Şimdi Ara

Server İşletim Sistemi Kurulabilecek Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5-6 bilgisayarı bağlamak ve Netsis kullanmak üzere bir server almayı planlıyorum. Bu konuda yardım aldığımız kişiler 1000 dolarlık hazır sistemler yerine kendimiz daha güçlü cihazlar toplayabiliriz dediler. Sizce uygun mudur? Uygun ise nasıl bir sistem kurmalıyım?

Bütçe: 12 bin civarı ayırabilirim.

• xeon ve buffered ram olması yeterli. ne kadar ekmek o kadar köfte 12k ya enterprise ssd bile bütçeyi zorlar. Aman yok profesyonel olmasın diyorsanız HP mini workstation alıp samsung pro ssd takıp kullanabilirsiniz bütçenize de uyar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha modern birşey istiyorsanız 12. veya 13. Nesil K olmayan İşlemcilere bakın. Ama o zaman da ECC kullanamazsınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece denemek istiyorsan bilemem ama gerçekten kritik bir veri tutacaksan sakın saçmalama en azından 2. el çıkma iş istasyonlarından felan al üzülürsün sonra cihazın güçlü olması değil güvenilir olmasına para ödüyorsun unutma

Aslında verileri bulutta yedekliyoruz. 3-4 kullanıcı var, server yapmanın çok mantıklı olmadığına karar verdik gibi bugün. Yine buluttan devam edelim dedik.

Pratikte kullanıcıların bilgisayarını yönetmek vb. gibi bir amaçla kullanmayacağız çünkü bilgisayarı.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 4 Ocak 2023; 13:3:19 >

• Bilgi güvenliği önemli ise yeni sıfır sistem şart. Ama değilse o zaman ikinci elden bir şeyler olur. Benim sattığım x79 sistem var mesela.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni sistem ve ram kurulumu hk.
    11 yıl önce açıldı
    Oyun sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.