Şimdi Ara

Semptomatik Dermografizm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Antihistaminik ilaçlar kullanılmadığı takdirde deride sürekli kaşıntı ile seyreden ve yaklaşık 6 aydır farklı ilaçlar kullanmama rağmen vücudumun yanıt vermediği hastalık. Aerius, Zyrtex, Xyzal gibi antihistaminik ilaçları kullandım fakat vücudum hiçbirine yanıt vermedi. Ne zaman ilaçları kesersem kaşıntılar ertesi gün başlıyor, deri en ufak bir temasta kabarıyor. Sonunda psikiyatra gitmeye karar verdim ve anksiyete tehşisi konuldu. Doktora anksiyetenin vücuttaki histamin hormonunu bu kadar fazla salgılatıp, bitmek tükenmek bilemeyen kaşıntılara neden olup- olmayacağını sorduğumda, cevabı evet oldu. ''Tolvon'' adlı bir ilça yazdı bu ilaç antidepresan ve antihistaminik madde içeriyor. 2 aydır bu ialcı kullanıyorum ve durumda en ufak bir değişiklik yok. Doktor olan arkadaşların önerileri benim için çok önemli. Çok canım sıkılıyor bu hastalık yüzünden, çıldıracak noktaya geldim.

    http://www.arianapagerussell.com/skin_two/skintwo_14.html
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Sevgili arkadaşım daha önce de size dermografizmin zor bir hastalık olduğunu yazmıştım sanırım, antidepresan kullanın ama antihistaminnikleride bırakmayın, Dermografizm diğer ürtiker tiplerinden çok farklıdır ve travmaya vücudun bir yanıtıdır, bu yanlış yanıtı kesebilecek ilaç maalesef şu an için yok, yapabileceğiniz şey salınan histamini bloke etmek ve histamin salınmasını mümkün olduğunca engellemeye çalışmak (yani kendinizi küçük de olsa travmalardan korumak) özeline bir ilaç ismi yazacağım birde bunu dene.
  • Sevgili arkadaşım, senin önerilerin benim için çok önemliydi ve harfiyen yerine getirdim. Hatta beni bizzat gören doktorların bile koyamadığı tehşisi sen daha önce koymuştun. Sorun bu hastalığın tedaviye yanıt vermemesidir. Kullandığım ilaçlar kaşıntıları kesiyor ama ne var ki ilacı bıraktığımın ertesi günü durum gene aynı! Tolvon adlı ilacın içeriği mianserin dihidroklorür, internetten biraz araştırdım ve ''antihistaminik'' bir maddede içinde bulunduğunu öğrendim. Yani bu ialcı kullandığımda kaşıntılarımın geçmesi içindeki maddeden kaynaklı. Tolvon çok fazla sedasyon yapıyor ama sanırım tolerans geliştirdi vücudum eskisi kadar uyumuyorum. Doktor yalnızca bu ilacı kullanmamı kombine bir tedaviden sakınmamı söyledi. Yoksa hangi ilacın bünyene etki ettiğini anlayamam dedi.
  • Tabi ki sizi gören doktorun önerileri çok daha önemlidir, tolvon aslen trisiklik bir antidepresandır, bu grup ilaçların seratonin, histamin gibi maddelere de etkileri vardır, bu nedenle sizdeki faydasının hem histamin üzerinden hemde antidepresan özelliğinden olma ihtimali yüksektir
  • slmlar. son bir aydır benzer bir sorunla uğraşıyorum. deri üzerine çizilen bişey, 5 dk iiçinde kabarıyor ve çizilen şekil çıkıyor.

    aynı zamanda kaşıntıda mevcut.

    tedavinizde herhangi bir ilerleme oldumu?
  • Kendiliğinden geçti.
    Kaşıntı olduğu zaman ilaçlarla baskılayacaksın ve kendiliğinden geçmesini bekleyeceksin.
  • bende yaklasık 10 aydır donusumlu olarak zyrtec ve xyzall kullanıyorum ama hicbir gelişme yok, cok canım sıkılıyor bu durumdan. ne yapacagımı bilmiyorum. bir oneriniz varmı acab??
  • benimde 4 yasinda oglumda var bu sorun:(..biz 5 aydır farkına vardık.. deri uzerine ne zaman bir cizik baskı olsa hemen orasi kabarıyor ve cizilen sekil aynen cıkıyor? ...yokmudur bununbir tedavisi?
    Goturdugum doktor sorunun ergenlik caginda gecebilecegini soyledi ama bana pek inandirici gelmedi acikcasi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR1970 -- 21 Ocak 2011; 22:51:26 >
  • Bende 6 senedir ugrasiyorum kendiliginden falan gecmiyor yurtdisinda yasiyorum ve kedi kopek tuyune alerjim oldugunu soyledi cilt doktorum
    6 sene sonra yaptigim arastirmalarda dermografizm olduguumu anladim insanin kendi kendine hastaligini bulmasi ne guzel :))) 6 senedir ilac iciyorum
    artik biktim kilo aldimmm veremiyorum..3 hafta once gittigim baska doktor beni hastaneye yönendirdi bakalim onlar dermografizm oldugunu bulacaklarmi ben
    söylemeden :))) gülüyorum ama sinirden zaten hastane baska tehsis koyarsa doktorumu dava etmeyi bile dusnuyorum o fderece siniriliyimmm
  • Merhabaaa dermografizm hakkında bilgi almak istiyorum.7 yaşında kızımda da var ve bizde 3 yaşında başladı.Önerileriniz varmıdır?Geçiyor mu??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaTaDoR1970 kullanıcısına yanıt

    Çocuğunuzdaki dermografizm geçti mi acaba? Ne kullanıyorsunuz,neler yapıyorsunuz?Paylaşır mısınız lütfen🙏


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz 3 -4 sene kadar alerji ilaclari kullandik..bir suruptu ismini unuttum o baskiliyordur semptomlari sonra 9 yasina geldiginde filan kendiliginden gecti.. sonra 3-4 sene sonra tekrar bir atak yapti kisa süreligine ama o da kisa süre sonra gecti.su anda oglum 16 yasinda .. bir sıkıntısı yok cok sükür.

  • dermografizm değil , ürtiker/kurdeşen i araştırmanızı öneririrm birde xolair

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.