılara midbass takılacak yada bagaja 30cm bir subwoofer ve kaliteli bi amfi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kapilarda şu an 13 cm lik hoparlor var. Kasnak ile 16 ya çevirmeyi planliyorum. Peki soyle yapsam

    Ön kapilara 1 cift midrange
    Arka kapilara 1 cift midba
    Bunlari amfi ile destekleyecegim.

    Yukaridaki midrangeler 150 rms. Bugun 175 rms olanlarida gordum. Mesela BOSCHMANN ALX 662 GİGA SERİSİ 175 RMS 16 CM MİDRANGE HOPARLÖR
    Markalari fazla bilmem ama gerçek 175 rms verirmi bu boschmann.
    Ne dersin hocam. Bir cift 175 rms boshmann . Bir cift midbas.. + amfi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batari1982 B kullanıcısına yanıt
    Bütçenizi belirtirseniz bi tavsiye verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000- 1300 arasi gibi olabilir. Hocam tatli ses istiyorum. Oyle sahin dogancilar camlari acar disariyi basla güm gum muzikle inletir ya istegim bu degil. Dedigim gibi ekstra kolon olmasin. Aracta 4 kapi var sadece bunlar degisecek. Birde eksra amfi olacak. Zaten teyp degismeden ses alamazsin olayi olursa teybi degistirmek kafama yatmaz. Bu sevdadan vazgecerim o zaman. Boşa masrafada gerek yok verim alamayacak isem. Aracın ön göğüs kisminin orjinalligini bozmak istemiyirum. Oarsi zaten digital klima ve teyp gayet uyumlu bir haldeler. Göze iyi geliyor bu haliyle.:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • life_is_good kullanıcısına yanıt
    Tabi bu fiyata montaj da dahil edilecek. Onu da 300 500 arasi bisi istiyilar sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam öncelikle seni tebrik ederim. 1300 limit demistim sana. Sen ise bana bir iyilik yapmışsın. 1299 tl yapti toplami. Teşekkürler:))) ozellikle mi yaptin merak ettim. Neyse gelelim konuya
    Hocam bu midrangeleri denemis birisin. Bende bir kac video izlemek istedim ama bulamadim. Youtube de yoktu. Ancak diamond un bu urunu 60 rms sanirim. Mesela ayni fiyata cadence nin 150 rms olan modelini tavsiye etmeme nedenin orj teyp oldugu icin mi. Verimmi alamaam diye mi yoksa bunlarin ger ekten 150 rms vermeyecegii icinmi. Bunuanlamadim. Ayrica on kapilar icinmi dusundun bu urunleri. O zaman arka kapilar için?
    İkinci konu bas. Bagaj illa gidecek diyosun.yani. halbuki ben bagaji isgal etmek istemedim. Arka kapilaricin bas koyamazmiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • life_is_good kullanıcısına yanıt
    Pardon on arka japilar icin yazmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batari1982 B kullanıcısına yanıt
    Valla hesaplamadan yaptım tam sizin bütçenize uymuş 1tl artmış bide
    Evet aynı fiyatlarda daha yüksek rmsli cihazlar var çoğunun değerleri atmaca bazılarınıda kullanmak için amfi kablolama akü herşeyin ona göre olması gerekiyor. Sizin bütçenizde kurulabilecek en uygun sistem budur 60rms olduğuna bakmayın taktırınca sizde şasıracaksınız.
    Midrangeler bass sesi vermediği için mecbur olarak bagaja bass eklemek lazım. Bagaj lazım olduğu zaman + - 2 adet kabloyu çıkarıp kutu bassı bagajdan çıkarıp takabilirsiniz yer ihtiyacı olduğunda 10 saniyenizi alır :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum selam. Bugun ses sistemi yapan bir yere gittim. Adam fluence de ön kapiya kasnakla 16 yapariz ama arka kapi 16 olmaz 13 koyariz dedi. Arka kapi darmis. Kurtarmaz falan dedi. Neyse sonra dedigi şu.. ön kapılara
    Cadence sw-6k 200 watt 100 rms 16 cm compenant
    Arkaya
    CADENCE CS-540 150W 75RMS 13Cm compenant
    Bagaja FOR-X X-112S 30 CM 1000 WATT 250 RMS bass
    Amfi olarak reiss rs d.500.5. Bes kanalli

    2 Ohm RMS GÜÇ (14.4V) KANAL BAŞINA 120W X4 +320W X1
    4 Ohm RMS GÜÇ (14.4V) KANAL BAŞINA 80W X4 +200W X1
    4 Ohm RMS KÖPRÜDE GÜÇ (14.4V) KANAL BAŞINA 240W X2 +200W X1
    Onerdi. Tum bunlar orj teybe. Montaj guclendirici kablo vs dahil 2000 dedi


    Daha sonra ikinci proje olarak bass istemedigimi soyleyince, o zaman dedi her iki kapiya compenant olmaz. Onlere compenant arkaya midrange koyalim. Çünkü basi Compenanttan alacaksin.
    Onlere resimdeki reiss 16 olan compenant. (Ustteki)
    Arkaya resimdeki reiss 13 olan midrange (alttaki)
    Amfi oalarak yine reissin 4 kanalli ikinci resimdeki amfi.
    Maliyeti 1500tl hersey dahil.

    Birde benim aracta slim compenant kullanmasi gerekmis. Arka kafasi ufakmis vs vs. Bunu anlamadim zaten.

    Ayrica tum malzemelerimi ben alirsam 200 tl iscilik karsiligi yapabilecegini soyledi.


    Simdi sana sorum şu dostum. Senaryolar bunlar. İlk senaryo anladigim kadariyla tatmin edici olur. Yalnissam duzelt. Ancaak amfisiz ikinci senaryo companent + midrange kombinasyonu nasil sence.bas olmadan tatmin edermi. Veya ben bu sesleri duyabilecegim daha prof biryere mi gitsem. Hem test etmis olurum. Reisin yeri var.
    Birde bu reiss soundmax for x ureticileri ayniymis sanirim. Ya bu markalara girmeden cadence veya diamond bakacagim. Gerçi diamond cok pahali. Yada reiss ve digerlerini dusunecegim
    Ses sistemi hakkında yardım

    Ses sistemi hakkında yardım

    önce bas istemedigimi soyledim. Bagaj

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamun aleykum. Arkadaslar pioneerin eski seriilerine hevesim var. suan aracimda deh-X1750UB takılı mixtrax olan serii bluetoth yok. internette bakinirken deh-P7700MP 2005 yılinda cıkmiş bir teyp denk geldi adama takas teklif ettim kabul etti. bendeki teybi verip ustune 100 tl verip bunu almayi dusunuyorum sizce uygun mu?
    bir de teyp eski oldugu icin iyi kontrol etmem gerekiyor nerelerine dikkat etmem gerektigi konusunda yardimci olur musunuz?
    teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gara0glann

    Selamun aleykum. Arkadaslar pioneerin eski seriilerine hevesim var. suan aracimda deh-X1750UB takılı mixtrax olan serii bluetoth yok. internette bakinirken deh-P7700MP 2005 yılinda cıkmiş bir teyp denk geldi adama takas teklif ettim kabul etti. bendeki teybi verip ustune 100 tl verip bunu almayi dusunuyorum sizce uygun mu?
    bir de teyp eski oldugu icin iyi kontrol etmem gerekiyor nerelerine dikkat etmem gerektigi konusunda yardimci olur musunuz?
    teşekkürler
    Öncelikle merhabalar eski seri derken pioneer dehp7700mp modeli çok eski teknoloji bir cihaz değildir. Elinizdeki teyp ile karşılaştırmak gerekirse elinizdeki teyp ile ses kalitesi olarak pek bir farkı olacağını düşünmüyorum tek fark sizin teybiniz daha yeni bu sebeple bir tık daha iyi diyebilirim. Eğer pioneer eski seri teyp bakıyorsanız deq serilerine bakmanızı öneririm bu deq serisi teyplerde dahili amfi yoktur bu sebeple ya harici amfi kullanmanız yada deq serisi ses prosesöründen yani işlemciden almanız gerekmektedir. Hem teyp hemde ses prosesörünü birlikte bulup test edip almanızı öneririm. Onun haricindeki teyplerin bir çoğu yeni seri teyp mantığıyla çalışır ve ses kalitesi anlamında pek bir fark yoktur. Ses kalitesi yüksek bir teyp istiyorum derseniz pioneer deq serisi hariç diğer eski teyplere nazaran Kenwood Kmmbt306 hem yeni seri hemde daha çok işinizi görecektir. İlla eski seri pioneer olsun diyorsanız deq serisi teyp ve işlemcilerin haricindekilere bakmayın aksi takdirde teybinizi değiştirdiğinize pişman bile olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancekic88 -- 21 Haziran 2020; 16:20:13 >




  • hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    cok tesekkurler hocam.Eski seri pioneer isteme sebebim gorunusu isiklandirmasi animasyonlari. dediginiz deq serisini de arastirmaya basliyorum o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 93 model şahin aracım var. Araç üstünde de emektar bir pirana teyip ön iki kapıda 13cmlik ve arkada 16 cmlik pirana marka hoparlörler var. Ancak teyip ve hoparlörler tam anlamıyla pert halde. Eskiden tıngırdasın diye almıştım. Ancak zaman geçtikçe hem hoparlörler hemde teyip pert oldu bence. Seyahat esnasında sadece boğuk ve kısık bir ses geliyor.

    Bende bu sebeple teyip ve bu hoparlör takımını değiştirmek isitiyorum. Ses sistemin işinden hiç anlamıyorum açıkcası. Pirana marka hoparlör ve teyibi aldığımda da ses olsun uygun bütçeli olsun diye almıştım.

    Şimdi bana yardımcı olabilecek arkadaşlar; bütçem 1000-1250 tl arası, böyle diğer bazı şahinci arkadaşlar gibi camları titretip ortamları inleticek sistemlerle işim yok. Bu sebeple anfi falan girmiyeceğim o işlere. Bana araç kullanırken temiz ve net bir ses verecek, Teyip ve hoparlör sistemi istiyorum.

    Teyip için aslında iki model var aklıma yatan tabi anlayan arkadaşların da bilgisi dahilinde yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    1.si blutut özelliği olan pioneer Mvh-325bt modeli

    https://urun.n11.com/teyp-cd-dvd-mp3-calar/pioneer-mvh-s325bt-bluetoothlu-oto-teyp-P442308794

    2. Ürün ise yine pioneer mvh- (blutut yok)

    https://urun.n11.com/teyp-cd-dvd-mp3-calar/pioneer-mvh-s125ui-usb-aux-amfi-cikisli-oto-teyp-P408399393

    Sizce bir blutut için verilir mi aradaki fark. Yada bana tavsiye edebileceğiniz başka bir teyip var mı?

    Hoparlör işini tamamen sizin bilginize ve tecrübenize bırakıyorum. Arkalar için 16cm oval olsun diye düşündüm. Ancak normal işimi görürse o da olabilir. Dediğim gibi benim temiz net bir sese ihtiyacım var . Bass az olmuş çok olmuş çok da etken değil benim için.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BELIEF kullanıcısına yanıt

    bluetooth lu tercih ederseniz cep telefonu ile konuşma yaparsınız ve youtubedan direk şarkı açabilirsiniz ben de 215 modeli var memnunum

  • Massive 16 cm 300 watt ön

    Pionerr 16cm 150 watt arka

    Alpine bass


    Bunlar için anfi tavyesi verirmisiniz lütfen 2.el de olur

    Bütçe 2000 3000 arası



    Ses sistemi hakkında yardım


    Ses sistemi hakkında yardım

    Bunlar arka pioneer



    Ses sistemi hakkında yardım


    Ses sistemi hakkında yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hakki1917 H kullanıcısına yanıt
    Reiss 5080 ayarında 5 kanal birşey yeterli.
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-5-kanal-islemsiz-reiss-audio-amfi-1091351044/detay

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.