Şimdi Ara

Senetle motor alıcam yardımmmm..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
20.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kredi kartımızın limitı yetmiyor bu yüzden senetle motor alıcam ama nerden alıcam hiç bilmiyorum yardım lütfen..

• Evkurda Asya ve Daelim leri bulabilirsin bende evkurdan almıştım. Yalnız Mümkün olduğu kadar az taksite böldürün alırsanız 10 taksit olaiblir hatta biraz peşinat verebilirsiniz. o zaman faiz çok az oluyor.

Evkur' a pahacı diyebilirler fakat birkaç yerle daha görüşmüştüm kanuni bayisi ve motoran bayisi. Motoran bayisi Kredi kartına 500 lira vade farkı koydu 12 taksitte. Kanuni bayiside 2500 liralık scooter a 3500 lira dedi hatta 500 lira da peşinat istedi. Ben evkurdan 2609 lira olan scooterı 10 taksit le peşinat bile vermeden 2930 liraya aldım :) Buna + olarak ötv falanda ödüyüosunuz haricen veya onuda taksite bağlıyolar. ( Ufak bi hesapla ben toplamda 400 450 lira kadar bi vade farkı ödemiş oluyorum + oalrak yanında 80-90 liralık ls2 kaskta aldım hediye. ) Yani Evkur haricindeki yerler evkurdan daha yamyam. Taksitleri 1 aydan fazla geciktirmediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız.

Başkada alternatif gelmiyo aklıma bulunduğunuz ildeki motor bayilerini bi dolaşın olmadı. Kredi verenler de var.

http://www.evkur.com.tr/c/25/motorlu-ara%C3%A7lar?orderby=10&pagenumber=1 Evkurun fiyatları burada yazıyor. Bunlar herşey dahil plaka hariç fiyatları. alıcağın motorun fiyatı arttıkça vade farkıda artıyo aylık %(yüzde) olalrak vade farkı koydukları için. Yalnız pazarlıkta yapabiliyosun taksitli fiyatında onuda unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: oknglr

Evkurda Asya ve Daelim leri bulabilirsin bende evkurdan almıştım. Yalnız Mümkün olduğu kadar az taksite böldürün alırsanız 10 taksit olaiblir hatta biraz peşinat verebilirsiniz. o zaman faiz çok az oluyor.

Evkur' a pahacı diyebilirler fakat birkaç yerle daha görüşmüştüm kanuni bayisi ve motoran bayisi. Motoran bayisi Kredi kartına 500 lira vade farkı koydu 12 taksitte. Kanuni bayiside 2500 liralık scooter a 3500 lira dedi hatta 500 lira da peşinat istedi. Ben evkurdan 2609 lira olan scooterı 10 taksit le peşinat bile vermeden 2930 liraya aldım :) Buna + olarak ötv falanda ödüyüosunuz haricen veya onuda taksite bağlıyolar. ( Ufak bi hesapla ben toplamda 400 450 lira kadar bi vade farkı ödemiş oluyorum + oalrak yanında 80-90 liralık ls2 kaskta aldım hediye. ) Yani Evkur haricindeki yerler evkurdan daha yamyam. Taksitleri 1 aydan fazla geciktirmediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız.

Başkada alternatif gelmiyo aklıma bulunduğunuz ildeki motor bayilerini bi dolaşın olmadı. Kredi verenler de var.

http://www.evkur.com.tr/c/25/motorlu-ara%C3%A7lar?orderby=10&pagenumber=1 Evkurun fiyatları burada yazıyor. Bunlar herşey dahil plaka hariç fiyatları. alıcağın motorun fiyatı arttıkça vade farkıda artıyo aylık %(yüzde) olalrak vade farkı koydukları için. Yalnız pazarlıkta yapabiliyosun taksitli fiyatında onuda unutma.

Şuan bir motorun fiyatına baktım;

Evkur'da 10 Taksitle 395,10 TL. *10= 3951 TL.

Motorun Peşin fiyatı= 2,895 TL.

Eğer Evkur'un fiyatına Plaka v.s masraflar dahil ise cazip gibi görünüyor, yoksa 1000 TL fark akla mantığa sığmıyor.

• quote:

Evkurda Asya ve Daelim leri bulabilirsin bende evkurdan almıştım. Yalnız Mümkün olduğu kadar az taksite böldürün alırsanız 10 taksit olaiblir hatta biraz peşinat verebilirsiniz. o zaman faiz çok az oluyor.

hocam yıl olmuş 2013 hala evkurdan alışveriş yapanlar var aman hocam 100 tl lik ürünü 250 tl ye alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

quote:

hocam yıl olmuş 2013 hala evkurdan alışveriş yapanlar var aman hocam 100 tl lik ürünü 250 tl ye alırsın

evet kardeşim yıl 2013 ve hala imkanlar dahilinde alınabiliyor. Cahil insan değiliz piyasadaki fiyatlarını biliyoruz.

Yukarıdaki arkadaş kartın limiti yetmiyo demiş senetle alınacak demiş ozaman farklı bir alternatif sunun. Deyinki evkurda 10 taksit 3000 bine gelen motoru 10 taksitle 2500e veren bi yer var senetle. Ozaman tamam diyelim. Kimse kimseye zorla mal satmıyor. Ben kendi hesabımı yaptım yukarıda. 10 taksit için makul bir vade farkı ki , 12 taksitte çoğu firma kredi kartına bile vade farkı alıyor. Hatta geçenlerde sigortacıma uğramıştım bi arkadaşına Kanuni gt170 alıcaklarmış. Bayi 12 taksit için 500 civarı vade farkı hesaplamış. Ne fark var arada ?

Bana 100 tl olupta 250 tl ye satılan bir ürün gösterebilirmisin evkurda ? Evkur aylık belirli bir yüzde de faiz koyuyor. Sen kalkıp 36 ay taksitle alırsan o 100 liralık ürünü 250 olması çok normal. Git bir soruştur Peşinat vermiycem kredi kartımda yok , bana senet yapın de motor bayilerine nekadar fiyat çekicekler.( ki hepside yapmıyor)

Bu arada evkurla bi yakınlığım yok sadece imkanlar dahilinde 10 taksitle falan ürün alınabilir diyorum. ki aldımda ve pişman değilim.

kadirekinci Plaka vs. dahil değil o fiyatlara sadece ötvsi dahil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

quote:

evet kardeşim yıl 2013 ve hala imkanlar dahilinde alınabiliyor. Cahil insan değiliz piyasadaki fiyatlarını biliyoruz.

Yukarıdaki arkadaş kartın limiti yetmiyo demiş senetle alınacak demiş ozaman farklı bir alternatif sunun. Deyinki evkurda 10 taksit 3000 bine gelen motoru 10 taksitle 2500e veren bi yer var senetle. Ozaman tamam diyelim. Kimse kimseye zorla mal satmıyor. Ben kendi hesabımı yaptım yukarıda. 10 taksit için makul bir vade farkı ki , 12 taksitte çoğu firma kredi kartına bile vade farkı alıyor. Hatta geçenlerde sigortacıma uğramıştım bi arkadaşına Kanuni gt170 alıcaklarmış. Bayi 12 taksit için 500 civarı vade farkı hesaplamış. Ne fark var arada ?

Bana 100 tl olupta 250 tl ye satılan bir ürün gösterebilirmisin evkurda ? Evkur aylık belirli bir yüzde de faiz koyuyor. Sen kalkıp 36 ay taksitle alırsan o 100 liralık ürünü 250 olması çok normal. Git bir soruştur Peşinat vermiycem kredi kartımda yok , bana senet yapın de motor bayilerine nekadar fiyat çekicekler.( ki hepside yapmıyor)

Bu arada evkurla bi yakınlığım yok sadece imkanlar dahilinde 10 taksitle falan ürün alınabilir diyorum. ki aldımda ve pişman değilim.

kadirekinci Plaka vs. dahil değil o fiyatlara sadece ötvsi dahil.

evkur gibi mağazalar hepsi böle adamı nasıl çarparım peşinde kardeşim kredi kartın yoksa bulaşma bu işe. evkur ucuzssa millet niye illet ediyor bu evkur ve gii yerlerden ?

• Sebebi açık 3415674 taksitle ürünü alıyo öde öde bitmiyo sonra 2-3 taksidi geciktiriyo çevremde çok var , şahit olduğum için yazıyorum. Evkurda aylık baya bi gecikme faizi bindiriyo veya ihtarname gönderiyor. sonra millet başlıyo ağlamaya evkur şöyle evkur böyle yok çok pahalı yok kazıkçı . İyide alırken fiyatını biliyosun şartları biliyosun sonradan değişmiyoki. Az araştır sor dışarıda nekadar makul gelirse al. Daha önce bir kaç kere alışverişim oldu hiç bir sorun yaşamadım. Yaşın daha genç sanırım bazı şeyleri anlamayabilirsin. Bazen bişeylere sahip olmanın tek yolu bu oluyor. O yüzden bırak olayı farklı yerlere çekmeyi, Herkes kredi kartı sahibi olmayabilir Nakit biriktiremeyebilir. ,Akılsız bikaç kişi bunlara yamyam dedi diye öyle olmuyolar.

Ben bir öneri sundum işine gelirse alır gelmezse almaz.Evkurdan komisyon falan almıyorum beni ilgilendiren bir durum yok o yüzden.

Ufak bir örnek verelim.http://www.evkur.com.tr/p/8142/asya-scooturk-100-motorsiklet 10 taksit 3420 ye geliyor. Asya motorun sitesinde 2744 lira 10 taksit için 676 lira faiz ödüyosun. Sitesinde Kredi kartına vade farksız diyor. Fakat Bayiye gittiğinde işler değişiyor bayi kafasına göre vade farkı koyuyo. Ben alırken 500 lira koymuştu Hem kredi kartımı kullanıcam hem vade farkı ödiycem ne anladım o işten ozaman ? Almayanda var fakat geneli alıyor çıkın araştırın Ben araştırdığm için konuşuyorum. Bankjadan kredi bile çekse o fiyata yakın geri ödeyecek . Yani başka alternatifi yok senetle almak dışında.

Demek istediğim daha yapıcı yorumlar yapın. Alternatif sunun ordan alma demekle olmaz o iş. Ayrıca Kredi kartı limiti yok diye motor almıycakmı bu arkadaş ? Herkes imkanı , bütçesi dahilinde istediği şeye sahip olmalı

• quote:

Sebebi açık 3415674 taksitle ürünü alıyo öde öde bitmiyo sonra 2-3 taksidi geciktiriyo çevremde çok var , şahit olduğum için yazıyorum. Evkurda aylık baya bi gecikme faizi bindiriyo veya ihtarname gönderiyor. sonra millet başlıyo ağlamaya evkur şöyle evkur böyle yok çok pahalı yok kazıkçı . İyide alırken fiyatını biliyosun şartları biliyosun sonradan değişmiyoki. Az araştır sor dışarıda nekadar makul gelirse al. Daha önce bir kaç kere alışverişim oldu hiç bir sorun yaşamadım. Yaşın daha genç sanırım bazı şeyleri anlamayabilirsin. Bazen bişeylere sahip olmanın tek yolu bu oluyor. O yüzden bırak olayı farklı yerlere çekmeyi, Herkes kredi kartı sahibi olmayabilir Nakit biriktiremeyebilir. ,Akılsız bikaç kişi bunlara yamyam dedi diye öyle olmuyolar.

Ben bir öneri sundum işine gelirse alır gelmezse almaz.Evkurdan komisyon falan almıyorum beni ilgilendiren bir durum yok o yüzden.

Ufak bir örnek verelim.http://www.evkur.com.tr/p/8142/asya-scooturk-100-motorsiklet 10 taksit 3420 ye geliyor. Asya motorun sitesinde 2744 lira 10 taksit için 676 lira faiz ödüyosun. Sitesinde Kredi kartına vade farksız diyor. Fakat Bayiye gittiğinde işler değişiyor bayi kafasına göre vade farkı koyuyo. Ben alırken 500 lira koymuştu Hem kredi kartımı kullanıcam hem vade farkı ödiycem ne anladım o işten ozaman ? Almayanda var fakat geneli alıyor çıkın araştırın Ben araştırdığm için konuşuyorum. Bankjadan kredi bile çekse o fiyata yakın geri ödeyecek . Yani başka alternatifi yok senetle almak dışında.

Demek istediğim daha yapıcı yorumlar yapın. Alternatif sunun ordan alma demekle olmaz o iş. Ayrıca Kredi kartı limiti yok diye motor almıycakmı bu arkadaş ? Herkes imkanı , bütçesi dahilinde istediği şeye sahip olmalı

Hocam haklisiniz yıllarça kafamıza kazınmış herneyse konuyu katılmayalım iyi aksamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sebebi açık 3415674 taksitle ürünü alıyo öde öde bitmiyo sonra 2-3 taksidi geciktiriyo çevremde çok var , şahit olduğum için yazıyorum. Evkurda aylık baya bi gecikme faizi bindiriyo veya ihtarname gönderiyor. sonra millet başlıyo ağlamaya evkur şöyle evkur böyle yok çok pahalı yok kazıkçı . İyide alırken fiyatını biliyosun şartları biliyosun sonradan değişmiyoki. Az araştır sor dışarıda nekadar makul gelirse al. Daha önce bir kaç kere alışverişim oldu hiç bir sorun yaşamadım. Yaşın daha genç sanırım bazı şeyleri anlamayabilirsin. Bazen bişeylere sahip olmanın tek yolu bu oluyor. O yüzden bırak olayı farklı yerlere çekmeyi, Herkes kredi kartı sahibi olmayabilir Nakit biriktiremeyebilir. ,Akılsız bikaç kişi bunlara yamyam dedi diye öyle olmuyolar.

Bilgiler için teşekkürler. Evkur hakkındaki ön yargı dediğiniz gibi katılıyorum.

Ancak hesaplama yaptığımda 10 ay vade'de %24 civarında vade farkı çıkıyor ki çok yüksek bir oran. Bir bankadan kredi aldığınızda Bir yıllık(12 ay) maliyet 18-19'u aşmıyor bile masrafı'da dahil ettiğinizde. Bu oran ciddi anlamda çok yüksek.

Garanti bankasının şöyle bir ihtiyaç kredisi kampanyası var, Senet'le almaya göre biraz zor olacaktır ama çok mantıklı.

Evkur'da 2744 TL'lik bir işlem 3420 TL'ye geliyor.

Garanti bankasında 3000 TL'lik bir işlem 9 ay vade ile 3118,23 TL'ye geliyor. 32,5 TL'de toplam masraf var.

Ha, herkes kredi çekebilir mi ayrı mesele ama en cazibi bu.

Senetle motor alıcam yardımmmm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 19 Haziran 2013; 11:32:27 >

• evet keşke her isteyene krediyi şak diye verseler :D Kredi istiyosun bankanın müşterisi olman lazım yada ne bileyim emekli vs. yada hatrı sayılır bi işte çalışıyo olman lazım. Müşteriniz olayım kredi kartı verin diyosun oda onaylanmıyo. Alternatifler elbette var fakat bazı kişiler için hiç bir alternatif kalmıyo o yüzden 300-500 fazla vermeyi göze alabiliyosunuz. 10 ay vadede senetle % 24 çıkarmışssınız. Yahu kanuni nin bayisi bana 2500 liralık motor için 500 nakit vericeksin kalanı 10a bölücez ayda 300 ödiceksin dedi. bunu hesaplarsak % 50 çıkıyor yani evkurdan daha yamyamlarıda mevcut :D

Neyse zaten eleman konuyu açmak için üye olmuş bidahada uğramamış bizde burda çene çalıyoruz : )
  • Arkadaşlar öğrenciyim, 300 tl öğrenim kredisi alıyorum bu parayla da evkurdan motor almak istiyorum. Ancak ne kefil ne maaş bordrosu bişey yok tabi, nede üzerime olan bi mal mülk. Motoru alabilir miyim ? Alırken ne soruyorlar yani
  • paran yoksa bu tür şeylere heves etmeyeceksin. okulunu bitir işe başla para kazan kazandığın parayla istediğin şeyi alırsın. daha şimdiden evkur gibi tefecilere kolunu kaptırma. illa alacaksan babadan, dededen borç iste en iyisi.
  • Ya şimdi araştırıyorum, gelip komşulara falan soruyolarmış zaten, babamımhaberi olduktan sonra ben bidaha bisiklet yüzü göremem. babam motora karşı olduğu için böyle bi yol ariyorum, yoksa istedigim sey bu paraya baska bisey olsa adam alir zaten. Benim kide dert iste, sanirim bu parayi 2 yil biriktirip 6 7 bin tl ye istedigim gibi bi motor almak tek çarem :) Teşekkürler

• kart limitini artırması için bankayla görüş
  • Kredi karti babamin var, limiti zaten 10.000 ama babamin haberi olamaz diyorum ya, tek çarem bekleyip biriktirmek

• Babanızın motordan haberi olmayacak mı ? Aman diyeyim öyle bir şeye girişmeyin (eğer doğru anladıysam).

Senetle motor alacağınıza da hiç almayın ben de yıllardır motor alıcam diye yırtıyorumkendimi, kredisi taksidi vs hertşeyi hesapladım. Eğer motor kadar paran yoksa cebinde ekstradan boşver ya.
  • Bizim aile de gelenektir , amca oğullari falan hep aldilar babalar hep karsiydi sadexe yine gencler biliyodu motorlari, babalarin hic haberi olmadi :D sira bana geldi sadece :D tesekkurler dostlar biriktirmece artık :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.