Şimdi Ara

Sennheiser Game One vs Game Zero (kişisel inceleme)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sennheiser markasının game one ve game zero ürünleri hakkındaki görüşlerimi belirterek, bizim gibi hangisini alayım diye düşünen arkadaşlara ufak bir fikir olsun istedim. Elimde bulunan game one piyasada bulunan standart model. Game zero ise special edition. Normal game zero dan farkı en dış karton kutu yok, içinden taşıma çantası çıkmıyor, rengi komple siyah kırmızı bir süslemesi yok ve mobil cihazlar için olan kısa kablo yok. Ürün Amazon.de üzerinden satın alındı ve bu küçük eksiklerinden ötürü fiyatı bi 10 Euro daha ucuz.

    Tasarımları benzer, aralarında ki fark game one açık arka tasarıma ve kadifemsi kumaş pedlere sahip. Game zero kapalı arka tasarım ve deri padlerle geliyor.Ayrıca game zero nun kulak pedleri dönüyor ve katlanabiliyor bu da taşımak isteyenlere avantaj olabilir.

    Mikrofonları iki modelinde çok kaliteli ses alıyor, eksi olarak sökülebilir değiller ve kaba gözüküyorlar.

    Ses olayına gelirsek, iki modelde aynı sürücülere sahip ve frekans aralıkları da yine aynı. Satın almadan önce arkası açık olan game one ın yapısından ötürü daha geniş sahne aralıgına sahip. Öyle aşırı bir fark hissetmedim açıkçası. Game one ses yüksekliği ve bas olarak game zero dan bi tık yüksek ve doğal gibi, game zero bir miktar daha tizli geldi kulağıma.

    Konfor olarak iki modelde başarılı. 300 gram ağırlıkları var kulak pedleri geniş ve kafaya da çok baskı yapmıyorlar.

    Ses kumandası kablo üzerinde değil, sağ kulaklıktan açılıp kapanıyor. Her iki modelde de sesi komple kısamıyorsunuz yüzde yirmi civarlarında kalıyor ses en kısık seviyede. Mikrofon ise yukarı kaldırınca direk kapalı konuma geliyor. Ses ve mikrofon kontrol elemanlarını beğendim.

    Yalıtım olarak game one dışarıya bayağı ses verip dışardan da sesleri duymanızı sağlıyor. Game zero da sesi biraz acınca artık dışardan bişey duymuyorsunuz. Son seste dahi dışarıya aşırı derece ses vermiyor.


    Sonuç olarak Sennheiser ev kullanıcılarına game one, turnuva ve lan paritelere gidenlere game zero öneriyor. Benim görüşümde aynı şekilde eğer oyun oynarken dışardan bişey duymayayım derseniz game zero, ben yine oyuna dalayım ama içerden biri ısrarlı seslenirse veya kapı çalarsa onu da duyayım derseniz game one tercih edilebilir.

    Ürünlerin görselleri internette mevcut o yüzden çok detaylı foto çekmedim. Telefonla yan yana çektiğim 2-3 fotoyu yükleyeyim.


    Sennheiser Game One vs  Game Zero (kişisel inceleme)

    Sennheiser Game One vs  Game Zero (kişisel inceleme)

    Sennheiser Game One vs  Game Zero (kişisel inceleme)


    Konuya servis tecrübemi ekleme yapayım, kulaklıklığın sağ sürücü de cızırtı olmaya başladı yaklaşık 6 ayın üstüne. Servise gönderdim ertesi gün sıfır kutulu şekilde değişip geri gönderdiler. Ben tamir ederler diye bekliyordum değişim yapmışlar. Hızlı ve memnun edici bir sonuç oldu.

    Edit: servis tecrübesi eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 18 Ağustos 2018; 9:6:52 >



  • GÜzel bir karşılaştırma olmuş. Ben de kablosu dışında; sesiyle, miciyle g4ame one ile aynı kulaklık olan Pc360se modelini kullanıyorum. Sesinden ve mikrofonundan oldukça memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 6 Ekim 2017; 18:29:22 >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Evet söylediğiniz gibi pc 360, game one ile aynı kulaklık sadece bir nesil öncesi, aynı ses kalitesini yakalamak adına daha uyguna temin ve tercih edilebilir. Yine game zero yerine de pc 350se tercih edilebilir yanlız game one / zero / pc 360 ın empedans değeri 50 iken pc 350se nin 150 dir. O yüzden onu tercih edecek arkadaşlar standart üstü bir ses kartı ile verim alabilirler onu da unutmadan belirtelim.
  • Teşekkürler hocam. 350'nin empedansının 150 ohm olduğunu bilmiyordum. Güçlü bir amfi ya da ses kartı ile ancak sürülebilir sanırım.
  • Hocam ellerine sağlık güzel çalışma benim daha farklı yönden bir sorum olacak. Benim kulaklar heralde biraz kusurlu diğer insanlara göre mevcutta elimde herkesin kullandığı bir kulaklık var ve uzun süreli kullanımda kulaklarımda ağrı yapıyor bu ağrı havasızlık ve sıcaklıktan ötürü oluyor. Yabancı forumlarda araştırınca herkes arkası açık(open-back) kulaklıkları havayı cok daha fazla aldıkları için benim için iyi bir tercih olacağını söylediler ve yolum bu konuya düştü 2 kulaklık arasındaki en önemli fark bu aslında bunun hakkında tecrübelerin ne der?
  • Açık tasarım ve kumaş kulak padleri sayesinde daha serin oluyor game one, ama yine de biraz ısınıyor kulaklar. Uzun süreli kullanımda zero her türlü daha sıcak yapıyor kulakları ve hafiften terler gibi oluyorsunuz. Bu kulaklıklarda şöyle bişey var benim karşılaştığım kafaya sağdan soldan hafif baskı yapıyorlar, daha önce kullanğım Astro bu konuda daha rahattı mesela. Tabi bu benim kafa yapımla alakalı da olabilir. Sizin durumunuz özel deneyip kendiniz gözlemlemeniz lazım, şu an kullandığınız model nedir.
  • Mevcutta 2 kulaklığım var 1 tanes Steelseries Siberia diğeri logitech g231 prodigy. Steelseries eski bir kulaklık 650 gr olduğu için zaten bu kulaklıklarla kıyaslama yapmıyorum bile. Bu tip kulaklıklar ücretlerinden dolayı öyle her yerde açık halini bulabildiğimiz kulaklıklarda değil problem azıcık oradaBu kadar yüksek fiyata bir kulaklık alınca ve bu kulaklığı deneme fırsatı pek olmayınca insan çok düşünüyor :) Gönlüm game one dan yana hava alma durumundan dolayı çünkü sadece evde kullanıyorum ses izolasyonu çok önemli değil ama kaç gündür yabancı forumlarda geziyorum game zero hep bir tık önde gösteriliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YemreksiogLu -- 19 Mart 2018; 20:56:19 >
  • İstanbul da sennheiserin ofisi mevcut bütün kulaklıklarını gidip deneyebiliyorsunuz. Ordan bakın deneyin Amazon dan sipariş verirsiniz :)

    Bende gerek açık arka tasarımından sebep şu an game one kullanıyorum. Açıkçası bozulana kadar başka kulaklık almaya niyetim yok. Baya model değiştim en son kararım bu oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 19 Mart 2018; 21:17:34 >
  • Oyun oynuyor musunuz ? oynuyorsanız FPS türü oyunlar mıdır bu ? sizde game one kullanıyorsanız biraz rahatladım arkası açık olunca seslerin derin gelmesinden ötürü birazcık oyunlarda övmüşler ama etrafta birazcık ses varsa da ince gelen sesleri duymama gibi bir sorun oluyormuş o yüzden kafam karıştı
  • Bf1 cs pubg gibi oyunlar oynarım genelde. Sahne derinliği olayını ben pek anlamadım iki kulaklık arasında ama game one tercihim özellikle daha serin olması ve dışardan bağlantım tam kopmasın diye oldu.
  • Son olarak bu dışardan bağlantı dediğimiz kısım ne kadar ses alıyor ki dışardan oyun sesleriyle karışacak seviyede mi ? yoksa sadece dikkatini çekicek kadar gibi mi ? bütün cevapların için teşekkür ederim bu arada bende alacağım gibi duruyor suan :)
  • Oyun zevkine mani olacak seviye de ses gelmiyor dışardan ama biri seslenirse veya kapı çalarsa da duyuyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

    Oyun zevkine mani olacak seviye de ses gelmiyor dışardan ama biri seslenirse veya kapı çalarsa da duyuyorsunuz.

    Aslinda game zeroyu bende dusunuyorum ancak asus stx ii ses kartiyla nasil bir performans olur acaba.birde telefonda da kullana bilirmiyim.gerekirse kulaklik anfiside aliriz.tabi en onemliside cok fazla oyunum var ancak genelde oynadigim bir kac oyun var bf1 bazen gta v ets 2 witcher falan.
  • turani07 kullanıcısına yanıt
    Gayet verimli kullanırsınız. Telefonda da kullanıyorum iPhone dan gayet iyi besleniyor. İçinden telefon için 1mt lik kısa tek girişli kablo çıkıyor. Oyunlar için zaten dengeli ses profiline sahip iki model de memnun eder sizi hertürlü.
  • Aslinda bf1 icin kulaklik arayisindaydim ama bf1 sizde oynuyorsunuz sanirim.bu kulakligimi alsam yoksa baska bir model tavsiyeniz varmi.cok ucuk bir fiyat olmadigi surece butce sikintisi yok
  • turani07 kullanıcısına yanıt
    Gerek ses kalitesi olsun gerek rahatlık ve ergonomi olarak memnunum kulaklıktan. Bir üst sınıf kulaklıklar benim de merak ettiğim modeller ama hi-fi sınıfı kulaklık ve bu kulaklıklardan aynı anda kullanan insanların yorumlarını sorduğumda çok fark yok gibi cevaplar aldım hep. Ayrıca onlarda mifrofon da olmuyor harici bir çözüm gerekiyor.
  • Benimde baya araştırmam sonuçu profesyonel bir oyuncu değilseniz veya yayıncı değilseniz evinizde keyifle oyun oynayacaksanız bu kulaklık fazla fazla yetiyor benimde Creative SoundBlaster Z ses kartım var ve rahat rahat besliyeceğini düşünüyorum. Hi-fi kulaklıklara gelince ben bu kulaklıkları bulmadan önce BeyerDynamic Dt990 almayı planlıyordum fiyatı bu kulaklıklarla aynı fakat farkettim ki o kulaklığı alırsam bana 1 adet anfi lazım olacak çünkü 250ohm alıcaktım (600ohm modeli de var) hadi anfiyi aldık bu sefer mikrofon alacağız ve bu kulaklıklar arkası açık olduğu için sizin kulaklığınızdan çıkan ses karşınızdaki arkadaşınıza gitmemesi için bu mikrofonunda boom mikrofon olması gerekiyor oda maliyet derken geldim bana yeticek olan bu modeli buldum sennheiser ilede iletişime geçtim istanbul kanyon avm ye önümüzdeki hafta yeni mağaza açılıyormuş Deneyim merkezi gidip deniyeceğim inş. Genel düşüncem oyunu keyif için oynuyorsanız bu kulaklık performans/gereklilik tablosunda alabileceğiniz en güzel yerde duruyor.
  • Evet audiofil sınıfına doğru çıkınca gereklilikler de artıyor dediğiniz gibi. Bu modeller hem çok kaliteli mikrofona hemde güzel sese sahip. Ayrıca mikrofonu yukarı kaldırınca mute konumuna geçmesi çok işlevsel bence, ses kontrol tuşunun yine kulaklık üstünde olması da kullanım kolaylığı sağlıyor. Kabloda kontrol elemanları olmadıgından ağırlık da olmuyor. Ülkemizde orta sınıf kulaklık fiyatına Amazon’dan alınabiliyor. Ayrıca gameextra da da deneme şansınız var sanırım sennheiser ürünlerini aklınızda bulunsun.
  • Yeni Pc 373d aldım. Yazınızı görmemiştim. Anakartım PRIME X370-PRO ses kartının kalitesini bilmiyordum o nedenle üzerinde ses kartı olan ve 7.1 olması sebebiyle pc 373d modeline yöneldim. Tabiki kulaklığımdan memnunum ama senin yazını görmüş olsam Game Zero ya yönelebilirdim. Ellerine sağlık.
  • Quadriceps kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)



    Konuya servis tecrübemi ekleme yapayım, kulaklıklığın sağ sürücü de cızırtı olmaya başladı yaklaşık 6 ayın üstüne. Servise gönderdim ertesi gün sıfır kutulu şekilde değişip geri gönderdiler. Ben tamir ederler diye bekliyordum değişim yapmışlar. Hızlı ve memnun edici bir sonuç oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.