Şimdi Ara

Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
4
Favori
20.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
416 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde yaşım 38. İlk bilgisayarımı bi arkadaşla ortak sayısal loto oynayıp 5 tutturmuştuk.Yıl 1999. O Play Station aldı. Ben bilgisayar. Pentium 2 350 MHz. ram 64 mb. hdd:6,4gb idi. ekran kartı 8mb idi. Outlaws, Age of Empires 1, fifa 99 ilk oyunlarımdı. şimdide fifa oynuyorum ama ilkler kadar zevkli olmuyor. Bizim ekonomimiz iyidi. Babam iyi kazanıyordu o zamanlar. Daha sonra ekran kartını Vodoo 3 3000 model ile değiştirmiştim 100 dolar verip. Lakin şimdi bende alamıyorum. Masa üstü bilgisayarımı 2 yıl önce sattım. 38 yaşında adamım, ev geçindiriyorum bi bilgisayar alamıyorum. Ha o zamanlar bilgisayar babam istese alırdı, sayısal loto şansıma çıktı. şimdi hakkaten alamıyorum. Bi türlü sıra gelmiyor ona.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkokula gidiyorum otobüste poşetler karışmış eve bi geldik içinden ps1 çıktı aq hemen kurup oynadık sonrada ikinci elden sattık

• aynı yaştayız. iyi sallamış arkadaş. yok öyle harçlıkla p.s. almak falan. harçlığıyla anca vim kutusu almış ona teker takıp oynamıştır onu motocros sanıyor Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... 

ayrıca ; o dönem elektronik öyle pahalı ki,şimdi beğenmediğin uyduruk çamaşır makinasını almak için kadınlar dizi dizi altın bozduruyor.

Orijinalden alıntı: budak_1903

sene 2003 üniversite yeni kazamıştım. annem, babam öğretmen kardeşimle bana güncel pentium4 bilgisayar aldılar. ancak ben bazı donanımları beğenmedim. üzerine para verip biraz daha iyisi alındı.

daha sonra meşhur öğretmenlere verilen toshiba notebook alındı.

2005 veya 2006 yılında bimeks kampanya ile 1tl=1usd yaptı. o zaman ki en pahalı hp laptop çift çekirdek 17" ekranlı baba gibi teknoloji sahip aldık. şimdinin core i7 oyun laptop gibi düşünün.

evde pc, kardeşim ve bende notebook vardı. ikimizde ünide okuyoruz. yurtdışından dijital foto makinesi, full hd video kamera aldık.

şimdi 2 memur üniversitede 2 çocuk okutup , 3-4 senede bu masrafı yapamaz.

Alıntıları Göster

çevrem hep öğretmen. anasını bile satarlar . muhabbetleri yazardım da uzun sürer gerek yok. karı-koca öğretmenler hiç ağlamasın. ek dersdi,dyk dı,dershaneydi,özel dersti derken köşeyi dönüyorlar.

• İlkokul harçlıklarımı biriktirerek playstation almıştım ben de, şimdi maaş biriktirerek alınmıyor Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... .

Sorana o zamanlar buzdolabı yoktu dersin, kim bilecek :D

• benimde vardı böyle bir hayalim sene belki 1998, annemle elden taksit yapan bir yerden eski kasa ps1 almıştım ne heyecanlıydım yanında farklı marka yanlış hatırlamıyorsam scream markaydı bir kol hediye etmişlerdi çok güzel şahane bişeydi ya da bana o zamanlar öyle gelmişti cihazla uyuduğumu biliyorum o derece cihazın yanında oyun yoktu oyunu ayrıca almam gerekiyordu cihaz o zaman 150 milyon oyunlarda 40-50 milyondu cihaz çipsizdi 3-4 gün sonra annem buna oyun alamayız dedi iade edelim dedi beynimden vurulmuştum ama yapacak bişey yoktu 150 milyonu 10 ay 10 10 ödeyecektik ama oyun alma durumu yoktu. Çip taktırsam o zaman orjinal ve çin çipi diye bişeyler vardı çip nasıl orjinal oluyorsa artık, orjinal denilene 75 milyon diğerine 50 fiyat çektiler durum yok onuda yapamayınca cihazı iade ettik ve o içime oturdu

5 yıl sonra sene 2003 üniversiteyi kazandım 2-3 yere bursa başvurmuştum hepsi çıktı bursların 3 ya da 4 ayında gittim ps slim aldım çipli 300 tl idi o zaman ps2 revaçta ama 500 600 tl idi açılamadım o kadar ps slim halen daha durur yeğenlerime verdim kullanıyorlar gözüm gibi bakmıştım

sonra üniversite bitti 2 sene sonra asgari ücretle bir işe girdim sene 2010 aldığım maaş 900 tl civarı asgari ücretten 100 tl mi 50 tl mi ne fazlaydı o zaman ben o asgari ücretle üst segment olmasa da orta segment parçalarla masaüstü pc yeniledim ve pc ye ıvır zıvır rahatlıkla alıyordum

2012 de memur oldum maaş iyi görünsede alım gücüm düştü 2014 te evlendim masaüstü pc geride kaldı eski bir laptop vardı onla idare ettim bir süre ama 2 kere ekran kartı bozuldu fırınlama vs kendim tamir edip kullandım sonunda tamamen bozuldu 2017 de güzel bir oyuncu laptop alayım dedim taksitle 3200 e dell laptop aldım çok şükürki şimdilik yeterli geliyor ihtiyacım yok ama bir bakayım piyasaya dedim bakmaz olaydım aynı pc nin günceli 9-10 bin bandına gelmiş 2. eli de 5-6 bin arası değişiyor

şimdi birşey alırken 2 kere değil baya aylarca düşünüyorum ve kullandıklarıma gözüm gibi bakıyorum bozulursa ne halt edeceğim diye

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Yazık acınası haldesin Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım... 

eskiden 1 milyon a tuvalete gidiyorduk, şimdi 2 ev alıyoruz yalan mı ?

ev sahibi ile ilgili dedikleri dosdoğru . varya ne çekti insanlar şu namussuz ahlaksız yamyam ev sahiplerinden. şimdi ekşide ağlıyorlar kiracının bizden çok hakkı var diye. bunlara kalsa milleti yer bitirir ahlaksız adiler.

işçiler ssk ya giderdi .cidden rezillikti,ilaç olmaz,tıkış tıkış,bıçak parası vermezsen ameliyat etmezler. yanlış iğneden vatandaşın kolu kesilir mahkeme mahkeme sürünür. unutmuyorum yavrunun bebekken yanlış iğneden kolu kesildi,kız liseye gidiyordu hala mahkemesi devam ediyor. yaa tam rezillik.

siyasi olarak daha rezilik 6 ayda bir seçim.bi sabah bi bakmışsınya bi gazeteci vurulmuş ya arabası bombalanmış,adamın cenazesini bahçeden topluyorlar. travmaya bakarmısın?allah muhafaza. şimdi en azından atıyorlar silivriye iyi kötü yaşıyorsun.

bilgisayar olayıda öyle cidden pahalıydı. mahallede 1 kişide anca olurdu. şurada bilgisayarın yaygınlaşması 2005 falandır. yok öyle cebimdeki bozuklarla gittim p.s aldım ,bilgisayar aldım yalanı. yaşıan baksak 2000 -2005 doğumlu allah bilir. konu csb zaten belli. biz geçmişi yad ediyoruz.

özetle türkiyede bi halt değişmedi. o yüzden kafası olan imkanı olan herkes basıp kaçıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 27 Ekim 2020; 14:4:41 >

• Ne kullanıyorsan bize de söyle ondan içmeyelim. Yaşım 40 arkadaşım bundan 10 sene önce PS30+ adlı bir grubumuz vardı bu gruptan illaki beni tanıyanlar vardır bu forumda. Grubun logosunu da kendim hazırlamıştım hatta ps3 üzerinden online oyunlar oynardık geceleri buradaki forumdaşlarımızla. Donanım habere üyeliğim 2007 yani senin hesaba göre 2 yaşında üye olmam lazım. CSB konusuna gelirsek bundan ben pek anlamam sanırım sizin tayfa iyi biliyor o işleri...

Sene 1995 yaş 15 serinin ilk Playstation'ını nasıl aldım...

Bu kısımdan sonrası için genel olarak cevap vereceğim bu şahsa değil!

Ülkedeki yoksulluk dediğiniz şeylerin çoğu yokluktan yani henüz dünyada da yaygınlaşmamış ve genele yayılmamış şeylerden ibaretti. Mesela Pc her evde olmazdı çünkü dünya düzeninde de lüks sayılabilecek bir araçtı.Belli başlı programlar ve hesaplamalar yapmak için kullanılan bir aletti önceleri. İnternetin yaygınlaşmasından sonra kullanım amaçları da genişledi ve genele hitap eden bir araca döndü. Bize de internetle yaygınlaşan hemen hemen her eve giren hatta şu sıralar yoksul bir kimsenin dahi evinde olmazsa olmaz bir cihaza döndü. Artık bilgisayar ve interneti olmayan hanede eğitim hayatı sürdürülemiyor. Keza diğer tüm ev aletleri ve elektronik cihazlar içinde geçerli bu durum. İlk televizyonlar çıktığında kaç kişinin televizyonu vardı mahallede bir iki kişinin olurdu. Peki ya şimdi? Bu durumlarda yola çıkarak yok o zaman böyleydi şimdi böyle demek çok saçmadır. Biz alım gücümüzden hayallerimizden nasıl feragat etmişiz onu tartışıyoruz. İster inanırsın ister inanmazsın ama insanlar hayal kurabiliyor gelecekle ilgili planlar yapabiliyordu. Az paramız vardı belki imkanlarımız kısıtlıydı ama bir şeyler hedefleyip sonunda sahip olabiliyorduk. Şimdi gidip aldığın ürün bile artık senin değil bankanın oluyor. Çekiyorsun kredi kartına 12 taksit ödeyebilirsen senin ödeyemezsen kat be kat bankanın. Yani işin özü örnek verirken yoksullukla yokluğu karıştırmayalım. O zamanlar bazı şeyler ya çok azdı yada yoktu. Olmayan ve az olup değerli olan şeylere ulaşım zor diye yoksul olmazsınız. Varlığın bol olduğu ama ulaşmanın giderek imkansız olduğu yerde yoksuluk vardır. Şimdilerde bizler giderek yoksullaşıyoruz. Kaçınız şimdi gidip sıfır bir arabaya nakit para verip alabilir? Sıfırı geçtim ikinci elde bile krediyle araba alınıyor. Eskiden para biriktirip ev araba alabilen insanlar vardı mesela... Ev araba fiyatlarının pahalılığına girmiyorum bile.. Bırakın PS5 i falanda sahi geleceğimiz kaç dolar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 27 Ekim 2020; 17:31:11 >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Ahlak sorunu bu ülkenin en büyük sorunu. Sizde de bu sorun en üst seviyede seyrediyor. Yalan dininiz imanınız olmuş.

Bilgiye tarihin en kolay ve hızlı ulaşılabildiği bir dönemde doların doksanlara 2 bin lira ile başlayıp 2001 yılına gelince 1.6 milyon olmasını kabul etmediğiniz için sizin asıl paradan 6 sıfır atınca paraya değer kattığını sananlardan olduğunuz aşikar.

Diploma alsa da insanın cehaletini, varsa hamurunda eşeklik baki kalır.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Basit bir dört işlem becerisine sahip, aklı başında olan bir insan nelerin değiştiğini görebilir. Değişim denen şey sadece + ve - arasında geçiş ile olmaz. Pozitif durumlar veya negatif durumlar içinde bile bir değişim söz konusudur. Basit bir örnek -1 ile -10 hava sıcaklıkları aynı mıdır? İkisi de soğuk diyip geçecek miyiz ? Bu durumu bir de alım gücü ile çok uzaklara gitmeden bir bakalım :

Ocak Ayında Dolar Kuru : 5,90 / Asgeri ücret : 394 Dolar.

Ekim Ayında Dolar Kuru : 8,17 / Asgeri ücret :285 Dolar.

———

Ocak Ayında Ayçiçek Yağı : 5 Litre 25 TL

Ekim Ayında Ayçiçek Yağı : 2 Litre 22,50 TL

Ocak Ayında Baldo Pirinç : 5 Kilo 38 TL

Ekim Ayında Baldo Pirinç : 5 Kilo 80 TL

Gelip burada boş boş konuşup insanları provoke etme. Herkesin derdi fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.