Şimdi Ara

Ses kaydının kalitesini arttırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar android telefonumla bir ses kaydı yapmıştım formatı .amr olarak gözüküyor ve sesler kötü kaydedilmiş

Bunu bir converter ile ya da başka bir yöntemle daha kaliteli hale getirmek mümkün müdür ?

Benim için çok önemli de... Yardımlarınızı bekliyorum.

• Kalitesini arttıramazsın. Telefon kaydı sonuçta, yer kaplamasın diye sıkıştırıyorda sıkıştırıyor. .amr diye kaydeder, doğrudur.
    PC'ye atarsan convert edilebilir.http://www.amrtomp3converter.com/

Gunceldir.
  • elindeki master kötü ise çok da tatmin edici ve belirgin bir şekilde düzeltilemez

Orijinalden alıntı: posıtıve

elindeki master kötü ise çok da tatmin edici ve belirgin bir şekilde düzeltilemez

Pek bilgili degilim. Tarif edip yol gosterebilir misiniz ?

Guncel.
  • Güncel... Çok önemli beyler.
  • Kalitesini arttıramazsın kaydın converterlar sadece formatını degiştirir sesin
    Örneğin cubase gibi programlar ile ses kanallarındaki gürültüler vs temizlenebilir.
    Ne kadar ehemmiyetinin olduğu önemli.Ne var bu ses kaydında?Ne için kullanacaksınız?
    Benim bildiğim andoridler 8kHz! olarak ses kaydı yapıyor.Çok düşük ve kalitesiz.Bunu çok da iyileştiremezsiniz.

Sonuc olarak arttiramiyor muyuz kaliteyi ev ortaminda ?

Format degisimi yapsam da hic fark etmez mi ?

Su anda .amr uzantili.
  • arkadaşların dediği gibi kaliteyi atırabilmek için profesyonel destek almanız lazım bencede herkesin haddi değil :)
  • kalitesini arttıramassın ama büyük ihtimalle kayıt yaptığın telefonda kayıt kalitesini arttırmak gibi ayarlar bulunur . Ama sen elindeki kayıtın kalitesini arttırmak istiyorsan "Apple" bilgisayarlarda çeşitli studio programları var ben gördüğümde çok şaşırmıştım fakat o programlarla istediğin oynamayı yapabilirsin seste . Ama o programlar linux veya windows sistemlerde varmıdır bilmiyorum .

-Duyulan sesleri yükseltebilirsin,
    -Cızırtı varsa bir nebze de olsa azaltabilirsin,
    -Keseceğin yer varsa keser, tekrarlatacağın yer varsa tekrarlatabilirsin,
    -Misal konuşmada metalik bir ses çıkıyorsa, daha gerçek insan sesine dönüştürebilirsin,
    -Yankı varsa azaltabilirsin,
    -Yankı yoksa ekleyebilirsin,
    -Mono kayıt olsa dahi, stereo yapabilirsin fakat kanal kanal çalışamazsın 5.1 dolby digital vs. bekleme yani...

Şimdi tekrar soruyorum :) Kaliteden kastın nedir ?

Orijinalden alıntı: GollumFace

Güncel gücel kaliteden kastın nedir hocam ?

-Duyulan sesleri yükseltebilirsin,
    -Cızırtı varsa bir nebze de olsa azaltabilirsin,
    -Keseceğin yer varsa keser, tekrarlatacağın yer varsa tekrarlatabilirsin,
    -Misal konuşmada metalik bir ses çıkıyorsa, daha gerçek insan sesine dönüştürebilirsin,
    -Yankı varsa azaltabilirsin,
    -Yankı yoksa ekleyebilirsin,
    -Mono kayıt olsa dahi, stereo yapabilirsin fakat kanal kanal çalışamazsın 5.1 dolby digital vs. bekleme yani...

Şimdi tekrar soruyorum :) Kaliteden kastın nedir ?

Ben "Up" anlamında güncel yazmayı tercih ediyordum da sürekli ondan yazıyorum güncel güncel diye

Bu arada ilgine teşekkürler, ses kaydımda şöyle bir olay var sesler duyuluyor ama net duyulmuyor. Etrafta çok fazla gürültü ve arka sesler var benim istediğimin dışında... Ses kaydı 30 kişilik bir ortamda yapıldı çünkü.

Dediğim gibi duyulan sesler yeterli değil, net gelmiyor arkadan bir çok dış ses geliyor... Cızırtı pek yok ama bunu da gidermek mümkün ise fena olmaz... Sesi yükseltebilmek yine güzel olur...

Neler yapabiliriz evde ?

• Up
  • Hocam seni buraya havale ediyorum;http://www.goldwave.com/
    Nasıl yapacağın konusunda ise google diyorum. ( Uzun bir iş sonuçta ve bende pro değilim. )

Mahkemeye delil olarak sunacaksan, her ne sebeple olursa olsun seslerin üzerinde dijital oynadığın için delil olarak kabul edilmez, haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GollumFace -- 4 Aralık 2011; 13:47:31 >

Hocam seni buraya havale ediyorum;http://www.goldwave.com/
    Nasıl yapacağın konusunda ise google diyorum. ( Uzun bir iş sonuçta ve bende pro değilim. )

Mahkemeye delil olarak sunacaksan, her ne sebeple olursa olsun seslerin üzerinde dijital oynadığın için delil olarak kabul edilmez, haberin olsun.

Üstad bir iki bir şey söyleseydin bari biliyorsan. Samanlıkta iğne aramak gibi bir şey bu :/
  • http://www.programlar.com/egitim/en-kisa-yoldan-ses-duzenleme-goldwave.4z.o.1.html
    Bir de youtube'tan videolara bak hocam. Efekt penceresinde bitiyor olay zaten, orda sesi müzikten ayırabiliyorsun - tam tersi senin ihtiyacın olan. Konuşma sesini ortamdan da ayırabiliyorsun.
    Fakat biraz kurcalaman lazım. Kafadan bilmiyorum ayarları, deneme yanılma yoluyla elde edeceksin.

Bu da rakibidir;http://audacity.sourceforge.net/?lang=tr benzer program...

Kolay gelsin.

• quote:

http://www.programlar.com/egitim/en-kisa-yoldan-ses-duzenleme-goldwave.4z.o.1.html
    Bir de youtube'tan videolara bak hocam. Efekt penceresinde bitiyor olay zaten, orda sesi müzikten ayırabiliyorsun - tam tersi senin ihtiyacın olan. Konuşma sesini ortamdan da ayırabiliyorsun.
    Fakat biraz kurcalaman lazım. Kafadan bilmiyorum ayarları, deneme yanılma yoluyla elde edeceksin.

Bu da rakibidir;http://audacity.sourceforge.net/?lang=tr benzer program...

Kolay gelsin.

Yapabileceğimi hiç sanmıyorum ama :/ Denemeye değer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.