Şimdi Ara

Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Bu bir Devrimdir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
4
Favori
5.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Evrim tartışmaları sona ermiştir. Bu bir Devrimdir.


    2010 yılında ilk Yapay DNA hemde Havuz medyasında duyruldu.
    Yıl 2012 BBC bir üst aşamayı duyurdu.
    Evrim teorisini her aşamada Hristiyan angelistlerin tüm engellemelerine rağmen Bilim adamları sıfırdan DNA yaratmayı başardılar.

    Aradan 8 yıl geçti daha fazlası için merak edenler "Yapay+DNA" yazarak internette binlerce gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.


    Bu bir kromozom kopyalaması değildir.
    Yani GDO hiç değildir.

    GDO benzeri idi vs. mantığı ile Kromozom kopyaladılar vs. Diyerek teistler geyik yapmasınlar.

    Bu bir yaratıcısı insan olan ilk canlı örneğidir.


    quote:

    SABAH DIŞ HABERLER
    Giriş Tarihi: 22.5.2010


    Amerikalı bilim adamları, insan yapısı DNA'yı kullanarak yaşayan bir hücre yaratmayı başardı.
    Buluşu, Maryland eyaletindeki J. Craig Venter Enstitüsü bünyesinde, dünyada insanın genetik haritasını çıkaran ilk bilim insanı olan Dr. Craig Venter ve ekibi gerçekleştirdi.
    Ekibin insanın yapıtaşı olan DNA'yı kullanarak yaşayan bir hücre yaratmayı başardığı açıklandı.

    J. Craig Venter Enstitüsü bilim insanları, yarattıkları hücrenin dünyada meydana getirilmiş ilk sentetik hücre olduğuna dikkati çekti.

    Venter: "Hücre, bir bilgisayardaki verilerden başlayarak bir kimyasal sentezleyicideki dört şişe kimyasal maddeyle yapılan yapay bir kimyasal kromozomdan elde edildiği için, bunu sentetik olarak adlandırıyoruz" dedi


    Edit :
    "Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah'ın dışında tapmakta olduklarınız gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. ( HAC SURESİ / 73 )"
    Size benzer mealde kurandan onlarca örnek sıralayabilirim.

    Buradan devam edelim:

    "Bize yoktan var et diyorlar Hemde şu sıra ile :
    1-Elektron, proton, notrondan Atomuda sen yarat.
    2-Yarattığın atomdan amino asitleri yarat ..

    3-Başka sıkınıtın Sonrada DNA yı yarat"

    ŞİMDİ BU AKLI EVVELLERE SORUYORUM :
    Sizin tanrınız ademi topraktan, Havvayı onun uyluk kemiğinden yaratmadı mı?

    Esasa dönelim:
    "Siz hiçbir canlı yaratılamaz diyordunuz."
    Bizde atomlardan bir canlı organizma ürettik vede yarattık.
    Anlınızın ortasına çaktık.

    Bu hepinize birer kapak olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 24 Nisan 2018; 5:15:41 >







  • HÜRRİYET
    Son Güncelleme: 21.05.2010 - 22:28

    Laboratuvarda ilk yapay canlı üretildi


    İnsanın genetik haritasını çıkaran ilk bilim insanı olan ABD’li Craig Venter, laboratuvarda dünyanın ilk sentetik yaşam formunu oluşturarak biyoteknolojide bir devrim yarattı. Bu gelişme biyoyakıt, çevre temizliği ve yeni aşıların önünü açtı.
    ABD’li bilim insanları laboratuvarda ilk sentetik hücreyi yaratmayı başardı. Daha önce laboratuvar ortamında bakterilerin DNA’sını kopyalayarak ilk yapay DNA’yı üreten ve bilim dünyasında bomba etkisi yaratan ABD’li Dr. John Craig Venter kendi adını taşıyan enstitüde 24 kişilik ekibiyle birlikte bir devrim daha yaptı. Ekip, Maryland’daki enstitüde bir adım daha ileri gitti ve canlı bir bakteri hücresine yapay DNA’yı nakletti. Venter bunun için keçilerde meme iltihabına yol açan “Mikoplazma mikoid” adlı mikrobun genetik haritasını kullandı.

    Yeni DNA’ya imza attılar

    Bir mikrobun DNA yapısını laboratuvarda yeniden oluşturan araştırma ekibi bununla elde edilen yapay kromozomu bir bakteriye nakletti. Hücreleri bölünmeye başlayan bakteride doğal DNA’lı hücreler yok edildi. Ardından yapay DNA’lı hücreler çoğalarak yepyeni bir canlı oluşturdu. Yani ortaya tamamen yapay DNA tarafından kontrol edilen “yapay bir canlı” çıktı. Ekip, yeni yapay canlının genomuna kendi imzasını da attı.

    Genoma imzalarını attılar

    Artık evrimle değil yapay olarak tasarlanan organizmalarla bilimde çığır açıcı bir olay olarak nitelenen buluşu için, Venter’in çalışmalarının maliyeti, yaklaşık 10 yıl ve 40 milyon dolar oldu. Bu para ABD Enerji Kurumu, ilaç ve petrol şirketleri tarafından sağlandı. Amerikalı bilim insanı Craig Venter’ın 24 kişilik ekip, bir bilgisayar, birkaç mikrop, bir DNA sentezörü ve dört şişe kimyasalla yaptığı buluşun trilyon dolarlık bir sektör yaratabileceği belirtiliyor.

    Felsefi yaklaşım

    BAZI etikçiler tarafından Tanrı rolünü oynamakla suçlanan Venter yeni buluşunu şu sözlerle açıkladı:

    “Bu insanlık için hem bir bebek adımı hem de dev bir adım. Dev bir adım, çünkü şimdiye kadar sadece bir varsayımdı, artık gerçek oldu. Küçük bir adım, çünkü bu keşfin biyo-yakıtlar, yeni ilaçlar ve yeni gıda kaynaklarında kullanılması için kat edeceğimiz çok yol var. Bu gelişmenin felsefi bir boyutu da var, size yaşamın tanımını yapıyor. Aslında yaptığımız hücreye yeni bir yazılım yüklemek. Hücre bu yazılımla kodlanan yeni proteinler üretiyor ve yeni bir hücre yaratıyor. Yani hayat sanılandan çok daha dinamik.
    Hayat yaşamın yazılım sistemi olan DNA’nın kontrolünde.”
    Yapay DNA içeren organizma üretildi
    CNN 30.01.2017

    Araştırmacılar, ilk kez yapay DNA içeren, kararlı yapıda yaşam formunu üretmeyi başardılar.


    Elde edilen bu mühendislik ürünü bakterinin DNA’sı doğada bulunmayan bileşenlerden oluşuyor. Bu buluş, ileride basit organizmaların bu yolla üretilerek, ilaç eldesinde kullanılmasını sağlayabilir.

    DNA; canlı organizmaların hücrelerinde bulunan 4 temel baz olan adenin (A), timin (T), guanin (G), sitozin (C) bazlarını içeren, genetik kodu taşıyan nükleik asittir. Bu bazların dizilimi ile DNA çift sarmal yapıda bulunmaktadır. Fizikist.com'un haberine göre; araştırmacılar, bu temel olan 4 baza ek olarak X ve Y olarak bilinen iki yeni baz elde ederek, mühendislik ürünü bir bakteri üretmişler ve DNA’sını kopyalayarak hayatta kalmasını sağlamışlardır.


    Aynı çalışma grubu tarafından, 2014 yılında E. coli bakterisinin genomunda değişiklik yapılarak X ve Y bazlarına sahip, bakteri üretilmişti. Bu değişikliğe uğratılmış E. coli bakterisinin, genomunda X ve Y bazını taşıyabildiği halde, bölündükten sonra DNA’sındaki yapay kısımları kaybettiği görülmüştü. Araştırmacılar çalışmayı sürdürerek, bakteri üzerinde ek değişimler yapmışlardır. İlk büyük değişiklik, daha etkili bir biçimde hücre zarını geçebilen, yapay nükleotid içeren molekülün bakteriye tanıtılmasıdır. Bu olay, hücrenin bölünmesi sırasında, bu yeni baz çiftini yapısında tutabilmesinin sağlanması anlamına geliyor. Ardından araştırmacılar, Y nükleotidi üzerinde değişiklik yapmışlardır. Bu değişiklik; hücre bölünmesi sırasında, Y bazının, DNA’nın kendini eşlemesinden (replikasyon) sorumlu enzimler tarafından daha iyi tanınmasının sağlanmasıdır.

    Sonunda, bu organizma için CRISPR-Cas9 kullanılarak, giderek artan oranda bir düzenleme mekanizması kurulmuştur. Yeni bölünen hücrelerde kullanılan bu mekanizma ile, X ve Y bazı içermeyen hücreler tespit edilip yıkıma sürükleniyor.

    Bu değişikliklerle birlikte; yapay DNA, bakteri genomunda 60 bölünmeden sonra bile kaybolmamıştır. Bu sonucun, yapay DNA’ya sahip bakterinin kararlılığını koruduğuna dair iyi bir işaret olduğu düşünülmektedir.

    Proceedings of the National Academy of Sciences’ta yayınlanan bu çalışmadaki araştırmacılardan Floyd Romesberg, ileride elde edilebilecek yeni fonksiyonlara sahip tek hücreli canlılar ile ilaç keşiflerinin, yeni protein üretimlerinin ve çok daha fazlasının mümkün olabileceğini belirtiyor.
    Tamam da bu evrim tartışmasını nasıl bitiriyor onu anlamadık??? başlıkta öyle deniyorda...😉



    Sevgili evrimağacı nızdan güzel bir örnek vereyim size...

    bakın son 60 yılda neleeeer neeler yapılmış!





    ....son 60 yıl içerisinde, SAYISIZ laboratuvarda canlı benzeri yapılar üretilmiş, tamamen sentetik olarak üretilen canlılar hayatta tutulabilmiş, canlılığın temeli olan koaservatlar yeniden yaratılabilmiş, cansız maddelerin yapısına katılan inorganik moleküllerden kolaylıkla karmaşık yapılı organik moleküller sentezlenebilmiş, hücre içerisindeki işlevleri sürdüren biyokimyasal "motorlar" olarak bilinen moleküler mekanizmalar kendi kendine oluşacak şekilde yeniden oluşturulabilmiş ve daha nice abiyogenez deneyi başarıyla gerçekleştirilmiştir...



    Ya, böyleymiş işte.



    Örnek verince kızıyorsunuz. Türkiyedeki bazı "evrimci" biyologlarımız sıfırdan hayat formunun her parçasının yapıldığını, ilk canlının nasıl oluştuğunu biliyoruz diyor.

    Bu forumda birinizde demiyorki (Bi arkadaş hariç, saygın var kendisine) "adam saçmaladı, bilinmiyor henüz" diye!



    Sizin sorunumuz iddia ettiğiniz şeylere sadece 'İslamcı" veya dini hassasiyeti olanların karşı çıktığını zannetmeniz.

    Yahu aklı başında olan bilime karşı olurmu?, dna ya müdahale edilerek belki birçok hastalığın önüne geçilir, tıp ilerler, insan ömrü uzar vs vs..

    Ama kalkıpta olmayanı veya ilgisi olmayan şeyleri evrimle ilintilendirmek hangi aklın işidir!!!
    Biz zaten DNA uzmanı veya atom mühendisi değiliz.

    Metafizik kafa yapısındaki bu adamlar, Ergenliklerinde doğayı hiç merak etmedilerse sorgulamadılarsa, yirmili yaşları geçtimi kendi hayal dünyalarında yaşarlar. öylece kalırlar.
    Hani bir laf vardır ağaç genç iken eğrilir.

    Bilimi oyun sanan adamdan ne beklersin.
    Adamın çocukluğu bilgisayar oyunları ile geçmiş.
    Ciddiye alma bu adamı.
    Sıfırdan "Yapay+DNA" ve organizma yapıldı.
    Bunların bölünerek çoğalmasıda sağlandı.

    Tek hücreli canlıdan, Çok hücreli canlıya ne zaman geçilir bilemiyorum.
    Anladığım kadarı ile, Etik nedenlerle Hristiyan lobisi şimdilik çok hücreye geçişi engelliyor.

    Elde edilen yapay maya formundaki, organizmaların şimdilik mayalama yolu ile enerji sektöründe kullanılması planlanıyor.

    DNAnın tüm şifreleri çözülerek en basit Adli tıpta kullanılıyor.
    Adamların DNA sarmalını nerede nasıl kullanacaklarını bilecek düzeyde eğitimim yok.

    Yeterince açıklayabildim mi?
    Yapay DNA’ya sahip ilk canlı laboratuvar ortamında yaratıldı
    Alıntı: Çağatay Eren. 13 Mayıs 2014.




    Bilim insanları yapay DNA'ya sahip ilk organizmayı üretmeyi başardı. Bilindiği gibi her organizmanın genlerinde DNA bulunur. Bu DNA'nın yapısını oluşturan sarmal iplik çiftleri birbirlerine A,T, G ve C olarak bilinen dört farklı bazla bağlıdırlar. Bu yeni organizmaya araştırmacılar X ve Y adını taktıkları iki yeni baz eklediler. Böylece bildiğimiz kadarıyla evrimin milyarlarca yıllık süreci boyunca ne Dünya'da ne de evrenin geri kalanında eşi görülmemiş bir DNA formu yaratıldı. Dikkat çekici bir şekilde yarı-yapay organizma olağan bir şekilde kendini çoğaltmayı başardı ve bunu yaparken de yeni yapay DNA'sını korumayı başardı. Gelecekte, bu çığır açıcı gelişme yüksek gelişmişlik düzeyine sahip canlıların yaratılmasını da sağlayabilir. Dört bazlı DNA'nın asla izin veremeyeceği garip ve mucizevi şekilde davranışlar sergileyen bakteriler, hayvanlar ve insanlar…

    Tamamlanması 15 yıl süren bu çalışma bugün (7 Mayıs) Nature dergisinde yayımlandı (doi:10.1038/nature13314 ). Sıradan DNA'da karşılıklı iplikçikler sarmal çifti oluşturarak birleşirler. Bu iplikçikler birbirlerine dört farklı baz ile bağlıdırlar, adenin (A), timin (T), sitozin(C), ve guanin (G). A her zaman T ile bağ yapar, C ise her zaman G ile eşlenir. Böylece baz dizilimleri ile oldukça basit bir "dil" oluştururlar. Birkaç düzine eşlemeyi uzun bir DNA iplikçiği oluşturacak şekilde yanyana geitirirseniz bir gen elde etmiş olursunuz. Bu genler organizmaya belli bir proteini nasıl üreteceğini söyler. Eğer bir iplikçikteki bazların sıralanışını biliyorsanız, yukarıdaki kuraldan hareketle, karşıdaki iplikçiğe ait bazların dizilimini de bilmiş olursunuz. Bu "bütünleyicilik" DNA sarmalının tam ortadan bölünerek kendisini kopyalayabilmesini sağlar. Bu da yaşama ait en önemli işlemdir.

    Bu yeni çalışmada, Scripps bilim insanları E.coli bakterisinin DNA'sına yeni baz çiftlerini eklemenin bir yolunu buldular. X ve Y harfleri ile gösterilen bu bazların asıl kimyasal isimleri "d5SICS" ve "dNaM". Bu çalışmayı öncülleyen test tüpü çalışmalarında bu iki kimyasalın DNA'yı ikiye bölen ve onu kopyalayan enzimlerle uyumlu oldukları bulunmuştu. "O tarihlerde bu baz çiftlerine sahip organizmalara ilerleyebileceğimizi düşünmemiştik," diyor Denis Malyshev, araştırma raporunun yazarı. Ne iyi ki yanılmışlar.

    Nature dergisinde tamamıyla yayınlanan rapor, araştırmanın detaylarını öğrenmek isteyenler için okumaya değer. Burada ise özet geçeceğim. Önce, bilim adamları bir E.coli bakterisini yeni kimyasalları (d5SICS ve dNaM) hücre zarından geçecek şekilde değiştirdiler. Sonra bir XY çifti içeren DNA plazmidini (küçük bir DNA ilmeği) hücrenin içine soktular. Dış ortamda X ve Y kimyasalları bulunduğu sürece bakteri alışılagelmiş bir biçimde kendini kopyaladı. Her kopya yapay DNA'nın bir kopyasını kendi içinde bulundurdu. Çalışma süresince bu kopyalama işleminin neredeyse bir hafta boyunca sorunsuz işlediği görüldü.

    Şu anda insan eliyle DNA'ya eklenen XY çifti hiçbir işe yaramıyor: oturmuş, sakin bir şekilde DNA içinde beklemekte, koyalanmaya hazır. Bu haliyle, biyolojik veri depoları olarak kullanılabilirler. Böylece yüzlerce terabayt veri bir gram yapay DNA içinde saklanabilir. Araştırmayı yöneten Floyd Romesberg'in ise daha büyük hedefleri var. "Eğer sadece dört harfle yazılmış bir kitaba bakıyorsanız çok sayıda ilginç öyküler okuyamazsınız," diyor Romesberg. "Eğer elinize daha fazla harf verilirse yeni kelimeler icat edebilir, böylece bu kelimeleri kullanarak kimsenin duymadığı anlatılar oluşturabilirsiniz."

    Şu anda Romesberg'in hedefi yapay DNA'nın bir işe yaraması. Doğada bulunmayan amino asitler (ve böylece proteinler) üretebilmek yapılabileceklerden biri. Eğer Romesberg ve onun ortakları bu işi başarırlarsa hücre mühendisliğinin önü aniden açılacaktır. Kanser hücrelerini hedef alan proteinler üreten, veya florasanlı mikroskopiye yardımcı özel amino asitler üreten, veya mucizevi ilaç/gen terapileri yapabilen yeni ve daha önce görülmemiş canlı organizmalar üretilebilir.

    En ileriki aşamada düzinelerce (hatta yüzlerce) farklı baz çiftlerine sahip tamamen yapay canlılar yaratılabilir. Bu canlılar sınırsız karmaşıklıktaki amino asit ve proteinlerin kaynağı olarak işlev görebilirler. Bu noktada, bayanlar baylar, dört milyar yıllık evrimi baştan yazmış olacağız. Süreç sonunda ortaya çıkan canlılar tanımlanamaz olacaktır. İşlevleri ise beyaz önlüklü yaratıcı insanın hayal gücü ile sınırlı olacaktır.
  • HÜRRİYET
    Son Güncelleme: 21.05.2010 - 22:28

    Laboratuvarda ilk yapay canlı üretildi


    İnsanın genetik haritasını çıkaran ilk bilim insanı olan ABD’li Craig Venter, laboratuvarda dünyanın ilk sentetik yaşam formunu oluşturarak biyoteknolojide bir devrim yarattı. Bu gelişme biyoyakıt, çevre temizliği ve yeni aşıların önünü açtı.
    ABD’li bilim insanları laboratuvarda ilk sentetik hücreyi yaratmayı başardı. Daha önce laboratuvar ortamında bakterilerin DNA’sını kopyalayarak ilk yapay DNA’yı üreten ve bilim dünyasında bomba etkisi yaratan ABD’li Dr. John Craig Venter kendi adını taşıyan enstitüde 24 kişilik ekibiyle birlikte bir devrim daha yaptı. Ekip, Maryland’daki enstitüde bir adım daha ileri gitti ve canlı bir bakteri hücresine yapay DNA’yı nakletti. Venter bunun için keçilerde meme iltihabına yol açan “Mikoplazma mikoid” adlı mikrobun genetik haritasını kullandı.

    Yeni DNA’ya imza attılar

    Bir mikrobun DNA yapısını laboratuvarda yeniden oluşturan araştırma ekibi bununla elde edilen yapay kromozomu bir bakteriye nakletti. Hücreleri bölünmeye başlayan bakteride doğal DNA’lı hücreler yok edildi. Ardından yapay DNA’lı hücreler çoğalarak yepyeni bir canlı oluşturdu. Yani ortaya tamamen yapay DNA tarafından kontrol edilen “yapay bir canlı” çıktı. Ekip, yeni yapay canlının genomuna kendi imzasını da attı.

    Genoma imzalarını attılar

    Artık evrimle değil yapay olarak tasarlanan organizmalarla bilimde çığır açıcı bir olay olarak nitelenen buluşu için, Venter’in çalışmalarının maliyeti, yaklaşık 10 yıl ve 40 milyon dolar oldu. Bu para ABD Enerji Kurumu, ilaç ve petrol şirketleri tarafından sağlandı. Amerikalı bilim insanı Craig Venter’ın 24 kişilik ekip, bir bilgisayar, birkaç mikrop, bir DNA sentezörü ve dört şişe kimyasalla yaptığı buluşun trilyon dolarlık bir sektör yaratabileceği belirtiliyor.

    Felsefi yaklaşım

    BAZI etikçiler tarafından Tanrı rolünü oynamakla suçlanan Venter yeni buluşunu şu sözlerle açıkladı:

    “Bu insanlık için hem bir bebek adımı hem de dev bir adım. Dev bir adım, çünkü şimdiye kadar sadece bir varsayımdı, artık gerçek oldu. Küçük bir adım, çünkü bu keşfin biyo-yakıtlar, yeni ilaçlar ve yeni gıda kaynaklarında kullanılması için kat edeceğimiz çok yol var. Bu gelişmenin felsefi bir boyutu da var, size yaşamın tanımını yapıyor. Aslında yaptığımız hücreye yeni bir yazılım yüklemek. Hücre bu yazılımla kodlanan yeni proteinler üretiyor ve yeni bir hücre yaratıyor. Yani hayat sanılandan çok daha dinamik.
    Hayat yaşamın yazılım sistemi olan DNA’nın kontrolünde.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 21 Nisan 2018; 9:31:46 >




  • Yapay DNA içeren organizma üretildi
    CNN 30.01.2017

    Araştırmacılar, ilk kez yapay DNA içeren, kararlı yapıda yaşam formunu üretmeyi başardılar.


    Elde edilen bu mühendislik ürünü bakterinin DNA’sı doğada bulunmayan bileşenlerden oluşuyor. Bu buluş, ileride basit organizmaların bu yolla üretilerek, ilaç eldesinde kullanılmasını sağlayabilir.

    DNA; canlı organizmaların hücrelerinde bulunan 4 temel baz olan adenin (A), timin (T), guanin (G), sitozin (C) bazlarını içeren, genetik kodu taşıyan nükleik asittir. Bu bazların dizilimi ile DNA çift sarmal yapıda bulunmaktadır. Fizikist.com'un haberine göre; araştırmacılar, bu temel olan 4 baza ek olarak X ve Y olarak bilinen iki yeni baz elde ederek, mühendislik ürünü bir bakteri üretmişler ve DNA’sını kopyalayarak hayatta kalmasını sağlamışlardır.


    Aynı çalışma grubu tarafından, 2014 yılında E. coli bakterisinin genomunda değişiklik yapılarak X ve Y bazlarına sahip, bakteri üretilmişti. Bu değişikliğe uğratılmış E. coli bakterisinin, genomunda X ve Y bazını taşıyabildiği halde, bölündükten sonra DNA’sındaki yapay kısımları kaybettiği görülmüştü. Araştırmacılar çalışmayı sürdürerek, bakteri üzerinde ek değişimler yapmışlardır. İlk büyük değişiklik, daha etkili bir biçimde hücre zarını geçebilen, yapay nükleotid içeren molekülün bakteriye tanıtılmasıdır. Bu olay, hücrenin bölünmesi sırasında, bu yeni baz çiftini yapısında tutabilmesinin sağlanması anlamına geliyor. Ardından araştırmacılar, Y nükleotidi üzerinde değişiklik yapmışlardır. Bu değişiklik; hücre bölünmesi sırasında, Y bazının, DNA’nın kendini eşlemesinden (replikasyon) sorumlu enzimler tarafından daha iyi tanınmasının sağlanmasıdır.

    Sonunda, bu organizma için CRISPR-Cas9 kullanılarak, giderek artan oranda bir düzenleme mekanizması kurulmuştur. Yeni bölünen hücrelerde kullanılan bu mekanizma ile, X ve Y bazı içermeyen hücreler tespit edilip yıkıma sürükleniyor.

    Bu değişikliklerle birlikte; yapay DNA, bakteri genomunda 60 bölünmeden sonra bile kaybolmamıştır. Bu sonucun, yapay DNA’ya sahip bakterinin kararlılığını koruduğuna dair iyi bir işaret olduğu düşünülmektedir.

    Proceedings of the National Academy of Sciences’ta yayınlanan bu çalışmadaki araştırmacılardan Floyd Romesberg, ileride elde edilebilecek yeni fonksiyonlara sahip tek hücreli canlılar ile ilaç keşiflerinin, yeni protein üretimlerinin ve çok daha fazlasının mümkün olabileceğini belirtiyor.




  • Sadece 2010 kadar ABD bilimler akademisini 10 yılda ve 40 milyon dolar ile finanse ettiği, Yapay DNA dan Organizma üretilmesini bizim islam alemi aklıevvellerinden başka GTA5 oyununa benzeten çıkarmı çok merak ediyorum.

    Kopyalanma ya Clone için yada GDO için geçerlidir.

    Evrim değil Devrimdir.

    Yapay DNA içeren organizma üretilmesi çocuk oyunu değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reavero

    Sadece 2010 kadar ABD bilimler akademisini 10 yılda ve 40 milyon dolar ile finanse ettiği, Yapay DNA dan Organizma üretilmesini bizim islam alemi aklıevvellerinden başka GTA5 oyununa benzeten çıkarmı çok merak ediyorum.

    Kopyalanma ya Clone için yada GDO için geçerlidir.

    Evrim değil Devrimdir.

    Yapay DNA içeren organizma üretilmesi çocuk oyunu değildir.
    Tamam da bu evrim tartışmasını nasıl bitiriyor onu anlamadık??? başlıkta öyle deniyorda...😉



    Sevgili evrimağacı nızdan güzel bir örnek vereyim size...

    bakın son 60 yılda neleeeer neeler yapılmış!





    ....son 60 yıl içerisinde, SAYISIZ laboratuvarda canlı benzeri yapılar üretilmiş, tamamen sentetik olarak üretilen canlılar hayatta tutulabilmiş, canlılığın temeli olan koaservatlar yeniden yaratılabilmiş, cansız maddelerin yapısına katılan inorganik moleküllerden kolaylıkla karmaşık yapılı organik moleküller sentezlenebilmiş, hücre içerisindeki işlevleri sürdüren biyokimyasal "motorlar" olarak bilinen moleküler mekanizmalar kendi kendine oluşacak şekilde yeniden oluşturulabilmiş ve daha nice abiyogenez deneyi başarıyla gerçekleştirilmiştir...



    Ya, böyleymiş işte.



    Örnek verince kızıyorsunuz. Türkiyedeki bazı "evrimci" biyologlarımız sıfırdan hayat formunun her parçasının yapıldığını, ilk canlının nasıl oluştuğunu biliyoruz diyor.

    Bu forumda birinizde demiyorki (Bi arkadaş hariç, saygın var kendisine) "adam saçmaladı, bilinmiyor henüz" diye!



    Sizin sorunumuz iddia ettiğiniz şeylere sadece 'İslamcı" veya dini hassasiyeti olanların karşı çıktığını zannetmeniz.

    Yahu aklı başında olan bilime karşı olurmu?, dna ya müdahale edilerek belki birçok hastalığın önüne geçilir, tıp ilerler, insan ömrü uzar vs vs..

    Ama kalkıpta olmayanı veya ilgisi olmayan şeyleri evrimle ilintilendirmek hangi aklın işidir!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evrim doğanın yarattığı tek hücreliden çok hücreliye ve insana kadar canlıların evrilmesini anlatır.

    "Yapay DNA içeren organizma üretildi CNN 30.01.2017"


    Haberi dini kesimin tanrıdan başka hiç bir varlığın canlı yaratamayacağı iddiasına son noktayı koyar.

    Yapay DNA içeren organizma bir evrim değildir.

    Bu yaratıcısı İnsanın yaptığı bir Devrimdir.

    Dolaylı yoldan evrim tartışmalarını bitirir. Devrim süreci başlar.
  • Tuhaf şahıs evrimle GTA 5'i nasıl aynı cümlede kurabildiyse artık

    Edit: Konu sahibi ricasıyla hitap yumuşatıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigelow -- 22 Nisan 2018; 0:47:9 >
  • bigelow B kullanıcısına yanıt
    Konu aslında evrimle doğrudan ilgili değil.
    Evrimde doğada yüzbinlerce yılda canlıların gelişimini bir üst forma geçişini anlatır.
    Konu ap ayrı bir konu.

    Yapay DNA içeren organizma yaratmak. İnsanı bir noktada tanrı yapıyor. kafaları oradan karışıyor.

    Yapay DNA içeren organizma yaratmak, tam manası ile tıpta bir devrimdir.
    Evrim üzerinde çalışan bilim adamları bir adım öte geçerek devrim yapmışlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 22 Nisan 2018; 4:25:42 >
  • Reavero kullanıcısına yanıt
    Hocam soru basit. sıfırdan hayat formu yapıldımı yapılmadımı?

    hayat formunu açalım, herhangi mikro bir canlı diyelim.

    yaratma dediniz çünkü.

    Bu yapay dna nerde aktif oldu mesela? bir canlıdamı?

    yoksa "YAPAY OLARAK YARATILAN" canlıdamı?

    hangisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigelow

    Tuhaf şahıs evrimle GTA 5'i nasıl aynı cümlede kurabildiyse artık

    Edit: Konu sahibi ricasıyla hitap yumuşatıldı
    Adam orda örnek veriyor, İYİ OKU, sen ise aklın sıra kel alaka dalga geçiyorsun.

    Birde terbiyesizlik yapıyorsun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında burada çok tartıştık evrimi. Arkadaş oksijenli solunum yapmaya başlayan bakteriler için umduğunu değil bulduğunu yemiş gibi bir yorum yapmıştı o zaman hiç unutmam

    Çok zamanımı verdim buradakilere iki gram genetik, biyoloji anlatayım diye ama betonlaşmış zihinleri kabul etmiyor. Bizi pes ettirip kendileri burada cahillik pazarlıyorlar.

    Evrim ve GTA 5 ha Güzel anolojiymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Bu mesaj silindi.
    Birincisi burda kod yazmiyor bu adamlar. Ikincisi 10 yil surmez cikartilali yillar oluyor o tahmin edilendi ama beklenenden cok daha hizli gerceklesti. Ucuncusu evrim teorisinin baska bir ispata ihtiyaci yok sadefe daha cok anlasilmaya ( tabi var oldugunu anlayanlar tarafindan) ihtiyaci var o da bizim kim oldugumuzu daha cok anlayabilmek icin. Adi uzerinde TEORİ, hipotez değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 22 Nisan 2018; 0:48:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb

    Hocam soru basit. sıfırdan hayat formu yapıldımı yapılmadımı?

    hayat formunu açalım, herhangi mikro bir canlı diyelim.

    yaratma dediniz çünkü.

    Bu yapay dna nerde aktif oldu mesela? bir canlıdamı?

    yoksa "YAPAY OLARAK YARATILAN" canlıdamı?

    hangisi?
    Sıfırdan "Yapay+DNA" ve organizma yapıldı.
    Bunların bölünerek çoğalmasıda sağlandı.

    Tek hücreli canlıdan, Çok hücreli canlıya ne zaman geçilir bilemiyorum.
    Anladığım kadarı ile, Etik nedenlerle Hristiyan lobisi şimdilik çok hücreye geçişi engelliyor.

    Elde edilen yapay maya formundaki, organizmaların şimdilik mayalama yolu ile enerji sektöründe kullanılması planlanıyor.

    DNAnın tüm şifreleri çözülerek en basit Adli tıpta kullanılıyor.
    Adamların DNA sarmalını nerede nasıl kullanacaklarını bilecek düzeyde eğitimim yok.

    Yeterince açıklayabildim mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigelow

    Bu mesaj silindi.
    Biz zaten DNA uzmanı veya atom mühendisi değiliz.

    Metafizik kafa yapısındaki bu adamlar, Ergenliklerinde doğayı hiç merak etmedilerse sorgulamadılarsa, yirmili yaşları geçtimi kendi hayal dünyalarında yaşarlar. öylece kalırlar.
    Hani bir laf vardır ağaç genç iken eğrilir.

    Bilimi oyun sanan adamdan ne beklersin.
    Adamın çocukluğu bilgisayar oyunları ile geçmiş.
    Ciddiye alma bu adamı.
  • Dna ve Kromozom
    DNA biyolojik canlıların genetik şifrelerini taşıyan bir nükleik asit çeşididir.
    DNA' nın açılımı deoksiribo nükleik asittir.
    DNA nükleotid olarak adlandırılan iki uzun polimerden oluşmaktadır.
    DNA kromozomların şekillerini belirleme özelliğine sahiptir. DNA genetik bilgilerin hangi hücrelerde kullanılacağına karar veren bir yapıya sahiptir.
    DNA hücre çekirdeğinin merkezinde yer alarak hücrenin ana merkezini oluşturmaktadır.
    DNA'lar hücrelerde kromozomlar içerisinde yer almaktadırlar.
    Kromozomlar kromatin ipliklerinin iki ayrı parçaya ayrılması yolu ile oluşan, genetik bilgilerin yeni bireylere geçmesini sağlayan ve hücre içerisinde yer alan cisimlerdir.
    Kromozomlar canlılarda genetik kalıtımı sağlama görevini üstlenirler.
    Kromozomlar hücre çekirdekleri içerisinde bulunurlar. Kromozomların şekli, büyüklüğü ve sayısı bütün türler için farklıdır ve değişmezdir.
    DNA hücre bölünmesi esnasında kendini eşleyerek kalıtsal bilgileri gelecek nesillere aktarır.

    Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Bu bir Devrimdir.

    DNA'nın sahip olduğu özellikler;

    * Genlerden oluşur, bu genler DNA'nın görevlerini yerine getirir
    * Her canlı kendisine özel genlere sahiptir
    * Temel yapı taşları nükleotidlerdir
    * Yapısında beş karbonlu deoksiriboz şekeri bulunur
    * Azotlu organik bazları adenin, timin, guanin ve sitozindir
    * DNA çift zincirli sarmal bir yapıya sahiptir
    * Çekirdekli hücrelerin çekirdek merkezinde çekirdeksiz hücrelerin ise sitoplazmasında bulunur
    * Nükleotidler birbirlerine ikili veya üçlü hidrojen bağları ile bağlıdırlar

    Kromozomların sahip olduğu özellikler;

    * Kromozomlar kromatit adı verilen iki eş iplikten oluşur
    * Kromatit iplikleri arasında yer alan boşlukta matriks sıvısı yer alır
    * Kromozomların dış zarları protein kılıflar ile kaplıdır
    * Herhangi bir canlının üreme hücreleri dışındaki diğer bütün hücrelerinde kromozom sayıları birbirine eşittir.

    Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Bu bir Devrimdir.




  • Hadi kardeşim senin uyku vaktin gelmiş. İyi uykular.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Bu mesaj silindi.
    Altına imzamı atarım
  • Yapay DNA’ya sahip ilk canlı laboratuvar ortamında yaratıldı
    Alıntı: Çağatay Eren. 13 Mayıs 2014.


    Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Bu bir Devrimdir.

    Bilim insanları yapay DNA'ya sahip ilk organizmayı üretmeyi başardı. Bilindiği gibi her organizmanın genlerinde DNA bulunur. Bu DNA'nın yapısını oluşturan sarmal iplik çiftleri birbirlerine A,T, G ve C olarak bilinen dört farklı bazla bağlıdırlar. Bu yeni organizmaya araştırmacılar X ve Y adını taktıkları iki yeni baz eklediler. Böylece bildiğimiz kadarıyla evrimin milyarlarca yıllık süreci boyunca ne Dünya'da ne de evrenin geri kalanında eşi görülmemiş bir DNA formu yaratıldı. Dikkat çekici bir şekilde yarı-yapay organizma olağan bir şekilde kendini çoğaltmayı başardı ve bunu yaparken de yeni yapay DNA'sını korumayı başardı. Gelecekte, bu çığır açıcı gelişme yüksek gelişmişlik düzeyine sahip canlıların yaratılmasını da sağlayabilir. Dört bazlı DNA'nın asla izin veremeyeceği garip ve mucizevi şekilde davranışlar sergileyen bakteriler, hayvanlar ve insanlar…

    Tamamlanması 15 yıl süren bu çalışma bugün (7 Mayıs) Nature dergisinde yayımlandı (doi:10.1038/nature13314 ). Sıradan DNA'da karşılıklı iplikçikler sarmal çifti oluşturarak birleşirler. Bu iplikçikler birbirlerine dört farklı baz ile bağlıdırlar, adenin (A), timin (T), sitozin(C), ve guanin (G). A her zaman T ile bağ yapar, C ise her zaman G ile eşlenir. Böylece baz dizilimleri ile oldukça basit bir "dil" oluştururlar. Birkaç düzine eşlemeyi uzun bir DNA iplikçiği oluşturacak şekilde yanyana geitirirseniz bir gen elde etmiş olursunuz. Bu genler organizmaya belli bir proteini nasıl üreteceğini söyler. Eğer bir iplikçikteki bazların sıralanışını biliyorsanız, yukarıdaki kuraldan hareketle, karşıdaki iplikçiğe ait bazların dizilimini de bilmiş olursunuz. Bu "bütünleyicilik" DNA sarmalının tam ortadan bölünerek kendisini kopyalayabilmesini sağlar. Bu da yaşama ait en önemli işlemdir.

    Bu yeni çalışmada, Scripps bilim insanları E.coli bakterisinin DNA'sına yeni baz çiftlerini eklemenin bir yolunu buldular. X ve Y harfleri ile gösterilen bu bazların asıl kimyasal isimleri "d5SICS" ve "dNaM". Bu çalışmayı öncülleyen test tüpü çalışmalarında bu iki kimyasalın DNA'yı ikiye bölen ve onu kopyalayan enzimlerle uyumlu oldukları bulunmuştu. "O tarihlerde bu baz çiftlerine sahip organizmalara ilerleyebileceğimizi düşünmemiştik," diyor Denis Malyshev, araştırma raporunun yazarı. Ne iyi ki yanılmışlar.

    Nature dergisinde tamamıyla yayınlanan rapor, araştırmanın detaylarını öğrenmek isteyenler için okumaya değer. Burada ise özet geçeceğim. Önce, bilim adamları bir E.coli bakterisini yeni kimyasalları (d5SICS ve dNaM) hücre zarından geçecek şekilde değiştirdiler. Sonra bir XY çifti içeren DNA plazmidini (küçük bir DNA ilmeği) hücrenin içine soktular. Dış ortamda X ve Y kimyasalları bulunduğu sürece bakteri alışılagelmiş bir biçimde kendini kopyaladı. Her kopya yapay DNA'nın bir kopyasını kendi içinde bulundurdu. Çalışma süresince bu kopyalama işleminin neredeyse bir hafta boyunca sorunsuz işlediği görüldü.

    Şu anda insan eliyle DNA'ya eklenen XY çifti hiçbir işe yaramıyor: oturmuş, sakin bir şekilde DNA içinde beklemekte, koyalanmaya hazır. Bu haliyle, biyolojik veri depoları olarak kullanılabilirler. Böylece yüzlerce terabayt veri bir gram yapay DNA içinde saklanabilir. Araştırmayı yöneten Floyd Romesberg'in ise daha büyük hedefleri var. "Eğer sadece dört harfle yazılmış bir kitaba bakıyorsanız çok sayıda ilginç öyküler okuyamazsınız," diyor Romesberg. "Eğer elinize daha fazla harf verilirse yeni kelimeler icat edebilir, böylece bu kelimeleri kullanarak kimsenin duymadığı anlatılar oluşturabilirsiniz."

    Şu anda Romesberg'in hedefi yapay DNA'nın bir işe yaraması. Doğada bulunmayan amino asitler (ve böylece proteinler) üretebilmek yapılabileceklerden biri. Eğer Romesberg ve onun ortakları bu işi başarırlarsa hücre mühendisliğinin önü aniden açılacaktır. Kanser hücrelerini hedef alan proteinler üreten, veya florasanlı mikroskopiye yardımcı özel amino asitler üreten, veya mucizevi ilaç/gen terapileri yapabilen yeni ve daha önce görülmemiş canlı organizmalar üretilebilir.

    En ileriki aşamada düzinelerce (hatta yüzlerce) farklı baz çiftlerine sahip tamamen yapay canlılar yaratılabilir. Bu canlılar sınırsız karmaşıklıktaki amino asit ve proteinlerin kaynağı olarak işlev görebilirler. Bu noktada, bayanlar baylar, dört milyar yıllık evrimi baştan yazmış olacağız. Süreç sonunda ortaya çıkan canlılar tanımlanamaz olacaktır. İşlevleri ise beyaz önlüklü yaratıcı insanın hayal gücü ile sınırlı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 22 Nisan 2018; 12:24:29 >




  • Birlikte iyi GTA5 oynamalar.
  • Cosmos sonunuzu hayir etsin..

    Calismanin gidisati merakla izlenmekte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.