|
Hiç izlemedim daha önce. |
|

|
Hiç izlemedim daha önce. |
|
|
Kısa süre içinde halletmeye çalışırız bu sıkıntıyı. |
|
5. sezonun sonlarına doğru geldim. Dizi bana göre net olarak 3. sezon ile çıkışını yakalıyor. İzlediğim son iki sezon gerçekten artık kahkaha attırmaya başladı. Jerry ve Kramer'a başta sıcak değildim ama şu an Kramer beni acayip güldürüyor. Jerry'nin dizi başında ve sonunda stand up sahneleri olunca biraz fazlalık gibi hissettiriyordu. Neyse ki sonundaki kesitleri izlediğim sezon itibariyle kaldırdılar. Şunu da dipnot olarak eklemek isterim ki çoğu yerli yabancı iş senaryolarını balya balya buradan aşırmış. |
|
|
Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162) |
|
Bence bu haksızlık olur Avrupa yakasına çünkü alakaları yok. Seinfeld bu konuda tabi çok diziye ilham olmuştur sonuçta çoğu şakanın ikk yapıldığı sitcom. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
2.sezonda George ve Kramer vitesi arttırınca dizi bambaşka seviyeye geliyor gerçekten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kramer sitcom tarihinde kesinlikle ilk akla gelen karakterlerden, efsane bir sey. |
|
Nihayet devirdim. Dizilerin temel taşları olan senaryo ve karakter anlamında aşmış bir dizi. Ancak bitirme fırsatı bulabildim. Yıllar geçmesine rağmen dokuz sezonluk bir yolculuğun bu kadar diri kalabilmesi muazzam. Tabii ki bunun da en büyük nedeni Jerry Seinfeld ve Larry David'in kaleminin gücünden geliyor. Kariyerinde böylesi bir dizi olan Larry David'in elbette Curb Your Enthusiasm gibi imza işinin olması hiç şaşırtmıyor. Seinfeld'in rahat bir noktada gitmesinin en büyük nedeni elbette mottosu olan hiçbir şey hakkında her şey. Önceki bölümle bağlantılı kalmak zorunda kalmayan senaryolar hem materyal anlamında bir sıkışıklık yaratmıyor hem de hiçbir şekilde konu anlamında tekrara düşmesine izin vermiyor. Fakat bu rahatlık, dizide züppe bir rehavet içerisinde değil kıvrak mizah anlayışı içerisinde etkili olmaya çalışınca tadından yenmiyor. Çoğu bölümde; örneğin George'un başına gelen bir olayın fitilini Kramer'ın ateşlediğini ve bu olay silsilesi sonucunda işlerin Jerry'e kadar uzandığı bir bölüm görebiliyoruz. Dokuz sezon süren dizinin neredeyse yarısı arkadaşlar arası determinist olgulara sarılmış pamuk iplikleriyle geçiyor. 20 dakikalık bir sitcom içerisinde bunu başarmak çok zordur. Mizah kaynağını bencillik, benmerkezcilik, alaycılık, kötücül unsurlardan alır. Eksiklik, acı görünen utanç durumları kişi için yaşanması zor çevresindekiler için espri malzemesi olabilir. Kel ya da uzun burunlu bir insanın hayatı onun için hiç kolay değildir ama çevredeki insanlar için görmezden gelindiğinde hayatı zorlaştırmayan, muhatap kalındığında da sonrasında dalga geçebileceği unsurlardandır. Fakat çoğu komedi dizisinde ya da filminde karakterler kendi salaklıklarından dolayı komik olayların içindedir. Seinfeld bunların tam tersi olarak çevresindekilerle uğraşan, alay eden ve nitekim vasıfsız hayatları içerisinde sıkışıp kalmış dört kişilik kötücül arkadaş grubunu ele alır. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.Çok fazla şey yazılabilir ama yazılacak her şeyden sonra yine eksik çok şey kalacak. Seinfeld çok niş bir dizi gerçekten. İzlemeyen varsa da geç kalmasın fazla. |
|