Şimdi Ara

Şehir içi hızlarınız nasıl bu kadar yüksek? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her sabah ve tabiki akşam dönüş yolu ile beraber demetevlerden çankaya köşkü civarına gidiyor aracımız. Ortalama hızı 29-32 arası değişiyor 17km ortalama siz nasıl yapıyorsunuz bende ona şaşırıyorum ankarada genellik trafik akıcı ve hızlı akar iş çıkış saatlerinde belirli noktalar hariç pek kilit de olmuyor.

  • mdindas kullanıcısına yanıt

    hocam cmax neden çok yakıyor gazlıyormusunuz. Bizde 2011 cmax vardı sizinki ile aynı kasa euro 5 motor 5.5 yakıyordu. Demetevler- çankaya arasında sürekli iş saatlerinde trafik de olmasına rağmen.

  • Güzergaha bağlı.


    Avrupa yakasında yaşayıp ortalama hızı 15-17 olanlar biliyorum.


    Sancaktepe-Dudullu arası ara yollardan çok trafiğe mağruz kalmadan işe gidip geliyorum. Sonrasında da 2 km otoyol kullanıyorum.


    Şehiriçi ortalama hızım 22-26 km arası tüketimim de 5.5 lt oluyor.

  • güzergah ve saate bağlı


    ben eşimi sabah 5 de anadolu yakasında maltepeden çengelköye götürüyorum. ortalama hızım çok yüksek  

    120 den aşağı düşmüyor hızım bırakıp geliyorum hızlıca


    ama 6:00 - 07:00 den sonra götür bakayım gidebiliyor musun ? adım adım ilerliyor trafik

  • sadece şehir değil güzergah da farkediyor.benim araba bir öğretmende 3 sene şehir dışı gibi 20 km gitmiş gelmiş ben aldığımda çok yüksekti ortalama hızı ve yakıtı 10 litreydi.araç astra 1.4t yani mümkün değil 9.9 litre zaten fabrika verisi onlar mükemmel ortamda test ediyorlar.paso yardırmış adam motor falan %100 çıkmıştı.ben aldım allaaa ortalama hız 16 dur kalk dur kalk her yer ışık 2 km yok ortalama 15 16 litre falan oldu kullanmasını bilmediğim sene.sonra düştü kışın 11 küsür şimdi.çok yakıyor çok yakıyor dedikleri araç bu ve çok değil bence normal yakıyor hatta geçenlerde eskişehir'e gittim bence süper baya sürat vardı ama hava sesi var 6 yaşında da olunca araç yani milletin niye passat audi bmw peşinde koştuğunu anladım uzun yolda iyi olur.

  • K. Arpacı K kullanıcısına yanıt
    Ankara bu sene okullar açıldığından beri İstanbul’u aratmadı bana. Daha önce 13-15 dk’da gittiğim İncirli-ulus arasını şimdi 30-40 dk’da ancak alabiliyorum. Benzer şekilde Eskişehir yolu, Anadolu bulvarı da çok çok yoğun olmaya başladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Hocam Eskişehir yolunu kullanıyorum ben Ankara'dakilerin kullanım tarzı da yavaş biraz sola geçip yavaş yavaş gidiyorlar istanbuldan gelen kişiler dayanamıyor :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • K. Arpacı K kullanıcısına yanıt
    Elimde olsa Ankaralı sürücüleri çok değil sadece 1 ay İstanbul’a staja gönderim. Dediğiniz gibi, sol şerit sürekli tıkalı, millet sağdan gidiyor. Sinyal verip sapaktan çıkmak istiyorsunuz, bu sefer onlar da yol vermiyor. Trafik iyice kitleniyor. Bir de bunun üstüne arkadakiler şerit değiştirmeye çalışıyorlar daha da kitleniyor. Ankara’daki araçlara İstanbulluları oturtsalar bu trafiğin yarısı oluşmaz. Burası çok net Urfa ile birlikte gördüğüm en kötü trafik düzenine sahip şehir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam selektör atmaktan kol bozulcak mecbur makasa itiyorlar öyle olunca ort yükselir ama yukarda yazmıştım şerit takip edersen tin tin gidersin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mdindas kullanıcısına yanıt

    Yakitiniz cok fazlaymis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir senedir konyada yaşıyorum şehir içi ortalamam 28-29 km civarlarında geziyor yakıt ortalamam 6.3 litre.aracım clio3 1.2 benzin,lpg.

  • Kendi güzergahımdan örnek vereyim ben de.

    Ev dikmende işyerim kolej de. Sabah 8.40 ya çıkıyorum yola, 9.10 da varıyorum işe. Akşam da 18. 30 da çıkıyorum işten 19.00 da eve varıyorum. Şuan ortalama hız 20-25km arası. Okullar kapalı oldugu dönemde 25-30 km ortalama hızım oluyor.

    Sabah yokuş iniyorum ama trafik daha fazla. Akşam ise tam tersi tırmanıyorum bolca trafik yarı yarıya az.

    Sizin güzergahın bir tık üstü İstanbul trafiği hocam. Bol bol sabır diliyorum size.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benim gösterge çalışmıyor. Karambole gidiyorum öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Ankarada yaşıyorum ortalama hızım hep 30 civarlarında.

    1)5-7 arası olan akşam trafiğinde kullanmıyorum
    2)keçiören,etlik,sincan,ulus,kızılay gibi bol trafik ışıklı yerlerde işim yok orada yaşayan eş dost arkadaşlarda yok
    3)yaşadığım lokasyon sebebiyle sanırım eskişehir yolu konya yolu istanbul yolu vs elimin altında yani sürekli Bulvarlar üzerindeyim. Hal böyle olunca önüm akan ve 70-80 gibi hızlarda seyredebiliyorum şehir içi. Ayrıca trafik lambalarının en az olduğu bir belde içerisindeyim

    Son olarak Ankaranın şehir düzenine kurban olayım bütün destinasyonlar, kafe lokanta barlar, avmler hep şehirlerarası yollar üzerinde bununda etkisi var. Kafa dağıtmaya mı gideceksiniz ? Ya eskişehir yoluna çıkıyorsunuz ya konya yoluna. Avmyemi gideceksiniz ? Gene şehirlerarası yollar üstünde. Manzara, doğa vs mi görmek istiyosunuz ? Gölbaşı var haymana var kapı gibi bunlar nerde konya yolu üstünde. Ama tutup keçiörenin içindeki bi kafeye gitmeye kalkarsanız en az 5-6 trafik ışığına maruz kalırsınız buda trafik demek.

    Yaşadığımız yer aynı ama yaşadığınız yer benimkinden farklı olduğu için öyle ben 25 kmnin altını görmedim hiç ortalama hız olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü istanbullu şoförler trafik çilesinden bıkmış durumdalar senelerce ve bu yüzden özellikle kartal maltepe pendik sahil yolunda önü boş olan bütün araçların kaptıra kaptıra gittiğini gördüm. Yani istanbuldaki şoförler zaten trafikten kurtulayım diye sürekli bi kıvraklık, makas ve hızlı gitme derdindeler Ankarada gördüğüm sakinliğin tam tersini istanbulda gördüm trafik akışı hep hızlı hep hızlı. Senelerin getirdiği refleks oluşmuş bence şoförlerde. Trafikten kaçma. Ankaralılar bu yüzden sol şeridi bile usulünce kullanırlar kaptıra kaptıra gitmiyolar . Bide Ankarada mesafe yapabileceğiniz bi yer yok ki ? Yani ben gün içinde ordan oraya ordan oraya gidiyorum yaptığım kmye bi bakıyorum 40-45 daha. Ama istanbul öyle mi ? Bi karşısı var bide anadolu yakası var bi orası var bi burası var gün içinde 3 kere yere gitseniz km harıl harıl işler. Ankarada 3 yere gidin yapacağınız km en fazla 50-60 falan

    Ama istanbullu şoförleri Ankaraya getirseniz trafiği seve seve seveceklerdir çünkü istanbuldan gelen arkadaşlarım özellikle memur çıkışı saatlerinde "bu mu trafik ? Bu trafik falan değil gayet tin tin ilerliyoruz bu beklemeler hiç bekleme gibi değil" diyorlar. Ama ankaralılara göre trafik .

    Yani şehrin getirdikleriyle alakalı şoförleriyle alakalı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Aralık 2021; 1:41:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada genelde bulvar trafiğinde kullanılıyor araçlar, 40-45 arası ortalama hız çıkıyor. Tabi buna haftasonu ve akşam kullanımları dahil olduğu için. Ortalama tüketim 1.3 cdti için 6 litre, 1.5 skyactiv atmosferik benzinli için 7.2 litre.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    aynenn öyle. Ankaranın sanayi bölgeleri bile bulvar üstünde (iskitler, ivedik, şaşmaz, ostim)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Willian kullanıcısına yanıt

    5,5 i ş.içi görmek c max için zor diye düşünüyorum. istediğin kadar yavaş git. bu seferde dpf tıkanıyor arıza veriyor tüketim artıyor ve çekiş düşüyor. Bende yola göre kah basıyorum kah duruyorum. Yakarsa yaksın şemsiye açılmış nasıl olsa.

  • Benim istanbul şehiriçi hız ortalamam 6-7 km civarı, yakıt da 13-15 litre civarı. Wellcome to hell.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdindas kullanıcısına yanıt
    Çok zor. Yakıt tüketimini düşünmek yerine arabanın masraf açmaması için yakıta acımamak lazım. Çünkü yakıt her daim alınabilir fakat arıza vermesi ekstra yakıt paraları ve zaman kaybı olarak döner. Bende sizin gibi düşünüyorum yakarsa yaksın

    Dizelde ayda 3 defa şöyle otobana çıkıp 3000-3500 devirde minimum 40-50 km kullanmak iyi fikir. Daha yukarı km kullanabilmekte her kmde avantaj olarak döner

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.