Şimdi Ara

Selçuk İnan’ın Samsung’a açtığı S8 davasında karar belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Samsung iyi erken davranmış taa 2010da almış isim haklarını. Keşke dava açmadan önce buna bir baksaydılar. 2017de falan almış olsaydı bu hakkı samsung değil 100bin tl falan 1 milyon tl tazminata hükmedilirdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006


    quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw


    quote:

    Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

    quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    Herkes konuya yanlış yerden bakmış. Adam patent almış ve hakkını korumak konusunda sonuna kadarda haklı. Şayet S8 diye patent alınması saçmaysa harfe ve rakamlar kimsenin tekelinde değilse haberde adı geçen Samsung ve Audi firmaları neden böyle bir hamlede bulunarak kendi isimleri altına alıyorlar. Onlara patenti veren kurumlar bunda bir engel görmemiş ki olmamalıda S harfini değil 8 rakamını değil S8 ismini patentlemiş her ikiside.

    Burada Selçuk İnan'ın başvurusunun geçersiz olarak sayılmasının gerekçesi Samsung firmasının S8 ismini 2010 da patentleştirmesi Selçuk İnan'ın 2013 de bu başvuruyu yapmış olması gerekçe gösteriliyor. Bir diğer hususta sadece S8 değil Galaxy S8 olarak geçiyor ama bu geçerli değil. Ozaman aynı mantıkla gitsin Galaxy Nokia, Galaxy Microsoft, Galaxy Apple diyede alsınlar hadi bakalım güçleri yetiyorsa.

    Meseleye geniş bakmanız gerekir sırf bir insanı sevmiyorsunuz diye varsa hakkının yenmesine göz yumarsanız çok büyük haksızlık etmiş olursunuz.

    İşin bir diğer boyutuda T.C. Devleti böyle bir dava ile taraf belirleyip Samsung firmasıyla ve ötesi Kore devletiyle anlaşmazlığa düşmek istemiyor.

    Burada bence tek belirleyici ve etkileyecek olan şey Samsung firmasının 2010 da aldığı S serisi patentler içerisinde S8 de var mıyı yoksa yokmuydu o önemli. Ve adam haklıysada hakkını vermeleri bir şekilde işin olurunu bulmalarını lazım yoksa verdikleri patentlerin hiçbir hükmü kalmamış oluyor. Adam haklıysa ve bu davayı devlet üstünü örterse kaybettiği için Selçuk İnan 'ın değil ona parasıyla patent alma hakkını satıp sonrada hakkını koruyamadığı kendi onuruyla beraber koca bir devlet olarak Samsung firmasına boyun eğen TC Devletinin utanması gerekir. Gerçekten nasıl bir duruş sergileyeceklerini çok merak ediyorum.

    Mahkemenin demek istediği sırf harf veya sayının bir kişinin tekeline bırakılamayacağı, ki haklı da ne yani bu gidip s ve 8 harflerinin kendine tescil ettirdi diye o harf ve sayıları bir daha kimse kullanamayacak mı?, Böyle bir mantık var mı? Tescil ettirse bile şöyle birşey var sadece tescil ettirmede değil aynı zamanda bilinir olması gerekir, Selçuk İnan'ı s8 diye bilen kaç kişi var Allah aşkına, Mahkeme akla vicdana uygun karar vermiş, olan bu.

    haberide benim yazdıklarımıda iyi oku. ama güzel güzel tane tane heyecana kapılmadan oku.

    Harfin veya baska birseyin kullanim hakkini aldiginda karsi taraf kullanamaz.Telif oder kullanir.Merc e serisi ici hak sahibine ilk ciktiginda odeme yapmisti.

    ok. bana niye alıntıladın bilmem gereken nedir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin yanlis kisiye mesaj gitmis.

    Iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kaybetmesi normal.

    Selçuk İnan’ın S8 ismini kullandığını dava açınca öğrenmiştim.

    Bence karar çok yerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 11 Ocak 2018; 10:26:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ş9 u patentledim gün gelir , gündeme gelirim.

  • Selcuk inan a sonuna dek hak veriyorum. Ronaldo CR7 yi tescilletirip hic bir markaya (honda) kullandiramama yetkisine sahip iken bu cocuk S8 i tescil ettirmis ama hakimler savcilar haksiz buluyor hatta kendi milletimiz adami haksiz buluyor. Ronaldo nun markasi marka da selcuk inan in markasi mi p*c oluyor? Burada uluslarlarasi san ve sohreti olan kisiler hep hakli iken ayni durumda baska bir ulusun daha sade vatandasi mi haksiz duruma dusuruluyor? Godugmun kanunu bizim vatandasimiza sira gelince mi isleyisini kaybediyor?

  • Ben herkesin düşündüğünün aksini düşünüyorum genelin baktığı gibi bakmıyorum. Türkiyede patentin bile bi işe aramadığı bi halt olmadığının resmidir bu karar. Çok yazık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Kusura bakmayin yanlis kisiye mesaj gitmis.

    Iyi forumlar.

    teşekkürler sizede iyi forumlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patent patenttir hala bazı cahiller onu kim tanırda iyi olmuş falan diye zırvalıyor. Patentin geçerliliği kimin aldığının tanınırlılığıyla alakalı değildir. S8 alması çok saçma adammı o falan diyenler önce bir kendilerine baksın Samsung , Audi niye S8 'i alıyor ozaman madem rakamsa.

    Kişilerin haklarını tanınırlıklarına göre veriyorsanız gün gelir sizde birileriyle çıkarlarınız çatışır ama haklı olan sizsinizdir fakat karşınıza aynı sizin gibi tipler çıkar gelir iyi olmuş sen kimsin seni tanımıyoruz sen adammısın defol git diye tanınanı ama senin hakkını gasp etmeye çalışanı savunur ozaman oturur düşünürsünüz bu güçlüden taraf olan laflarınızı.

    Güçlü herzaman haklı değildir. Adamlık güçlüyü savunmak değildir haklı ama güçsü olanı savunmaktır.

    Şurada düzgünce anlatıyoruz hala birbirlerini şakşaklayan tipler konuyu yozlaştırmaktan başka birşey yapmıyorlar. Yok iyi olmuş yok adammı iyi olmuş falan. Be cahiller sürüsü onun hakkı çiğnenirse sadece Selçuk İnan haksızlığa uğratılmamış olacak koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin verdiği hiçbir patentin hiçbir hükmü kalmamış olacak çünkü uluslararası anlamda hiçbir güvencesi olmadığı bu ülkenin vatandaşının bu ülkede aldığı patentlerin hiçbir dayanağı olmadığı sonucu ortaya çıkacak. Tek ve sadece belirleyici şey bu patent işleminin 2010 da Samsung tarafından S1,S2 diye hangilerinin alındığı. Şayet S8 yoksa aralarında S8 'i Selçuk İnan değil Ahmet adında başkası almış olsaydı gene isim ve patent hakkı onda olmuş olacaktı. Azıcık adam gibi okuyun anlayın bazı şeyleri.





  • Şu elamana kutusunda S8 hediye etsinlerde sussun ya. Rezil oldukça üsteliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulen ne küçük insansın sen selçuk rezil ettin kendini
  • keşi futbolcu diye galatasaraya satmışlar kullandığı halojenik maddelerden saçma sapan konuşup davalar açıp futbolu unutuyor...

  • Audi firmasının tecillediği şeyin "S8" değil "Audi S8" olduğuna eminim. Selçuk haklı diyen arkadaşlar, o zaman "S" ile "8" in herhangi bir marka model isminde yan yana geldiği her durumda Selçuk beyefendi dava mı açacak?

    Selçuk, "Selçuk S8" gibi bir patent alsa ve Samsung yeni modeline "Samsung Galaxy S8" yerine "Selçuk S8" deseydi :D O zaman fırsatçı Selçuk haklı olabilirdi.

    En iyisi Selçuk öcünü "Samsung Galaxy 9" ila "Samsung Galaxy 999999999999" arası tüm isimleri kendine kaydettirerek alsın. Ama bu seferde Samsung ona Samsung ismini kullandığı için dava açar ki kesin kazanır. En güzel çözüm şu, nüfus dairesine bir dilekçe ile Selçuk İnan isim soyismini "Samsung Galaxy" olarak değiştirsin, ondan sonra Samsung Galaxy S9 ve yukarısını alıversin gitsin....

    Hiç bu kadar güleceğim aklıma gelmezdi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 30 Ocak 2018; 14:3:36 >




  • Kendini ronolda felan zannediyo heralde arkadaş

  • Selçuğun S8 diye tanındığını ilk defa duydum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk inan davayı kazanmış arkadaşlar doğrumu ?

  • düşünsenize bütün s8 lerin imha edildiğini
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.