Şimdi Ara

Sekiro: Shadows Die Twice [Ana Konu] [Türkçe Rehber] [GOTY 2019] (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
61
Favori
168.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    İsshin i kesince aldım onu. Takip ettiğim bı rehber var tek tek anlatmış. Tek oyunda tüm sonları platini görmek %100 tamamlamak için. YouTube da Fightingcowboy kanalda.
    Hocam aynı kanalı takip ediyorum. Ancak, “tüm bossları öldür” kupası için öldürdüğünüz tüm bossların tek bir save dosyasında olması gerekiyor. Sizin save dosyanızda şu an Isshin Ashina yok. Yani, o boss’u kestiğinizin kupasını alırsınız; ancak, “tüm bossları öldür” için şu an save dosyanızda bir eksik var. Oyun içerisinde envanterdeki savaş hatıralarına bakarsanız orada Isshin Ashina’yı görebiliyor olmanız lazım “tüm bossları öldür” kupası için.

    Bunların hepsinin haricinde, tüm Prostheticler için gerekli Lapis Lazuli tek oynanışta tamamlanamıyor, en az bir kere daha bitirmek lazım. Tüm yetenekleri açmak için gerekli olan XP miktarına da tek oynanışta ulaşmanız için çok çok uzun süre farming yapmanız gerekiyor. Ben farming yapmama rağmen NG+3 sonrası tüm yetenekleri tamamlayabildim. Dolayısıyla, oyuna platinum kupa için oyuna zaten yeniden başlamanız gerekecektir, o nedenle Isshin Ashina çok önemli bir detay olarak kalmıyor şu noktada :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 3 Ağustos 2020; 18:25:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Doğrudur o kupayı bilmiyordum bak dediğin gibi mecbur kasıcaz ozaman. Ben birde prayer bead kaçırmışım biyerde. Prayer bead yerlerine baktım listeden hepsini yaptım halbuki ama niyeyse eksik anlamadım. Onun içinde geri dönecem sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Arkadaşlar oyunu 3 kere bitirdim yalnız hikayede anlayamadığım bazı noktalar var...
    1.Hiratada baykuş yaralı halde yerde yatıyor bize bir anahtar veriyor.Baykuşu kim yaralamış olabilir.Benim aklıma heykeltraşın kin iblisine dönüşmüş hali geliyor veya kelebek neneyle savaşmış olabilir veya ayyaş jazuo

    2.kelebek nene sakura damlasını almış kuroya illüzyon gösterip ölümsüzlük almak istiyor.İlerleyen bölümlerde sakurayı kuroya verdiğimizde sakuranın lord takeruya ait oldugunu söylüyor.Buna göre kelebek nene sakurayı çalarken baykuşta sakura ağacındaki dalımı çalmış oluyor.Nene ile takeru eskiden tanışıyorlarmıydı.

    3.Hiratada kapıya dayanmış hırsızları öldürtükten sonra içeride gizlice dinlediğimiz bir ev vardı muahbbet şu şekilde: ''Kadın:bu şekilde çıkmana izin vermiyorum Erkek:gitmem lazım hırsızlar arasında bir şinobi avcısı var çok tehlikeli'' diyor.Buradaki iki kişi sekiro ve emma olabilirmi.Emmaya ashine sakesi ikram edince ''bir gün bir şinobi yaralı geldi durumu kötüydü,hiç bir bilgi yoktu bunlar sana birşey hatırlatıyor mu'' demişti.

    4.Kutsal diyara gitmek için bütün malzemeleri topladığımızda emma ve isshin birlikte oturuyorlar.Orada bir sandık var içerisinde gencirodan gelmiş bir mektup var.Yeraltı karanlık kapılarından,siyah ölümcül kılıçtan bahsediyor bu kılıcı kuronun kanına adak yap derken neyi kasdediyor.Emma ile isshin konuşurken tengu bir daha çıkmayacak deniyor.(not:içeride yatakların hemen sağında tengu maskesi var anladığım kadarıyla isshin büyük yılan tapınağında 3 tane ninjayı yere sererken fenalaşmış ve emma tedavi için gelmiş olmalı ve ona kızmış olmalı ki isshinle konuştuğumuzda ''emma bu yaşlı adama odasında kalmasını söylüyor''diyor.Emma ile konuşunca ''lord isshinden gözlerimi ayırdığım an kayboluyor'' diye sitem ediyor. Sekiro beklenmedik anda gelmiş olmalı ki tengu maskesini odanın içindeki sandığa koyamayı unutmuş olmalılar çünkü yatakla sandık arasındaki bezin üstünde tengu maskesi duruyor.İsshin yılan tapınagındaki 3 ninjadan 2 sini rahat almış olmalı ama 3. ninja ölümsüz olabilir.Kutsal diyar için malzemeleri toplayıp geldiğimizde orada bir ninja bossu var gizlice dinlediğimizde ''massari senin gibi yetenekli birinin öldüğüne inanamıyorum ashinada bir şeytan çıkmış olmalı diyor.''bu bossu kestikten sonra isshinin öldürdüğü ninjayı incelediğimizde kılıcı kalbine sokmuş ve tahminimce siyah ölümcül kılıçla öldürmüş olmalı çünkü ninjanın üstünde ejder kanın damlası var hızlı iyileşmek için kullanmaya fırsat bulamamış gibi.Sekiroyla koruyucu gorile giderken tenguya denk geldiğimizde bize dövüş sanatında yetenek kazandığımızı soruyordu,kazanmış olursak kitap veriyor içinde ekstra dövüş sanatları olan sonra sekiro onu tanıyor ve tengu aslında ishhin öksürük krizine giriyor hemen git buradan diyor tahminimce biz gidince ashinaya gidip emmadan yardım alıyor.)Asıl merak ettiğim isshin emmaya genciro geldiğinde tengu kalmayacak,o ashinayı savunacak diyor .Emma bir kişi kalıyor geriye diyince isshin ''sekiromu'' diyor.Benim anlamadığım emma ve ishhin sekironun ortadan kalkmasını mı istiyor acaba

    5.Shuralı sonda baykuş elinde siyah bir kılıç ve birinin kafasını getiriyor.Baykuşun kılıcı sırtında duruyor.Acaba elindeki kılıç siyah ölümcül kılıç mı...İsshinin cesedinin yanına koyduğu kafa gencironun kafasımı...Baykuş balkon konuşması yaparken fena gaza gelmişti.Balkona çıkmadan bütün ahina toprakları artık bizim diye naralar atıyordu.

    6.Lord takeru ölümsüzse neden mezarda.Aklıma ölümcül kılıç geliyor ama onuda bulamamışlar çünkü bir hizmetçinin günlüğünde yazıyordu: vücudunun kanaması için ve ejder gözyaşı için ölümcül kılıcı bulamamışlar.Bu yüzden ölümsüzlük bağlarını koparamamışlar

    7.Maymun kovalama görevinde bir adam var maymunlarla ilgili bilgi veriyor.Birinin daha önce geldiğini söylüyor ancak maymunları alt edemeyince sesizlik tekrar geldi diyor.Sekirodan önce gelen kimdi acaba

    8.Taro birliği,mishen tapınağı(şinobi avıcısı yetiştiriyor),suyun oronisinin beklediği lord,şövalyenin oğlu roberto,yeraltı dünyasının kapıları(siyah ölümcül kılıç açıyormuş),kırkayaklar ve lideri vs. vs. Aslında çok cevapsız soru var.Umarım yeni dlcler yayınlanır ve hepsinin bir cevabının olduğu yeni hikayeler olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrngns -- 7 Ağustos 2020; 2:6:36 >




  • hrngns H kullanıcısına yanıt
    Oyunu oynamayanlar için hikayeyle ilgili bilgileri spoiler ayracına almanız daha sağlıklı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hrngns H kullanıcısına yanıt

    Hirata’nın iki farklı hali var bir normal hali bir de The Owl öldüğünde üzerinden alınan çan ile gittiğiniz hali. İlk halinde The Owl size Lady Butterfly’ın kendini Kuro ile kilitlediği yerin anahtarını veriyor ve oraya gidip efendinizi kurtarmanızı istiyor. Bu duruma bakınca yardımcı olduğunu düşünüyorsunuz fakat The Owl’un cesedi üzerinden çıkan çan ile tekrar geçmişe gittiğinizde Juzou ve bir ninja konuşuyor ve onların konuşmalarına kulak kabarttığınızda Hirata saldırısının düzenlenmesine The Owl’un yardımcı olduğunu anlıyorsunuz. Yani Hirata saldırısında The Owl’un da parmağı var ve size yardım ediyor gibi görünmesi de onun planın bir parçası. Sizi Lady Butterfly’ı aradan çıkarmanız için kullanıyor, onu öldürüp Kuro’yu kurtardığınızda da arkanızdan gelip kılıcı size saplıyor. Hirata yanlış hatırlamıyorsam bölgedeki askerlerin bir göreve gitmesi üzerine boş kalmıştı ve The Owl bunu fırsat bilip eşkıyalar ile çalışarak bu saldırıyı planlamıştı.

    Sakura Droplet, Kuro’nun dediğine göre Takeru ve Tomoe arınma(purification) çözümünü ölümsüzlükten kurtulmak için kullandığında geriye kalan şeylerden bir tanesi. The Owl’un niyeti düşünüldüğünde Lady Butterfly bunu The Owl’un pençesinden kurtarmak istemiş olabilir. Tabii net bir şey yok bu konuda, bildiğimiz şey Takeru ve Tomoe’nin arınma yöntemini kullanarak ölümsüzlüğü def etmiş olmaları.

    Emma’nın bahsettiği kişi Sekiro’dur muhtemelen zira Anayama ile konuştuğunda da Hirata’daki olayları hatırlamıyor. Çanı alıp geçmişe gittiğinizde Hirata’daki olayları tecrübe ediyorsunuz ve The Owl’un sizi yaraladığını fark ediyorsunuz.

    Sakura Ejderhasına adak adamanın çeşitli yolları var. Siyah Ölümcül Kılıçta bunlardan bir tanesi, bu ölümcül kılıçlardan iki tane yapılıyor. Kızıl olan Ejderha’dan gözyaşlarını alabilmesi için yapılmışken siyah olan ona adak adamak için yapılmış. O 3.ninja dediğinizin Serpent Shrine’daki Lone Shadow olduğunu düşünüyorum. Bu Lone Shadow ekibi özel bir ekip, oyunda 3 tane temsilcisi var. Bu arkadaşları çeşitli suikastlar yapması için oyunun son kısmında Ashina’ya saldırı düzenleyen The Interior Ministry yolluyor. Bu ekibin her üyesi farklı bir alanda uzman ve çeşitli suikastlar ve görevler için kullanılıyor.

    Emma ve Isshin oyun boyunca Sekiro’ya yardım ediyorlar. Isshin, Genichiro’nun Ashina’yı korumak için yaptığı işler sonrası hayal kırıklığına uğruyor ve onu durdurması için Sekiro’ya yardım ediyor. Sadece Shura sonunda bu ikisi sizi ortadan kaldırmak istiyor ki bu da anlaşılabilir bir durum çünkü Isshin zamanında bir Shura ile daha karşılaşıyor. Eğer onu zamanında önlemese ciddi felaketler getirecekti. Bahsettiğim bu Shura’da The Sculptor’ın kendisi, Isshin sol kolunu keserek onu durduruyor. Protez de bu şekilde yapılıyor fakat oyunun sonunda The Sculptor tekrar Shura oluyor ve Demon of Hatred’a dönüşüyor.

    Tahminleriniz doğru ellerinde Siyah Ölümcül Kılıç ve Genichiro’nun kafası var. Aşağıdaki videoda serbest kamera ile yapılan çekimi görebilirsiniz:



    Takeru ölümsüzlükten kurtulmak istiyor, Tomoe’de bu uğurda ona yardımcı oluyor. Dediğiniz gibi Tomoe Kızıl Ölümcül Kılıcı arıyor fakat Senpou Tapınağı Yüksek Rahibi ona yardımcı olmuyor ve kılıcı saklıyor. Bunun sebebi onun amacının bambaşka olması ve planının zamanı gelince Ejderha soyunu sonlandırmaktansa doğmuş olduğu topraklara, batıya geri göndermek olması. Kutsal Çocuk bu uğurda yaratılıyor, zamanı geldiğinde Kutsal Soyun temsilcisinin beşiği olabilmesi için. Tomoe, Kızıl kılıcı alamayınca doğal olarak Ejderha’nın gözyaşlarını da alamıyor ve Kutsal Soyun temsilcisini taşıyabilecek bir beşik olmadığından sonradan öğrendiği Arınma çözümüne odaklanıyor. Bu çözümde Tomoe Siyah kılıcı kullanarak seppuku isimli bir ritüel yapıyor ve kendini öldürerek efendisi Takeru’yu ölümsüzlükten kurtarmış oluyor. Ölümsüzlüğünü kaybettiği için de Takeru vadesi dolunca hayatını kaybediyor.

    O diyara ulaşıp maymunları kimin kovaladığına dair net bir bilgi yok fakat planlarından dolayı bu kişinin Genichiro olduğu düşüncesi var. Eğer o maymunları öldürebilseydi Kutsal Çocuğa ulaşacaktı ve ona ulaşabilse Kızıl Ölümcül Kılıca sahip olacaktı fakat böyle bir durum gerçekleşmediği için Siyah olanı aldı.

    Oyunun hikâye anlatımı From Software’in daha önceki oyunlarında da yaptığı gibi doğrusal değil. Hikâye genelde bu firmanın oyunlarında arka planda işleniyor, siz ne kadar öğrenmeye hevesliyseniz o kadarını öğrenebiliyorsunuz tabii bazı kısımları da net bırakmayıp sizin yorumunuza bırakıyorlar. Bu firmanın oyunlarının hikâyesini ve evrenini güzel aktarabilen VaatiVidya isimli bir Youtube kanalı var, tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 6 Ağustos 2020; 9:34:0 >




  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.Aklımdaki bütün sorular neredeyse cevap buldu.Merak ettiğim birşey var üreticinin dlc çıkaracağı ile ilgili bir haber varmı...sizin dlc ile ilgili fikirleriniz varm
    ı mesela ben senpoi tapınağındaki çocukla sekironun ejder mirasını batıya taşıdıkları yeni bir mecara olsun isterdim.Yeni harita,yeni karakterler,yeni bosslar.Tomeo ayarında bir bossla dövüşmek...Shura ile biten sonun devamıda ilginç olabilir.Genchiro,isshin ölmüş iç işleri bakanlığı askerinin ashinayı ele geçirmiş olduğu bir dlc de çok güzel olurdu
    ... umarım yeni dlcler en kısa sürede çıkar

    VaatiVidya isimli youtube kanalı önerisi için sağolun lakin ingilizce bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrngns -- 7 Ağustos 2020; 9:33:42 >




  • Türkçe var mı oyunda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hrngns H kullanıcısına yanıt
    Şimdilik herhangi bir DLC duyurmadılar.
    Siyah Ölümcül Kılıç ile bağlantılı bir DLC olsa ilginç olabilirdi diye düşünüyorum. Genichiro bu kılıcı kullanarak Isshin'i hayata geri getirdi yani ölüleri getirebiliyor.
    Oyunun potansiyeli çok yüksek bence, devam oyunu da DLC de gelebilir fakat firma bugüne kadar geliştirdiği oyunlar arasındaki en büyüğü, Elden Ring'i geliştiriyor şuan. O ana odakları olduğu için Sekiro biraz bekleyecek gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 7 Ağustos 2020; 9:2:1 >
  • Sonunda platinledim!! Her anına uğraşa sinir krizlerine değdi diyebilirim. Tarzıyla hikayesiyle efsane bı oyun olmuş. Keşke DLC çıksa ejder diyarını görebilmek güzel olurdu cidden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Çok güzel olmuş .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lanet boğayı kesemedim gitti:)
  • Üstünden baya bir zaman geçmiş olsada bir video ile yardımcı olmak istedim. Bu bossu geçiş yöntemim videodaki gibidir.

    UYARI: (Bu video daha önce oyunu oynamayanlar için spoiler içerebilir) Boğa bossunda zorlananlar için çekilmiştir.







    Not: Videoda belirtmeyi unutmuşum art arda fişek atmayın... İlk atışta etkili oluyor hemen ardından atılan etkili olmayacaktır.En az 15_20 saniye geçmesi gerektir hayvanı korkutmak için




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrngns -- 4 Ekim 2020; 12:59:25 >




  • Bu oyunu oynarken ve platin yaparken çok keyif almıştım.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2E0F8F55 -- 21 Şubat 2022; 5:36:28 >
  • Game of the year edition gelecekmiş 28 ekimde. İndirim görecek sanırım. Hiç indirime girmedi çıktığından beri.

  • Oyuna DLC veya yeni güncelleme gelme ihtimali var mı? Birde oyunun hikaye anlatımı dark souls tarzı mı yani senin keşfetmeni mi bekliyor yoksa cutscenelerle sana sunuyor mu?

  • Ne gelirse gelsin +98 atakla hepsinin içinden tekrar geçerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güncelleme çokta gerekli değildi bence. Birkaç kıyafet,yeni boss hareketleri vs. e hikaye aynı hikaye. Nerede ne var,bossların zayıf noktaları birçok oyuncu tarafından biliniyor, ayrıyeten birçok kişide ng+7 yi bitirdi. Oyunun 5 milyondan fazla sattığı söyleniyor lakin ülkemizde pek talep görmedi. BU tür bir güncelleme yerine menü içeriği ve altyazı desteği olmayan diller için resmi bir güncelleme gelse belki daha faydalı olurdu. Lehçe dili için bile altyazı,menü seçeneği varken türkçeyi es geçmelerini anlamıyorum. Seslendirme türkçe olsa ne güzel olurdu ama ticari sebeblerden dolayı olsa gerek yaygın olarak en çok konuşulan dilleri ve ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin dilleri için seslendirme mevcut. Online kalıntı bırakma özelliğide pek gerekli değil bence çünkü internette bosslarla ilgili bir ton video var. Online olarak oyuncuların kendi oynayıp geliştirdiği karakterleri yakın seviyelerdeki diğer oyuncularla kapıştırması daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Tek beğendiğim tarafı daha önceden yendiğimiz ana bosslarla tekrar karşılaşmak,ara sıra genchiroyu,baykuşu tekrar tokatlamak iyi geliyor.





  • Keşke ilk çıktığında veya diğer güncellemelerde Genchiro,baykuş ve İsshin'e 1.05 güncellemesiyle gelen hareketleri vermiş olsalardı...Genchiro ile dövüşünce yeni savaş sanatı veriyor ve dövüş boyunca Genchiro'yu bir an bile boş bırakmaya gelmiyor olabildiğince agresif oynamak gerekiyor...Ayrıca Genchiro'nun ona gönderdiğimiz şimşeği tekrar bize göndermesi güzel olmuş.Yeni genchiro'dan aldığımız dövüş sanatı (sakura dansı) pınarbaşı sarayında baya etkiliydi ve ayrıyeten bazı bosslara karşı sakura dansı, kutsal konfeti,ako şekeri,ve baltayla muazzam kombolar yapılıyor.

    Umarım türkçe altyazı desteğiyle,uzun soluklu,çeşit çeşit dövüş sanatlarına sahip çılgın,hırçın bosslarla dolu yeni bir devam oyunu veya dlc gelir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrngns -- 2 Kasım 2020; 20:28:59 >




  • Arkadaşlar bu oyun kaç saat sürüyor? Hic bir yerde bulamıyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.