Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
12.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayri77

    sizce arkadan her selektör yapan sürücüye tereddütsüz yol verilmeli mi? yollar selektör yapanların babasının malı mı? selektör yapınca öndeki mutlaka ve anında çekilecek diye bir kural var mı? eğer yoksa bu hanzolara bunu kim öğretiyor?
    adam sol şeritten gidiyor, önüne birisi geçerse sellektör yapıyor, öndeki çekilmezse de üstüste ve sabırsızca selektör yakmaya, korna çalmaya devam ediyor. sanırsın ki yol ve sol şerit onun tapulu malı. istediği gibi kullanır. neden ayagını azıcık gaz pedalınan çekmeyi tercih etmiyor?
    bu konuda bana katılmayan arkadaşların da olduğundan eminim. çünkü bence bu sapkın hareket toplumda çok yaygın. hemen bir örnekle izah edeyim. örneğin şehirlerarası bir yolda sol şeritten 110 km hızla gidiyorum. arkamdan bir araç 130 km hızla geliyor. ben sağa geçmek istiyorum ama sağ şerit yaklaşık 70-80km hızla giden ve aralarında yaklaşık 30-40m mesafe bulunan araçlarla dolu. sağ şerit ancak bu araçlar bitince yani bu konvoya benzer araç grubu bittikten sonra rahatlıyor. bana düşen seçenekler şunlar:
    1. selektör yapan araç kadar hızlanmak ve bir nevi yarışmak
    2. aynı süratle seyre devam edip sağ şeritteki araçları geçince sağa geçmek
    3. sağ şeride geçip kazık bir fren yaparak selektör yapan aracı rahatlatmak
    4. hızlı bir şekilde sağ şeride geçip yine çok hızlı bir şekilde önümdeki araca çarpmadan sol şeride tekrar geçmek--tabi sol arkadan gelebilecek diğer araçlara tehlike yaratmak kaçınılmaz bu durumda

    siz olsanız hangisini seçersiniz?
    ben genelde 2nci hareket tarzını seçiyorum ve arkamdaki araçla sinir harbine giriyorum. buna benzer olaylar ile sık sık karsılasıyorum. sizce de arkadaki araç şoförü gibi şoförler trafik canavarı mı?


    Sol şerıt hızlı gıdenın babasının malı yada tapulu malıdır bir nevi. Eğer hızlı gıtmıceksen sol şerıtte işin ne ? Eğer soldan yavaş yavaş gıdıyorsan ve arkadakının hıznı engellıyorsan selektor yemekte haklısındır. Hatta sanmakı sadece sellektor arkandakı aracın içinde ne kufurler donuyordur bazen. Ama bazı durumlarda bu kural işlemez. Tıpkı senın yazdığın şekıldekı gibi. Eğer orta şerıt dolu ve sen yavaşca aracını zorlamadan tek şerıt yolda orta şerıttekılerı geçıyorsan arkadakı adamı tınma bile. Bu durumda sellektor yapan bı adama yol vermen kendını tekhılıye atmak demektır. Gene aynı şekıl arkadakıne uyup gaza basarsan kazada yapabılırsın kendı uslubunda devam edıceksın. Ama bazı dıngıller araç sollarken oyle bır hızla gıdıyorlarkı solladıkları aracı mılım mılım ılerleyerek geçıyorlar. Butun gun geçecekler ıye beklıyoruz arkada. Buda yanlıştır sol şerıdı en az işgal edecek şekılde sollamanı yapar o şerıdı boşaltırsın.
  • aynı durumda bende kaldıgımda mesela genelde selektor yemem ama yersem ve yanda araba varsa bıraz hızlanır sonra arabayı gecer yol verırım.
    selektor kullanma olayınıda solda mesela 120-130 la gelıyorum onde adam adam var onude bos eger onumden cekılmıosa ve yandan saglayabılıosam saglar onune sert kırarım yanda araba varsa benım geldıgımı goruorsa selektor yapmaz arkasına yapısırım zaten genelde hemen yol verırler selektore ıhtıyac duymam tek selektor yapma olayım sag sol her yer kapalı adam solda onu bosken uyuz uyuz gıdıorsa selektor manyagı yaparım onu :d
  • Uzun yolda aracı limitlerde kullanırım ama herzaman arkamı kontrol ederim istersem 220 yle gidiyor oluyum kesinlikle bir gözüm arkada olur yol istemedende yol vermiş olurum ben zaten. Arkamdaki insanın benim yüzümden ayagını gazdan azıcık bile cekmesi benim eşekliğimdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi afedersiniz eşşek değilseniz ve sol şeritte hızlı gidiyorken önünüzdeki araba sollama yapıyorsa seve seve hızınızı düşürüp bekleyeceksiniz geçmesini. Siz önünüzdeki araba sollama yaparken selektöre abanırsanız Allah korusun sizi usulca durdurup indirirse aşağı hak ettiğinizi bulursunuz.
    Bunun dışında sol şeridi boştan yere ihlal edip, 100 mt geriden "geliyorum bak" selektörüne aldırmayan adam herşeye müstahaktır.
    Araç kamerası alıp takacağım artık. Sürekli gidip geldiğim şehirler arası yoldaki rezillikleri koyacam buralara.
  • Sol şeritte farlarım açık giderim.
  • Bugün sol şeritteki keriz yüzünden az kalsın kaza yapıyordum.
    Arkadaş sol şeritte sağ şeritteki kamyonla aynı hızla gidiyordu.Arkadaş SOL şeritte 1 şerit sağa geçip otoyol çıkışına giricek bende giricem ama benim sağımda kamyon. Arkadaş sol şeritte işgal etmiş kamyonun önü boş arkası dolu . Gaza basıp kamyonun önüne geçemiyor solda kaldık. Tam çıkışa geldik arkadaş az gaza basıp sağa kırdı frene basıyor bende yüklenip kamyonu geçtim tam sağa geçtim kerizin arkasında kaldım fren yaptı benimde hızım var sert fren koydum arkamda koca kamyon selektör yapıyor. Dedim tost olucaz bu keriz yüzünden. Allahtan tam çıkışın orda giriş şeridi vardı o şeride kırdım. Şerit değiştirmeyi bilmez sollama bilmez sonra konuşur sellektör yapıyorlar diye.
    Sizin için geçerli değil tabi ama her duruma sellektör yapan insanlar sınırları zorluyor. Ben de sinir oluyorum.
    Ama sol şeritti 40 km ile işgal eden kerizler ise her şeyi hakediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 3 Mayıs 2013; 22:44:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    Şimdi afedersiniz eşşek değilseniz ve sol şeritte hızlı gidiyorken önünüzdeki araba sollama yapıyorsa seve seve hızınızı düşürüp bekleyeceksiniz geçmesini. Siz önünüzdeki araba sollama yaparken selektöre abanırsanız Allah korusun sizi usulca durdurup indirirse aşağı hak ettiğinizi bulursunuz.
    Bunun dışında sol şeridi boştan yere ihlal edip, 100 mt geriden "geliyorum bak" selektörüne aldırmayan adam herşeye müstahaktır.
    Araç kamerası alıp takacağım artık. Sürekli gidip geldiğim şehirler arası yoldaki rezillikleri koyacam buralara.

    Bı ınsanın arac sollaması 5 ila 10 sanıye surerki sollama hızınızı arıtrarak yapılan birşeydir yani sollamaya cıkmadan arkaya bakıp gelen adamın hızını anlayıp ona göre geçiş yapmayı akıl edemeyen adam eşektir. Araba kullanmaması gerekir ben hatalı sollama yapan bu mallar yüzünden defalarca kez ölüm tehlikesi yaşadım inanın durdurmaya çalışanda ben oldum ama duran olmadı. Yani sollama arkandakine bakarak saygı çerçevesinde ve hızını sürekli artırarak yapılan birşeydir direksiyonun içine girer gibi oturup 90 la yapılan birşey değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilloo

    Uzun yolda aracı limitlerde kullanırım ama herzaman arkamı kontrol ederim istersem 220 yle gidiyor oluyum kesinlikle bir gözüm arkada olur yol istemedende yol vermiş olurum ben zaten. Arkamdaki insanın benim yüzümden ayagını gazdan azıcık bile cekmesi benim eşekliğimdir.

    Estağfurullah,

    Asıl benim görevim. Ben iki gözle ve derinlik algısıyla görüyorum. Aynaya arada bir, önüme sürekli bakıyorum. Sizin hıznızı çok daha önceden farkedebiliyorum. En öenmlisi de ben kaçla gittiğimi tam olarak görüyorum. Hem bir araba daha hzılıysa, frenleri daha-daha hızlıdır. Sürücü de böyle. O tempoya ayak uydurduğuma göre farkındalığım daha yüksektir ve sizden çok daha önce farkedebilirim. Tam da gereken hıza yavaşlayabilirim. Neticede yavaşlamayı, hızlanmadan önce öğrendim, bu konuda daha tecrübeliyim.

    4 sn takip mesafem her zaman vardır. Eğer sabah benden önce kalkanın arkasına tesadüf ettiysem acemiliğime gelmiştir. Şeritler arasında fazla hız farkı doğru değil. Burası da Almanya değil, otoyol giriş çıkışları plansız. Bazen 5km'de bir giriş var. Selektörle yol isteyecek kadar çaresiz olmadım, geçerken fark çok yüksek olacaksa da farkı azaltırım. Ama eğer bilmeden korkuttuysam özür dilerim.
  • Eğer sollama yapıyorsam, bana ne kadar sellektör yaptığı hiç umurumda bile değil. O sollamayı bitirene kadar arkamda bekler. Sollama bitip, sağ şerit boşaldığında zaten sağa geçerim. Şehirler arası yolda bazen sağ ve soldaki asfalt kalitesi farklı olabiliyor. Ve sol şeritte gittiğim oluyor. Bu tip durumlarda arkamda aracın yaklaştığını görür görmez ona sellektör yapma fırsatı bile vermeden sağ şeride geçer yolu açarım.
  • Ben 3 şeritli yolda en sağ şerit BOŞSA ortadaki adama bile selektör yakarım. Çünkü kurallara göre mümkün mertebe en sağ şeridi kullanmak gerekiyor.
  • Hız sınırında gitsem bile, arkadan yol istese sağa geçer yol veririm tabiki. Daha sağ şerit müsaitse en sol şeridi boş yere meşgul etmemeye çalışırım zaten...
    Ama bir de sollama yaparken sıkıştıranlar, g.tüne kadar girip sen sollama yaparken arka arkaya sellektör yapan artisler çıkıyor ya arada( dip gaz giden tabakhanaye b.k yetiştiren tipler) o zaman hızımı bilerek yavaşlatıp asla yol vermem.
    Bi adam gibi yol istemek var bir de artislik yapmak ...
    Ek olarak arkadan gelen araç öndeki aracın sollamasını bitirmesini beklemek zorundadır. Öndeki araç sollamaya çıktıktan sonra, sollama sırasında arkadan taciz edercesine yol istemek gibi bir hakkı yok.
    Fakat sağ şerit boş olduğu halde sol şeridi sürekli meşgul eden adamdan yol istersin tabiki ama her şeyin bir adabı kuralı var ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 4 Mayıs 2013; 3:31:28 >
  • Hiç unutmuyorum, eşimle Ankara'dan Adana'ya gelirken, Konya Otobanında (bilenler bilir, hıza çok müsaittir) kimse yok yolda dalmışım, sol şeritten 180-190 ile gidiyordum. Bende Alfa 159 vardı o zamanlar (2008)

    Arkamdan 2 çift angel eye 'lı bir aracın yavaşlayarak bana yanaştığını gördüm. Sağa geçtim ve yanımdan (E65 kasa) 7.30ld' nin süzülerek geçmesini izledim

    Ne oldu yani şimdi, adama yol verdik diye bir tarafımız mı eksildi ? Bence herkes hızını gözetmeksizin arkadaki araca yol vermeli. Bu kadar gurur meselesi yapacak ne var ki?

    Bir kere de; Golf 6 TDI varken önümdeki Honda Civic'e selektör yaptım gıcık bir şekilde, adam sağa geçti ve gazladı ve ben adamı asla geçemedim Sonra ilerde camdan birbirimize güldük selamlaştık.

    Aynı şekilde bir Passat kullanıcısı bende E31 varken selektör ile rahatsız etti, sağa geçtim ve muzurluk yaptım, gazı kökledim, Passat kayboldu Adamın da hiç sinirlendiğini sanmıyorum, zira arkamdan ne takip etti, ne de sinir bozucu bir hareket yaptı. Gülüp geçmiştir muhtemelen. Olması gerektiği gibi.

    Tabii bu söylediklerim, tamamen boş ve insan hayatını tehlikeye atmayacak yollarda gerçekleşti.

    Burada bu kadar kuralcı olan arkadaşlar, araç alırken motor-beygir-tork kıyaslaması yapan topicler açmasınlar o zaman, nasılsa istedikleri hızlara er geç çıkan bir araç alıp sağ veya orta şeritte ilerlesinler, biz de 120'yi geçmek istediğimizde sollayalım sonra sağa geçelim tekrar

    Millet olarak artık kurtulalım şu saplantılardan. Lütfen büyütmeyelim bu olayları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 4 Mayıs 2013; 3:52:31 >
  • Şöförlüğün onda biri aynayı kullanmaktır.
    Yani 9 sn ileri bakıyorsanız, 1 saniye de aynaları kontrol ediverin.
    Yolda giderken etrafınızdaki araçları takip edin ve neler yapabileceklerine karşı hazırlıklı olun.

    Şimdiye kadar sollama yapan birine selektör yapmadım.
    Sollamasını bitirmesini beklerim.
    Eğer sağ şerit boşaldığında önü boş ise ve sol şeridi boşaltmamakta ısrar ederse selektör ile uyarırım, ama bu taciz boyutuna geçmez, geçmemeli.

    En sinir olduğum kişiler ise önüm dolu olmasına rağmen, sağ şerit dolu olmasına rağmen, konvoy gidilmesine rağmen arkadan dibime girip selektör yapanlar.

    Bir de aynasını kontrol etmeden sol şeride atlayanlar yok mu, kazaya davetiye çıkarıyorlar.
    2 yıl kadar önce Volvo S80 T6 ile aydın otobanında gidiyorum. Birbirini tanımayan 3 araba konvoy olmuşuz bazen soldan bazen ortadan gidiyoruz. Biraz da hızlıyız. Yol boş. İleride orta şeritte iki araba arka arkaya gidiyor. Sol şeride geçtik. Önümdeki iki araba soldan geçtikten sonra orta şeritteki araba kendini sola attı sollamaya başladı. Korna-selektör eşliğinde Frenlere asıldım. Adam ile orta refüj arasına burnumu sokarak adamın hızına inebildim. Arkasına geçtiğimde hızıma baktım 80 km/h ile gidiyordum. Sollamasını bitirmesini bekledim, sakin sakin hızlanmadan belki de 10 km/h hız farkı ile 20-30 saniyede solladı. Onun solladığı kişi de hatalı. Bomboş otobanda, sağ şerit bomboş iken, 70km/h civarı hız ile arkanda başka bir araba var iken orta şeritte işin ne.

    Almanya seyahatimde araba kiralamıştım. Orada araba kullanmak o kadar güzel ki. Sürpriz yok. Herkes kurallara uyuyor. Sinyal verdiğiniz anda diğer şeritteki yavaşlayıp yol veriyor. Çünkü orada insanlar ihtiyacı olduğu için şerit değiştiriyor, bir araba öne geçmek için değil. Otobanda sol şerit sadece sollama için kullanılıyor. Sahiplenem yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o selektörcülerden biridde benim ama nasıl ?

    sol şeride sollamaya çıkarım bakarım ki sol şeritte hanzonun birisi 70 80 ile ilerliyor. ki farlarım gece gündüz sürekli açık .

    öndeki araca biraz yaklaşıtrım ve beni farkemesini sağlarım (ki bir çok öküz sadece önüne kütleniyor arka taraftan geleni kontrol etmesi gerektiğini bile bilmyior)

    baktım beni fark etmedi mi 10 sn sonunda iki kere selektör yapıo bırakırım. genemi fark etmedi tekrar seletör ama bu sefer biraz daha uzun tutarım.

    en sonunda baktım öküz hala sol şeritte 70 le gitmeye devam ediyor (benimle birlikte öküzün sağa geçmesini bekleyen nerdeyse 3-4 araba olmuş oluyor)

    hiç utanmam adam gibi sağa geçerim sonra sola geçer önünde hızımı 50 ye düşrüürüm ondan sonra o bana selektör yapmaya başlar hiç umrumda olmaz devam ederim taki sağ şeride geçene kadar sağ şeride geçtiği anda beni geçmeye çalışıcağı için hemen hızımı arttırırım böyle o kütükte sağ şeritte sıkışır kalır benim sayem açılan sol şeritten insanlar basar gider.


    bu olayı bizzat yaşadım hız sınırının hemde 100 km olduğu bir yolda .


    sol şerit basıp gitme şeridi değildir. eğer sollucaksan aracı sollar sonra tekrar şeridine devam edersin. ayrıca sol şerit kimsenin babasının malı da değildir. kalkıpta orada 50 yda 70 km ile gidemezsin. hemen bir kaç kişi saydırmış. yok efendim o yol 70 km hız sınırı var o yüzden soldan 70 le giderim diye.


    e5 ile tem dede hız sınırı 70 hanginiz temde 70 gittiniz ? buraya egelip kurallar var diyipte kurallara uymayan kişileri gördükçe ayarım bozuluyor.


    hala 60 70 yıllardan kalma trafik kurallarına uyuyoruz var mı böyle saçmalık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonely_man

    Ben 3 şeritli yolda en sağ şerit BOŞSA ortadaki adama bile selektör yakarım. Çünkü kurallara göre mümkün mertebe en sağ şeridi kullanmak gerekiyor.

    3 şeritlı yolda sol şerıt varken ortadakı araca sellektorun amacı nedır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonely_man

    Ben 3 şeritli yolda en sağ şerit BOŞSA ortadaki adama bile selektör yakarım. Çünkü kurallara göre mümkün mertebe en sağ şeridi kullanmak gerekiyor.

    3 şeritlı yolda sol şerıt varken ortadakı araca sellektorun amacı nedır ?

    Çünkü yukarıda yazdığım gibi trafik kurallarına göre müsait olan en sağ şeridi kullanmak gerekiyor. 9 aydır Amerikadayım. 4 şeritlik hiç bir yolda eğer trafik yoksa en sol 2 şeridin kullanıldığını görmedim. Herkes en sağdakini sollayıp sağa geçer. Olması gerekende budur. Bende selektör yaptığım arabayı solladıktan sonra en sağa geçerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DouKaN_38

    Hocam sol şerit kimsenin tapulu malı değil ancak öyle bir sürücüler varki adam 70-80 sol serit sabit sellektör at korna bas yol vermiyor bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım arkandan gelen araç hızlı geliyor biran evvel sol seridi terk ediceksin o zaman adamın acelesimi var hastasımı acileyetimi bilemezsin ver yolu gitsin sıkıntıya gerek yok

    Ek olarak, ısrarla solda kalanlar nedeni ile arkadan gelip yolu alamayan kişilerin sağından geçme olayı trafiğe çok daha büyük zarar veriyor. Solu gasp ettiğiniz sürece kendinizi daha fazla riske atmış oluyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: insideman

    Sende sol şerite çıkıyorsan azıcık daha gaza basıp sollamanı biran önce tamamla ve sağ şerite geç.
    Ha gaza basmak zorunda değilim diyorsan sol şeritte işin yok.
    Hızını 70 düşür ve sağdan devam et.
    Yoksa üzerinden geçerler adamın.
    Hızlı olana yol vereceksin bu kadar basit bu iş.

    İşte budur. İnatla yol vermemek nedir anlamıyorum.
  • Sol şeriti surekli işgal edenleri, ısrarla yol vermemelerin;i cehaletine veya acemiliğine bağlıyordum, anladimki bir sürü eli kalem tutan, usta şoförlüğü oldugunu iddaa eden insan bunu bilerek yapıyormuş. Yazıklar olsun. Şunu bilinki, 20 yıldır olduğu gibi, solu gereksiz işgal edenlerin kıçında sellektoru patlatmaya devam edeceğim. Yol vermeyince'de sağından geçerken en ağır küfürleri gözlerinin icine bakarak sıralayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu dagıtıyorsunuz arkadaslar. şehirlerarası 3 şeritli yolda en sol şeritten sürekli olarak 70 ile giden adama selektör yapılması konusunda herkes hemfikir zaten. ben genelde iki şeritli yolda, sağ şeritte çok daha yavaş seyreden araçlar varken sol şeritte önünde sollama yapan araca 2 snde bir selektör yapan adamın haklılığını sorguluyorum. yani daha anlaşılacak şekilde sorayım:
    160la soldan soldan gidiyorsunuz, sağ şeritte 80-90 km hızla giden araçlar var arka arkaya. arkanızdan biri 170 ile gelip selektör yaptığında trafik güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde kaza yapma ihtimalini de göze alarak mutlaka kazık fren yapıp sağ şeride geçmek zorunda değilsiniz. çünkü yol o 170 ile giden kişinin babasının malı değildir. katılıyor musunuz?
    en basta sorduğumdan farklı birşey değil bu soru
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.