Şimdi Ara

semavi dinler yok olursa ilk islam yok olacak bu gidişle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hiç kimsenin gücü yetmez İslam'ı bitirmeye. Öyle bir şeyde olmayacak. Hatta bir ayette kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır denilir. Belli zamanlarda böyle kafirlerin çok olması insanlarının müslüman olmaya layık olmamasındandır.

    Sadece bir zaman müslümanlar yok olacak Dünyadan o da kıyamet geleceği zaman ki bunun nedeni müslümanların o dehşet vereceği kıyamet anını yaşamamaları içindir. Zaten o zamanda Dünyanın sonu gelecek.

    NOT: Birde böyle konular açıp üstüne müslümanım demiyorlar mı bitiyorum ya. İslam'dan haberiniz yok müslümanım diyorlar. Belki olabilirsiniz ancak hiçbir şeyden haberi olmayan bilgisiz bir müslümansınızdır. Yalnız buna rağmen bile değilsiniz demiyorum ama ben müslüman olduğunuza İNANMIYORUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneÜye -- 17 Mart 2017; 15:25:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi dinler derken şuan en çok sorun yaşananı Müslümanlık :)
    zamanında Hristiyanlar çok karışıkmış ama yok olmamış
    bir gün yok olsa dahi, emin ol biz o günü görmeyeceğiz :)
  • Konuya gozgezdirdim bazı saçmalıklar gördüm. Öncelikle bazı ongorusuz arkadaşlar çeşitli grafikler ve araştırmalar koyup 2050 yılında dünya da en büyük dinin İslam olacağını iddia etmişler. Bu tamamen yalan. Sebebi ise şudur.



    Getirdikleri araştırma ve grafikler bu sonuca ulaşırken doğum oranlarını kullanmakta. Aslen doğum oranlarını esas alırsak gerçekten de 2050 li yıllarda İslam en fazla nüfusa sahip din olabilir. Ancak gercekler çok farklıdır. 2050 değil 2030 a kadar en büyük grup ateizm olacaktır. Bakın internette ufak bir araştırma yaptığımızda 2010 lu yıllarda atestlerin sayısının 1 milyara yaklaştığına dair başlıkları bulabilirsiniz. 2016 yılında ise ateist sayısı 1.5 milyara yaklaştı diye başlıklar var. Peki ateizm bu 5 yıl içinde 500 milyon kişiyi nereden buldu.



    Cevap basit ateizm bu 500 milyon kişiyi uzaydan getirmedi halı hazırda dine sahip olan kişiler dinlerini terk ederek ateizm tarafına geçtiler. Yani 5 yılda oluşan 500 milyon ateist demek müslüman nüfusundan en az 150 milyon Müslümanın ateist olması demek. Peki 5 yılda müslüman nüfus nüfusunu 150 milyon arttırabildi mı.





    Sonuç olarak 10-15 yıl sonra ateizm sayısı 2.5 milyara yaklaşacak. Bunu yaparken Müslümanlığın Hristiyan ligin sayılarını azaltacak. 2050 yıla ise dünyanın %75inin ateist olacağını ongoruyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mareşal Rommel


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker

    Bir inanç sistemi insan hayatına ne kadar müdahale ediyor ,inancın ötesinde toplum dizaynı yapıyorsa zamandan etkilenmesi o derece fazla olur.
    Bundan 3 bin 5 bin 2 bin yıl öncesinin toplumsal dinamiklerini bugüne uyarlamadan taşıyabilmek pek imkan dahilinde olmasa gerek.

    Aslında görüşünüzü kısmen de olsa paylaşıyorum, tamamiyle haksız olduğunuzu söyleyemem.

    Ben, insanın asla değişmediğine, zaman içinde değişime uğrayan şeyin sadece eşya olduğunu düşünüyorum. Zira insan güdüleri, insan arzu ve ihtiyaçları değişmiyor, insanın kendisi bir değişime uğramıyor bu konuda.

    Mesela 1000 yıl öncede biyerlerde barınıyorduk, şimdi de barınıyoruz muhtemelen 1000 yıl sonrada bu işi gerçekleştireceğiz. Değişen ne oldu burada? Mesela eski Türkler göçebeydi, sabit bir evleri yoktu, obalarda çadırlarda ikamet ediyorlardı. Yerleşik hayata geçtik, bu sefer çadır gitti mesela ilkel bir ev geldi onun yerine. Bakıyorsun yine esas olan ''barınma'' durumu aynen devam ediyor. Veya günümüze geliyoruz, bu seferde kimimiz lüks villa ve sitelerde, kimimiz malikhanelerde veya bazılarımızda mütevazi konutlarda ikamet ediyor. Bakın değişen sadece eşya olmuş, olayın aslı hiçbir değişime uğramamış, biz yine bi şekilde barınıyoruz, kendimizi koruyoruz, arazimize duvar çekip tel örgülerle kapatıyoruz vs.

    1000 yıl öncede insanlar vasıtalar kullanıyordu, şimdi de. At, eşşek, katır, öküz vardı eskiden, mesela şimdi modern araçlar onun yerini aldı. Ama esas iş yine aynen devam ediyor.

    1000 yıl öncede insanlar evleniyordu, şimdi de evleniyor.

    1000 yıl öncede insanlar yemek yiyordu, şimdi de yiyor.

    Yani sonuç olarak insan değişmemiş, örnekler çoğaltılabilir. Değişen sadece eşyadır.

    İnsan değişmediğine göre, insan hakkında verilen hükümler neden zaman içerisinde değişsin ki? Eğer ki bu hükümler zamanında insanoğlu üzerinde işe yaradıysa, onda mutluluk ve huzur, adalet ve düzen tesis ettiyse, aynı şey neden bugün geçerli olmasın?

    Değişen şey tam olarak nedir ki, insan hakkındaki hükümleri değiştirelim? Her 100 yıla bi değiştireceksek eğer, bu aslında insanoğlunun kendine hüküm koyamayacağının bir delili olmaz mı? Zira insan, kendini tam anlamıyla anlayamamış ki bu insan için verdiği hükümler koyduğu yasalar zaman içinde habire bir yamaya ihtiyaç duyuyor, yeni bir sürümü piyasaya sürülüyor. Bu bunu ıspatlamaz mı?

    Toplum dediğiniz şey nedir? Mesela 1000 yıl önceki Türklerin toplumsal dinamikleriyle günümüz Türklerinin toplumsal dinamikleri arasında ne gibi bir fark vardır?

    Yani burada değişen şey tam olarak nedir?

    insanların insanlara ,dünyaya ,hayata bakış açıları değişti ve değişmeye devam edecek. zaten inancın ötesinde toplum dizaynı dediğim şey buydu. O günün kapalı toplumlarıyla bugünkü global dünya düzeni arasında sadece deveden indim bmw ye bindimden çok fazla fark var. Kadınların toplumdaki yeri dönemin arap toplumundan çok farklı aile yapıları dostluklar inançlar vs.
    Sadece islamdan gitmeyelim engisizyon döneminde yaşananlar ortada, dün otlarla tedavi yapan hemşire ayarında insanlar cadı diye yakılırken bugün envai çeşit organın nakli mümkün.
    Kısacası insanlar dolayısıyla toplumlar zaman içinde mutlaka değişime uğrarlar kurallar ve yasalarda toplum ihtiyaçları üzerine inşa edildiği için değişmesi son derece normal. 1920 lerde ilk meclis sonrasındaki cumhuriyet ve ilk anayasamızla devam ederdik böyle bir durum olmasaydı en basiti. 1924 insanını mutlu eden ihtiyaçlarını karşılayan şey 2000 lerin insanını da mutlu eder der geçerdik.

    Eğer dinler sadece genel ahlak (öldürme-hırsızlık yapma-yalan söyleme-komşularınla iyi geçin-büyüklerine saygı göster vs) ve inanç üzerine kurulmuş olsaydı bunları konuşmuyor olurduk . Zaten söylemek istediğim o kısımdı yani




  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Hocam. Tersten gitmissin.

    Ateist olunca bunlar olmuyor.

    Bunlar olunca ateist oluyorsun..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tam tersi önce hristiyanlık yok olacak. Adamlardaki yobaz sayısı bizdekinin %1i bile değil. Yani artık insanlar pek öyle sorgulamıyo ama bu kesin doğru da demiyor. Müslümanlar öyle değil, kuranı okuyanı okumayanı anası babası müslüman diye bu kitap yalan diyenin kellesini alıyor.
  • Kardeşler; nasıl bir köy muhtarsız olmaz, bir harf katipsiz olmaz, bir iğne ustasız olmaz. Şu kainat sahipsiz olabilirimi? Bu dinin sahibide yok olmasına müsade etmez. Zaten Kuran'da Doğrusu Kitap'ı Biz indirdik, onun koruyucusu elbette Biziz. (Hiçe 9) diyor rabbimiz.



    Müslüman için din sadece ibadetleri düzenleyen bir kavramdan öte hayatının her anını ilgilendiren ve düzenleyendir.



    Örnek olarak peygamber efendimiz için onun ahlakı kuran ahlakı denilmiştir. O (a.s.m) kuranı ( vahyi) kendine rehber edinmiştir.



    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfsaneÜye

    Hiç kimsenin gücü yetmez İslam'ı bitirmeye. Öyle bir şeyde olmayacak. Hatta bir ayette kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır denilir. Belli zamanlarda böyle kafirlerin çok olması insanlarının müslüman olmaya layık olmamasındandır.

    Sadece bir zaman müslümanlar yok olacak Dünyadan o da kıyamet geleceği zaman ki bunun nedeni müslümanların o dehşet vereceği kıyamet anını yaşamamaları içindir. Zaten o zamanda Dünyanın sonu gelecek.

    NOT: Birde böyle konular açıp üstüne müslümanım demiyorlar mı bitiyorum ya. İslam'dan haberiniz yok müslümanım diyorlar. Belki olabilirsiniz ancak hiçbir şeyden haberi olmayan bilgisiz bir müslümansınızdır. Yalnız buna rağmen bile değilsiniz demiyorum ama ben müslüman olduğunuza İNANMIYORUM.



    bende islamın eğer biterse müslümanlar yüzünden bitecek olmasına gerçekten inanamıyorum ama böyle, bütün aldatmacalar hep islam üzerinden muhterem reisimiz diğer fetöcüler kandırılırken rakı sofrasında kandırılmadı herhalde ellerinde kuran din cami Allah peygamber ile kandırıldılar



    tv haberlerinde yaşlı teyzeleri dedeleri dolandıran Allahı islamı kullananlar paranı bize ver cenneti garantile diyenler.



    küçük kız çocuklarına erkek çocuklarına tecavüz eden hatta grupça tecavüz eden sakal ve cübbeliler.



    bunların hepsi bir bütün





    Allah rızası için müslüman olmadığımı düşün lütfen çünkü müslüman olduğumu düşünürsen ardından dolandırcı çocuk tecavüzcüsü Allah la kandırdığım düşüncesi gelebilir "herkesin aklına"!!(!)



    boşver sen beni müslüman bilme, bırakta herşeyi Allah bilsin







    insanların inançları olup olmadığına inanıyorum yada inanmıyorum diyerek kendini değerli falan mı kıldırmaya çalışıyorsun?



    senin ne düşündüğün benim yada diğerlerinin umrunda mı sorsana bi?



    sen benim için değeri olmayan bir insansın bunu bil sadece bir grup yabancı mesela italyan seni sokak ortasında vahşice dövse arkama bakıp üzülür müyüm yardım eder miyim diye bir sorsana?





    yapma mümin kardeş milletin hayatıyla ilgili olaylara inanıyorum inanmıyorum diyerek kendini bişey sanma değerli kıldırmaya çalışma







    Not: ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakalım Hristiyan rahipler ve yahudi hahamlar ne diyo bu işe.İlk önce hangi din kaybolacakmış , en son hangi din kalacakmış:












    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 23 Mart 2017; 16:10:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29




    Bakalım Hristiyan rahipler ve yahudi hahamlar ne diyo bu işe.İlk önce hangi din kaybolacakmış , en son hangi din kalacakmış:













    olmuş birşey zaten kaybolamaz öyle bir imkan yok, ama nefret edilebilir, yahudiside hristiyanıda müslümanıda baskıcı yobaz olursa, dinden nefret ederler baskıcı olmamak lazım, birşeyi yaşayan bilir Türk kadını durumun ciddiyetini bilmediği için anlamıyor arabistanda kalıp birkaç kez kırbaçlansalar taşlansalar, kezzaplansalar 2002 den öncesi Türkiyesini mumla ararlardı.

    arap kadınları Türk kadınlarına küfür bile ediyordur bunlar malmı ne şeriat istemesi diye, fırsat verilse suud kadınlarının %85 inden fazlası Türkiye amerika avrupa ya taşınmak ister.


    neyse deneyip test edilmesi lazım belkide, baskının sonucu iyi olmayacak, abartabildiğiniz kadar abartın bu baskıyı, en sonunda ya dinden çıkılıp iç savaş çıkacak yada şükrede şükrede delirip ölecekler.


    bak herşey herdaim ters teper içkiyi yasaklarsan bir süre sonra patlama yaşanır, herkes rahat bırakılmalı, mesela internette porno yasağı bu yasağı koymanın amacını bilmiyorum ama şuan porno olduğundan daha fazla izleniyor.


    aslında bu yasaklar hoşuma gitmiyor değil çünkü sonunda çok pis patlayacak buna emin ol, bu kadar yasakla en dindarını bile dinden çıkarırsın, etki tepki meselesi devam devam yasaklara son sürat devam patlayacak çünkü




  • YA-KU-ZA kullanıcısına yanıt
    "Tekrar" Ben senin müslüman olduğuna inanmıyorum.

    Sanki her şey kendine müslüman diyenlerde oluyor. Normal olmayan senin müslümanları olağanüstü bir varlık olarak görmen. Bizde herkes gibi insanız hata yapma olasılığımız var. Sorun müslümanlarda değil sorun müslümanları günahsız ve hatasız olarak gören sende. Sadece Peygamberler günah işlemez. Sizin amacınız müslümanların ne yaptığı değil. Müslümanların yaptığı hatayı diğer insanlarda yapıyor. Sizin derdiniz İslam'ı etkisizleştirmek. Hadi şimdi yürü işine.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfsaneÜye

    "Tekrar" Ben senin müslüman olduğuna inanmıyorum.

    Sanki her şey kendine müslüman diyenlerde oluyor. Normal olmayan senin müslümanları olağanüstü bir varlık olarak görmen. Bizde herkes gibi insanız hata yapma olasılığımız var. Sorun müslümanlarda değil sorun müslümanları günahsız ve hatasız olarak gören sende. Sadece Peygamberler günah işlemez. Sizin amacınız müslümanların ne yaptığı değil. Müslümanların yaptığı hatayı diğer insanlarda yapıyor. Sizin derdiniz İslam'ı etkisizleştirmek. Hadi şimdi yürü işine.



    akıl yarım mı sende?



    sana ne diyorum la ben beni müslüman bilme diye sana demedim mi?



    küfür mü edeyim ille beni müslüman bilme ben sana zaten kendim söylüyorum.



    ne angutlar var hey Allahım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.