Şimdi Ara

Şehir Tur Bisikleti Tavsiyesi 2017

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bu gün katlanır bisikletimi sattım. Üzerine biraz daha ekleyerek şehir/tur bisikleti almayı düşünüyorum. Ancak o kadar çok çeşit var ki hangisini alayım bir türlü karar veremedim. Forumda arattığımda hep eski başlıklar mevcut o yüzden güncel tavsiyeler almak istedim.

    Arkadaşım mtb al diye diretiyor lastikleri değiştirirsin diyor. MTB ler daha güzel duruyor ama boşuna da pedal çevirmek mantıklı gelmiyor açıkcası. Bu konudaki düşüncenizi de merak ediyorum.

    Bir diğer merak ettiğim konu ise 27,5 bisikletleri seleyi düşürerek kullanabilir miyim. Çok mu büyük gelir. İlla 26 mı almam gerek.

    Bütçe : 1500 (Maksimum)
    Tercih : Şehir - Tur Bisikleti - - Ön amortisör olsun istiyorum. Zira arada arkadaşlarla bozuk yola girebiliyoruz.
    Bisikletin Durumu : Eğer ikinci elde çok daha iyi bir bisiklet alabileceksem olabilir. Çok yıpranmamış olması lazım tabi.
    Boy : 1.66 Kilo 78
    Bulunduğum İl : Kocaeli

    Mümkünse HD fren

    Şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba yeB tadeS :

    Katlanır modeli satmışsınız ama uzun tur yapmıyorsanız kullanışlı model aslında bu katlanır model bisikletler. Ama yenileyecekmişsiniz o zaman model tavsiyesi verelim. Güncel model veririm ama bu modellerin hepsi 2017 model değil maalesef. 2015 olanda var 2014'te 2016'da, neyse...

    Arkadaşına uyma, evet MTB'ler daha cezbedici görüntülere sahip bisikletler ama diğerlerine oranlara daha ağır kadro ve daha kalın lastik senin şehir içi kullanımında sıkıntı çıkarıyor. Baştan sıfır tur bisikleti almak varken, gidip MTB alıp tekerleri inceltmek mantıksız. Hadi tekerleri incelttin peki maşayı napıcaz, hafif kadro nerden bulucaz? Kendim şehir içinde MTB kullanıyorum, hamallıktan başka bişey değil. Satabilirsem zaten tur bisikleti alıcam bence. Satamassam dediğin gibi ince lastik takmak zorundayım.
    O yüzden arkadaşına uymanı tavsiye etmem açıkcası. Hafif ağırlıkta bir MTB alıp lastik inceltmek azda olsa mantıklı ama fazla masraf çıkartmaya gerek yok.

    26" 27.5" ve 29"" jant boyutları dağ bisikletleri için geçerlidir. Tur bisikletlerinde tek jant olan 28" model var. Boyun 166 cm yani kısa ama bisiklet binmene engel olmaz. Normalde MTB alacak olsan 26 jant kullanırdın ama tur bisikleti alacağın için tek model olan 28 jant var. Ama düşük kadro boylu 28" jant model sana uygun olur. Bütçen 1500 lira yani giriş yada orta kaliteli bir tur bisikletini sıfır durumda alacak vaziyette bir bütçen var. O yüzden 2.ele pek yanaşma. Ha bulursun 2.el merida crossway 500 o zaman alırsın. Fakat gerek yok. Sıfır modelleri incele. Model olarak:

    -Carraro sportive 225-HD
    -Merida Crossway 40-D
    -Whistle Guipago 1602 (maalesef HD fren desteği yok bütçe arttırarak 1604 model alabilirsin)
    -Salcano City Sport 10-HD
    -Salcano City Wind 30-HD
    -BIANCHI TOURING 727-HD

    -Şimdilik aklıma bu kadar model geldi dahada varsa eklerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.