Şimdi Ara

Ses kalitesi olarak Sansa Fuze/Clip?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sansa clip4gb kullanmaktayım ve ses kalitesinden gayet memnunum ancak 4gb hafıza artık yeterli gelmiyor.
    Bu nedenle Sansa Fuze 8GB düşünmeye başladım. Ama Clip e göre ses kalitesi nasıldır bilemiyorum. Clipten daha kötü ise tercih etmek istemiyorum

    Bu iki cihazı ses kalitesi olarak karşılaştırırsak birbirlerine göre fark var mı?

    NOT:Benim için sadece ses kailtesi önemli. Video vs kalitesi önemli değil.



  • Yok mu hiç clip yada fuze kullanıp ikisinin arasında mukayese yapabilcek olan?
  • aynı chipi kullanıorlar die biliorum fuzeda ekstradan video var ama sesten fedakarlık yoluna gitmişler midir denemediim için yorum yapamıcam.Sansa clip içinde ne söliimki o ufacık cihazdan öle ses nasıl çıkıor hala onun sorgusu içindeyim
  • Bir sitede ayrı ayrı ikisinin incelemesine baktım sansa fuze'un ses kaltesi hakkında pek iyi yorum yapılmamıştı .
  • Sansa clip'nin ki daha iyidir
  • merhaba ben hem fuze hem clip hem de view kullandım..hepsi de gayet iyi
    fuze clipe olarak birazcık önde o da volüme ve bass olarak az bir fark var ama daha farklı olmasını istiyorsan view a bir bakd erim.View dakis es olayı diğerlerinden biraz daha farklı o da daha studyo vari geliyor ses ve bass olayı birqaz daha az flat ses dedikleri olsa gerek.Ama şu ana kadar dinlediğim en iyi ses veren cihazlar sansa serileridir.Ben view a bak derim..
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaman -- 9 Kasım 2009; 7:41:19 >
  • sansa serisinde en iyi ses veren sansa cliptir.Aratarak sitelerin bu cihazlari kendi aralarinda karşilaştirdiklari yazilari bulabilirsin =) ben de clip alacagim karar verdim yurt dışından getirecegim.
  • Clip bir adım önde görünüyor ama bunlar uç noktalar.. ben fuze kullanıyorum ve mx200 kulaklık ve eqo ayarları ile temiz ses alıyorum. Tiz sesleri çok net ama bassları fazla açınca biraz bozuyor. Sanırım bu da kulaklıktan kaynaklanıyor.. Kaliteli kulaklıkla bu sorun aşılacağını düşünüyorum. Ayrıca cihazda sd cart slotu olması büyük avantaj. Onun dışında sadece şarkı dinleyerek şarjı 24 saat dayandığı yazıyor...
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • Clip konusunda iksinide test eden birisi vardı ama o kadar sayfa arasından nasıl bulacaksın bilemiyorum... Sana şöyle söyleyeyim, clip ve fuze ikiside aynı chipi kullanıyor ses kalitesi bakımından aralarında çok az farklar var bu farkı onlayabilmek için müzik kulağının olması lazım, zaten bu kadar hassas müzik kulağın varsa porfesyonel sesler beklyiorsan zaten sansa'dan daha iyi iş yapan mp3 çalarlar var.. Bence hangisi daha çok hoşuna gittiyse ve hangi özelliklere ihtiyacın varsa ona göre seçimini yap, Seçimlerin önce bunlardan yana olmalı.. Anlatabilmişimdir umarım
  • [Deleted by Admins]
  • Ben müzisyenim başka müzisyen arkadşlarımla da test ettik sansa clip + ile sansa fuze ve sansa view hepsini karşılaştırdık. fuze clip + a göre azcık önde bunu netleştirelim aynı chip olsalar bile bize fuze biraz daha önde geldi(bu arada eski sansa clip leri bilmiyorum dinlemedim ben sansa clip+ dan bahsediyorum) bu ikilinin yanında sansa view ise her ikisinden daha farklı mesela jazz ve classical veya enstrumantel veya insans esine operaya vss önem veren bir beğeniniz varsa sansa view hepsinden önde evet bass olayı diğerleri kadar değil ancak sesler çok daha net bu da zevk meselesidir tabiki sanki monütör kulaklıkdan dinliyormuşcasına ve çok güçlü çıkışı var artı ekranı da gayet yeterli film vs izlemek için..Kısacası ben bass ağırlıklı dinlerim diyorsanız fuze yok ben daha net sesler duymak isterim diyorsanız view alın sansa clip+ da spor yaparken iyi oluyor.Bu arada rockbox kurulabilen fuze yine 1 adım öndedir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saltunel

    Ben müzisyenim başka müzisyen arkadşlarımla da test ettik sansa clip + ile sansa fuze ve sansa view hepsini karşılaştırdık. fuze clip + a göre azcık önde bunu netleştirelim aynı chip olsalar bile bize fuze biraz daha önde geldi(bu arada eski sansa clip leri bilmiyorum dinlemedim ben sansa clip+ dan bahsediyorum) bu ikilinin yanında sansa view ise her ikisinden daha farklı mesela jazz ve classical veya enstrumantel veya insans esine operaya vss önem veren bir beğeniniz varsa sansa view hepsinden önde evet bass olayı diğerleri kadar değil ancak sesler çok daha net bu da zevk meselesidir tabiki sanki monütör kulaklıkdan dinliyormuşcasına ve çok güçlü çıkışı var artı ekranı da gayet yeterli film vs izlemek için..Kısacası ben bass ağırlıklı dinlerim diyorsanız fuze yok ben daha net sesler duymak isterim diyorsanız view alın sansa clip+ da spor yaparken iyi oluyor.Bu arada rockbox kurulabilen fuze yine 1 adım öndedir..


    Normal Cliple test ettiniz mi peki? Cliple Clip+ arasında bile müzik kulağı olmayan birisi bariz ses kalitesini ayırt edebiliyor. Clip+ 'da yazılımsal bir sorundan kaynaklı seste kalitesizlik var. Normal Clip daha iyi ses veriyor. Yazılımsal olarak tespit etmemin nedeni her ikisinin de aynı chipseti kullanıyor olmaları. Sadece hafızları farklı.. View olanını kullanma şansım olmadı. Ama Fuze, normal Clip'in videolu versiyonu denilebilir. Ses açısından pek fark göremedim. 1.9" ekranda ne videosu izlenecekse artık Bu nedenle bence Clip..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 18 Aralık 2009; 22:44:09 >




  • ben eski clipleri dinlemedim ama yeni clip + fuze ve view kullandım halen de view fuze kullanıyorum.Yukardaki yazımdada belirttiğim gibi fuze clip+ dan öndeydi.yazılımsal birşeyse sorun yok eski firm atarsak clip+ a sanırım eski clip gibi oluverir sanırsam..!
  • Letsgomobile'daki incelemede Clip'in Fuze'ye göre daha iyi olduğu söyleniyordu.
  • Evet, letsgomobile sitesinde Fuze'yi açıkça çok beğenmemişler gibi yorum yapmışlar, Clip için yorumları olağanüstü iken Fuze için ise kalitenin insanı şaşırtmadığını belirtiyorlar. Normal bir mp3 çalar kalitesinde gibi.
    Bu konuda hala çelişki içerisindeyim.
    Clip'in ses kalitesi mi, Fuze'nin batarya ömrü ve SD kart yuvası sayesinde genişlebilirliği mi öncellik olmalı?
  • Dün Teknosaya gittim almak için.
    Ama teşhir ürünleri kalmıştı.
    Görevliye çıkarttırdım denedim.
    Olağanüstü gerçekten.
    Ses normalde düşük geldi, ama forumda okuyordum bir ayar var yükseltiyor sesi diye bilgiler vardı.
    Hemen aradım biraz. Buldum o ayarı ve ses inanılmaz bir hal aldı.

    Hem yüksek hem kaliteli.
    O standanttaki tüm playerlardan (yalın olarak) çok daha iyiydi.

    Ben yarın bulursam alıcam. Tabi Fuze'nin video, SD kart gibi artıları var.
    Ama bir mp3 playerda ilk aranan şey sestir. Bunu da unutma.
  • sansa view flac formatı müzik çalmıyor. ürün özellikleri arasında belirtilmemiş. bizzat denemediğim için emin değilim kerçi.

    flac formatı da dinleyeceğim diyen fuze ya da clip alsın denilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l_l -- 14 Ocak 2010; 19:57:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.