Şimdi Ara

Şenol Güneş vs Fatih Terim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
4.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daxteroy

    Ben bu GS taraftarındaki özgüvene anlam veremiyorum.

    Ben de Beşiktaşlılar'a özellikle iki yıldır tebelleş olan kendini dev aynasında görme psikozunu anlamadım. Yahu kazanılmış toplam kupalara bakar, utanır ve susar normal bir insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok enteresan harbiden BJK'liler Terim'i, GS ve FB'liler de Gunes'i kucumsemisler. Ikisi de kucumsenecek ya da dalga gecilecek adamlar degil. "Terim sadece gazla oynatiyor" ya da "Gunes'in kac sampiyonlugu var" demek icin olaya tam vakif olmamak lazim.

    Futbol oynayanlar bilir, oynanan oyunun en az % 50'si motivasyon kaynaklidir, bu yuzden de kucuk takimlar ya da daha az yetenekli futbolcular iyi motive olabildiklerinde cok iyi maclar cikarabilirler. Bu is ne sadece yetenek, ne de motivasyonla ilgili. Zaten o yuzden buyuk oyuncular her ikisini de yapabildikleri icin buyuk olarak aniliyorlar ve bu motivasyonu saglamak futbolcunun kendi gorevi oldugu kadar hocaya da dusuyor.

    Ornegin Mourinho, takima tam hakimse, yonetim isine karsimiyorsa basarili olabiliyor ve oyuncular sadece kendileri ve takim icin degil, hocalari icin de oynuyorlar. Ama yonetim ise karistiginda, oyuncu uzerinde otorite kurmak ve onlari motive etmek zor oluyor ve Morinho gibi bir hoca bile basarisiz olabiliyor. O yuzden motivasyonu kucumsememek ve Terim ile dalga gecen Milanli oyuncularin soylediklerini fazla ciddiye almamak lazim.

    Gelelim Gunes'e; TS'de defalarca 80 puan ustunu, yonetimle sorunlar yasamadigi, sezon ortasinda baslamadigi ya da sezon ortasinda gorevi birakmadigi sezonlarda neredeyse her defasinda 70 puan ustunu gormus bir hocadan soz ediyoruz. TS'de birak 80 ustu puan toplamayi, 50 puani gecene madalya veriyorlar.

    O kadar sorunlu bir camiayi sampiyon yapmak oyle kolay degil. Ben koken olarak da Trabzonlu oldugum icin biliyorum, gerci Trabzonlu olmaya da gerek yok, oralara giden bilir. Havasindan mi suyundan mi bilmiyorum ama insanlarin kafasi daha bir degisik calisiyor orada. Birak sampiyon olmayi, sezonu kovulmadan ya da istifa etmeden tamamlamak bile buyuk basarri.

    Terim cok erken uc buyuklerde calistigi icin tabi ki daha cok sampiyonluk kazandi. Gunes de onceden uc buyuk takimdan birini calistirabilseydi o da kazanabilirdi.

    Zaten yurtdisinda bir seyler yapabilen fazla teknik direktorumuz yok. Bu iki teknik direktorden birini begenmeyebilirsin ama bu adamlar Turkiye'de bu isin zirvesinde ve ben sampiyon olacagimiza gonulden inanan bir Besiktasli olarak Terim'in gelmesine o kadar sevinmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: largo21

    Şenol Güneş'in her türlü tokatlayacağı bir karşılaşmadır benim kadar Şenol Hoca'yı eleştiren başka Beşiktaşlı var mı bilemem ama Fatih Terim'den iyidir.Şimdi gelir Fatih Terim Gs'ı 6 kere şampiyon yaptı Uefası var diyenler bir kere bence bu adil bir karşılaştırma değil.Ts son zamanlarda en büyük parayı kime harcadı Burak Yılmaz ve Sosa peki kim bunlar Beşiktaş istese yarı maaşlarına gelecek futbolcular yani Ts 4. büyük falan değil mazide başarıları olan bir anadolu takımı imkanları ortada ona rağmen Ts'da şampiyonluğu var.Yani Fatih Terim'in altında Ferrari varken Şenol Güneş Passatla falan yarışıyordu imkanlar orantısızdı.

    İkisini tek bir kulvarda kıyaslayabiliriz ikisi de milli takımı çalıştırdı

    Fatih Terim Türkiye Milli takımı 8 sezon çalıştırdı en büyük başarısı Avrupa 3.lüğü

    Şenol Güneş Türkiye Milli takımı 3 sezon çalıştırdı en büyük başarısı Dünya 3.lüğü

    Sonuç ortada

    senin mantığına göre şenol güneş büyüktür alex ferguson,ama mantıksız bi insan olduğun yaptığın yorumdan belli.




  • desparados_532 kullanıcısına yanıt
    Neden kendisi Milli takımı çalıştırdı da haberim mi yok?Boş boş konuşmayın lütfen ya ne yazdığımı okuyup anlayın ya da cevap vermek için cevap yazıp insanların vaktini de çalmayın
  • saçma bir karşılaştırma olmuş, aykut ve şenol karşılaştırması daha uygun olabilirdi.
  • Adamın koleksiyonu;

    Futbolcu olarak;
    2 Türkiye kupası
    1 Cumhurbaşkanlığı kupası
    2 Başbakanlık kupası

    Teknik direktör olarak;
    6 Türkiye şampiyonluğu
    2 Türkiye kupası
    2 Tff süper kupa
    2 Cumhurbaşkanlığı kupası
    3 Tsyd kupası
    1 Uefa kupası

    ve siz kalkmış bu adamı Şenol Güneş'le kıyaslamaya çalışıyorsunuz. La Şenol Güneş'in Dünya 3.sü olan kadrosu Terim'in 96-2000 kadrosu zaten.
  • Patavatlı kullanıcısına yanıt
    Fatih terimin 2 lig şampiyonluğu da trabzondan aldığı yani Şenol hocanin yetistirdigi oyuncularla ve Fatih terimle Şenol güneşi kiyaslayamazsin çünkü Şenol Güneş daha 1kez istanbul takimi çalıştırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 23 Aralık 2017; 13:23:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teslaa34

    Fatih terimin 2 lig şampiyonluğu da trabzondan aldığı yani Şenol hocanin yetistirdigi oyuncularla ve Fatih terimle Şenol güneşi kiyaslayamazsin çünkü Şenol Güneş daha 1kez istanbul takimi çalıştırdı

    Aga şaka mısınız siz ?
    Sneijder, Drogba, Muslera, Elmander, Melo, Riera, Baroş, Ujfaluši, Eboue gibilerini Şenol Trabzon'da mı yetiştirdi?

    İlk sene Trabzon'dan alınanlar Selçuk, Engin, Ceyhun. Ceyhun'un adı geçmedi zaten. Selçuk'ta Trabzon'a Şenol gelmeden önce transfer oldu.
    İkinci sene de Burak'ı aldık.
    Burak'la Selçuk Trabzon'dan geldi diye Galatasaray 2 sene Şenol'un yetiştirdiği oyuncularla şampiyon mu oldu

    Fatih Terim'le Şenol Güneş'i tabi ki kıyaslayamazsın adam Milan'ı çalıştırdı Milan'ı. Fiorentina'yı 3.lüğe çıkartıp İtalya Kupası'nda final oynattı.




  • Gereksiz konu bence bunlar. İkisi de çok büyük teknik adam. En başarılı Türk antrenörler. Kariyer olarak Fatih Terim önde ancak Şenol Güneş sürekli kendisini geliştiren bir adam. Onun avantajı da bu.

    İzleyin keyfinize bakın.
  • kangal alır
  • Patavatlı kullanıcısına yanıt
    Drogba ve sniejder devre arasinda geldi sizin burak değilmiysi gsde gol krali olan şlde kralliga oynayan galatasarayin belkide en kilit ismiydi selcuk.Sen saydin muslera melo sniejder drogba baros bile yedekti bu kadrolar senola sadexe besiktasta geldi adamda gerekeni yapti ben hangisi daha iyi gibi ergen tartismalara girmem birinin arkasinda gs kulübü vardi digerinin arkasinda bir anadolu takimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game Over
  • Fatih Terim Şenol Güneş varken korkar, gelmez dediler geldi.
    Şenol Güneş harcar dediler , harcayamadı.

    Ben 2002 3.lüğünü şansa mansa bağlamıyorum. Şenol Güneş'in başarısıdır hepimizi gururlandırdılar futbolcularla beraber. Brezilya bizi zar zor yendi yarı finalde , finalde Almanya'yı güle oynaya yendiler. İskelet iyiydi ama o iskeleti de gayet iyi oynattı Şenol Hoca.

    Buna rağmen bu ülkenin en büyük teknik direktörü Fatih Terim'dir. Bunun aksini iddia eden objektif olamıyordur. Şenol Güneş onun ardından gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso60

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hondo Ohnaka

    Fatih Terim > Aykut kocaman > Şenol Güneş



    Yaşlarına bakarsak Aykut Kocaman Terim'den kariyerli olabilir

    Ne ? Fatih Terim Aykut Kocaman ın yaşındayken 4 lig şampiyonluğu ve UEFA kupası vardı, aralarında 12 yaş var. Aykut Kocaman ın sadece bir tane lig şampiyonluğu yok mu ? O da kimine göre şaibeli.. elle tutulur bi şampiyonluk bi UEFA yarı finali var

    Alıntıları Göster
    Biraz geç olucak ama yaşla başarının alakası varsa Aykut 45 yaşında başarı alırken Şenol 70'ine merdiven dayamışken ilk şampiyonluğunu aldı, bu demek değil ki aralarında çok fark var.



    TD kapıştırmalarınız saçma. FT Avrupa üçüncüsü olurken kadro kalitesi Avrupa klasmanının altındaydı buna rağmen üçüncü oldu, ŞG Dünya üçüncüsü olurken çok iyi oturmuş bir kadro vardı yine ordaki oyuncular UEFA'yı aldı. ŞG'nin zaferi daha büyük değildir.


    Yine GS 4 yıl şampiyon olurken o efsane kadro vardı, ligi domine ediyordu, burda da FT'ye vermek bütün krediyi yanlıştır.


    Ancak Aykut Kocaman'a geldiğimizde, Fenerbahçe kadrosu avrupanın çok altındayken Uefa yarı finale gittik.
    Konya denen takımla bir sene 3. oldu avrupaya gitti, bir sene ZTK aldı üstüne Süper kupyı aldı küçük bir takımla da başarılara imza attı. FT Normal modda oynayıp 8 lik başarı almıştır, ŞG easy modda 10'luk başarı(Beşiktaş başarıları da aynı şekilde) Aykut Konya ve şu anki Fener düşünüldüğünde hard modda oynayıp 7'lik başarı almıştır.

    Bu bağlamda karşılaştırma kolay değil. Ama soru şu, şu an da yer değiştirse hepsi, FT fenere, Aykut BJKye Şenol GS'ye ne olurdu, işte bu sorumuzu cevaplar. Benim gözümde Aykut kısıtlı imkanlarla kendini kanıtlayan hocadır, FT takım iyi durumda olmasa gelmezdi bile, keza Şenol da Bilic'in sistemine ve Türkiye klasmanında 3-4 gömlek üstün bir takıma oturdu. Avrupada başarılarınaysa laf yok.




  • Kıyaslamak bile saçma. Hele son yaptıklarından sonra herkes daha iyi gördü. Fatih Terim sadece futbol değil her anlamda daha üstün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clouder

    Cok enteresan harbiden BJK'liler Terim'i, GS ve FB'liler de Gunes'i kucumsemisler. Ikisi de kucumsenecek ya da dalga gecilecek adamlar degil. "Terim sadece gazla oynatiyor" ya da "Gunes'in kac sampiyonlugu var" demek icin olaya tam vakif olmamak lazim.

    Futbol oynayanlar bilir, oynanan oyunun en az % 50'si motivasyon kaynaklidir, bu yuzden de kucuk takimlar ya da daha az yetenekli futbolcular iyi motive olabildiklerinde cok iyi maclar cikarabilirler. Bu is ne sadece yetenek, ne de motivasyonla ilgili. Zaten o yuzden buyuk oyuncular her ikisini de yapabildikleri icin buyuk olarak aniliyorlar ve bu motivasyonu saglamak futbolcunun kendi gorevi oldugu kadar hocaya da dusuyor.

    Ornegin Mourinho, takima tam hakimse, yonetim isine karsimiyorsa basarili olabiliyor ve oyuncular sadece kendileri ve takim icin degil, hocalari icin de oynuyorlar. Ama yonetim ise karistiginda, oyuncu uzerinde otorite kurmak ve onlari motive etmek zor oluyor ve Morinho gibi bir hoca bile basarisiz olabiliyor. O yuzden motivasyonu kucumsememek ve Terim ile dalga gecen Milanli oyuncularin soylediklerini fazla ciddiye almamak lazim.

    Gelelim Gunes'e; TS'de defalarca 80 puan ustunu, yonetimle sorunlar yasamadigi, sezon ortasinda baslamadigi ya da sezon ortasinda gorevi birakmadigi sezonlarda neredeyse her defasinda 70 puan ustunu gormus bir hocadan soz ediyoruz. TS'de birak 80 ustu puan toplamayi, 50 puani gecene madalya veriyorlar.

    O kadar sorunlu bir camiayi sampiyon yapmak oyle kolay degil. Ben koken olarak da Trabzonlu oldugum icin biliyorum, gerci Trabzonlu olmaya da gerek yok, oralara giden bilir. Havasindan mi suyundan mi bilmiyorum ama insanlarin kafasi daha bir degisik calisiyor orada. Birak sampiyon olmayi, sezonu kovulmadan ya da istifa etmeden tamamlamak bile buyuk basarri.

    Terim cok erken uc buyuklerde calistigi icin tabi ki daha cok sampiyonluk kazandi. Gunes de onceden uc buyuk takimdan birini calistirabilseydi o da kazanabilirdi.

    Zaten yurtdisinda bir seyler yapabilen fazla teknik direktorumuz yok. Bu iki teknik direktorden birini begenmeyebilirsin ama bu adamlar Turkiye'de bu isin zirvesinde ve ben sampiyon olacagimiza gonulden inanan bir Besiktasli olarak Terim'in gelmesine o kadar sevinmedim.
    Konudaki en mantıklı yorumlardan....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    Mantık çerçevesinde yazılanlar arasında makul olan bir yazı olmuş hocam, keyifle okudum yazdıklarınızı...Fatih Terim konusunda insanlar sürekli farklı önyargılar ve algılar oluşturuyor, fakat tutmayınca mevzuyu başka noktalara kaydırıyor.

    Şimdi son paragrafına bakıyorum, kadro iyi olmazsa gelmezdi demişsin ? Galatasaray'ın mevcut kadrosu çok dar, rotasyon dahi yapamıyor yaptığı maçta Akhisar'a kendi sahamızda elendik, 13 14 kişilik kadroyla sezon götürüyor. Futbolcuların hiç birini kendi seçmedi, haliyle taktik teknik olarak kafasındakileri değil mevcutları değerlendirmek "zorunda" ...Eldekilerin performansını yukarı çekmekten başka çaresi yok...Fatih Terim transfer yoksa gelmez devre arası gelmez mevzularını tamamen kapatmıştır. Fatih Terim'in yaptıklarını hafife alacak bütün algıları yıkıyor.

    Hatta bu takımda yerli yok, takımı çalıştıramaz motive edemez gibi saçma bir algı vardı :) Adam Milan Fiorentina çalıştırmış, söylenenler komikti...

    Kıyaslama konusunda, Aykut Kocaman ve Fatih Terim asla kıyaslanamaz. Hangi dönemini ve kupasını kıyaslayacağız ? Orada olsa burada olsa diye mi ?

    Şenol Güneş ile aynı şekilde, Trabzon'da odaklı kalmasaydı belki kariyeri başka yönlerde şekillenecekti. Fakat Fatih Terim ile kıyaslamak için yeterli başarı kupa bile yok...

    O olsa bu olsa diye bir şey yok futbolda, en başarılı ve kariyerli Fatih Terim'dir. Diğerleri kendi arasında yarışabilir fakat Fatih hocayla Türkiye'de başarı üstünden kıyaslama yapılacak birisi yok...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu11790

    Mantık çerçevesinde yazılanlar arasında makul olan bir yazı olmuş hocam, keyifle okudum yazdıklarınızı...Fatih Terim konusunda insanlar sürekli farklı önyargılar ve algılar oluşturuyor, fakat tutmayınca mevzuyu başka noktalara kaydırıyor.

    Şimdi son paragrafına bakıyorum, kadro iyi olmazsa gelmezdi demişsin ? Galatasaray'ın mevcut kadrosu çok dar, rotasyon dahi yapamıyor yaptığı maçta Akhisar'a kendi sahamızda elendik, 13 14 kişilik kadroyla sezon götürüyor. Futbolcuların hiç birini kendi seçmedi, haliyle taktik teknik olarak kafasındakileri değil mevcutları değerlendirmek "zorunda" ...Eldekilerin performansını yukarı çekmekten başka çaresi yok...Fatih Terim transfer yoksa gelmez devre arası gelmez mevzularını tamamen kapatmıştır. Fatih Terim'in yaptıklarını hafife alacak bütün algıları yıkıyor.

    Hatta bu takımda yerli yok, takımı çalıştıramaz motive edemez gibi saçma bir algı vardı :) Adam Milan Fiorentina çalıştırmış, söylenenler komikti...

    Kıyaslama konusunda, Aykut Kocaman ve Fatih Terim asla kıyaslanamaz. Hangi dönemini ve kupasını kıyaslayacağız ? Orada olsa burada olsa diye mi ?

    Şenol Güneş ile aynı şekilde, Trabzon'da odaklı kalmasaydı belki kariyeri başka yönlerde şekillenecekti. Fakat Fatih Terim ile kıyaslamak için yeterli başarı kupa bile yok...

    O olsa bu olsa diye bir şey yok futbolda, en başarılı ve kariyerli Fatih Terim'dir. Diğerleri kendi arasında yarışabilir fakat Fatih hocayla Türkiye'de başarı üstünden kıyaslama yapılacak birisi yok...
    Yani başarı konusunda ortada zaten yarış bile olamaz o ayrı bir konu.


    En başta dediğim gibi ben bunların kıyaslanabileceğini düşünmüyorum, çok farklı şartlarda geldiler, çok farklı şartlarda yarıştılar.



    Kadro kalitesi olmasa gelmezdi derken, GS geçen sene 4. sıradayken çağrılsa gelir miydi? (Çağrıldı mı bilmiyorum) Ama şu bir gerçek ki FT milli takımda çok ezildi, çok yuhalandı, ttlerden düşmedi, bundan sonra şampiyon olamayacağını göre göre asla gelmezdi, GS bu sene 9. haftadan itibaren doğal favori olarak görüldü, ilk devre sonu da bu devam ediyordu, ben bunu büyük bir etken görüyorum. FT ile Aykut'u karşılaştıramayız dediğim noktalardan birisi Aykut küçük takım hocalığı yapabiliyor, Şenol da yapabiliyor, yani üçü arasında çok ayrılan noktalar var hiçbirine haksızlık yapmamak adına bence karşılaştırmaya sokmaktansa hepsi kendi şartlarında başarılıdır deyip geçmek lazım. Şimdi oturup 2011'de şampiyon olmak mı zor 2018'de olmak mı zor bunu konuşmak komik olacağından bence orta noktayı bulalım, biri diğerinden iyi demeyelim, başarılara bakıldığındaysa FT birinci tabii diğer ikisi kapışabilir.




  • Fatih Terim geldi diye ne yazacağını şaşırmış korkudan. Bir de utanmadan sezon sonu uplarım diyor, he uplarsın kesin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.