Şimdi Ara

Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
18.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
416 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende ps1 ve 50-60 oyun vardı yiğenler sağolsun komple seti nasıl yok ettiler anlamadım gitti onlardada model vardı 5600-7200-9300 dimi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • subaortik S kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum sana hocam.

    şuan ekonomi kötü mü? Evt çok kötü. Hatta çok çok kötü ve geleceği de parlak görünmüyor.

    Lakin 90'lar da iyi değildi. 80-90'lar güzellemesi yapanlar hayal dünyasında yaşıyor.

    Ps1 doğru düzgün satılmadı. Türkiye'de konsolların patlama yaptığı dönem ps3 dönemidir.

    N64'ler, sega'lar, nes'ler, snes'ler gameboy'lar türkiye'de hiç satılmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps1 ler ülkede resmi rakamlarda satılmamış olabilir ama bir şekilde yurtiçine giriyor ve elde ediliyordu. Zira kopya oyunları su gibi satılıyordu resmen. 90 larda memur durumlarını kıyaslayanlar o zamanların tek maaşlı aileleriyle şimdinin çift maaşlı ailelerini kıyaslıyorlar. Günümüzde tek bir memur maaşıyla o zamanlardan daha iyi şartlarda yaşanıyor diyen varsa net yanlış bilgi veriyordur. Çocukluğumda mahallede tek bir çocuğu zengin çocuğu olarak adlandırırdık o da polis çocuğuydu, asla sahip olamayacağımız evde oturuyorlardı ve hayal edemediğimiz oyuncakları olurdu.


    Bir arkadaş da karı koca memurun o yıllarda bir ev alamadıklarını söylemiş ancak hem mortgage olayının o yıllarda olmayışını es geçmiş hem de emekli ikramiyeleriyle neredeyse 2 ev alabileceklerinden bahsetmemiş. O yıllarda çalışırken bir ev sahibi olamazdın ama asgari ücretle çalışan bile emekli ikramiyesiyle en kötü bir araba kesin alabiliyordu.


    Bu arada 2002-2012 arası son 40 yıldaki bence alım gücü en yüksek yıllardı ancak sonraki yanlış politikalar ekonomiyi şu anki haline getirdi.





  • 2001 de unide ilk yılımda çalışarak yarısı peşin yarısı taksit 96 model Tempra SX almıştım.

    Şimdi 5 yıllık yerli bir aracı 1 senede para biriktirerek alabilir misiniz?

    Şartlar..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilk ps2 almıştım.. sünnetten topladığım parayla

    2002 ya da 2003 falan yıllar

    çok iyiydi ya o zamanlar genel olarak

  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Kocabeyoğlu pasajında ve tüp geçitte vitrine dayarlardı televizyonu Tekken 3 oyunu yayınlardı. Mal gibi dikilip izlerdik. Dibimiz düşerdi lise yıllarında. Air jordan vardı sonra andrea agassi tshirtleri falan vardı nike ın.Kotlar levis, lee , le cooper dı. Lcwaikiki o zamanlar çok pahalıydı.Maymunlu tshirtleri modaydı tshirt alana maymunlu anahtarlıklar hediye ederlerdi. Ne günlerdi ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ps 2 aldım sonra ps 3 aldm sonra ps4 aldım hatta satıp ps4 pro aldım fakat ps5 hayal oldu

  • volkanick kullanıcısına yanıt

    Ya şimdi doktor çocuğusun babanı ssk memuru mu sandın?


    Herkes konuşur ama bari sen söyleme bunu. O yıllarda doktorlar efsane kasa corollaya binerdi, öğretmenler broadway alırdı. Ege ve akdeniz kıyılarında her ilçede doktorlar sitesi oluyor. Bu siteler 2000'lerden sonra yapılmadı ya.

    Düz memur değildi ki baban doktor. Daha ne olacak? Kamu işçisi kraldı ama doktorda fakiriz diyecek değil ya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusrite

    aynı yaştayız.. ben 1995 yılında yaşıma göre daha maceralı şeyler yaşadım ama bulunduğum ilçe ve ekonomik şartlar nedeni ile benim playstation dan bile haberim yoktu. çakma kara atari bile aldıramamıştım babama

    aynen supermario bros ,tabancayla ördek vuruyorduk birde iran prensi oyunu vardı ps si yahu bana almadı bile gazete kuponuyla aldımSene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... 

    beyazıtta kasetçi yeri vardı hep ünlü ordan oyun kasedi bakardık ona bile ne para veriyon diye laf yerdik zaten ,allah affetsin hala oğlu çalardı bile esnaftan parasızlıktan iyki başımı belaya sokmadı o yaşlarda..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ekim 2020; 1:12:0 >
  • Ayrıca o yıllarda öğretmenler şöyle kötü böyle kötü diye bizi yıllarca keklemişler. Bu levent kırca ve diğerleri bize bunu işledi ama.

    Asgari ücret 86 milyon yeni başlayan öğretmen maaşı burada yazılana göre ve internetten baktığıma göre 282 milyon.

    Yani bir öğretmen asgari ücretlinin 3 katı maaş alıyormuş. Biz yıllarca neyin ağlamasını çektik ki? Hadi asgari ücret hiçbir zaman iyi değildi ancak öğretmen maaşı o kadar tırt bir para değildi.

    Şimdinin parasıyla 7000 lirayı geçiyor. Şu an 7 almıyorlar zaten.

    Ayrıca 98'de liseye başladım okulun bahçesinde öğretmenlerin arabaları vardı. Fukara edebiyatı yapanlarda araba ne arar? Opeli de vardı tofaşı da.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    alah aşkına sahibinden .com gir az kullanılmış arabaların %70 sı öğretmenden memurdan az kullanılmış ilanıdır, adamlar modelinden sıkılınca bile değiştiriyor artık sen hayattan geri kalmışsın bence tamam kimse süperiz o refahız demiyor ama öğretmen memur kısmını uçurdu akp, sen o ideolojik saplantı kafanı fazla yorma benim kız kardeşim öğretmen o öğretmen maaşıyla+ ek derslerle ab de dolaşmadığı ülke kalmadı ,4 tanede araba değiştirdi şu ana kadar kız haliyle boş yapmayın..

    milyonlarca genç niye devlete kapak atmaya bakıyor diyede biraz kafa yor bence keyiften az maaştan gariban olmak için değil herhalde..

    karı koca memur olan gayet rahat şartlarda yaşıyor bu ülkede tabi sizin kafalar elitlik ve zenginlik hayallerinde oda sizi kesmez sizi prens harry hayatı standartları keser ancaSene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ekim 2020; 1:26:3 >
  • Oyun konsolu maksimum budur işte. Öğrenciyken harçlıklarını biriktirip alabileceğin bir şeydi. Şimdi -örnek veriyorum- bir pretisyen doktor bir aylık maaşıyla bile alamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Sen ne anlatıyorsun ben ne anlatıyorum?


    Ben 90'larda acitasyon yaptılar diyorum sen kardeşini anlatıyorsun. 90'larda memur olanlara sorarsak hiç akp uçurdu demiyor hepsinin ağzında erbakanın yaptığı zam var.


    Sen bana ders verecek birşeyler öğretecek yaşta değilsin. Ayrıca senin tek derdin tartışma çıkarmak ve konuda trollük yapmak. Sana elli kere söyledim bu işlerden bir halt olmaz. Forumda tartışma olan her konuya dalıp ortaya yem atıyorsun sıktı artık. Konu farketmez yeter ki tartışma olsun senin için. Cevap gelince birileriyle takışınca çok mu mutlu oluyorsun nedir bu ya?

    Elitlikmiş, zenginlik bırak bu işleri. Her konuda şuradaki akrabam buradaki bilmemnem bitmiyor. 30 bilmem kaç yaşına gelmişin bu yaşta hala trollük peşindesin. Ayrıca o kadar akraba bilmem ne biri senin elinden tutmadı mı?

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    ikinci evi hatta yazlığı bile alıp beğenmeyen dolu o kısımda çok haklısın, kız kardeşime sorsam oda beğenmez insan oğlu boyle brişey hatta bayıldığınız almanya vatandaşlarına sorun merkeli ve almanyayı beğenmeyende doludur ona ne hacet tartışma çıkarmak için yazmadım memur kısmının durumu karı koca memursa gayet iyi evlerinde 10.000 tl den fazla para giriyor acıtasyon yapmaya gerek yok..

    90 lardaki hallerinden eser yok gördüğümüde yazarım,insanlar çevresinden deneyimler hayatı telapatiyle değil elbette gördüklerimide yazıcam.

    ülkede emekçinin durumu vasat sıkıntılı özel sektör kanser .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ekim 2020; 2:29:35 >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl bir kafa anlamış değilim erinmemiş hesaplamışmış.. Bence sen erin ya. 1995 yılı asgari ücreti 2.8 değil 8.4 milyon...

    Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım...

    Niye uzun uzun yazıp yalan söyluyorsun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 26 Ekim 2020; 2:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret karşılaştırılması yapılırken en önemli unsur unutuluyor. O zaman çalışanların % kaçı asgari ücret alıyordu şimdi % kaç asgari ücret alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizim ekonomik vaziyetimiz sadece içeriden yani bizden kaynaklı değil. Küresel bir ekonomi var ve bizde gayet etkilenen bir konumdayız. Adam akıllı iyileşme için ciddi yapısal değişiklikler lazım. Bir şeyler yapılıyor, Evet geç kalsada yapılıyor. Fakat işin doğrusu önümüzde çok sıkıntılı zamanlar var. Tüm dünya ciddi bir darboğaz giriyor. Zaten devletin yaptığı bu uygulamaların sebepleri buraya dayanıyor. Sıkıntılı 2 3 sene önümüzde duruyor. Sonrasında illaki rahatlama olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa hala değişmemiş laik Türkiye ayaklarından bahsediliyor. Milletin başörtüsüne dini inançlarına karışmaya ne kadar meraklısınız. Bu milletin çoğunluğu bu yüzden oy vermiyor işte bu kafalara. PlayStation 20 binde olsa bu kafalar yüzünden akp başımızda kalır. Kafalar değişmeli artık. Biri gelir dini ön plana çıkartır. Öteki gelir başörtülüler insan muamelesi görmez. Biz ne zaman normal olacağız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.