Şimdi Ara

SEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
21.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam lafiniz ustteki hocaya miydi

    Bu arada biz de biliriz cog. bu değil tarih bu değil hatta mat hic bu degil demeyi. .

    ama bilirsin ki hem sikayet ederiz hem çalışırız



    oradan kabullenmis gibi durabiliriz fakat öyle değil

    bu arada ingilizcemi gelistiricem zaten teşekkür ederim en alttaki tavsiyeleriniz icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herzamanyıkık -- 16 Ağustos 2018; 13:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi de sey oluyo bu wp gruplarinda sonradan girdiysen soru attiginda tanidiklarinin sorularini cozup senin yuzune bile bakmiyorlar veya geometri sorusunda surdan bi dik indir diyor iyi de o benim de aklima geldi cizip atabilir misiniz dediginde cevap yok. Sirf bu olaylar yuzunden kunduz aldim rahatım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herzamanyıkık

    Hocam lafiniz ustteki hocaya miydi

    Bu arada biz de biliriz cog. bu değil tarih bu değil hatta mat hic bu degil demeyi. .

    ama bilirsin ki hem sikayet ederiz hem çalışırız



    oradan kabullenmis gibi durabiliriz fakat öyle değil

    bu arada ingilizcemi gelistiricem zaten teşekkür ederim en alttaki tavsiyeleriniz icin
    Hayır değildi. Hocamızın yazısını siz söyleyince gördüm. Ona cevap gibi olmuş. Ayıp olmuş gibi olmuş.

    Hocamız tek bir anekdotunu anlatıyor. Tek bir hikayeden hareketle "Bu hoca şu tarz bir hocadır" diyemeyiz. İçinde bulunduğu durumdan rahatsız olmuş, buraya yazarak da olsa içini rahatlatmak isteyen hocada da ne olsa cevher vardır. Bir şeyleri elinden geldiğince değiştirmeye çalıştığına dair bir belirti var hocamızda. Ayırca tek tek, şahıslar üzerinden laf etmek yanlış olur. Ben genel bir çerçeve çizdim.

    -------------------

    Başkasının ne yaptığına da bu kadar kafayı takmayın. Bunun bir 100 metre koşusu olduğu fikriyle hareket etmeyin. "Ya ilk üçtesindir, ya hiçbirşeysin" gibi bir anlam yüklemeyin. Bunu gırgır olsun diye veya bir sosyal duyarlılık projesi kapsamında yapılan bir gençlik maratonu olarak düşünün. Önemli olan birinci gelmek değil, maratonu bitirmektir.

    A olmaz B olur. B olmaz C olur. İçi boş üniversitelere girmediğiniz sürece, kendinizi iyi yetiştirmiş iseniz, hayatta bir yerlere zaten gelirsiniz. Odun gibi yetişmiş bir test makinesi, en iyi fakülteye en yüksek puandan da girse, hayatta gelebileceği yer bellidir. Bir noktadan sonra görünmez bir duvar duvarın öte tarafındakilerin arasına girmesini engelliyormuş gibi bir engelle karşılaşır.

    İyi insan ol. Çok yönlü ol. Kendini iyi geliştir. Sosyal becerilerin gelişmiş olsun. İnsan ilişkilerin iyi olsun. Yabancı dilin kuvvetli olsun. Merak ve sorgulama yetini kaybetme. Sürekli sorgula. Araştır. Kendini geliştir. Sevdiğin işe kapıyı açacak şeyi oku. İşini seversen mutlu yaşarsın. İşini seversen çok çalışmak çalışmak gibi gelmez. Çok çalışırsan ve çalıştığın işte fark yaratacak "farklılık katan" biri olursan, rekabetçin az olur. Rekabetçin az olursa öyle ya da böyle yetecek kadar da kazanırsın. Süreç bu. Gayet açık ve net. Değer katmayı ve mutlu olmayı hedeflemelisiniz. Değer katan bir yapınız olur ise, para zaten az ya da çok, yetecek kadar gelir.

    Bu bağlamda, sınava çalışma sürecinde o bunu yapmış, şu sana bu kazığı atmış... Abi, ne önemi var? Sen hedefine yetecek kadar çalıştıysan gerisi tırt. Gerisi kalanların çapsızlığı de. Geç git. Sinirlendiğine değmez. Ama sen bunu boş yere dert etmişsin. İçini soğutamamışsın. Buraya yazmışsın. Düşme bu tuzağa. Üniveriste sınavı tırt. Sıkış. Önündeki milyonlarca sapaktan biri. Boşver. Relaks. koç gibi bir sıralama da almışsın zaten. Helal!

    İngilizce şart. O işi ciddi bir biçimde (ana dilin gibi) halleder halletmez ikincisine giriş. Vasat bir Almancam var. Çok pişmanım. Ya hiç öğrenmeseydim, boşa o kadar saatimi harcamasaydım, ya da üstüne daha çok gitseydim diye üzülüyorum. Şimdiki kafam olsa, Almanca'ya da asla girişmezdim. Almanya'da İngilizce bilmeyen yok. Şimdiki kafam olsa, Balkan dili (Sırpça, Boşnakça, Hırvatça ve Karadağca hepsi aynı dildir aslında) veya Rusça öğrenmeye bakardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Ağustos 2018; 14:20:5 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız.

    Uymaya çalışacağım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Siz onu bunu bırakın, zeki görünmek için "entelektüel" kelimesini "entellektüel" şeklinde yazmanız aşırı komiğime gitti. Sosyal hayatmış, peh.

    Gerçek hayat İnternet'te, insanların yüzünde maskeler yok çünkü. İstediği her şeyi her dinden, dilden, ırktan insan istediği şekilde konuşabiliyor. Dışarıda anlatamayacağı görüşlerden burada bahsedebiliyor. "Arkadaş" dediğiniz kişi sizi her an sırtından bıçaklayabilir, sene 2018. Eskilerde kaldı o dönemler artık. Dolar, Euro, Sterlin gibi para bilimleri tavan yapmış. Millet birbirini öldürecek para için. "Sosyal hayat" denen şey tamamen saçmalıktan ibaret. Kendimden örnek vereyim, yaz tatillerinde sadece alışveriş falan için dışarı çıkarım. Sporumu yaparım, ama insanlarla hayatta dışarıda konuşmam. Çünkü düşündüklerini istedikleri şekilde anlatamıyorlar. Dışarıda binbir türlü yalan, pislik dolanıyor. "Aynısı İnternet'te yok mu?" diyeceğinizi şimdiden hissettiğim için cevabım şu:

    Evet var, var ama kontrolünüz altında o pisliğe bulaşıp bulaşmamak isteyeceğiniz. Bilgi birikimini İnternet'ten yapmak kadar kolay bir şey yok, kitap, ansiklopedi, Kurzgesagt gibi bilim/felsefe üzerine bir sürü YouTube kanalı var. Bunlar için illaki bir "sosyal hayat" sahibi olmaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 16 Ağustos 2018; 17:3:9 >




  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    Bilgi birikimi elde etmek ile sosyal bir canlı olmak arasındaki bağı tam kavrayamadım. İki ayrı konudur.

    Bilgi birikimini tabii ki bireysel emekle elde edeceksin. Bu internet olur, kütüphane olur.

    ---------------

    Ama gün gelecek, okulun bitecek. Bilgi deryası Michel Townley akademisyen de olsa, iş dünyasına da atılsa, o insanlarla haşır neşir olacak anneeeem... Öyle de olacak, böyle de olacak. Kendi işinin patronu da olsan olacaksın. Çalışan da olsan olacaksın. İlk zamanlar çok etkisi olmaz. Ancak zamanla çevrenin önemini kavrarsın. Çevren geniş olursa, çok daha fazla dolaptan, dümenden haberin olur. Aynı şekilde çok daha fazla imkandan haberdar olursun. Aynı zamanda işin düşer, x'e bir işini yaptırırsın, uzmanlığından yararlanırsın, sonra bir gün o sana bir şeyler sorar. Bu tarz etkileşimler de seni hayatta yukarı taşır.

    Ha, sosyalleşmene gerek olmayan meslek yok mu? Sistem mühendisi olursun. Bir ekrana bakıp çalışırsın. Olur. İyi de sonsuza kadar mı bunu yapacaksın? Yükselmeyecek misin? Yükseldikçe, yönetsel etkinliğinin önemi artmayacak mı? Gene geleceksin Hüseyin'in lafına... Sosyalleşmek zorunda kalacaksın.

    Daha da büyük bir sorun var. Sen şimdi sosyalleşmekten kaçınıyorsun. Kazık yemeyeceksin. Tecrübe etmeyeceksin. Zorunda kaldığın gün, kötü niyetliler şapa oturtur seni. Ne dümenler dönüyor, ne dümenler... Kazık yiye yiye gelişeceksin, kazık yememeyi öğreneceksin. Kazık yiye yiye, kazık atmayan kalanlardan sırtını dayayabileceğin dostlar, tanıdıklar elde edeceksin. Günü gelecek, kazık yediğin insanlara da teşekkür edeceksin. Seni iyi hazırladıkları için. Sana kazık atanlar, atmayanlar, hepsi, elbirliği ile seni daha iyiye taşıyacak.

    Sosyal hayat "bilgi" için lazım değil özetle. Tecrübe ve networking için lazım. İrlanda'da yaşayan bir dostun olmazsa, oradaki bir firmanın sistem analiz ihtiyacını da bilemezsin. Bilemezsen, teklif götüremezsin. Götüremezsen, işi alamazsın. Bir çimento devinde çalışan bir arkadaşın olmazsa, orada iç imkanlarla bir iş pozisyonunu kapamaya çalıştıklarını öğrenemezsin. Bunu bilemezsen bir arkadaşını oraya yönlendiremezsin. Arkadaşın da askerden gelmiş, kaz gibi etrafta işsiz gezmeye devam eder. Sonra, o arkadaşın, atlaya zıplaya bambaşka bir firmada "Yaw Hüseyin, siz taş üretmiyor muydunuz? Bizimkiler şöyle şöyle bir ürün arıyor yau!" diyemez.

    Böyle bu hayat. Tecrübe ve Networking önemli. Yoksa eşeğin kuyruğu gibi, bir noktada kalakalırsın. Kazık yemeden de tecrübe edilmez. "Güvenilir" dostlar elde edilmez.




  • pcqlock P kullanıcısına yanıt
    Merhaba öğretmenim. Şimdi benim bir arkadaşım var. Bu sene çok çalışıp hukuk kazanmak istiyor. Sizin pek beğenemediğiniz "sığır"lardan sanırım. Yani siz öyle nitelendirirsiniz muhtemelen. Bugün arkadaşımla ders calismaya başladık. Kendisi liseye gitti gitmesine ama tam sayılarda çıkarma yapmasini bile bilmiyor. Ogrenememis. Ogretmemisler. Sinavdan önce hoca matematikte! Sorulari ezbrrlettirmis.

    Sonra ben bu arkadasa anlatmaya calistim. (-2).(-5)=10 diye. Arkadaşım "." Nin çarpı olduğunu unutuyor. 7.4=28 dir diyemiyor. Bir yaş probleminde bize ne soruldugunu kavrayamiyor. Negatif tamsayilarda cikarmanin nasıl yapıldığını defalarca ogrettim fakat 2 dk sonra yine unutuyor. Sizce bu anormal değil mi? Anlaşılan ogretmenine göre anormal değilmiş. Çünkü çok akıllı öğretmeni aybasindaki maasini düşünmekten başka bir şey yapmamış. Canim arkadasima salak demekten başka bir işi olmamış zaten. Arkadasima hemen yarın psikiyatri kliniğine git, garip biseyler var dedim. Tüh goruyor musunuz 12 yil boyunca öğretmenleri bunu bile soyleyememis! Tabii doğru ya canım ogretmenlerimizde başarılı basarisiz anlayisi var. Basarisizlari tiye bile almıyorlar. Yıldız öğrencileri kazansin yeterli zaten. Digerlerinde bir sorun var mı umurlarinda bile değil. Hayatlari, umutlari yok zaten onlarin. Çalışmak istemeyen haytalar onlar. Çöpler.

    bugün arkadasimin öğretmenine ve bu tipteki digerlerine bela okudum. Hepsinin maaşı haram olsun. Tek dusundukleri o zaten. Bunu bilir, bunu söylerim. Siz de mi böyle birisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Papaz Yahnisi P kullanıcısına yanıt
    İsteyen ogrenci yapar arkadasim bende ogrenci oldum benimde bahsettiginiz arkadaslarim oldu. Matematikte yetenekli olmayabilir insan yada ilkokul 3. Sinifta salak bir ogretmen yuzunden birakmisda olabilir. Kimseye ben bu zamana kadar tıp hukuk kazanamazsin demedim. (Boyle yapmaya devam edersen kazanamazsin cok dedim). Bazen ilk senende kazanamayacaksin demisligimde var ama peşine baska olumlu vaatlerimde olmustu. Vel hasil calisan cocugu herkez sever sizin bahsettiginiz sekilde çocuklarımda oldu bu yıl kimisi iyi istedigi yerlere gelene kadar calisti azmetti. Kimisi idmanlar sirasinda vazgecti. Bu yil 11 lere bu meseleyi tam kavramalari icin Dangal filmini izlettim eylulde üstüne konusacagiz bakalim insallah emek ve yemegi iliskisini anlayacaklar. Matematiği de cozmussunuz bu arda tebrikler :) sunuda ekleyeyim bazi cocuklarimdada Allah vergisi hic yetenek olmadigi oluyor nadirde olsa sadece matematik degil mesele yanlis anlasilmasin. Bu cocuklara hic kızmadım.



    Cop diyebilecegim tipleri acikca anlatmam gerekirse



    Kendisini zeki zanneder "ben calismadan 220 aldim heeehee" der. Yil boyunca kitap bile almaz sadece arkadaslarini ayartmak futbol dovus kavga tek derdidir. Hicbir uzatilan ele karsilik vermez yalan söyler. Ailesinide kandirir kitao deneme parasini orda burda yer. Ben sistemde bu tiplerin barindirilmasina karsiyim. Ben buna karşı iken sistem torbaci olanlarin bile kazanilmasindan yana. Hic kazandiklari oldu mu acaba. Ha bu tiplerin hakkindada birkac fikrim var cocuk zorla onula getirilmis okutulmaya calisilmis adam ciftcilik hedefindeyse zorlarsan boyle kangren yapiyor iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hay lanet olsun sizin sınavınıza da, üniversitenize de ya... Ben 2014 yılında mezun oldum çok değil 4 sene önce, bu kadar tantana yoktu bu forumda ya yeni nesil iyice saçmalamaya başladı. Üstte bir arkadaş çok güzel söylemiş bundan birkaç sene sonra burada saçma sapan tantana yapanlar aslında çok gereksiz şeylerle uğraştıklarının farkına varacaklar. Offf bıktım ya sizin saçma konularınızı popüler konularda görmekten ana sayfada, içine ettiniz forumun. Sınav sonuçları, tercih sonuçları elbet açıklanacak ama ona rağmen 2 aydır saçma sapan "ayyy benim sıralamam ne olur, ayy ben nereye yerleşebilirim" diyip forumun içine ettiniz. Siz 9 ay nasıl durdunuz anne karnında onu merak ediyorum?

    Bakın şu yaptığınız tartışmalar, sataşmalar o kadar boktan ki... Birkaç sene içinde dönüp baktığınızda kendinziden utanacaksınız ne kadar boş ve çocukça şeylerle uğraşmışım diye. Bu kadar kasıp da stres yaptığınıza değmediğini çok geç anlayacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 16 Ağustos 2018; 19:8:26 >




  • Arkadaş bunlar nasıl konular ya
    ulan adamlar sıyırmış
    üniversite den bu sene mezun oldum bir b.kluk tarafı yok
    zaten üniye gidince buralara uğramazsınız işte şimdi tantana yapıyorsunuz ergenler sizi
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sadece içimi dökmek istemiştim popülere çıkacağını ya da herkesin buraya gelecek kadar yarasinin olacagini düşünemedim affedin

    sizi de cok iyi anlıyorum ben de 8. sınıftaki kuzenime aynilarini diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    ahahha güldüm

    bu arkadasin ismini vermeden hatasını görüp gitmesini istemiştim ama herkes artılamis populer olmus

    kusura bakma fazla atarli abi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herzamanyıkık -- 17 Ağustos 2018; 1:22:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistemin matematiğinin kusuru ne nasıl bir sistem tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahaha bu bana da olmuştu bir eleman 20k dan mı ne mezun kalmış beni wp grubuna aldı sonra hedefimi sordu ilk 15k deyince beni gruptan attı özelden de burası ilk 5k hedefleyenler için kb yazdı sonra ben 4k yaptım o eleman 25k mı ne yapmış ahahaha
  • Galiba hatırladım o veledi.yok okulun önünde fotoğraf çekil bi hocayla fotoğraf çekil gibi saçma sapan şeyler talep etmişti.hahahahaha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ulan liseliler click bait başlık atmayın şu konularınıza yeter yav
  • Vay be herkes atıp tutmuş kardeşlerim elit bir ortam oluşturmak zorundaydım ve oluşturdumda amaç buydu atılıp aglayan arkadaşların hepsini ortak kararla attık biz 8 k olmuşsun 6.5 k yaptım ama şöyle bir durum var grubu haketmemişsin ki atılmışsın grup başarısı şu



    Türkiye 20.si

    Türkiye 135

    Türkiye 230 küsür

    Ve ilk binde 30-40 kisi hepside arkadaşım hala görüşüyoruz bu grubu kurarken amaç fen liseli ve dershaneye gitmeyen zor durumdaki arkadaşlara yardım etmekti bir sürü insan ekmek yedi aslan kardeşim derecelerin hepsinin belgesi mevcut bu arada tıp fakültesi yazdım merak edenler olursa iyi günler nick entry uyumundan zaten manevi tatminimi anlamışsınızdır arkadaşta tatmin olamamış ki açmış ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.