Şimdi Ara

Servisten motoru arka koltukta teslim edilen araç için mahkeme karar verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır kilometre aldığı otomobili kısa süre sonra bozulunca bayiden değişim talebinde bulunan ancak isteğinin kabul edilmemesi üzerine motoru sökülmüş ve arka koltuğa konulmuş vaziyette teslim aldığı aracını otoparka çektiren Aylin Altaner, başvurduğu mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor.

    Üsküdar'da yetkili bayiden geçen yıl 373 bin 469 liraya sıfır kilometre otomobil satın alan Aylin Altaner'in aracı, yaz tatili için gittiği Aydın'ın Didim ilçesinde 1423 kilometrede bozuldu. Çekiciyle Aydın'da yetkili servise götürülen araç, onarıldıktan sonra sahibine teslim edildi.

    İstanbul'a dönen Altaner, aracı satın aldığı bayiye götürerek durumu anlattı. Yetkili serviste kontrol edilen otomobilin motorunun su kaçırdığı tespit edildi.

    Servis yetkilileri Altaner'e motoru garanti kapsamında yenisiyle değiştirilebilecekleri teklifinde bulundu. Ancak Altaner, otomobilin yenisiyle değiştirilmesini isteyince bayi bunu kabul etmedi.

    Avukatı aracığıyla tüketici mahkemesine başvuran Aylin Altaner, buradan çıkacak sonucu bekliyor.

    - Motoru arka koltuğa yüklenen aracını otoparka çektirdi

    Yaşadığı süreci AA muhabirine anlatan Altaner, otomobilinin önce 146 kilometredeyken iç aksamdan kaynaklı arıza verdiğini söyledi.

    İkinci arızanın ise yaz döneminde Didim'de yaşandığını ifade eden Altaner, ikaz ışıkları yanmaya başlayınca aracı durduğunu, kaputu açtığında motor suyunun neredeyse bittiğini gördüğünü belirtti.

    Aracına su ekledikten sonra Aydın'da yetkili servise götürdüğünü aktaran Altaner, şunları anlattı:

    "Arabam orada bir hafta kaldı ve bir arıza bulunamadığı söylendi. İstanbul'a döndüğümde arabayı satın aldığım servise teslim ettim. Arızanın bulunması için motoru söktüler. Motorun su kaçırdığı ortaya çıktı. Garanti kapsamında motorun değiştirilmesini önerdiler fakat ben sıfır araçta bu onarımı kabul etmeyeceğimi söyleyip, yenisiyle değiştirilmesini istedim, reddedildi. Daha sonra tüketici mahkemesi için yol açıldı. Maalesef uzlaşma sağlanamadı. Araba, motoru sökülmüş ve arka koltuğa konulmuş vaziyette bana teslim edildi. Çekiciyle aracı otoparka aldım. Arabam var ama kullanamıyorum, otoparkta duruyor. Mahkemeden sonuç bekliyorum."

    - "Motor hasarı gizli ayıp teşkil etmektedir"

    Altaner'in avukatı Filiz Karadan da otomobilin ayıplı olduğunu ve bayinin yenisiyle değiştirmesi gerektiğini savundu.

    Böyle bir durumda tüketicinin, aracın değiştirilmesi talebinde bulunmasının hakkı olduğunu dile getiren Karadan, "Motor hasarı, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun değerlendirildiğinde, gizli ayıp teşkil etmektedir. Zira motorun hasarı gözle görülebilecek bir şey olmadığı gibi araç sıfır kilometre alındığında olmaması gereken, asla varsayamayacağımız bir ayıptır. Kaldı ki bu hasar tüketiciden de kaynaklanmamaktadır. O yüzden aracın ayıplı olduğunun kabulü gerekmektedir." diye konuştu.

    Mahkemeye başvurduklarını ve aynı zamanda durumu CİMER'e de ilettiklerini bildiren Karadan, "Tüketici Kanunu'nun 11. maddesi kapsamında, ayıplı olması halinde tüketicinin aracın değiştirilmesi talebi en büyük hakkıdır. Hem ithalatçının hem de yetkili servisin bu aracı değiştirmesi zorunluluk arz etmektedir." dedi.


    Kaynak: Anadolu Ajansı



    Servisten motoru arka koltukta teslim edilen araç için mahkeme karar verecek
    Servisten motoru arka koltukta teslim edilen araç için mahkeme karar verecekmemurlar.net
    Servisten motoru arka koltukta teslim edilen araç için mahkeme karar verecek
    https://www.memurlar.net/haber/1053639/servisten-motoru-arka-koltukta-teslim-edilen-arac-icin-mahkeme-karar-verecek.html


    Servisten motoru arka koltukta teslim edilen araç için mahkeme karar verecek







  • Yahu arabanın tamponuna sinek yapışsa değeri düştü değeri düştü ne bu arkadaş?

    Ne değer meraklısı milletiz ya? Hiç bir arabamda umursamadım böyle şeyleri.

    Ufak bir kaza geldi başımıza, direkt çektim yetkili servise açtırdım kaskodan dosyayı yok tramer çok çıkacakmış değeri çok düşecekmiş umrumda olmadı.


    Sizin gibi yağan yağmurdan fiyat kırmaya çalışacak adama zaten araba satmam bu ne ya?

    Yapılan yüzeysel boyanın bile araç değerini düşürdüğü bir ülkede bunlar çok normal.. motoru yetkili serviste değişti diye kaçacak bir sürü insan var.. servisin motor değişim teklifi doğru ama kadına da kusur bulamıyorsun..


    Ülkenin garip bir orjinallik anlayışı olan ikinci el piyasası ve korkunç kıymetli hale gelmiş otomobillerden kaynaklı anlaşmazlıktan başka bir şey değil.. yazık.

  • Tabi başa gelmeden konuşmak zor ama servis garantiden motor değişimini kabul etmiş. Bir araç sadece motordan oluşmuyor. Garanti adı altında mağduriyet giderilebilirdi. Her önüne gelen de yenisini talep ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyze abartmış. Lastiği patlasa yenisini isteyecek herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha bunlar nasıl yorumlar öyle. Arabanın motoru bozulmuş motoru.. değişim tabii ki isteyecek. Sizin aracınız bozuk olursa bu kmlerde onarımını isteyebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahkemeyı takmamıskı adam mahkeme daha acılmadan karar vermesı lazımdı kullanıcıyı mahkeme de ekstradan madur etmıs bu kadar sure uzatıp

  • Yapılan yüzeysel boyanın bile araç değerini düşürdüğü bir ülkede bunlar çok normal.. motoru yetkili serviste değişti diye kaçacak bir sürü insan var.. servisin motor değişim teklifi doğru ama kadına da kusur bulamıyorsun..


    Ülkenin garip bir orjinallik anlayışı olan ikinci el piyasası ve korkunç kıymetli hale gelmiş otomobillerden kaynaklı anlaşmazlıktan başka bir şey değil.. yazık.

  • servıs nasılsa hakım bızden yana (nasılsa devlet hakımını denetlemıyor) dıyıp al motoru arka koltuguna koyuyyorum "arkana soktum" anlamında mesaj vermek ıstemıs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 27 Ocak 2023; 11:32:32 >
  • aracın marka/modelini çözebilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu buldum, sanırım dacia sandero
    https://www.dailymotion.com/video/x8hl8ke



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz76 -- 27 Ocak 2023; 12:4:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deryadeniz76 D kullanıcısına yanıt

    Doğru araç Dacia Sandero Stepway. Linkteki de ilgili haberin videosu.

  • Max dacia

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Senin sıfır aracın motoru bozulursa garantiden yaptırırsın olur mu 😊

    Satarken aracının değeri düşerse üzülme ama 🤫

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paramedik 112 kullanıcısına yanıt

    bence abartmamış doğru olanı yapıyor. lastik ve motoru aynı kefeye koymanız yanlış. tüketicinin hakkı varsa tıpış tıpış değiştirecekler. bizler hakkımızı aramadığımız için birebir değişime gitmiyorlar. ne koparırsak kardır. kabul etmezse kendi bilir uğraşıp durur mantığı

  • Ülkemizde değişim istemesi normal, plastik tamponu sürtsen tertemiz boyatsan söylediğinde değer düşürürler ülkede. Büyük hamburger ülkesinde ve elit fish n chips ülkesinde adam pert aracı alıyor, iç panel dış panel gövdeyi üretici firmadan temin edip insan gibi üretici özelliklerine göre monte ediyor, kırılan patlayan aksamları değiştiriyor ve satıyor. Kimse de bu boyalı kardeşim vs demiyor. Bizim ülkede ikiye üçe ayırıp gövdenin içinden geçtikleri, 3 kuruşluk kemer gergisini tamir ettirmek ya da aksamı değiştirmek yerine direnç attıkları için millet kuşkuyla yaklaşıyor.
    Durum özeline gelecek olursak, ilk arızanın ne olduğu ya kasıtlı olarak ya da unutulduğu için belirtilmemiş, iç aksam diyip geçilmiş. Rodajdaki aracın kaçırmasının nedeni hanımefendinin conta yakması da olabilir. Keza ikaz ışığı yanana kadar aracın hararet yaptığını anlayamamış. Olay hakkında detay verilmediği için kesin değişim kesin onarım demekte, olayı kamuoyu yaratmak adına bu kadar detaysız anlatmakta hatalıdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    motorun hangi kısmı ? motoru 100 parca kabul et, 1i arıza yapmış, bunun için komple aracı niye değiştirsin ? abs, airbag, şanzuman ... diğer parçaları naapcak firma ?

    her garantili üründe olduğu gibi, tamir edilirse, edilir, tamir süreci uzar ya da tekrarlarsa ürün değişimi istenir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Ne fark eder ki sonuçta? 150 kmde yolda kalan araçtan bahsediyoruz.

    1i de bozulsa 500ü de bozulsa bozuk bozuktur. Silecek motoru bozuk olsa bile yenisini almak için adalet mekanizmamız iyi olsa dava açarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu bayilere ne oluyor ki? Üreticiye bozuk mal diye iade et madem. İnsanlara yokuş yapmak ata sporu bu ülkede.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mantıken motoru sıfırlanmış yenisi takılmış araç ama bizde mal çok pahalı degerli kiymetli olduğu için, illa yenisini istiyoruz.
    Hatta bazen servisteki elemanları dövmeye bile çalışanlar oluyor, sanki arabayi servis üretti gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motoru sıfır sandık motorla, yetkili servis tarafından değiştirilen aracın değerinin düşmesi diye bir şey olmaz. Kaldı ki araç 5 yıl 150000 km garantilidir denilip 140000 km'de arıza falan vermiş durumda değil. Ayrıca aracın değişmesini gerektirecek bir durum yok. Sıfır motor takılması daha iyi. Kullanıcı nasıl kullandı onu da bilmiyoruz.

  • Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmasın kadın. Bilirkişi mühendisle gelecek. Mühendis aracı inceleyecek. Rapor tutacak. Mahkemeye sunacak. Kullanıcı hatası kaynaklı motor arızası derse o zaman ne olacak. Araba garantiden de yapılmayacak o zaman. Motorsuz araba kadının kucağında kalacak.


    İlk motor arızasını kadın kendisi de yaptırmış olabilir. Harareti farketmemiş. Bu bir hatadır.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.