Şimdi Ara

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Bayraktar TB3 hakkında sunum yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Bayraktar TB3 hakkında sunum yaptı



    TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festival 26 Eylül’de sona erecek. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde bir sunum gerçekleştirdi. Bayraktar TB3 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



    Selçuk Bayraktar, Baykar tarafından geliştirilen yeni insansız hava aracı Bayraktar TB3’ün özelliklerini anlattı. Bayraktar TB3, kısa pistli uçak gemilerine iniş kalkış kabiliyetiyle öne çıkacak. TCG Anadolu amfibi çıkarma gemisinde kullanılacak ve mavi vatanın güvenliği için görev yapacak. Bayraktar TB2’den daha büyük, AKINCI’dan daha küçük boyutlara sahip.



    Ayrıca Bkz.TEI, yeni İHA motorunu ilk kez TEKNOFEST 2021'de sergiledi



    Bayraktar TB3, 1450 kg kalkış ağırlığına sahip olacak. 24 saat kesintisiz uçuş yapabilecek. Kanatları katlanabilir yapıda olacak ve bu sayede gemide daha az yer kaplayacak. Bayraktar TB3 ilk uçuşunu 2022 yılında yapacak.



    Bayraktar TB3 özellikleri




    • Gemiye konuşlu SİHA

    • 1450 kg kalkış ağırlığı

    • 24 saat uçuş süresi

    • Kanatları katlanabilir

    • Yüksek irtifada görev



    Bayraktar MİUS



    Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Bayraktar TB3 hakkında sunum yaptı



    Baykar bugüne kadar ürettiği insansız hava araçlarından elde ettiği deneyimi insansız savaş uçağına aktarmak için önemli aşama kat etti. Bu doğrultuda geliştirilen Bayraktar MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) prototipinin ilk uçuşu 2023 yılında yapılacak. Tıpkı Bayraktar TB3 gibi TCG Anadolu amfibi çıkarma gemisinden iniş kalkış yapabilecek.



    Cezeri hakkında açıklamalar



    Selçuk Bayraktar, uçan araba Cezeri’nin geliştirilme çalışmalarının 3 yıl önce başladığını ve tamamlanmasının uzun yıllar süreceğini açıkladı. Bayraktar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:



    “Çalışmalara yaklaşık 3 yıl önce başladık. Ama tabii bu her yönüyle çok karmaşık otonomi problemlerini ve bunun yanında durumsal farkındalık dediğimiz gördüğünü anlama, tanıma ve insanla birlikte uçacağından tabii ki çok yüksek emniyet ve güvenirliğe sahip olması gereken bir platform. Bu aslında büyütülmüş bir drone. Bunun uçan araba olması, içine girecek her sistemin belki 5,10 belki 15 yıl gelişmesi gerekiyor. Etki sistemlerinden batarya teknolojilerine bu sistemi akıllı bir şekilde uçuracak yapay zeka bilgisayarlarından içindeki elektronik donanımlara kadar her alanda büyük atılımlar yapılması gerekiyor. Biz yarın bu alanda oyuncu olabilelim diye bugünden hazırlanıyoruz."



    TEKNOFEST 2021’de Bayraktar’ın dikey kalkış iniş özellikli yeni insansız hava aracı Bayraktar DİHA modeli de sergileniyor. Ziyaretçiler Bayraktar DİHA, Bayraktar TB2, AKINCI TİHA ve uçan araba Cezeri’yi yerinde görebiliyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/teknofest/bayraktar-tb3-ilk-ucusunu-2022de-yapacak/2371826







  • Tüm devlet adamlarının yapmak istediği projeleri bu adam gibi cesur ve abartısız tanıtmasını bekliyorum. Gayet abartısız, mantıklı ve akıl dolu bir şekilde cezeri için ön gördüğü geliştirme takvimini açıkladı. Başka siyasiler olsa hemen yapacazzz, şimdi yapacazzz derler. Oysa Selçuk Bayraktar ne güzel söylüyor, üstünde çalışıyoruz, otonom bir sistem olduğu için güvenlik ve denge amacıyla dünyada gelişmesi gereken bir çok teknoloji var, bizde bunun için uğraşıyoruz diyor. Helal olsun bu adama. Adam gibi adam.
  • Kullanmayan da ödüyor parasını

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Ödemek istemiyorsan vatandaşlıktan çıkmakta özgürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 22 Eylül 2021; 18:14:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm devlet adamlarının yapmak istediği projeleri bu adam gibi cesur ve abartısız tanıtmasını bekliyorum. Gayet abartısız, mantıklı ve akıl dolu bir şekilde cezeri için ön gördüğü geliştirme takvimini açıkladı. Başka siyasiler olsa hemen yapacazzz, şimdi yapacazzz derler. Oysa Selçuk Bayraktar ne güzel söylüyor, üstünde çalışıyoruz, otonom bir sistem olduğu için güvenlik ve denge amacıyla dünyada gelişmesi gereken bir çok teknoloji var, bizde bunun için uğraşıyoruz diyor. Helal olsun bu adama. Adam gibi adam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt

    Özgür falan değil, vatandaşlıktan çıkmak için öncesinde başka bir ülkeden vatandaşlık almak gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine yerli ve milli troller konuya gelip başkalarını vatan hainliğiyle itham etmiş şaşırdık mı ? Şaşırmadık millete tek vatanseverlik tasladığı konular bunlar yoksa Türk adından bile rahatsız oluyorlar forum banlasa keşke bu paralı trolleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 22 Eylül 2021; 18:42:2 >
  • Bu adam çok parlatılıyor ama hiçte masum olduklarını düşünmüyorum. Zamanı gelince her şey ortaya çıkar muhtemelen.

  • buna bile bir şekilde kulp takmaya çalışanlar var ya sözün bittiği yer.

  • Eline emeğine sağlık ALLAH senden ve senin ekibinden razı olsun. Bu adamı öyle yada böyle itibarsızlaştırmak için çabalayan hadsiz vatan hainleri var.


    Bu ve bunun gibi savunma sanayilerine itirazı olan karşı çıkan kim varsa zaten vatan hainidir başka hiçbir aması acabası olmadan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 22 Eylül 2021; 20:3:3 >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Heykellerinde parası ödeniyor ama kullanabiliyormusun.

  • Donanım haberin sosyalist at kapmaları nerde

  • Bu adam kılıçtaroğlunun kızı ile evlense bu kadar desteklermiydiniz merak ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berattan o kadar nefret etmiş ki insanlar bu adamda araya kaynıyor. nefret edilecek bir durum yok yaptığı işler ortada azarbaycan ermenistan savaşında gördünüz. savaşın seyrini değiştirdi adamın yaptığı sihalar.

  • finansmanı vergilerimiz olmasa güzel şirket. sizce bu adamın diktatörün damadı olması bir tesadüf mü

  • TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde konuşan Selçuk Bayraktar: "2022'de Bayraktar TB3 ilk uçuşunu yapacak. 2023'e kadar da insansız savaş uçağı dediğimiz projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ifadesin de bulundu. https://www.sabah.com.tr/gundem/2021/09/23/selcuk-bayraktar-hedeflerini-anlatti-insansiz-savas-ucaginda-hedef-2023-1632379830?paging=2





  • Buna belki kızan arkadaşlarımız olabilir ancak durum şu; ortada büyümüş bir girişim var ve zamanında yani tabloya bakacak olursak devlet tarafından da maddi açıdan ittirilmiş. Eğer bir girişim ayakta kalıp en başta şerefli askerlerimize ve tüm halkımıza fayda sağlıyorsa devlet benim ona verdiğim vergilerden böyle girişimleri desteklesin abi. Bu konuda sonuna kadar arkasındayım. Ancak benim kendisine verdiğim vergileri sadece yandaşlarına yediriyorsa ve bunun geri dönüşümü dahi yoksa haram zıkkım olsun. Evet selçuk onların adamı. Ama başarılı bir girişim sergilemiş durumda. O SİHALAR, İHALAR, BAYRAKTAR'lar ne kadar askerimizi şehit olmaktan kurtardı haberiniz var mı? Selçuğun onların tarafında olmasını sevmiyorum ama şu yaptığı iş, muhteşem bir iş.

  • Selçuk bayraktar söylendiği gibi insansız araçların Steve Jobs'u .

  • The Blackmaster kullanıcısına yanıt
    parlatmaları önemli değil. önemli olan SİHA larda atılan bombaların teröristlerin dötüne dirmesi. helal olsun adama.

  • Boş boş konuştu. Akp'nin adamı.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.