Şimdi Ara

Server 2019 Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir müşterimde şöyle bir sorun yaşamaktayız. Kullandıkları server kendiliğinden kapanıyor. 3. Parti bir program yükleyip kontrol ettiğimde ise şöyle bir açıklama ile karşılaştım.

Operating system issue Environment - Lisans Uyumluluk Hizmeti kapanmaya neden oldu. Ayrıntılar için lütfen Microsoft > Windows > Sunucu Altyapısı Lisansı > İşlevsel altındaki olaylara bakın. Kapat C:\Windows\system32\silsvc.exe (SERVER2019) 0x0002000c

Kapatılmanın açıklamasında böyle yazıyor. Bir diğer dikkatimi çeken husus ise genelde sistem açıldıktan sonra 6 gün 23 saat 58. dakika da kapanıyor sadece saniyeler değişiyor. Planlı bir kapatma işlemiymiş gibi oluyor.

Lisans orjinal ve ekstra olarak kaspersky kurulu. Kaspersky tarafıyla görüştüğüm de baktıklarında loglara vs kasperden kaynaklı olmadığını söylediler.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sağlıklı Günler Dilerim.

• Merhaba;

Windows 2019 Server versiyonu Essentials mı? Ortamda başka DC varmı?

Kolay gelsin.

• cemcakmak kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Evet versiyon Essentials . Sadece server de kurulu olan DC var başka yok

İyi günler dilerim.

• Merhaba;

Lisans servisi ile ilgili bir durum; aşağıdakileri bir inceleyin.

Kolay gelsin.

https://moodjbow.wordpress.com/2014/03/17/how-to-disable-server-infrastructure-licensing-service//

Merhaba,

Silsvc.exe yi videodaki gibi bulamıyorum resim de belirttiğim gibi geliyor karşıma o da arama yapınca. Dosya görünüm ayarlarını da birebir aynı yaptım fakat bulamadım.

İyi günler dilerim.

• TR uzantılı olanda videodaki işlemleri yaptım bakalım normalde 2 gün sonra kapatması lazım serveri

• sistem loglarında ne yazıyor hocam?

• Merhaba,

Sistem logunda herhangi bir şey göremedim. Dediğim gibi yüklediğim program da bu şekil gösteriyor

Operating system issue Environment - Lisans Uyumluluk Hizmeti kapanmaya neden oldu. Ayrıntılar için lütfen Microsoft > Windows > Sunucu Altyapısı Lisansı > İşlevsel altındaki olaylara bakın. Kapat C:\Windows\system32\silsvc.exe (SERVER2019) 0x0002000c

• lisansla alakalı bir durum muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Bende ondan kaynaklı olduğunun farkındayım zaten.

• microsoft ile görüşün derim ben.

• hipnoa H kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Teşekkür ederim. En son çare öyle yapacağım. Şu an test aşamasında 5 gün sonra kapanmaz ise düzelmiştir demektir.

Sağlıklı Günler Dilerim.

• İşe yarar mı bilmiyorum ancak her 1 dakikada bir yada 30 saniyede bir "shutdown /a " komutunu işleyen basit bir shell script i yazılabilir bu planlanmış kapatmaları sürekli iptal etmeyi deneyebilir işe yarar mı bilmiyorum denemek lazım :D Ancak server ın kapanması kabul edilebilir bir şey değil microsoftla görüşün derim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 28 Mart 2021; 3:13:42 >
  • Sorun Hala devam etmektedir

• quote:

Orijinalden alıntı: yurttas97

Sorun Hala devam etmektedir

Sunucuda Event Viewer açıp kapanma tarihinde ne olay yaşandığını buraya yazar mısınız?

Bir de Task Scheduler ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

• cetinkayadeu kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Resim aşağıda belirtilmiştir. Silsvc.exe yi belirtilen yerde bulamıyorum. Gizli dosya öğeleri de göster dedim ve arattım kesinlikle bulamadım yok yani.

• yurttas97 Y kullanıcısına yanıt

Bu sunucuyu domain controller olarak mı konfigüre ettiniz?

edit:

https://moodjbow.wordpress.com/2014/03/17/how-to-disable-server-infrastructure-licensing-service//

Bu linkteki işlemleri uygular iseniz sorununuz düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkayadeu -- 16 Nisan 2021; 11:47:53 >
  • cetinkayadeu kullanıcısına yanıt

Evet o şekilde konfigüre ettik

Cem Bey Merhaba,

Gizli öğeler göster de bir seçeneği yanlış işaretlemişim. Ondan sonra Silsvc yi bulup videoda ki yöntemi uyguladım. Şu an 7. günü gördük kapanmadı server. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Sağlıklı Günler Dilerim.

• Merhaba;

Probleminizin giderildiğine sevindim.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.