Şimdi Ara

Segate Baracuda ST2000DM001 2TB disk arızası (tuhaf bir ses çıkarıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bilgisayarımda üç adet disk kullanıyordum windows 60GB'lık SSD'de yüklü, verilerimi 2TB Segate'de depoluyordum birde 500gb depolama için kullandığım başka bir disk takılı ancak verilerimi 2TB'da depoladığım için onu pek kullanmıyordum.

    Şimdi soruna geleyim dün akşam 2TB Segate Baracuda garip bir ses çıkarmaya başladı. Daha sonra bilgisayar açılırken bu diskde tarama yapmaya çalıştı daha sonra tekrar başlattığımda ne bios nede windows'da diski görmemeye ve açılışda videoya kaydettiğim sesi çıkarmaya başladı.

    Sata ve güç kablolarını değiştirip denedim değişik sata portlarına taktım, disk bağlama aparatıyla USB üzerinden bağladım ancak verilerime ulaşamadım. Diske ilk güç geldiğinde videodaki sesi çıkarıyor bu ses boyunca açılışda bekliyor bu ses durduğunda windows açılmaya başlıyor ve disk ne bios'da nede windows'da görünmüyor.

    Veri kurtarma firmalarına baktım fiyatlar 200$'dan başlıyor 1000$'a kadar çıkıyor üstelik diski tamir etmiyorlar senden yeni bir disk parası alıp ona yedekliyorlar. Acaba diskin üzerindeki kart arızalanmış olabilirmi ne yapmam lazım hangi yolu denemem lazım Ankara'da bana yardımcı olabilecek birileri varmı ?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.