Şimdi Ara

Sedef Hastaları Buraya ! Çözüm ve Sorunlarımızı Paylaşalım (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
118
Cevap
13
Favori
135.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sedef Hastalığı Nedir?

    Sedef hastalığı (Psoriasis) cilt hücrelerinin değişmesi ile meydana gelen, yaygın bir cilt hastalığıdır. Fazladan oluşan cilt hücreleri kalın, gümüş renkli pullar halinde, kaşındırıcı, kuru ve kırmızı lekeler şeklinde olup, kimi zaman acı verici olabilmektedirler. Bu hastalık ile cildin yüzeyindeki hücreler hızlı bir şekilde dağılmaya ve büyümeye başlar.

    Sedef hastalığı kalıcı ve uzun süreler devam eden bir hastalık olma özelliğine sahiptir. Zaman içerisinde defalarca kez iyileşmesine rağmen, sedef hastalığının belirtileri iyileşme gösterirken, tekrarlaması an meselesidir. Kişinin yapabileceği en muhtemel davranış, ilaçlarına düzenli ve sadık kalmak ayrıca gün ışığından da kaçınmaktır.

    Sedef Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

    Hastalığın nedeni ile ilgili şu ana kadar kesin olarak belirlenmiş bir madde yoktur. Psikolojik etkenler hastalık üzerinde çok etkilidir. Sedef hastalığının herhangi bir organın işleyişiyle ilgisi yoktur. Tüketilen besinler kesinlikle hastalığın görülmesinde etkili değildir ama halk arasında çok yenmek istenen ama yenmeyen bir besin olduğunda hastalığın görüldüğü yönünde bilgiler vardır.

    Yaşanan ani kayıplar nedeniyle şoka girmek.
    Günlük hayatta sorunlu yaşantısı olanlarda görülen sıkıntı ve gerginlik.
    Aile içinde ya da çevrede sevgi eksikliği yaşanması.
    Aile ile çocuk arasındaki olumsuz ilişkiler.
    Dişlerde sürekli olarak görülen çürükler.
    Boğazlarda, bademcikte kronik olarak görülen iltihap.
    İdrar yollarında, bağırsaklarda görülen iltihaplar.
    Ciltte kaşınma sonucunda oluşan zedelenmeler ve deri açıklıkları.

    Sedef Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

    Sedef hastalığı vücutta alarm vermeye başladığında gerekli önlemler alınarak hemen bir uzmana başvurulmalıdır. Sedef hastalığı kişinin psikolojisini de etkilediği için kişinin moralinin düzgün ilerlemesi iyileşme sürecinde çok önemlidir.

    Deri üzerindeki farklılıklar genellikle pembe-kırmızı tonlarındadır.
    Deri yüzeyinde kabarcıklar şeklinde görülür.
    İri bir formda, parlak ve kurumuş cilt kepekleridir.
    Yaralar 1 – 2 mm kadar küçük olabilirken; 40 cm kadar geniş bir alana da yayılabilir.
    Şekil bakımından çeşit çeşittir ve sayıca birden fazla da olabilir.
    Vücudun büyük alanlarını kapsaması durumu çok nadir görülür.
    Yaralar genellikle kollarda, bacaklarda ve gövde de görülür ve görülür görülmez bir uzman tarafından kolayca anlaşılabilir. Bu bölgeler dışında saçta, avuçta, ayaklarda görülenler ise diğer birçok deri hastalığının benzeridir ve tespiti zorlaşabilir. Bazı durumlarda tırnaklarda da belirtiler görülebilir. Tırnakta kalınlaşma, renk farklılığı ya da çukurlar görülür.


    Bilgihanem




  • Bende kuru kepek var sedef mi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34tolga

    Bu mesaj silindi.
    hayırdır , foruma dükkanmı açtınız. konudakı 10 mesasjın 9 tanesı sızın mesajınız. hayal tacirliğini bırakın varsa bir örnek hasta bu adı her neyse maddeyı içip bu hastalıktan tamamen kurtulan koyun görsellerını. evreler ile birlikte nasıl ''gecirdiğini '' her kes görsün. yada bu kadar güveniyorsanız maddenize yollayın burda kendi veya yakını bu hastalıkla mücadele eden birine kullansın herkes görsun. yoksa burdan hayal tacirliği yapıp , ne idiğü belli olmayan sıvıyı millete satmaya çalışmayın. bu hastalığa tıp 10'larca yıldır cözum bulmaya çalısıyor ,arastırma yapıyor vb buldu/bulamadı bellı degıl ama ortaya cıkıp bız cözumunu bulduk demek gerçeklıkten tamamen uzak , buraya reklam tarııznda baska mesaj yazmazsanız ıyı olur. yazmanız durumunda tum mesajlarınız şikayet edılecek




  • Sedefe ekzamaya kesin cözüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 34tolga 3 kullanıcısına yanıt
    madem bir çözümü var ! madem dürüstsünüz burdan yazın burayı takıp eden , üye olsun - olmasın bu hastalığı yasayan ınsanlar var , yardımcı olmaksa amacınız paylaşın herkes faydalansın. değilsede burdan çıkar devşirmekten vazgecin artık.
  • Sırf bu konu için üyelik açıp işin ticaretini yapmak isteyenler biraz olsun işin ciddiyetini düşünsün lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozoklu66 -- 24 Nisan 2019; 16:21:30 >
  • şampuan ne önerirsiniz?
  • Dostlar ben de 15 yıldır sedef hastasıyım. Kullandigim en etkili ilaç drosporin oldu. Vücut bağışıklık sistemini baskilayarak etki ediyor ancak bırakınca sedef daha da şiddetli şekilde geri geliyor. Aranızda siyah üzüm çekirdeği tüketen var mı? Doğal yollardan biri olarak siyah üzüm çekirdeği oneriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın size sedef nasıl kısa sürede şifanızı buluyorsunuz

    Başta 1 günlük açlık oruçları yutulur

    Sonra kırmızı et tamamen kesilir (kan grubu A olanlar eti midesi asla sindiremez )

    Bir insan sedefe yakalandıysa kesin kabızlık veya hazımsızlık sorunu vardır bunun için her sabah kuru kayısı ve taze limonu sıkıp içmesi lazım incirde olabilir

    Yaralara sadece doğal elma sirkesi ( sadece elma sirkesi sedefi doğal olarak yok eder içerdeki pisliği dışarı çıkarıp atar çok büyük nimettir)

    Günde sadece 2 öğün yemeğe alışılır ( yemekten sonra en az 2 saat sonra su içilir )

    Eğer isterseniz daha da ayrıntılı ve açıklayıcı şekilde açıklayabilirim Allah herkese şifalar versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

    kendim sedef hastası olarak uzun araştırmalarım sonucunda kendimde yeni denediğim bir tedavi sürecini paylaşmak istedim. uzunca bir aradan sonra kollarımda var olanın 5 günde iyi bir sonuç alması ile kısa kollu giyerek bugünü dışarıya çıktım. ne bir doktorum ne de esnaf. güzel bir haberi paylaşmak istedim. bir çok kez araştırırken iyi gelip gelmeyeceği belli olmayan kürler vs derken gözümle hemde pahalı olmayan bir yöntemle en azından 5 günde sonuç almak güzeldi. bana iyi gelen birilerine iyi gelir mi bilemem ancak şu an için kendim yaptığım karışım ile iyi sonuçlar alacağına inancım oldukça fazlalaştı. 5 günlük sonuçları paylaştığım bir facebook sayfası da yaptım. bakalım 30 gün sürecek bir karışım yaptım en azından gelişimi de bu sayfadan takip edebilirsiniz. herkese acil şifalar benim gibi kollarda da olan var ise kısa kollu gezmek güzel bir duygu. ilgilenen arkadaşlar olursa tedavi sürecini bugün oluşturduğum bu sayfamda paylaşacağım.(https://www.facebook.com/sedefle.yasamak.9 )
    ayaklarımda derin izler var en azından pullanma şimdilik yok ve 5 gün içinde bu sonucu almak güzel. selamlar .herkese acil şifalar diliyorum.




  • Burası iyice ticarethane olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemde nasıl ticarethane.. kardeşim sedefin çaresi yoktur her kim ben iyileştirim derse inanmayın yıllardır sedef hastasım yaşım 45 7 yaşından beri bu illet benimle beraber bende plak olan var genelde saçta kulak arkalarında birde dizimde ve bi kac yerde bu illet cinsel organda bile çıkar bendeki bende cok hafif seyrediyor saclı bölgede sıkıntı var tecrübelerime göre sac kestirmeye giderken dermovate sac losyonuyla işi hallediyorum sonrası malum 1 haftaya kalmaz saçta yeniden başlıyor penis başındada zaman zaman çıkıyor sadece ona dermovate merhem kullanıyorum arada bir yalnız şöyle birşeyde tanık oldum askere gideceğim dönemde ben orda saclarımı nasıl kestirim diye kara kara dününürken inanırmısınıs askerde bu illetten 18 ay boyunca kurtuldum sanki bir mucize olmuştu o dönem için sanki böyle bir hastalık yasaşamamışım gibi.şöyleki askerliğim o dönemde zorlu geçti malum güneydoğuda..psikolojik yanı varmı bilmiyorum ama böylede bir dönem geçirdim..su an nasılım derseniz sedef aynen devam ediyor yukarda yazdığım gibi arada bi tedavi uyguluyorum kendi haline bıraktım sıkıntısını yaşıyorum ama yapacak bir şey yok son zamanlarda karaciğerden olabilirmi karaciğeri güçlendirsem diye araştırmalar yaptım.. devedikeni karahindiba şahtere enginar karışımı bitki cayı içiyorum yağlı şekerli işlemiş gıdadan uzak duruyorum.son olarak hafif sac dökülmesi yaşamaya başladım ladivanın bıttım sabununu kulllanma başladım sonuç harika istersiniz deneyin sedefi saçta cok rahatlatıyor tamam kesin iyilestirmiyor ama sanki sedefi sindiriyor sakinleştiriyor isterseniz sizde bir deneyin ladiva bıttım sabunu ben faydasını gördüm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buzkan

    hemde nasıl ticarethane.. kardeşim sedefin çaresi yoktur her kim ben iyileştirim derse inanmayın yıllardır sedef hastasım yaşım 45 7 yaşından beri bu illet benimle beraber bende plak olan var genelde saçta kulak arkalarında birde dizimde ve bi kac yerde bu illet cinsel organda bile çıkar bendeki bende cok hafif seyrediyor saclı bölgede sıkıntı var tecrübelerime göre sac kestirmeye giderken dermovate sac losyonuyla işi hallediyorum sonrası malum 1 haftaya kalmaz saçta yeniden başlıyor penis başındada zaman zaman çıkıyor sadece ona dermovate merhem kullanıyorum arada bir yalnız şöyle birşeyde tanık oldum askere gideceğim dönemde ben orda saclarımı nasıl kestirim diye kara kara dününürken inanırmısınıs askerde bu illetten 18 ay boyunca kurtuldum sanki bir mucize olmuştu o dönem için sanki böyle bir hastalık yasaşamamışım gibi.şöyleki askerliğim o dönemde zorlu geçti malum güneydoğuda..psikolojik yanı varmı bilmiyorum ama böylede bir dönem geçirdim..su an nasılım derseniz sedef aynen devam ediyor yukarda yazdığım gibi arada bi tedavi uyguluyorum kendi haline bıraktım sıkıntısını yaşıyorum ama yapacak bir şey yok son zamanlarda karaciğerden olabilirmi karaciğeri güçlendirsem diye araştırmalar yaptım.. devedikeni karahindiba şahtere enginar karışımı bitki cayı içiyorum yağlı şekerli işlemiş gıdadan uzak duruyorum.son olarak hafif sac dökülmesi yaşamaya başladım ladivanın bıttım sabununu kulllanma başladım sonuç harika istersiniz deneyin sedefi saçta cok rahatlatıyor tamam kesin iyilestirmiyor ama sanki sedefi sindiriyor sakinleştiriyor isterseniz sizde bir deneyin ladiva bıttım sabunu ben faydasını gördüm
    Sabunu ilk defa duydum. Aktar vs gibi bir yerde bulursam denerim. Ben de çok uzun zamandır sedef hastasıyım. İlaç olarak drosporin kullandım. Sedefi vücudumdan tamamen sıfırladım fakat ilacı bıraktığımda çok şiddetli şekilde geri geldi. Uzun süreli kullanımda dermabon sabun da çok etkili oldu fakat pahalı bi ürün. Saraçoğlu özellikle sedef için kuru üzüm çekirdeği tüketilmesini tavsiye ediyor.

    Ağır sedef hastası iseniz baskılamanın tek yolu içeriden tedavi. Doktor drosporini her ay kan tahlilleri kontrolü eşliğinde bir yıl kullandırdıktan sonra ajanlara yani iğne ile tedaviye yönlendirdi fakat açıkçası kullanmaya cesaret edemedim :) Krem, sabun vs ancak rahatlatmaktan ibaret. Ağır vakaların bir çoğu içeriden tedavi ile çözülüyor. Vücut bağışıklık sistemini bastıran ya da kandaki sedef çıkmasına yol açan T hücrelerini frenleyen ilaçlar yazılıyor. Bol su ile kullanılıyor ve kan tahlilleri ile birlikte kontrol ediliyor çünkü böbrekleri yorma ihtimali var. Düzenli kullanımda iki üç ay içinde benim gibi en ağır sedef vakalarını bile tamamen düzeltiyor. Bu yaz ilk defa şort giymenin verdiği rahatlığı unutamam. Geçen seneki yazı uzun kollu gömlek giyerek geçirmiştim ki inanılmaz rahatsız edici.

    Piyasada da bu hastalığı fırsat bilip ticaretini yapan birçok isim var. Foruma da birçoğu numarasını bırakmış. İtibar etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba, ben de merhem felan kullandım ama hep geri geldi sedefler fayda etmeyince doktor iğne tedavisine başladı hepsi gitmedi daha ama iyi geldi yine de. tabi iğneyi bırakınca ne olur bilmem. düzenli kan değeri kontrolu altinda devam ediyoruz bakalım sonumuz hayır olsun herkese geçmiş olsun Allah şifa versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücudumda bi kaç küçük sivilceden hallice lezyon vardı. İlk kez geçen sene kışın olmuştu doktor krem verdi kullandım geçti. Bu kış tekrar başıma geldi. Plak kadar değil ama sanırım guttat sedef.Doktor sedef olabileceğini söylemişti. Sanırım guttat sedef. 6-7 tane olsa da moral bozucu olmaya başladı . Artmasından korkuyorum ne yapmam lazım doktora da gidemiyorum 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LTR

    Vücudumda bi kaç küçük sivilceden hallice lezyon vardı. İlk kez geçen sene kışın olmuştu doktor krem verdi kullandım geçti. Bu kış tekrar başıma geldi. Plak kadar değil ama sanırım guttat sedef.Doktor sedef olabileceğini söylemişti. Sanırım guttat sedef. 6-7 tane olsa da moral bozucu olmaya başladı . Artmasından korkuyorum ne yapmam lazım doktora da gidemiyorum 😔
    Kesinlikle ihmal etme yoksa vücudunda çok hızlı şekilde ilerler.
  • system_25 kullanıcısına yanıt
    Geçen sene bi kaç tane olup geçti bu sene de bi kaç tane oldu ne yapabilirim ki ? Doktora gidemiyorum malum korona falan. Bi sorum olacak bide sedef aniden mi çıkıyor ortaya yoksa yıllarla artan bi hali mi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LTR L kullanıcısına yanıt
    Kendini diz kapaklarında, dirseklerde veya saçlı bölgelerde (alın, kulak arkası, ense) gösterir. Önlem almazsan birkaç ayda veya birkaç yılda tüm vücuduna yayılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz bölgelerde yok. Sırtımda küçük 3 tane sivilce boyutunda ve göğsümde var iki tane sivilce boyutunda ama üstleri kabuklu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle saçma yorumlara ithafen ;

    * Sedef bitmez, tüm tedavi yöntemleri bastırmak içindir.


    * Krem tedavi değildir, tedaviye destektir. Umut tacirlerine inanmayın, kremle bitmez bu iş.Hastalığın derecesine göre iğne, ışın gibi tedavi görürsünüz.


    *Yediğinize ve içtiğinize dikkat ettiğiniz zaman hastalığı yaklaşık %40/50 engellersiniz.


    *Bardağın dolu tarafını görmeyi kendinize adet edinin. Kolumda sedef var diye üzüleceğinize kolum var diye şükredin.Önce moral,yoksa her şey çöp oluyor.


    quote:

    Gelelim asıl konuya ;


    Yaklaşık bir sene önce sadece bir defa iğne tedavisi oldum.

    Son zamanlarda hayatımda yaptığım bir değişiklik ile sedefin gözle görülür şekilde azalmasından dolayı bu tecrübemi paylaşmak isterim : SU İÇMEK

    Telefona yüklediğim basit bir su hatırlatıcı program sayesinde yaklaşık 45 gündür içmem gereken min. su miktarını almaya çalışıyorum ve programdan sonra anladım ki ben su içmiyormuşum.

    45 günün öncesi için rutin hayatımda başka yaptığım bir değişiklik yok. 25.günde farkı gördüm.

    Dirsek ,el üzeri ,diz kapağı gibi bölgelerden hiç gitmeyen beyaz kabuklu görüntü gitti ,sadece ufak kırmızılıklar kaldı.

    Tabi bünyeler aynı değil, aynı sonuç olmayabilir fakat denemeyen arkadaşım varsa mutlaka denemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 45gen -- 11 Temmuz 2020; 1:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.