Şimdi Ara

Sel hasarlı alfa Romeo alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sel hasarlı bir alfa Romeo guiletta var araba çok güzel araba ama bildiğim kadarıyla ustası yok sizce bir sıkıntı olur mu eğer olursa çok mu pahalıya patlar bana konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi ben alfa Romeo hakkında çok birşey bilmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Mekanik parçaların büyük çoğunluğu Fiat bravo ile aynı. Ustası bulunur ama özel parçaların tedarigi problem olabilir. Ancak asıl problem sel hasarlı olması. Bu araçların elektronikleri biraz hassas. Şimdi problem olmasa da ileride sıkıntı çıkarabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastiğe hava basma dışında anlamıyorsan arabadan alma. üzer.


    20 yaşında arabam var sigorta kutusu su aldı. tüm kutuyu dağıttım. ultrasonik ile temizledim. tekrar nikel kapladım. topladım. tüm bu işlemler 1 gün sürdü. hiç bir usta 1 gün boyunca uğraşmaz. git 3500 tl ye yeni kutu al takalım der.

  • Bence en büyük sıkıntılardan biri su alması. Oksitlenme riski yüksek, elektronik arızalarıyla uğraşabilirsiniz. Çok iyi bir expertizde bakılması şart. Yoksa canınız yanabilir.

  • selden sonra hemen kurutuldu ise alınabilir. Aracın sigorta kutusu, paspas altı kablolar vs buralara bakıp paslanma ve su izi arayın. Eğer buralarda pas,su veya yanık türü işlemler varsa uydur kaydır iş yapılmış demektir. Kısacası sel var, suya maruz kalmak var bir de sonrasında yapılan işlemler var. Parasına ve aracına göre değerlendirilir.

  • Sel hasarlı araçlarda elektronik kontrol ünitelerine su çamur vs girmişse oksitlenme yapabiliyor.Alfa gibi bir araçta bir çok kontrol ünitesi var.EĞer sel girdikten sonra bütün parçalar tek tek temizlenmiş kurulanmış bakımı yapılmış şekilde olursa neden olmasın ama Türkiye de bununla uğraşacak usta olduğunu sanmıyorum.KAra düzen çamurdan arındırılmış ve çalışır hale getirilmiştir.Sizin elinizde arızalanabilir..

  • Yakın bir arkadaşım yıllar önce bir "galericiye" güveniyor. Hiç görmeden bir tane Fluence alıyor. Aslında şehir dışından aynı anda iki Fluence aldı. Galericinin "bu da temiz" dediği Fluence'in kesin olmamakla birlikte böyle bir hikayesi vardı. Öyle kötü toplanmıştı ki direksiyon muhafaza bakaliti uhu'ya benzer bir yapıştırıcı ile tutturulmuştu. Bu sorunların en küçüğüydü. Galerici ile takıştılar. Birçok parça değiştirildi. Düzelen hiçbir şey olmadı. Hep geçici çözüm sundular. Hata kodunu silip aracı geri gönderiyorlar. En büyük sıkıntı araç olur olmadık vakitte ne kadar arıza kodu varsa önünüze sıralayıveriyordu. Gösterge paneli evlere şenlik. Her lamba yanıyor. Hangisi ile ilgileneceğiz belli değil. Kontağı kapatıp açıyorsun komple düzeliyor. Bazen düzelmiyor. Bir kaç ikaz lambası ile yolunuza devam ediyorsunuz. Vardığınız yerde komple gidiyor. Bir müddet bekledikten sonra tekrar geri geleceğinin hiçbir garantisi de yok.





  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Sonuç ne oldu acaba onu merak ettim arabayı o şekilde sattı mı?

  • senged kullanıcısına yanıt

    Satılmadı. Araçta bir düzelme olmadığı için daha doğrusu masraf çok büyük olduğu için galerici ile orta yolu buldular. Beş yıldır aktif olarak kullanılıyor. Çok sık olmamakla birlikte ansızın hata verebiliyor. Kontak aç kapa yapınca her şey bir anda düzeliyor. O Fluence'i bir defa muayeneye götürmek bana nasip oldu. İşlemlerden sonra 80 km'lik yola gidecektim. İşlemler başladı, süreç bitene kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra görevli aracı park etti, kontağı bana verdi, biraz bekleyin dedi. Gerekli evrakları teslim aldım. Araca bindim, kontağı çevirdim, gösterge paneli evlere şenlik. Ne ararsan var.  Bir defa daha aç kapa yaptım, uyarıların yarısı silindi.  Yola çıktım, kısa süre sonra bir mola verdim. Tekrar çalıştırdım ve bir hafta hiç hata vermeden kullanıldı.  





  • Benim bir tanıdığım hatasız boyasız 50 bin km'de sel hasarlı araç aldı. 1 yıl içinde klima dahil elektronik ne kadar aksam varsa arıza yaptı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.