Şimdi Ara

Serçe parmağım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektro gitarımı bugün aldım. Almasına aldım ama uzun zamandır aklıma takılan ve yapamadığım bir hareket var ne kadar denersem deneyeyim yapamıyorum (aslında bugün 3-4 saat parmak alıştırmaları yaptım.)
    Olay: Normalde işaret parmağım, orta parmağım ve azda olsa yüzük parmağımı dik olarak klavyeye basabiliyorum. Fakat serçe parmağa gelince işaret ve serçe parmağım yamuluyor. Sorunu nasıl çözerim ? Bol bol antremanlar ile mi ? Yoksa parmak güçlendirici alarak mı ?

Serçe parmağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KeremAydın

Arkadaşlar elektro gitarımı bugün aldım. Almasına aldım ama uzun zamandır aklıma takılan ve yapamadığım bir hareket var ne kadar denersem deneyeyim yapamıyorum (aslında bugün 3-4 saat parmak alıştırmaları yaptım.)
    Olay: Normalde işaret parmağım, orta parmağım ve azda olsa yüzük parmağımı dik olarak klavyeye basabiliyorum. Fakat serçe parmağa gelince işaret ve serçe parmağım yamuluyor. Sorunu nasıl çözerim ? Bol bol antremanlar ile mi ? Yoksa parmak güçlendirici alarak mı ?

Serçe parmağım.

antremanla olur

model ne

• T&T Sister RF-20
    Cidden aşırı derecede moral bozukluğu yaratıyor. Parmağım yamulduğu için tellerede tam basamıyorum ve ses kötü geliyor.
  • eric clapton gibi çal sen de. serçe parmağını çok nadir kullanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

eric clapton gibi çal sen de. serçe parmağını çok nadir kullanır.
    quote:

Orijinalden alinti: yagmur adam

eric clapton gibi çal sen de. serçe parmagini çok nadir kullanir.

Dedi?in adamy daha önce hiç duymamy?tym bilgi için te?ekkürler :)
    Ayryca bir ?eyi merak ediyorum adamyn Layla videosunu izledim telleri yukary a?a?y kaldyryyor ben denedi?imde tel kopmu?tu. Nasyl yapyyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeremAydın -- 30 Haziran 2013; 22:08:56 >
  • Fotoda serçe parmagını koydugun yeri 4. Perdenin başına değil sonuna doğru koy bu dikkatimi çekti söyleyim dedim.Soruna gelince çalıştıkça düzelr sorun yapma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi diyorsun ama yeti?emiyor ki :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum daha bugün almışsın hele dur.

Parmak alıştırmaları ellerini hızlandırman ve parmaklarını açmanı artırabilmen içindir. 1-2 aya rahatça 4. perseye çok rahat elini uzatırsın. Fakat parmak alıştırmalarına ara vermeden çalış.

• Hergün tahminen kaç saat çalıştırmam lazım ? Sabah 9'da işe gidiyorum 8'de evde oluyorum. 12'de uyuyorum.
  • daha yenisin dur hele parmakların açılmadı daha.
    teller kaydırmada bend tekniği bir çok teknik var onlarıda öğrenirsin yavaş yavaş
  • Selim Işık'ın derslerine bakıyorum zaten sürekli. O dediğin teknikleri hiç duymadım ama öğrenicem. Tahminen ne kadar sürede öğrenirim ?
  • Dostum tavsiyem Selim hocanın 5.dersteki egzersizlerini yapman.Gunde 1 saat yeter.Yalnız ordaki 1-4 egzersizi zorlarsa şaşırma ilk başta oyle olur sonra geçer.
  • Sol el tekniğin biraz yanlış gibi gözüktü , eğer normalde parmakların o kadar yukarı kalkıyorsa ve avuç için klavyeye o kadar değiyorsa biraz daha onlara dikkat etmelisin. O kadar kaldırma parmaklarını klavyeden.
  • Peki serçe parmak kullanmasam yani çok zor oluyor çünkü. Ne gibi sıkıntılar olur ?
  • Parmak kasların daha açılmamış, ki serçe parmağın kordinasyonu diğer parmaklara oranla daha zordur. Hergün parmak egzersizleri yaparsan parmaklar alışır bi süre sonra artık zorlanmazsın. Serçe parmak kullanmamaya alışırsan sololarda çok zorlanırsın
  • resimlede gösterdim sürekli serçe parmağın yan tarafıyla basabiliyorum ancak ayrıca yanıyla basıncada alt tele değiyor parmağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeremAydın

resimlede gösterdim sürekli serçe parmağın yan tarafıyla basabiliyorum ancak ayrıca yanıyla basıncada alt tele değiyor parmağım.

selim hocanın 5li akorlar dersini izlediysen bir püf noktası veriyordu.3 parmakla basılacak yere 4. parmakla basarak güçlendirmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 3 Temmuz 2013; 14:51:58 >
  • Hocam sanırsam çok iyi bir gitaristsiniz, müzik bölümündeki arkadaşlara yardımcı olmanızdan biliyorum. Şu konunuza rast geldim:http://forum.donanimhaber.com/m_42057477/f_//tm.htm#42057477
    Üç yıl önce mi elektro gitara başladınız? Eğer öyleyse bile daha önceden bir klasik gitar eğitiminiz falan vardır herhalde? Bana müzik kariyerinizden kısaca bahsederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sâlim -- 10 Temmuz 2013; 13:07:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyseven

Hocam sanırsam çok iyi bir gitaristsiniz, müzik bölümündeki arkadaşlara yardımcı olmanızdan biliyorum. Şu konunuza rast geldim:http://forum.donanimhaber.com/m_42057477/f_//tm.htm#42057477
    Üç yıl önce mi elektro gitara başladınız? Eğer öyleyse bile daha önceden bir klasik gitar eğitiminiz falan vardır herhalde? Bana müzik kariyerinizden kısaca bahsederseniz sevinirim.

Şöyle söyleyeyim , gitara 3 yıl önce başladım. 3 tane nurtopu gibi gitarım var. Ancak babam müzisyendir(Halk - aşık geleneğine daha yakın ) ve bu sayede hayatım boyunca müzikle içiçe oldum. Annem ve babam küçükken bach , mozart , michel blavet , vivaldi gibi üstadları dinletirlerdi bana. Ardında ergenlik döneminde bana bir enstrüman çalmamı önerdiklerinde , ben karşı çıktım ; isyan dönemi ya kızdım , çalmam enstrüman müzisyenliği sevmiyorum dedim. Fakat yine de çocukluğumdan beri bağlama , piano gibi enstrümanları zaten az buçuk çalmış olduğum için o dönemden bir çalışma var diyebilirim. Klasik gitar eğitimim yok , klasik gitar oldukça zor geldiği için bana ve o dönem ki Petrucci , Malmsteen hayranlığımla elektro gitara başladım. Şimdilerdeyse Shawn Lane , Eric Johnson , Guthrie Govan , buckethead gibi insanları gördükçe müziğin ne kadar derin olduğunu görüp , çok sesli klasik gitar parçalarını da çalmaya uğraşıyorum.

Elektro gitara ilk başladığımda çok hevesliydim , hatta ilk 2 sene boyunca günde 10-12 saat çaldığımı biliyorum ; ailem kızardı ama babamdan alışkın oldukları için yemeğe gitarla oturmalar , aileyle birlikte otururken kucağımda gitarla otururdum. Şimdilerdeyse daha çok kendi içimdeki müziği yakalamaya çalışıyorum. Müzik sonsuz ve her türlüsü çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 10 Temmuz 2013; 15:41:46 >

• Beyler konu sapmasa ? şu parmak olayı hala devam ediyor ne kadar denersem olmuyor :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.